iPhone 4S - заслужава ли си или някой друг е по-добре?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: E90 316i М-Пакет; Golf 5 2.0 TDI

iPhone 4S - заслужава ли си или някой друг е по-добре?

Мнение от Leudi » 28 Дек 2011, 1:11

Колеги, отварям тази тема, защото имам нужда от помощ за последното творение на ябълките, предлагано от Глобул.
Първо нещо ме учуди за самите тарифни планове- според сайта на Globul ако купите телефона на изплащане, той излиза по-евтин с около 10% от същия, купен в брой. http://globul.bg/bg/iphone_leasing.html?p=total#total
Другото което е- според сайта им при превишаване на 30% от лимита имат право да спрат целия интернет. Тук нещо не разбрах, уж трафика е неограничен, а може да ти го спрат и то не е ясно кога.

Сега за самия телефон питам- не съм имал чудото на McDonalds от първия модел, който беше много красив и... това е. Нито можех да му качвам моята си музика, нито нищо, защото беше много ограничен.
Сега се чудя каква свобода има потребителя при новия модел. Става въпрос основно за прехвърляне на файлове, GPS и най-вече инсталиране на приложения. Може ли да се мине без т.нар. хакване поне при качването на файлове.
Ще се радвам и ако предложите разумни алтернативи, само да не е Samsung Galaxy Note, защото съм брат на Хамънд от Топ Гиър и 5.3 инчовото нещо не може да се събере в джоба ми по никскъв начин.
Nope ... it's Chuck Testa !!!

Аватар

Re: iPhone 4S - заслужава ли си или някой друг е по-добре?

Мнение от Хаос » 28 Дек 2011, 1:26

30% са т.нар fair usage policy или политика на разумното ползване, и да, явно ти спират интернета след надвишаване с 30% на месечния трафик на пълна скорост
телефона е супер, плюсовете му са доста повече от минусите
всекидневно има разпродажби и намаления в аппстора от 2.99-> free
телефона е с чудесна камера и процесор, прилично видео 1080, супер як дисплей

хубавото, което аз виждам в ябълката е, че ти си купуваш нещо, което ще е актуалния модел още 1 година, нещо с поддръжка по софтуера, невероятен софтуер и безплатен такъв непрекъснато, тепърва ще излизат оптимизирани приложения, процесора и графичния чип определено ще държат телефона жив още доста време за игри и по-шарени приложения
лесен за употреба, стилен, функционален, с тонове софтуер - аудио гидове за Европа, игри и още какво ли не, Сири!, чудесна камера и видео, ГПС, супер як дисплей, и все пак си остава телефон, а не някакво 4.3 инчово недоразумение с бъгава ОС Андриод
какво повече от 1 телефон?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 28 Дек 2011, 1:31

айфоните използват един и същи софтуер, т.е. пак качването на музика, картинки и тн. е същото, разликите са в самия телефон - по-бърз, по-красив, има бутон отстрани за камерата а не да се чудиш къде е на дисплея, GPS-a e добър, интернета важи и глобулския, виж си договора просто какво подписваш, не знам защо ти е странно това с цената. готин е телефона, но без да го хакнеш е ограничен освен ако нямаш излишни пари за приложения.
батерията е що-годе ок, разбирай един ден изкарва..и от двете страни е стъкло, което е брада - предното струва половината телефон а и е афтърмаркет. смартфон с един бутон отпред, което е доста удобно. алтернативите са не по-лоши.
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 28 Дек 2011, 1:57

По-удобен телефон от Айфон-а няма ! ;) Само трябва да го хакнеш, в Ютуб има хиляди клипчета как се правят нещата.

