За лекарите
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Re: За лекарите
Последно га ми искаха пари ми казаха щи зема само 40лв,другите искат по 50
демек тряа съм доволен.тва за преглед на 1 годишния ми син в Русе.В Стара Загора минах тънко за преглед на двамата ми сина- само 70лв.Жената кат раждаше беше грозно,там даже не щъ да си спомням колко нагла беше цялата хава.Сигурно аз съм "късметлия",но 80% от лекарите дето съм имал земане-даване са срам и позор.
Нямам нищо против да дам пари,даже с кеф бих дал след добре свършена работа,ама кат почнат с пазарлъците още от вратата и се сещам за димитровградския пазар.

Нямам нищо против да дам пари,даже с кеф бих дал след добре свършена работа,ама кат почнат с пазарлъците още от вратата и се сещам за димитровградския пазар.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
magareto_yori написа:Нямам нищо против да дам пари,даже с кеф бих дал след добре свършена работа,ама кат почнат с пазарлъците още от вратата и се сещам за димитровградския пазар.
ами така е колега щото тоя дето има малко акъл в главата, си взима дипломата и излита. От 600 завършващи като останат 100, сещаш ли се кой тип студенти са или да ти поясня? Много малко останаха истинските лекари и затова постоянно попадате на тарикати от Гоце Делчев, Крумовград и Добрич примерно, които са останали в София преди 10 години, а колегите им са заминали насам-натам и на тях мисълта им е как да изкарат пари, а не да лекуват. В една нормална страна лекарят е много високо платен и мисли за хуманност и наука щото не мисли как да си плати тока. Тук е точно обратното.

Много скоро имахме такава тема...мисля че ключа на тая е сигурен

ineedmoney написа:.... В една нормална страна лекарят е много високо платен ...
в една нормална страна и пациентите са добре платени /поне болшинството/ та не е проблем...
тука всички са ниско платени, ма лекарите треа да вземат заплати колкото в Швеция /примерно/

ква ти е логиката ти да вземаш колкото скандинавски лекар, ама като викнеш у вас водопроводчик да му платиш колкото на албанец ... а?

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
zazomazo написа:ineedmoney написа:.... В една нормална страна лекарят е много високо платен ...
в една нормална страна и пациентите са добре платени /поне болшинството/ та не е проблем...
тука всички са ниско платени, ма лекарите треа да вземат заплати колкото в Швеция /примерно/![]()
ква ти е логиката ти да вземаш колкото скандинавски лекар, ама като викнеш у вас водопроводчик да му платиш колкото на албанец ... а?
нема такава логика...и водопроводчика като ми каже 50 лева му плащам 50 лева. Ама като каже лекар 50 лева за преглед казвате "чакай малко бе как ще плащам на лекар да си изпълни служебните задължения"

всичките тези конфликти идват от здравната система която гони кадърните лекари от българия и кара тези тук да са като катаджиите през 90-те. Не знам дали ме разбирате

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
то си е казано, ама все пак, тия шашми стават в столицата и по-големите градове, където човек за човека е вълк... не само в болницата, ми даже и на обикновен светофар 

- Jorjinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 coupe
жалка история... не съм давал до сега аз пари на лекар,но и рядко съм влизал в болнично заведение като цяло.1 път влезнах и случката си беше сериозна и с много нерви и ме оставиха на стажанти да се учат.. а бях на кантар и от тогава си казах,че ако не легна да умирам няма да влезна.. или пари даваш или Амин!После си ги защитават и нп.. найстина е жалка история.Не ми се разказва наистина е куриозна случка и щяха да ме дават и мен по медийте как съм пребил 3-4 стажанти и 1 лекар + който им се претече на помощ..

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Няма лошо лекарите да вземат пари, но регламентирано а не да изнудват пациентите. И като са толкова добри да си направят частни клиники и да си работят там. А като се прославят никой няма да им се сърди, че са взели много пари. На практика обаче някакви мърлячи в държавни (или там както се водят) болници се опитват да си заработят доппълнително пари чрез изнудване. Аз като викнах полиция, когато ми разбиха колата полицайте не ми искаха пари за избор на екип. Нито пожарната иска пари за избор на екип, когато идва да гаси пожар. Защото тези дейности се финансират от нашите данъци, както медицинските услуги се финансират от здравната каса. А най-лошото е, че родните лекари с цел изкарване на едни пари много пъти засилват нещата и правят излишни процедури.
ineedmoney написа: Аз да попитам автора някога плащал ли е в сервиз на автомонтьора да си извърши служебните задължения?
Kолега, къде би ми препоръчал автомонтьор, който да ми оправи колата срещу 2.70 лв потребителска такса? Пусни ми го на ЛС, че ще те затрупат мераклии, повЕрвай ми. Апропо, я ми кажи професия, при която трябва да платиш на някого, за да си свърши професионалните задължения? Колко пъти си дал на касиерка в Била пари, за да ти прекара покупките през четците на касата?
Не искам да ти разказвам на какви унижения съм бил подлаган в Пирогов, ИСУЛ и Инфекциозната. И говоря за дете на 3 1/2 години, не за нещо друго. А когато само от една фирма доктор си докарва комисиони по над 20К годишно, не искам да му сметам колко взима и от пациенти и т.н., че ще стане страшно

ineedmoney написа:zazomazo написа:ineedmoney написа:.... В една нормална страна лекарят е много високо платен ...
тука всички са ниско платени, ма лекарите треа да вземат заплати колкото в Швеция /примерно/![]()
нема такава логика...и водопроводчика като ми каже 50 лева му плащам 50 лева. Ама като каже лекар 50 лева за преглед казвате "чакай малко бе как ще плащам на лекар да си изпълни служебните задължения"![]()
...
бате, бъркаш ги генерално нещата, въпросния водопроводчик не е на заплата и тези 50 кинта са цената за извършената услуга
а лекаря, който е на щатна заплата и въпреки това иска допълнително пари за да си свърши работата се явява малко по-различен случай .... и популярното название на тези допълнително поискани пари е "рушвет" ... а това никак не е законно

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
zazomazo написа:а лекаря, който е на щатна заплата и въпреки това иска допълнително пари за да си свърши работата се явява малко по-различен случай .... и популярното название на тези допълнително поискани пари е "рушвет" ... а това никак не е законно
да за тоя случай е така прав си, явно сме говорили за различни работи извинявам се. Тези в болниците, на заплата няма как да искат допълнително пари, но ако отидеш на кабинет на преглед (без талон) или при общопрактикуващия няма как да не си платиш прегледа и съответно потребителската такса.

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2