За лекарите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

За лекарите

Мнение от BMW_POWER » 23 Дек 2011, 4:08

Подтикнат от долната статия, искам да ви попитам:

Давали ли сте пари на лекар, за да си изпълни служебните задължения?

Аз лично съм давал заради глемия си син. Дори ми се наложи да му платя и таксито, за да дойде на работа :twisted:

Говоря за държавна болница с държавни материали и апаратура.

15 милиона лева укрит оборот от търговия с импланти и медицински изделия разкриха данъчни и разследващи от „Икономическа полиция“. Крупната сума била част от печалбата на едно дружество за последните 5 години, което предлагало продукти за неврохирургията и ортопедията. Нито лев от милионите обаче не бил деклариран и обложен с данъци, съобщиха вчера от НАП. Разследването започнало след журналистическо разследване, излъчено по БНТ.

Фирмата играела в комбина със столични лекари. Когато при медиците дойдел пациент, който има нужда да си оперира коляното например, те го пращали да си купи имплант именно от въпросното дружество. Самият офис на фирмата изобщо не се набивал на очи. Намирал се в задния двор на административна сграда, като липсвали традиционните рекламни пана или табели, каквито имат повечето фирми. Единствено надпис с името на дружеството върху лист формат А4, залепен в коридора, подсказвал на пациентите, че са попаднали на правилното място.

„Като отидете там,

служителка вади списък от 4-5 страници

и в него намира кода на необходимия имплант и ви казва колко струва. Вие давате парите, срещу което не получавате продукта, а касова бележка за него“, разказа пред „Монитор“ запознат със схемата. Цените на имплантите варирала между 2 и 5 хиляди лева. След като бъде платен, клиентът отивал с касовата бележка при лекаря си, който едва тогава бил готов да оперира. Обикновено за всеки един от продадените консумативи лекарите получавали по 30% от стойността му, защото работели с дружеството. От НАП съобщиха вчера, че за последните 5 години 136 лекари са прибрали по тази схема близо 8 милиона лева, като в нито един случай не са издадени изискваните от закона документи. Предстоят проверки и на медиците, които също не са декларирали тези доходи като физически лица. При акцията на НАП и служителите от Икономическа полиция са били иззети над 8000 документа от т. нар. черно счетоводство, които сочат, че

продадените продукти са за около 15 млн. лв

От НАП призовават всеки гражданин, който е плащал за медицински изделия и не е получил касова бележка или фактура за заплатените от него консумативи, да сигнализира приходната агенция на телефон 0700 18 700. Разследването ще бъде улеснено, ако гражданите могат да изпратят хартиени или сканирани копия от приходни касови ордери или други писмени документи, показващи платените суми.

„Освен данъците, които ще съберем от фирмата и лекарите, виждам много доказателства за данъчни престъпления. Веднага след като обобщим всички данни, ще сезираме прокуратурата”, каза по повод акцията заместник-изпълнителният директор на НАП Тошко Тодоров. За укриване на данъци в особено големи размери Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до 8 години.

http://www.monitor.bg/article?id=319641

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: За лекарите

Мнение от saleen » 23 Дек 2011, 10:13

Парички, вино, свински бутове, домати, квот се сетиш. Докторята въртят, сучат и все те гледат във ръцете, иначе не ти обръщат внимание. Ма то българския ни манталитет такъв, доктора и нищо да не си иска, ние ходим с дисагите да му пълним гушата, белким си свърши това, за което получава немалка заплата. Не вярвам да има човек, който да е ходил по- честичко по доктори и да не е бутал нещо ;)
Тез докторчета дали не са с няколко хилядарки напред http://www.dnes.bg/temida/2011/12/19/sy ... ada.146860 - жив пример от последните дни :clap: Плюят си на професията, пък искат хората да ги уважават :dunno:
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 23 Дек 2011, 10:51

Всеки път като ми се наложи да ходя при джи-пи-то му оставям 10 лв - е така от добра воля , а не щото ми иска или ме задължава да му давам :yes:
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Дек 2011, 11:34

Многократно съм давал пари,почти няма случай в който да ми е трябвала специализирана помощ и да не са искали,я за избор на екип (МА-само един екип,обаче трябва да го избереш),я за каквото и да се сетите,спокойно,лекарите няма да избягат от България,тука изкарват десетократно повече от колкото в която и да е държава,освен това,в чужбина има ред,чистота и...отговорност,тука си е за сега анархия,само отидете пред която и да е голяма болница и забележете паркинга,на които са акостирали (не мога да кажа за подобни лимузини-паркирали) докторите там...

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 23 Дек 2011, 12:56

Каквото и да съм дал е било троха в сравнение с усилиата и труда положени върху мен за да остана ЖИВ!
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 23 Дек 2011, 12:56

madpetio написа:Каквото и да съм дал е било троха в сравнение с усилиата и труда положени върху мен за да остана ЖИВ!

