Разпечат на флаери???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Разпечат на флаери???

Мнение от feel » 18 Дек 2011, 1:54

Колеги, някой да препоръча добра печатница, трябва ми за печат на около 8 000 флаера, а също и фирма, която изработва торбички по поръчка пак за подобна бройка. Под добра имам предвид с тънки цени.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: Разпечат на флаери???

Мнение от Kroki » 18 Дек 2011, 11:32

Свържи се с този човек за флаерите - memberlist.php?mode=viewprofile&u=3320
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно.
Мечтае да кара: сАмоЛеТ

Мнение от Димитър Димитров » 19 Дек 2011, 19:16

:bowdown: Благодаря за изчерпателният отговор колега :bowdown:

пиша тук, за да не пълня темата на колегата със спам
Последна промяна Димитър Димитров на 20 Дек 2011, 20:17, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 19 Дек 2011, 19:40

Флаер (flyer) - от англ. fly - летя

печатат се в голям тираж и 'летят' при раздаването.

Обикновено формата е А5 15 x 20 см. (половината на А4) или А6 10 x 15 см. (четвъртинка от А4).

За разлика от дипляните (от гръцки diplos - сгъвам), флаерите не се сгъват.
Обикновено се печатат на тънка хартия около 90 - 115 гр. - разбирайте дебелината на обикновен лист, с разликата че хартията е гланцова (хромирана).

За да блестят още повече - върху повърхността се нанася специален лак (UV лак гланц), който продава още по бляскав вид на флаерите.

Предназначението на флаерите е да достигат до голям кръг хора, с раздаване предимно на ръка на улицата или по пощенските кутии. Това предполага кратък живот (средни няколко секунди) на тези симпатични хартийки. Някой си ги прегъват и прибират в джоба, но при първото почистване - ги изхвърлят
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 19 Дек 2011, 22:39

zazomazo
:bowdown: :bowdown: :bowdown: По добро обяснение скоро не съм чел :bowdown: :bowdown:

относто Х-Я- та проучване доказа, че е най добре да се печата на МАТ, защото гланц-а отразява и заслепява и хората го хвърлят веднага, мат-а не отразява, при фалерите най важното е с един поглед човек да разбере за какво става дума, има ли дребен шрифт и т,н никой не чете и хвърля флаера и тои се обезсмисля.
Проучването е проведено от няколко печатници, и от анкета.

П.П това го написъх информативно.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 19 Дек 2011, 22:49

N.Mihaylovski написа:zazomazo
:bowdown: :bowdown: :bowdown: По добро обяснение скоро не съм чел :bowdown: :bowdown:

...

нямам заслуги, копнах го от нет-а :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 20 Дек 2011, 10:38

http://cariva.eu/
Тук съм си поръчал формат А6-115гр. 1000бр. флаери, за скромната сума от 50лв.! Обаждаш им се и си говориш за цени. :mhihi: :yes:

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 20 Дек 2011, 13:37

vavilon написа:http://cariva.eu/
Тук съм си поръчал формат А6-115гр. 1000бр. флаери, за скромната сума от 50лв.! Обаждаш им се и си говориш за цени. :mhihi: :yes:

Те печатат при нас :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 22 Дек 2011, 12:28

N.Mihaylovski написа:
vavilon написа:http://cariva.eu/

Те печатат при нас :mhihi: :mhihi: :mhihi:

А, така ли? :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 23 Дек 2011, 21:18

В продължение на това което zazomazo написа, мога да допълня, че флайърите са един от НАЙ-НЕЕФЕКТИВНИТЕ методи за реклама. Мисля, че тяхната успевамост е под 5%. Смисъл да го имаш предвид го казвам, не че искам да те откажа :yes: И аз съм печатъл флайъри и успеваемоста беше под 1% :mhihi:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 23 Дек 2011, 23:09

е ти какво очакваш- 70% ли :?: тея дето ми пускат в пощата директно изхвърлям без да поглеждам, тея дето ми ги раздават на улицата или ги отказвам, или ги изхвърлям директно в коша... шанса нещо да ми хване окото е не 1%, а 0,00001%- с такава реклама се занимават хора без акъл да измислят нещо по-добро... или без пари за нещо по-добро... и в двата случая не ми изглежда добре...
Изображение
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 24 Дек 2011, 2:20

Бъркате много сериозно, флаерите са само част от рекламната кампания, първо се пускат бордовете после печатната реклама по пощи и хора който раздават на ключови места и най на края ТВ рекламата.
тези дето само флаери раздават без друга реклама го прават за едното нищо, оптимисти винаги има.
От всичката реклама има файда стига да е добре преценена таргет групата.

П.П ms, виждам че си много компетентен по темата както и във всички останали, ама ще те помоля да не пишеш повече в тази.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 24 Дек 2011, 10:21

N.Mihaylovski написа:....

Молби изпълнявам ако са придружени минимум от няколко бутилки качествен алкохол... и пак не е никак сигурно :winky:

Кой бърка сериозно- то е ясно, че са само част от кампанията... ако някой си мисли, че едни флаери са цялата реклама дето му трябва много бърка :mhihi: е, има конкретни случаи където и само флаерите са достатъчни, но те единични...
Какви бордове, какви ТВ реклами- аз сравнително рядко попадам на флаери от фирми с широка реклама по бордовете- масово са флаери на всякакви малки фирмички за нещо си... или кризата е сериозна и няма кинти за сериозна реклама (щото бордовете/медиите не са евтини), или нямат идея хората как се рекламира, но май е комбинация от двете...
ПС: да не говорим колко фирми с реклами имат трагични сайтове, все едно аз дето нямам грам идея от това съм ги правил...
Изображение
Изображение

Назад към Извън Темата