Равносметката xd/d
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Равносметката xd/d
acho.rs написа:Май не се усетихме че кооолегата написъл - Е60 330хд комби - та не знам какво е искал да каже - Е60 530хд или Е90 330хд - според мен второто![]()
Масите се мерят по няколко критерия . Също така 204кс дизела е по-тежък с 50ина килограма , сигурно твоя е такъв .
Не, не е такъв.
Ето ти скен от книгата, която показва килограмите и е за 184кс версия
Минавал съм и на кантар и с мен вътре (70кг) излиза 1839кг.
И съм имал предвид точно Е60, както съм написал, просто не е 330 както се разбира, а е 530. Грешка докато го пиша.
п.п. Покажи твоите данни за колата, за да видим от къде ти е източника или сме чули някъде за килограмите просто.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
от auto.ru ги взех, но беше избирателно - такива, каквито ми бяха удобни:) Специално цитирах с 184 коньовия мотор, защото е по-лека, а от модификациите на 530д избрах най-тежката.... По гръб не падам 
Може би щом не е от тежестта, ще да е от габарита или междуосието... Със сигурност е60 е по-малко проходима от е46/без xdrive/.

Може би щом не е от тежестта, ще да е от габарита или междуосието... Със сигурност е60 е по-малко проходима от е46/без xdrive/.
Последна промяна sub_eleven на 28 Дек 2011, 20:55, променена общо 1 път
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
JTD написа:В крайна сметка хд-то няма нищо общо от д-то.
Да, прав си! Х-а върви по-малко, харчи повече и има 2-но повече неща за чупене!

JTD написа:За да си купиш хд, то имаш някаква причина.
за нашите ширини, нямаш

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
330д седан
http://www.carfolio.com/specifications/ ... car=103543
330хi
http://www.carfolio.com/specifications/ ... car=227458
за Хд нещо не видях..
330хi
за Хд нещо не видях..
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
JTD написа:acho.rs написа:Май не се усетихме че кооолегата написъл - Е60 330хд комби - та не знам какво е искал да каже - Е60 530хд или Е90 330хд - според мен второто![]()
Масите се мерят по няколко критерия . Също така 204кс дизела е по-тежък с 50ина килограма , сигурно твоя е такъв .
Не, не е такъв.
Ето ти скен от книгата, която показва килограмите и е за 184кс версия
Минавал съм и на кантар и с мен вътре (70кг) излиза 1839кг.
И съм имал предвид точно Е60, както съм написал, просто не е 330 както се разбира, а е 530. Грешка докато го пиша.
п.п. Покажи твоите данни за колата, за да видим от къде ти е източника или сме чули някъде за килограмите просто.
Сериозно ли си мислиш, че на изуст ще говоря с точност до килограм

Ето ти :
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=10017
и още
http://www.new-car-model.com/bmw/3_seri ... 281409%29/
Човека с 330хд Кмоби за който споменах има и рег. тук но нещо е сърдит и много рядко пише . В смотания форум е по-активен .
И да спомена, че аз не съм против Х драйв в Е46 . Особено предвид факта че не се предлага в Е39 . 330хД Комби е добър вариант за семеен човек , за който сигурността е на 1во място .
- vicho
- старши ентусиаст
-
acho.rs написа:И да спомена, че аз не съм против Х драйв в Е46 . Особено предвид факта че не се предлага в Е39 . 330хД Комби е добър вариант за семеен човек , за който сигурността е на 1во място .
като говорим за е46 Х, редно е някой да спомене за e46 Allroad модела

- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Аз пак да си изпея мойта песен, че друго БМВ освен моето не съм карал и мнения много компетентни няма да изказвам, но втора зима поред се възхищавам на това чудо на техниката дето ми движи полуоските, защото ако не е то ще изляза от гаража си напролет. Да поясня - изходът от гаража е тясна алея с наклон към 20%, като има електрическо отопление в бетона, само дето работи (или така е направено
) само лявата половина на алеята и левите гуми са на чисто, а десните на лед. Ситуация точно като от този клип - http://www.youtube.com/watch?v=V8eAbyoxIkc Няма излизане ако не е шпера.
А и сега с чисто нови Dunlop SP Wintersport 3D 225/50/17 съм направо като танк, на височина колата е като с летните валяци, но с невероятно сцепление.

А и сега с чисто нови Dunlop SP Wintersport 3D 225/50/17 съм направо като танк, на височина колата е като с летните валяци, но с невероятно сцепление.
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Re: Равносметката xd/d
vicho написа:JTD написа:В крайна сметка хд-то няма нищо общо от д-то.
Да, прав си! Х-а върви по-малко, харчи повече и има 2-но повече неща за чупене!JTD написа:За да си купиш хд, то имаш някаква причина.
за нашите ширини, нямаш
Любимец си ми с тези изказвания.
Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk
xerial написа:330д седан
330хi
за Хд нещо не видях..
А за какво цитирате някакви данни, където се пишат от някакви хора?
Аз ви показвам в книгата какво пише, вие пак от някъде си.
Първи линк на бързо - според теб дифа 2.28 ли е? Задните дискове 300мм ли са?
Втори линк на бързо - топ спийд на 330хи 206км/ч?
Гот, благодаря за супер точните и достоверни данни.
А до колегата rve - 20% наклон ако видиш, ще разбереш, че няма нищо общо с представите ти за 20%.
Ако твоя наклон има 10% пак би било добре. При 20% наклон, ако си на офроуд и нямаш опит 100% си мислиш, че ще се преобърнеш.
За справка, може ли да кажеш колко метра е спускането на наклона и като пуснеш на 1-ва скорост колата надолу след тези ххх метра от 850 оборота двигателя (празен ход) до колко оборота ти вдига, защото не може двигателя да задържи колата?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
- vicho
- старши ентусиаст
-
RaHzElChO написа:Любимец си ми с тези изказвания.
добре, че ти се налага да си ползваш 4-ното задвижване на ден по 2 пъти