:yes: :bowdown:
тези които окриват данъци - в затвора, без значение какви са. Аз да попитам автора някога плащал ли е в сервиз на автомонтьора да си извърши служебните задължения? Уиски на адвокат не си ли подарявал от благодарност примерно?

П.С. no hard feelings to you sir и не си разваляйте настоението точно преди коледа. Иначе тва са любимите ми теми :mhihi: . Особено когато saleen участва :bchug:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 23 Дек 2011, 15:07

:winky: :bchug:
И на монтьора, на адвоката и на доктора изобщо на всеки, който си е свършил работата качествено е хубаво човек да бутне нещичко, няма лошо, нали утре пак ще го потърсиш този човек да ти свърши работа, тъпото е като идеш болен в някое здравно заведение и да почнат се ослушват слушалките за нещо под масата, че да ти обърнат евентуално внимание, което не гарантира, че ще ти помогнат разбира се.
Никой не мое ма връне на селу!

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 23 Дек 2011, 17:24

Дразнят ме колегите ,които са крайно незапознати със здравната система в България, а и на всичкото отгоре плюят по лекарите. Вие идея няква имате ли колко пари взима един тесен специалист на държавна работа? Хората , които се грижат за здравето ви взимат по малка заплата от един автобояджия или масларчик.
Тва си е българина, дай му само да се оглежда в другите. Като искаш давай, като искаш не, никой няма да ти се моли насила да му даваш пари.
Тука храните, а като ви заболи ходите да кършите ръчички пред кабинетите, на който не му харесва да хваща книгата с народна медецина и да се лекува сам.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 23 Дек 2011, 17:54

BMW///M-ma6inata написа:....

ами не си прав... може да не сме запознати със системата, но пък сме пациенти и виждаме нещата лично...
Имам идея колко заплата получават лекарите, знам и полицая, и пожарникаря, и учителя колко взимат- все са смешни парите... Ама аз не помня да съм завел някой с опрян пистолет в главата да става лекар- все са по собствено желание отишли там... И като са по желание ще работят за колкото им дават- отлично са знаели какво ги чака като започват да учат...
и не ми казвай "никой няма да ти се моли да му даваш пари", щото не е така и отлично го знаеш... Де факто си прав де- не ти се молят, а заявяват в прав текст "или сума Х, или ще си пия кафето и не ми пука за теб дали ще пукнеш като куче"... едно е да го почерпиш СЛЕД като е свършена работата, друго е да ти кажат "трябва да избереш екип, щото иначе ще чакаш 2 седмици за операцията"- дребна разлика, нали ;)

Да, взимат малки заплати, работата е тежка и отговорна, зависи живота на хората от тях, нямат модерна апаратура и един куп други проблеми- това го знаем... Ами като не им харесва да не бяха учили толкова години за лекари, а за монтьори и да взимат повече пари... или да си ходят в частните болници да работят за хубави пари- ама те 80% поне са мързели и там няма да ги търпят ;) е, остава да ходят по чужбинско да бачкат... и о, чудо- мързеливият тук лекар почва да работи там щото иначе ще го уволнят... да, ама не- работят тук, познай що ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 23 Дек 2011, 18:04

С тия заплатки, дето им дават и вие да бяхте - и вие щяхте да взимате, какво го дъвчете толкова :roll: И да, давал съм - държавата му плаща да работи, ама аз вярвам, че мога да му създам далеч по-голям стимул и да си свърши работата далеч по-добре :arrow: за здравето си пари не пестя

И като стана дума, айде сега малко да се замислите в друга посока... според вас нормално ли е повечето хора тука, дето се осигуряват на пълен работен ден и висока заплата и тнт и са най-нормални граждани на България да получават еднакво здравеопазване с един циганин, дето не плаща и стотинка ?
Think. Believe. Dream. Dare...

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 23 Дек 2011, 18:19

ms написа:
BMW///M-ma6inata написа:....

ами не си прав... може да не сме запознати със системата, но пък сме пациенти и виждаме нещата лично...
Имам идея колко заплата получават лекарите, знам и полицая, и пожарникаря, и учителя колко взимат- все са смешни парите... Ама аз не помня да съм завел някой с опрян пистолет в главата да става лекар- все са по собствено желание отишли там... И като са по желание ще работят за колкото им дават- отлично са знаели какво ги чака като започват да учат...
и не ми казвай "никой няма да ти се моли да му даваш пари", щото не е така и отлично го знаеш... Де факто си прав де- не ти се молят, а заявяват в прав текст "или сума Х, или ще си пия кафето и не ми пука за теб дали ще пукнеш като куче"... едно е да го почерпиш СЛЕД като е свършена работата, друго е да ти кажат "трябва да избереш екип, щото иначе ще чакаш 2 седмици за операцията"- дребна разлика, нали ;)

Да, взимат малки заплати, работата е тежка и отговорна, зависи живота на хората от тях, нямат модерна апаратура и един куп други проблеми- това го знаем... Ами като не им харесва да не бяха учили толкова години за лекари, а за монтьори и да взимат повече пари... или да си ходят в частните болници да работят за хубави пари- ама те 80% поне са мързели и там няма да ги търпят ;) е, остава да ходят по чужбинско да бачкат... и о, чудо- мързеливият тук лекар почва да работи там щото иначе ще го уволнят... да, ама не- работят тук, познай що ;)

