Акт за превишена скорост
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- al capone
- Потребител
-
- Кара: 520 24 V киселяк
- Мечтае да кара: бумер 320 IS
Акт за превишена скорост
Добьр ден колеги в средата на месеца на Богоров ми писаха акт за 200 лева при ограничение 40 минах с 85 и ми зеха талона
та имам срок до средата на януари да го платя разбрах , че ако отида доброволно при плащането ми зимат книжката за 3 месеца , което не ме устроива един познат ми каза , че имало врьтка при която подавам молба за нова книжка ( била изгубена или открадната ) щял сьм да платя 20 - 30 лева при което при отиване ми зимат новата книжка и си карам с старата
другото което ми предложиха беше да не го плащам акта понеже след някво време му истичала давността и като ме спрьт да казвам , че сьм забравил талона при което ми набиват глоба 10 - 20 лева ... не сьм запознат много с тези неща и изкам да питам кои е наи - добрия вариянт да излезна от ситуацията ? 

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
Re: Акт за превишена скорост
ами ако питаш мен само ядове ще береш със тея шмекерии на един приятел имаше и той акт и трябваше да му вземат книжката но той не отиде и кара без талон мина се година и при едно спиране за проверка и справка и му изкочи че трябва да му преберат книжката и му я взеха на момента така че колко време мислиш че ще ги баламосваш и като ти пишат глоби за тея талони то рано или късно може да ти излезне златна тая глоба и за изгубени документи имаше няква глоба пак и за издаване като платиш и кво става 

- al capone
- Потребител
-
ясно ми е това .. аз акта ще го платя вьпроса е , че не изкам колата да ми седи 3 месеца без да се кара а и аз няма как да не карам толкова дьлго време за това идеята ми беше как да не се налага да седя без кола

Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:
1. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване с 10 km/h - с глоба 20 лв.;
2. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване от 11 до 20 km/h - с глоба 50 лв.;
3. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) за превишаване от 21 до 30 km/h - с глоба 100 лв.;
4. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване от 31 до 40 km/h - с глоба 200 лв.;
5. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване над 40 km/h - с глоба 300 лв.;
6. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване над 50 km/h - с глоба 350 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство, като за всеки следващи 5 km/h превишаване над 50 km/h глобата се увеличава с 50 лв.
Кихаш 300 пари и си готов... До 50 км/ч превишение на скоростта не взимат книжката .. Можеш да продължаваш да летиш в населено място, но само се моли да не отнесеш някой, че тогава вече такъв ще си го вкараш, че ти е бедна фантазията...
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
А не ли по-добре да не караш с такава скорост, още повече на места ,които са до болка познати ,че има полиция. Дали ще се оправим някога...еми няма
Всеки нарушава закона и после...какво да правя....ами плащаш си като поп щом си нарушил и после ще се замислиш дали пак ще минаваш с 85км/ч при ограничение 40км/ч.

Всеки нарушава закона и после...какво да правя....ами плащаш си като поп щом си нарушил и после ще се замислиш дали пак ще минаваш с 85км/ч при ограничение 40км/ч.

- al capone
- Потребител
-
Беше малко след Богоров преди моста те там винаги седят .. не е в населено място баш на 300 - 400 метра след това е .. както и да е а тази глоба от 300 лева кьм 200 - те акт ли се прибавят ? демек общо 500 трябва да им дам на тия свине ?

Не е бре, 300лв. ти е цялата глоба и ти връщат талона...И за друг път да знаеш, държиш си талончето на отделно място от другите документи, като те спрат профилактично, като знаеш, че не си в нарушение го даваш, а когато си сигурен, че си в нарушение(както в случая) не го даваш, казваш че си го забравил, пишат ти акта+още 10 кинта, че си го забравил, но си остава в теб и можеш да си караш, без грижи, докато изтече давността.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Dpy написа:Не е бре, 300лв. ти е цялата глоба и ти връщат талона...И за друг път да знаеш, държиш си талончето на отделно място от другите документи, като те спрат профилактично, като знаеш, че не си в нарушение го даваш, а когато си сигурен, че си в нарушение(както в случая) не го даваш, казваш че си го забравил, пишат ти акта+още 10 кинта, че си го забравил, но си остава в теб и можеш да си караш, без грижи, докато изтече давността.
Хаха тази маневра ми хареса...ама дали е така наистина,няма ли ти го искат в някъв срок да го занесеш в кат?
- al capone
- Потребител
-
Еми имам 30 дена срок да си платя акта .. само не разбрах защо трябва да платя 300 лева щом акта ми е за 200 ? може би са ми писали актра за по - малко превишение ? 