Аватар

Мнение от Хаос » 28 Дек 2011, 2:11

и днес излезе ънтетърд джейл за 5.01
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Мнение от bmw318is4 » 28 Дек 2011, 2:20

И аз се чудя защото скоро предстои покупка

HTC Sensation XL 4.7 Inch 1.5 Ghz
Motorola RAZR 4.3 1,4
Samsung Galaxy Note... 5,3 1,4
Nokia Lumia 800
Blackberry torch 9860
HTC EVO 3d
HTC Titan

Като цяло телефони които си струва да се прегледат

А относно айфона - заслужава си разбира се много удобен и лесен за работа, ако ти харесва не му мисли и го взимай , но не бъди като кон с капаци , огледай всичко преди покупката , не знаеш какво ще те грабне

аз имах айфон , но повече не бих си купил , то не е телефон а мода , предпочитам си бъгавия андроид и 4.3 екрана , да си бъзикам буутлоудера , ОС-а, да си качвам каквото ми е кеф и да си го модвам , телефоните с андроид им харесвам това че мога да съм индивидуален с дадения телефон и да си го доизкусуря по мой вкус , както казах айфона за мен е мода , имал съм , нарадвал съм му се. стига му толкова :D
Изображение

Аватар
Кара: Хулиган по пътищата
Детайли за колата: Екстри много :)

Мнение от quickshare » 28 Дек 2011, 2:27

bmw318is4 написа:И аз се чудя защото скоро предстои покупка

HTC Sensation XL 4.7 Inch 1.5 Ghz
Motorola RAZR 4.3 1,4
Samsung Galaxy Note... 5,3 1,4
Nokia Lumia 800
Blackberry torch 9860
HTC EVO 3d
HTC Titan

Като цяло телефони които си струва да се прегледат

А относно айфона - заслужава си разбира се много удобен и лесен за работа, ако ти харесва не му мисли и го взимай , но не бъди като кон с капаци , огледай всичко преди покупката , не знаеш какво ще те грабне

аз имах айфон , но повече не бих си купил , то не е телефон а мода , предпочитам си бъгавия андроид и 4.3 екрана , да си бъзикам буутлоудера , ОС-а, да си качвам каквото ми е кеф и да си го модвам , телефоните с андроид им харесвам това че мога да съм индивидуален с дадения телефон и да си го доизкусуря по мой вкус , както казах айфона за мен е мода , имал съм , нарадвал съм му се. стига му толкова :D

Взимай HTC Sensation Xl !!! N1 е този телефон!!!
Изображение

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 28 Дек 2011, 2:52

Стига с тия теми... малко са - Заслужава ли си Mercedes S/ BMW 7? :mhihi: Разбира се, че си заслужава.

Най-адекватните конкуренти според мен за момента са HTC Sensation Xl и Samsung GSII.

Моя съвет е, ако можеш и ти е спешен - взимай, ако не ти е спешен - изчакай 2-3 месеца да излезе HTC Edge. Аз съм HTC фен по принцип, но уважавам доста ябълките. В момента съм с HD2 с андроид, но напролет Edge-a мисля да го уважа... Обаждат му някакви уникални параметри, разрови се и виж.

Поздрави ;)
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 28 Дек 2011, 3:16

Айде и аз да дам едно мнение като собственик на 4-ката - не бих си взел друг телефон. Това чудо прави всичко, за което изобщо мога да се сетя, че ще прави телефона ми, супер бърз е, бъгове на практика няма - намерил съм само един, а той се появява веднъж на месец - като затворя на някой да се замота 5 секунди преди да изкара нормалния екран.
Минуса е само един - батерията ако го ползваш повечко пада за един ден, ама това на повечето смартфони, дето съм ползвал е така, та май не е голям минус - все пак и аз доста се оливам с говоренето.
Изобщо страхотен телефон, няма да съжаляваш ! Бих го купил пак ако трябваше да избирам, макар да е 1000 лева :)
Think. Believe. Dream. Dare...