Тва е твоето виждане над нещата, моето защитава отсрещната страна. А ако ти си лекар, замислял ли си се?
За мързеливците които седят на държавни постове не говорим , това е отделна тема, говорим за това по какъв начин държавата стимулира лекарите за да бъдем ние пациентите доволни-никак колега, и повярвай ми ,малко са хората които ако са знаели какво ги чака пак биха станали лекари. И пак ти казвам, не говорим за добре реализирали се професионалисти а за средностатистическия лекар в българия.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 23 Дек 2011, 18:35

BMW///M-ma6inata написа:...

че държавата прави едно голямо нищо е вярно, че има проблеми в болниците също го знаем и никой не го отрича... ама да ми казваш, че не са знаели какво ги чака е несериозно ;) всеки лекар, полицай, учител и т.н. перфектно знае колко ще му плащат (тоест колко малко) и въпреки всичко отива доброволно да учи и да работи тая ниско платена и далеч от престижна професия... и ако 10% от лекарите (максимум) са там за да работят в интерес на пациента ВЪПРЕКИ ниските заплати, то другите 90% са там единствено с цел да изкарват в пъти повече от заплатата си без да им дреме дали пациента ще е жив после ;) и ако може да работят 2 дена в месеца...
и точно средностатистическия лекар е проблем- по цял свят сигурно услугите на големите спецове се плащат сериозно, а средностатистическия лекар просто си получава заплатата... да, ама тук ония, средностатистическия, иска да получава колкото големите спецове и всичко е за сметка на обикновеният пациент... дохода трябва да се движи заедно с уменията- аз проблем обикновеният доктор да взима 10 бона заплата нямам, стига уменията му и отношението към пациента да отговаря на парите...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Мнение от KEVIN-30 » 23 Дек 2011, 18:55

BMW///M-ma6inata написа:Дразнят ме колегите ,които са крайно незапознати със здравната система в България, а и на всичкото отгоре плюят по лекарите. Вие идея няква имате ли колко пари взима един тесен специалист на държавна работа? Хората , които се грижат за здравето ви взимат по малка заплата от един автобояджия или масларчик.
Тва си е българина, дай му само да се оглежда в другите. Като искаш давай, като искаш не, никой няма да ти се моли насила да му даваш пари.
Тука храните, а като ви заболи ходите да кършите ръчички пред кабинетите, на който не му харесва да хваща книгата с народна медецина и да се лекува сам.

+1
Колеги в системата съм 27-г , а сега който има връзки в независимо каква категория 1-ва , 2-ра , 3-та болница нека се заинтересува лекар с 10-г стаж дали получава повече от 750-лева стартова заплата.А сега си погледнете личните GSM-ми и вижте че може би струват над 800-лева модела ви.
Както се казва ДЕН ГОДИНА ХРАНИ, заработвам през месец АВГУСТ толкова колко за 6-месеца . ДА тогава си идват работещите БЪЛГАРИ в чужбина и си правят зъбите в БГ , но иначи си возят трутките Ц-класи и е46 и се правят че доста са напред с материала но немогат даси позволят зъболечение приемрно в една обикновена ХОЛАНДИЯ.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 23 Дек 2011, 19:10

KEVIN-30 написа:
BMW///M-ma6inata написа:Дразнят ме колегите ,които са крайно незапознати със здравната система в България, а и на всичкото отгоре плюят по лекарите. Вие идея няква имате ли колко пари взима един тесен специалист на държавна работа? Хората , които се грижат за здравето ви взимат по малка заплата от един автобояджия или масларчик.

+1
Колеги в системата съм 27-г , а сега който има връзки в независимо каква категория 1-ва , 2-ра , 3-та болница нека се заинтересува лекар с 10-г стаж дали получава повече от 750-лева стартова заплата.А сега си погледнете личните GSM-ми и вижте че може би струват над 800-лева модела ви.
Както се казва ДЕН ГОДИНА ХРАНИ, заработвам през месец АВГУСТ толкова колко за 6-месеца . ДА тогава си идват работещите БЪЛГАРИ в чужбина и си правят зъбите в БГ , но иначи си возят трутките Ц-класи и е46 и се правят че доста са напред с материала но немогат даси позволят зъболечение приемрно в една обикновена ХОЛАНДИЯ.

Колега, в материала не става въпрос за теб или такива като теб. Става дума за тези: http://bnt.bg/bg/productions/69/edition ... visoki_cen

гледай го и изповядай пак да коментираш

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Мнение от KEVIN-30 » 23 Дек 2011, 19:29

+1+1 twin spark , всяко стадо има М...а , нека отрано се разграничим от нея и некадърността им. За такива си има КОМИСЯ ПО ЕТИКА на Б.ЛЕКАРСКИ САЮЗ , нека те ги съдят.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата