Някой може ли...
Модератор: Общи модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Re: Някой може ли...
magareto_yori написа:///peter написа:magareto_yori написа:l-s написа:То не е задължително да го имаш паспорта ,но след като си го извадил си задължен да го върнеш като изтече.Когато го връщаш не си задължен да взимаш нов.
аз тва питам-от къде трябва да знаеш,че трябва да го върнеш и то в точно определен срок.Никой не ми е казал,нямам известие,не е написано по документа.Сигурно трябва периодично да си прочитам законите, дет се сменят със сезоните
Точно така, задължен си като член на обществото да четеш и да си в крак с новостите. За това излизат в държавен вестник всички нови закони и промени.
ти сериозно ли го мислиш тва
И още как, нали не мислиш сериозно, че някой трябва да започне да те обучава какво и как трябва да става според закона, лично?
Последна промяна ///peter на 29 Дек 2011, 16:49, променена общо 1 път
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Незнанието не е оправдание, колегата е прав има държавен вестник, там пише всичко, точка на спора, не си прочел да си прочел пише си. 
Има го и електронен http://dv.parliament.bg/DVWeb/registerDV.faces

Има го и електронен http://dv.parliament.bg/DVWeb/registerDV.faces
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
///peter написа:magareto_yori написа:///peter написа:magareto_yori написа:l-s написа:То не е задължително да го имаш паспорта ,но след като си го извадил си задължен да го върнеш като изтече.Когато го връщаш не си задължен да взимаш нов.
аз тва питам-от къде трябва да знаеш,че трябва да го върнеш и то в точно определен срок.Никой не ми е казал,нямам известие,не е написано по документа.Сигурно трябва периодично да си прочитам законите, дет се сменят със сезоните
Точно така, задължен си като член на обществото да четеш и да си в крак с новостите. За това излизат в държавен вестник всички нови закони и промени.
ти сериозно ли го мислиш тва
И още как, нали не мислиш сериозно, че някой трябва да започне да те обучава какво и как трябва да става според закона, лично?
Начи според тебе аз тряа да знам всички закони в държавата и за тяхното спазване.Не знам дали има правист ,който да е наясно с всички тия неща.Сигурен съм ,че няма жив човек ,който ще прерови държавен вестник,за да види дали евентуално не дължи глоба за изтекъл международен паспорт,който на всички е ясно ,че не е задължителен за ъпдейтване.За мен няма логика да има глоба за връщане на международен паспорт,за това и не съм се интересувал дали има наказание според закона,камо ли да ровя из държавен вестник,където е мазало.За изгубен,откраднат съм ОК да платя глоба щот не съм го опазил,но за изтекъл някак си ми убягва.Би ли обяснил,за да схвана?Защо трябва да се плати глоба за изтекъл паспорт?Мен ми е ясно,че щом така пише в закона,значи така ще стане.Аз се дразня на глупостта в закона
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Ми защото секунди ще ти коства да погледнеш кога ти изтича срока. Като видиш че наближава, отиваш и си пускаш документи за нов и готово.....
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- magareto_yori
- ентусиаст
-
Kroki написа:Ми защото секунди ще ти коства да погледнеш кога ти изтича срока. Като видиш че наближава, отиваш и си пускаш документи за нов и готово.....
Ма що поне не прочетеш внимателно.Аз искам да си върна паспорта без да изкарвам нов и искат да ме глобят.В същото време тоя същия паспорт ако седи в мен повече от една година след като е изтекъл няма глоба.Аз логика не намирам и за тва е целия спор.не за 20то лв
Kroki написа:Ми защото секунди ще ти коства да погледнеш кога ти изтича срока. Като видиш че наближава, отиваш и си пускаш документи за нов и готово.....
Да де, ама нали не е задължителен, като ЛК, примерно и за к'во трябва да дава 40лв за пускане на нов, като скоро няма да му трябва, примерно ?!
Питах в една друга тема наскоро, къде аджеба пише на паспорта, че трябва да се върне в 3месечен срок след изтичането му и някой ми каза на гърба ли, на последната страница ли, 'ма аз такова нещо не видях

- magareto_yori
- ентусиаст
-
uCnaHeTcA написа:Kroki написа:Ми защото секунди ще ти коства да погледнеш кога ти изтича срока. Като видиш че наближава, отиваш и си пускаш документи за нов и готово.....
Да де, ама нали не е задължителен, като ЛК, примерно и за к'во трябва да дава 40лв за пускане на нов, като скоро няма да му трябва, примерно ?!
Питах в една друга тема наскоро, къде аджеба пише на паспорта, че трябва да се върне в 3месечен срок след изтичането му и някой ми каза на гърба ли, на последната страница ли, 'ма аз такова нещо не видях![]()
на моя паспорт не пише нищо.чел съм го от до

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Ми като няма да го връщаш, седи при теб 1 година и после го върни. Нали ви е ясно, че цялата работа е да се взимат пари....
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- magareto_yori
- ентусиаст
-
Kroki написа:Ми като няма да го връщаш, седи при теб 1 година и после го върни. Нали ви е ясно, че цялата работа е да се взимат пари....
Е ясно,че е за зимане на пари,но е крайно неадекватен начина по който се прави.А в Хасково са се едно си седим на масата и си говорим

И другото, което е... К'ва е логиката да има глоба ако не го върнеш в тримесечен срок и след една година вече няма глоба

- naki4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 TDS
- Мечтае да кара: E31 M60B40
Има глоба за загубен документ, и то това е заради проявено нехайство спрямо личните док. За това го обявяваш за откраднат, и приключваш с драмите!
А колкото до закона, колегите са прави, незнанието му не те оправдава! И като се замислиш си е така, може да гръмнеш някой, щото не знаеш, че се влиза в затвор за това!
А колкото до закона, колегите са прави, незнанието му не те оправдава! И като се замислиш си е така, може да гръмнеш някой, щото не знаеш, че се влиза в затвор за това!

- magareto_yori
- ентусиаст
-
naki4a написа:Има глоба за загубен документ, и то това е заради проявено нехайство спрямо личните док. За това го обявяваш за откраднат, и приключваш с драмите!
За откраднат има също глоба,която съм плащал лично,след като ми откраднаха портфейла,ма тва е друга тема.И някакси ми се струва логично да влезна в затвора ако убия човек.Логиката ми обягва при случая с паспорта.Затва гледах така

naki4a написа:Има глоба за загубен документ, и то това е заради проявено нехайство спрямо личните док. За това го обявяваш за откраднат, и приключваш с драмите!
За друго иде реч тука

- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
http://www.google.bg/search?client=oper ... el=suggest
Колега ей тъй за 10 секунди виж какво има...
Законите са си закони, безумни са, малоумни са, ама ние го ядем като не ги спазваме, тъй че...
Колега ей тъй за 10 секунди виж какво има...
Законите са си закони, безумни са, малоумни са, ама ние го ядем като не ги спазваме, тъй че...
the project is ready....

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Абе момко, преди време Ви гледах как плюете държавата. Ами ще я плюете още, поради простата причина, че ако беше в щатите и ченгето ти каже, глоба щеше да си я платиш като поп. Ма нали сме в БГ, струвало му се нелогично значи не е така...
Документите са собственост на република България, за това трябва да ги връщаш и за това има глоба ако ги изгубиш.
Относно това което ми пишеш, че не трябвало да знаеш законите е просто смешно. Това, че вашите не са те научили или ти не си го направил сам е друга бира. Правото и законодателството е фундаменталния регулатор на обществото. Тъй като следваме още римското право от части, там има някой основни презумпции, като например ”Никой не може да се извинява с незнанието на закона”. А дори в чл. 4 на Конституцията на Република България е записано, че е правова държава и се управлява от конституция и закони. Не мога да повярвам, че в 21 век някой ще се прави на интересен, че незнаел и защо го глобявали в нарушение
Документите са собственост на република България, за това трябва да ги връщаш и за това има глоба ако ги изгубиш.
Относно това което ми пишеш, че не трябвало да знаеш законите е просто смешно. Това, че вашите не са те научили или ти не си го направил сам е друга бира. Правото и законодателството е фундаменталния регулатор на обществото. Тъй като следваме още римското право от части, там има някой основни презумпции, като например ”Никой не може да се извинява с незнанието на закона”. А дори в чл. 4 на Конституцията на Република България е записано, че е правова държава и се управлява от конституция и закони. Не мога да повярвам, че в 21 век някой ще се прави на интересен, че незнаел и защо го глобявали в нарушение

40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3