Даване на кола за скрап - дайте акъл

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Даване на кола за скрап - дайте акъл

Мнение от BMWPetar » 28 Дек 2011, 14:22

Едната кола ще заминава за скрап, но понеже не съм го правил досега, имам нужда от съвет.

Първо - къде в София дават най-добри оферти
второ - как се уреждат нещата документално
и трето - какво бихте ме посъветвали да я сваля преди да я дам

мерси :driving:
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Re: Даване на кола за скрап - дайте акъл

Мнение от kiko » 28 Дек 2011, 14:37

ами мисля,първо с номерата в общината да я отпишат,после надин
пс.а ако е в движение дай да и направим един клип като за последно :mrgreen:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 28 Дек 2011, 14:51

Зависи дали ти можеш да си я закараш (имаш с какво) или ще дойдат от вас да я вземат.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 28 Дек 2011, 14:53

дайте некви такива да направиме http://www.youtube.com/watch?v=wultDhIi ... re=related

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 28 Дек 2011, 15:01

Изкарваш разни оферти от нета и започваш да звъниш наред и гледаш къде ще дадат най-добра цена. Пробвано от познат миналата седмица.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 28 Дек 2011, 15:09

Вчера минах по този път.
За голо купе на Пежо 205 /без врати, задно окачване и без джанти и гуми/, но с двигателя и предното окачване, ми платиха 120 лв. много, малко това е.
Мъжа с репатрака каза, че пазаренето става по телефона в офиса им, преди да дойде да вдига колата. Той просто идва с договорените пари. Ни повече, ни по-малко.

За цяла кола като моята бивша 205-ца /от-до/ плащали около 280 лв., на мой съсед с Форд Сиера комби му дадоха 380 лв. с пазарлък, защото си свали акумулатора. С него дават 400.

В случай, че решиш да си оставиш двигателя е възможно да се запънат и да не дадат удостоверението. Това ми го казаха от няколко места, а от Надин категорично ми отказаха да я вдигнат. Та, върнах и двигателя. Не че беше здрав и много ценен.

После реда е следния. С Удостоверението, че е предадена за скраб се отива в КАТ, гише 72 или където ви насочат. Носят се малкия, големия талон, номерата, личните документи също и копие на Удостоверението. Плаща се една единствена такса от 3 лева.
От там, в залата за наказателните постановление на гишета 3 или 5 се предават номерата. Копие от Удостоверението и талоните в оригинал. Моя е от старите, сивите. Надупчиха го, надписаха го с перманентен маркер, че е унищожен и му сложиха и печат. На стъклата пише, че номерата се предават без пластмасите. Мен ме пуснаха "метър", заради маникюра, така че имайте си го на ум да ги махнете преди предаване.

Предупредиха ме от гише 72, че в някои общини не приемат само надупчения талон, а изискват специално Удостоверение и от КАТ. Тогава малко се обърква схемата. Ходи се до гише 3 или 5 два пъти.

С или без удостоверение от КАТ третата стъпка е общината.
Там искат снимано копие от документа за скраб, сниман и надупчения талон. Смятат ви дължимия данък до момента, ако имате неплатен такъв и толкова. Оригиналните талони си остават във Вас, за съхранение при евентуален проблем.

Ако има други въпроси, питайте, ще помогна.
Да караш Peugeot е страст!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 28 Дек 2011, 16:42

Отписването от КАТ и Общината може да се направи и преди да дадете колата за скраб!
Като отидете в кат казвате, че искате да свалите колата от движение, плащате си таксата от 3лв., после връщате номерата и там ви питат къде ви е бележката, че колата е дадена на скраб, казвате, че нямате, от там ви питат защо :shock: , казвате, че колата ще се продава на части и толкова.
Обясняват ви, че нямате право да я държите на улицата, отговарярте, че колата е в частен двор и точка по въпроса.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: за Е36 тийм София

Мнение от blabla » 28 Дек 2011, 16:52

Март месец тая година изхвърлих един москвич ,можех да го транспортирам до вторични но нямаше време да се занимавам и реших да викна някоя фирма те да го вземат , звъннах на надинци 350 лв казаха и после звъннах на Мак метал отговора беше между 450-500 лв направо им казах възможно най -скоро да идват -дадоха ми 500 кинта .Та звънни им на тия дават най добрата цена за София .
Изображение
IS power !!!

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 28 Дек 2011, 17:15

blabla написа:Март месец тая година изхвърлих един москвич ,можех да го транспортирам до вторични но нямаше време да се занимавам и реших да викна някоя фирма те да го вземат , звъннах на надинци 350 лв казаха и после звъннах на Мак метал отговора беше между 450-500 лв направо им казах възможно най -скоро да идват -дадоха ми 500 кинта .Та звънни им на тия дават най добрата цена за София .

И ето защо http://makmetal.com/?cid=34&NewsId=106 :lol:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 28 Дек 2011, 18:42

Аз шкодака като го харизах на отпадъци за 450 кинта само си взех номерата от колата, после последва бракуване в КАТ, където се ходи с талоните и номерата със свалени пластмаси от тях и се попълват документи за бракуване от собственика по талон, или от изрично нотариално опълномощено от него лице. След това с една бележка се отива в общината, където се отписва от данъчното. По Софето как е не знам, чувал съм, че някъде искали бележка от пункта за вторични, че си дал там колата, а на някои места правят проблем при бракуването ако пункта не е лицензиран да изкупува коли за скраб, при нас поне такива глупости няма :dunno:
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: за Е36 тийм София

Мнение от blabla » 28 Дек 2011, 18:45

Да от вторичните ти дават бележка (май акт за брак) с него в кат и както ти си написал и после в данъчното я отписваш.
Изображение
IS power !!!

Потребител
Аватар

Мнение от bg_man » 28 Дек 2011, 19:06

Здравейте колеги!

И аз да попитам А когато колата не съм я регистрирал в данъчното.... мога ли да си върна само номерата в кат и да не взимам никви бележки.... и дали тия от общината няма да ме привикат някога :oops:

П.П. Вчера върнахме с брат ми една ладичка,и ние в мак метал дадоха 370лв (387-карбуратора и 1 калника липсваха) момчето с репатрака каза,че цената на металите щяла да пада и ме посаветва с моята ако не бързам да не я давам....

Поздрави!

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 28 Дек 2011, 19:25

Може и без бележка, просто в КАТ казваш - колата ще седи на село в двора като кокошарник ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 28 Дек 2011, 19:55

бати, толкова лесно ли ги взимат колите за скрап?

аз имах един тотал, та ме караха да му свалям седалките и пласмасите, та да го претеглели и глупости..

1 седмица я предавах колата за скрап и ми дадоха 200 кинта..
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 28 Дек 2011, 20:00

BadAngel написа:бати, толкова лесно ли ги взимат колите за скрап?

Лапат ги като топъл самун :mhihi: Дори си мисля, че неметалните чарколяци и вдигат цената, понеже после колата се разфасова и което става се продава на части-седалки, гуми и др. такива.
Никой не мое ма връне на селу!

Следваща

Назад към Извън Темата