Мнение за апарат/сапунерка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение за апарат/сапунерка

Мнение от Superexstatic » 23 Дек 2011, 19:35

Утре мисля да си взема това http://www.technomarket.bg/products/090 ... 0-is-black

Некой чаткащ да каже мнение и евентуално, ако има предложение за нещо по-добро в тия пари да се чувства поканен да го сподели.

Целта е прилична евридейка с добри автоматични настройки за да не се налага играчка за всяка снимка в ръчните.
Изображение

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Re: Мнение за апарат/сапунерка

Мнение от BMWALPINA » 23 Дек 2011, 19:56

Взимай! Аз имам малко по стар модел (SX100IS) и снима много добре, има и ръчни настройки. Няма какво да го мислиш. Единствения минус е, че е малко по обемен от другите сапунерки, но ако не ти пречи това няма да имаш никви грижи с него.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 23 Дек 2011, 20:12

а твоя с батериите как е.. гледам в ревютата, че тая серия камиончета обичат да си похапват и издъхват за по 20 минути и то с добри алкални :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 23 Дек 2011, 21:20

по-скоро разгледай магазина на http://www.photopavilion.com/
Типовете са професионалисти и продават само такава техника :yes: Могат да те консултират за разлика от момчетата и момичетата в Техномаркет/Технополис ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 23 Дек 2011, 23:16

общо взето около тази цена и спецификации каквото и да вземеш, все тая...
бях в технополис онзи ден и се учудих че още имат това http://www.photographyblog.com/reviews/fujifilm_finepix_f80exr_review/specifications/
по-стар модел е, ама с и-екс-ер режимите стават супер снимки... фуджи имат и по-нови неща от серията, ама "професионалистите" на пазара не ги броят за живи :banghead: ...
да ти кажа, че каквото и да вземеш, прочети му упътването :lalala:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 24 Дек 2011, 12:54

аз съм за Панасоник Лумикс TZ серията, примерно TZ5

и аз незнам
Аватар

Мнение от BMWALPINA » 24 Дек 2011, 19:53

Superexstatic написа:а твоя с батериите как е.. гледам в ревютата, че тая серия камиончета обичат да си похапват и издъхват за по 20 минути и то с добри алкални :mhihi:

взимаш 2400mah (поне) и няма да имаш никакви грижи, това не трябва да те притеснява. взимай го няма да сбъркаш, лесен е за ползване има хубав зоом, има хубава матрица, прави много хубави снимки. пиши на лс или скайп да ти пратя, няколко снимки да видиш как се справя дядо му хех

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 25 Дек 2011, 0:51

Фен съм повече на моделите с батерии и зарядни в комплекта в смисъл - не със стандартни батерии!

ПОлзвам Sony DSC W360
преди това Olympus както и Casio Exilim

Касиото и Сонито са екстра за сапунерчица- бързи са имат отлични автоматични режими!
Сонито направо ми заспа с функции за осветени и неосветени нощни снимки т.е. засича че е нощна снимката и вместо една снимка прави две автоматично едната със светкавица другата - без и си избираш коя е по-добра!
Олимпуса го избягвам вече - няма толкова бавна машинка!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

и аз незнам
Аватар

Мнение от BMWALPINA » 25 Дек 2011, 15:13

intention написа:Фен съм повече на моделите с батерии и зарядни в комплекта в смисъл - не със стандартни батерии!

ПОлзвам Sony DSC W360
преди това Olympus както и Casio Exilim

Касиото и Сонито са екстра за сапунерчица- бързи са имат отлични автоматични режими!
Сонито направо ми заспа с функции за осветени и неосветени нощни снимки т.е. засича че е нощна снимката и вместо една снимка прави две автоматично едната със светкавица другата - без и си избираш коя е по-добра!
Олимпуса го избягвам вече - няма толкова бавна машинка!

Плюса на тези батерий е, че като свършат отиваш в близкия магазин и купуваш нови и продължаваш да снимаш...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 25 Дек 2011, 20:18

И след 1 година си платиш цената на апарата само от батерии :)
Истината е да направят някоя презареждаща по-голяма батерия и да кара повече.
Все пак това е голяма сапунерка .. има място да се събере.

Виж това
viewtopic.php?f=64&t=277231
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520d

Мнение от popov_chris » 26 Дек 2011, 3:01

Колега, ако вече не си взел поразгледай нещо със CCD матрица по възможност. Просто шума е доста по-нисък от CMOS. Ако ще е CMOS по-добре направо DSLR. Смени преди време доста полусапунерки от този тип основно Canon и накрая си взех 500D - чак при него шума беше поносим като ниво. Често неоправдано зрънчивите снимки могат да бъдат адски дразнещи. Та това ми е съвета: ако ще е сапунерка CCD, ако ще е DSLR да е CMOS матрица. Не говоря за Canon само.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 26 Дек 2011, 3:54

Първи впечатления: повече от добро качество на снимките, дори в пълен мрак е с изненадващи постижения, зуума е покъртителен за сапунерка, ауто режима изглежда адекватен... и най-важното, след 50 снимки, доволно опции и неколко керливи клипа, батериите още са първите :mhihi:

Иначе е малко големичък верно и изглежда на точно едно изпускане живот. :ok:
Изображение

и аз незнам
Аватар

Мнение от BMWALPINA » 26 Дек 2011, 4:49

Superexstatic написа:Първи впечатления: повече от добро качество на снимките, дори в пълен мрак е с изненадващи постижения, зуума е покъртителен за сапунерка, ауто режима изглежда адекватен... и най-важното, след 50 снимки, доволно опции и неколко керливи клипа, батериите още са първите :mhihi:

Иначе е малко големичък верно и изглежда на точно едно изпускане живот. :ok:

Споко моя бая е летял и още прдължава да прави хубави снимки :) Честито със здраве да си го ползваш и да правиш хубави снимки :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 02 Яну 2012, 1:59

нощен пърформанс :ok:

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525D
Мечтае да кара: BMW M5 Competition

Мнение от Amateur » 16 Яну 2012, 4:56

Колега аз злагам на Сони да е апарата.В ЦУМ на 1ви етаж в Сонито има много добри цени от 200 до 600 лв за София говоря на мен цялата техника плазми системи за домапшно кино лаптопи усилвател(5+1) за компа всичко ми е сони от там и съм много доволен.

Назад към Извън Темата