- Leudi
- Потребител
-
- Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI
Dpy написа:Не е бре, 300лв. ти е цялата глоба и ти връщат талона...И за друг път да знаеш, държиш си талончето на отделно място от другите документи, като те спрат профилактично, като знаеш, че не си в нарушение го даваш, а когато си сигурен, че си в нарушение(както в случая) не го даваш, казваш че си го забравил, пишат ти акта+още 10 кинта, че си го забравил, но си остава в теб и можеш да си караш, без грижи, докато изтече давността.
И какъв е смисъла, всеки път като ви спрат да оставате назад с 10 лв за забравените документи?
И без това дори и да ви спрат в нарушение много рядко ще се стигне до акт, особено ако знаете какво и как да кажете или сте с точните "привилегии", вече ако сте някой захлупен зубър е друго, но зубърите не карат БМВ-та.
Nope ... it's Chuck Testa !!!
al capone написа:Добьр ден колеги в средата на месеца на Богоров ми писаха акт за 200 лева при ограничение 40 минах с 85 и ми зеха талоната имам срок до средата на януари да го платя разбрах , че ако отида доброволно при плащането ми зимат книжката за 3 месеца , което не ме устроива един познат ми каза , че имало врьтка при която подавам молба за нова книжка ( била изгубена или открадната ) щял сьм да платя 20 - 30 лева при което при отиване ми зимат новата книжка и си карам с старата
другото което ми предложиха беше да не го плащам акта понеже след някво време му истичала давността и като ме спрьт да казвам , че сьм забравил талона при което ми набиват глоба 10 - 20 лева ... не сьм запознат много с тези неща и изкам да питам кои е наи - добрия вариянт да излезна от ситуацията ?
Глобата ти е точно 200 лв. и няма да ти вземат книжката... Освен ако не попадаш в тази графа от ЗДВП
(4) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Когато нарушението по
ал. 1, т. 1 - 5, ал. 2 и ал. 3, т. 1 - 5 е повторно, наказанието е предвидената за съответното
нарушение глоба в двоен размер, а за повторно нарушение по ал. 1, т. 6 и ал. 3, т. 6 -
предвидената за съответното нарушение глоба в двоен размер и лишаване от право да се
управлява моторно превозно средство за срок три месеца.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
прочети си акта... ако за 45км/ч превишение са ти писали грешен акт, и ако ти се занимава, това в съдът пада задължително за формално нарушение...
аз имам за 32 превишение електронна фотография с всички салтанати
и 200лв глоба... пише, че ако платя в двуседмичен срок, ще вземат 140 /70%/... провери си и при теб как стоят нещата с евентуално намаление
за боговете на градското каране с 48км/ч да кажа, че ме фотографираха срещу технополис младост, дето са 5 платна в едната посока, и има знак 50
аз имам за 32 превишение електронна фотография с всички салтанати

за боговете на градското каране с 48км/ч да кажа, че ме фотографираха срещу технополис младост, дето са 5 платна в едната посока, и има знак 50

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Владо написа:
Предполагам,за околовръстното говориш .. там па от кога има камера

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
мобилна...
al capone написа:Беше малко след Богоров преди моста те там винаги седят .. не е в населено място баш на 300 - 400 метра след това е .. както и да е а тази глоба от 300 лева кьм 200 - те акт ли се прибавят ? демек общо 500 трябва да им дам на тия свине ?![]()
ако е за мястото за което си мисля малко са те подхлъзнали....
ограничението в Богров е 50, веднага след като излезеш от Богров има знак, който отменя това ограничение ... знака за магистрала е след моста...т.е. ако са те спрели точно преди моста на отклонението /където обикновено седят/ там разрешената скорост трябва да ти е 90

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2