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
rve написа:Аз пак да си изпея мойта песен, че друго БМВ освен моето не съм карал и мнения много компетентни няма да изказвам, но втора зима поред се възхищавам на това чудо на техниката дето ми движи полуоските, защото ако не е то ще изляза от гаража си напролет. Да поясня - изходът от гаража е тясна алея с наклон към 20%, като има електрическо отопление в бетона, само дето работи (или така е направено) само лявата половина на алеята и левите гуми са на чисто, а десните на лед. Ситуация точно като от този клип - http://www.youtube.com/watch?v=V8eAbyoxIkc Няма излизане ако не е шпера.
Колега, твоята кола е друга бира, уникална машина. Тук се спори за това, че е по-добре да караш 330d, а не xd, защото харчи по-малко, върви повече и има по-малко неща за чупене. Вичо, по тая логика, защо е пълно с e60, като са с по 2 носача на колело, те да не би да не се чупят? Относно разхода, сигурността и стабилността в снежните места, струват ли си 1/2-1 литър повече, защото аз не съм за 2,50. Бил си по-бърз....от София до Пловдив за 30 минути ли стигаш или в задръстването пускаш двигателите за вертикално излитане и прескачаш колите? Да, имаме раздатка, да имаме повече компоненти по окачването, но за мен е по-добрият вариант.
vicho написа:RaHzElChO написа:Любимец си ми с тези изказвания.
добре, че ти се налага да си ползваш 4-ното задвижване на ден по 2 пъти, иначе няма как да се оправдаеш
И аз мога да влизам в завоите с вратите настрани, не съм по-малко модерен.
Последна промяна RaHzElChO на 29 Дек 2011, 0:44, променена общо 1 път
- vicho
- старши ентусиаст
-
RaHzElChO написа:vicho написа:RaHzElChO написа:Любимец си ми с тези изказвания.
добре, че ти се налага да си ползваш 4-ното задвижване на ден по 2 пъти, иначе няма как да се оправдаеш
И аз мога да влизам в завоите с вратите настрани, не съм по-малко модерен.
Не става въпрос за това!
Ако трябва да си говорим сериозно -->
Х-а ти трябва няколко пъти в година, даже са много няколко пъти, но да кажем, че ходиш на ски по разкопани и неразчистени пътища (нормално за БГ) и т.н. Не мога да кажа, че колата ти не е по-стабилна при екстремни условия, просто тези условия не са достатъчно, че да оправдаеш такава покупка.

Всеки си има собствена истина, нито аз ще те откажа от колата ти, нито ти от моята. Въпроса е "бъдещите" колеги да се замислят дали наистина им трябва "На-всички-колела-каране" (AWD) или не.
п.с. винаги има изключения като например сериозни баири пред дома и т.н.! Така разбирам, ама иначе не ...
RaHzElChO написа:Тук се спори за това, че е по-добре да караш 330d, а не xd, защото харчи по-малко, върви повече и има по-малко неща за чупене. Вичо, по тая логика, защо е пълно с e60, като са с по 2 носача на колело, те да не би да не се чупят? Относно разхода, сигурността и стабилността в снежните места, струват ли си 1/2-1 литър повече, защото аз не съм за 2,50. Бил си по-бърз....от София до Пловдив за 30 минути ли стигаш или в задръстването пускаш двигателите за вертикално излитане и прескачаш колите? Да, имаме раздатка, да имаме повече компоненти по окачването, но за мен е по-добрият вариант.
пошегувах се неуместно и се извинявам за това

не приемай постовете ми навътре, просто се опитах да вкарам малко хумор (безуспешно)
вичо, кво се нервиш на 3каджийте, дето са инвестирали в х-драйв
я ги погледни лудите, дето цели джипари са си купили за тия 3 дни в годината, когато забръска сняг
я ги погледни лудите, дето цели джипари са си купили за тия 3 дни в годината, когато забръска сняг

No bling at the Ring
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
JTD написа:xerial написа:330д седан
330хi
за Хд нещо не видях..
А за какво цитирате някакви данни, където се пишат от някакви хора?
Аз ви показвам в книгата какво пише, вие пак от някъде си.
Първи линк на бързо - според теб дифа 2.28 ли е? Задните дискове 300мм ли са?
Втори линк на бързо - топ спийд на 330хи 206км/ч?
Гот, благодаря за супер точните и достоверни данни.
ами тоя сайт си го ползвах ... за пръв път виждам подобно простотия

как и да е ..
ако исках 4х4 щех да си купя - Subaru

- vicho
- старши ентусиаст
-
BadAngel написа:вичо, кво се нервиш на 3каджийте, дето са инвестирали в х-драйв
честно казано ми е все тая, аз нали не съм си купил
BadAngel написа:я ги погледни лудите, дето цели джипари са си купили за тия 3 дни в годината, когато забръска сняг
тия са по-прости и от теб