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Дек 2011, 8:45

аз да кажа за тези 30% - многократно съм ги превишавал, нищо не са ми спирали (става въпрос за обикновен план за интернет, не за някакъв специален за айфон)
А пък през лятото бях взел карта за интернет, която имаше един гигабайт уж за 60 дни ползване т.е. колкото за една почивка. Потреблението ми обаче се оказа доста по-малко и картата продъжава да работи и в момента

Потребител
Аватар

Мнение от To6oo » 28 Дек 2011, 9:50

Хубав е не мога да си кривя душата до сега съм имал 2г 3г 3гс но от както отидох за 4 и видях Самсунг галакси С2 просто не мога да погледна ябълка вече ,екрана СГС-то : по-голям по-добри цветове поне за мен и са някой да не каже ама то ретина дисплей тва онова,да ама 3.5 инча от 4 години тоя телефон е с 3.5 инча губи се смисъла и на игри на всичко като е толко малък.СГС доста бърз не мога да кажа сега ,че е много по бътз от 4с ,но ще видим като излезне android ICS. Така ,че виж и него не го отписваи не е по-лош от ифона.Ифона е газарийка като излезне и всеки втори тича и си зима ифон и си мисли ,че е голям гъзар не ,че е лош пак ти казвам до 3гс съм ги имал всички ,но просто писват всеки следващ модел едно и също.Нищо не можеш да направиш по твои вкус се едно и всъщо дали ще е 2г и 4с менюто е едно и екрана и той малък.Другия вариянт е Galaxy Note ако не те притеснява размера тва е твоя телефон уникален екран 1280x800 HD Super AMOLED малко голям ,но уникален.Но ако искаш ябълка пак няма да сбъркаш много е добър и няма да съжеляваш фен съм им, но очаквах нещо повече а не 4-ка с нов процесор... и 3.5 инча екран.Според мен изчакаи малко да излезне 5 и го взимай а през тва време ще е излезнал и СГС3 така ,че ще имаш по-добър избор и няма да съжеляваш после ,че плащаш 2 години тел който е стар :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Дек 2011, 11:11

Значи по темата,
IPhone е една супер меркантилна компания,имах съвсем до скоро Айфон ,бях го прекроил целия като софт,джеибрик и тн.
Неща които НЕ можеш да правиш на айфон,това са доста,но някой са че mp3 не могат да се изпълняват в целия им формат като прозвъняване,ако не е брикнат (отключена файловата система),няма карти,дето да са безплатни за GPS навигация,ако обаче го "отключите",според законите на епъл-губите гаранцията...
Почти всички неща се качват през Айтюнс,супер странна файлова система има,естествено ако се ровиш и ти е интересно да поназнайваш нещата...
Според мен,Айфон е фетиш и показност,аз продадох моят и си взех Самсунг Галакси С2,който е супер лесен за ползване,прекрояване,доста по бърз от айфин 4S ,доста по лесен за употреба...
Това е,и не съм предубеден,няма айфон който да не съм пробвал,че знанията ми да са повърхностни върху материята...

Потребител
Аватар

Мнение от Element » 28 Дек 2011, 13:10

Аз от Iphone изобщо не съм доволна. Имала съм такъв телефон и повече няма да повторя грешката. От моя опит мога да кажа само лоши неща за него, но това е лично мое мнение. Когато ми предстоеше избор за нов телефон всички ми предлагаха да закупя 4S или HTC Sensation. Взех Sensation-а и да ти кажа за мен това е телефон номер 1. Можеш да правиш каквото искаш и както искаш. За мен Iphone не може да стъпи и на малкия пръст на HTC-то.:)

Но в крайна сметка този телефон си е за теб - погледни в youtube има клипчета с представяне на телефоните, прочети малко информация или ако имаш познат с подобна играчка - разгледай го.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 28 Дек 2011, 13:13

Каквото и да ти кажем, ако не го вземеш за 1 седмица да го ръчкаш и използваш няма да разбереш, дали ще ти хареса и т.н. Разглеждането за 10 минути не става.. :yes:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 28 Дек 2011, 13:52

Трябва да си голям гъзар или много откъсан и болен в мозъка, да си вземеш 4s при положение че galaxy s2 е на светлинни години пред него!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Следваща

Назад към Извън Темата