Равносметката xd/d

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Re: Равносметката xd/d

Мнение от rve » 30 Дек 2011, 8:59

alpina-ma6inata написа: Така или иначе Е46 с шпер няма...

Я пак :mhihi: Интересното е, че противно на всички очаквания сток М3 е по-висока от стандартните купета.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 30 Дек 2011, 9:40

bai_ILIA написа:бягаме малко от темата, но колите 4x4 тежат още повече, вървят една идея по-малко, горят повече + загубите по трансмисията и т.н. неща по темата :mrgreen:

Колега, малко по-назад в темата ги разисквах тези неща.
Последна промяна RaHzElChO на 30 Дек 2011, 10:23, променена общо 1 път
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 30 Дек 2011, 10:06

RaHzElChO написа:
bai_ILIA написа:бягаме малко от темата, но колите 4x4 тежат още повече, вървят една идея по-малко, горят повече + загубите по трансмисията и т.н. неща по темата :mrgreen:

Колета, малко по-назад в темата ги разисквах тези неща.

E да де - ти казваш, че за теб тея минуси не са съществени
явно има и хора, за които са съществени, а пък плюсовете на 4х4-то не са им нужни
и те така - за всеки влак си има пътници и всеки според вкуса и нуждите си :yes:

rve написа:

Я пак :mhihi: Интересното е, че противно на всички очаквания сток М3 е по-висока от стандартните купета.

Добре дай един седан с шпер тогава, че ми се кара :winky:
пп. как можаха тия от БМВ баш на е46 да пропуснат М3 седан да направят :dummy:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 30 Дек 2011, 10:39

Гледам спор за височина се вихри...айде докарайте някоя 330ка със заводско (оригинално) окачване да я сложим до моята 20-ка...също със заводско/оригинално окачване...да не вадя снимки да покажа как изглежда друга Е46ца паркирана до моята...минусите на ниската кола са доста, но пък аз съм я взел такава точно заради плюсовете и!

И за да не се притеснявам зимата (не за проходимостта, а заради това, че съм като снегоринче!) - търся джиБББ...но той остава за догодина - днес тръгвам за Банско...и съм супер спокоен и уверен в колата си - знам и възможностите, знам си моите възможности, оборудвал съм я с хубави гуми...и не смятам, че ще имам проблеми, но ... въпреки това смятам догодина освен седан...да топуркам и джиБ....ей така...за кеф дето се вика :mhihi:

Не е като да не ходя по планините зимата...не съм имал проблеми със Е46цата, но...само колеги, който карат и джипове ще ме разберат правилно!

В заключение - ако не можете да се придвижвате с Е46 през зимата - или сте икономисали от най-важното (гумите) ... или проблема е само във вас!!

Аз съм с Е46 с ремап, чиийто пик на въртящият момент е много рязък...и нямам проблеми...какво остава за стоковите дизели или пък за бензинките !?! :D

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 30 Дек 2011, 10:53

maikooo написа:http://www.youtube.com/watch?v=oaqLLtUa ... re=related
Немския ми е слаб, та тези Х-са ли изключиха или?

мисля, че им е изгорял бушона на AWD и затова закъсаха, но честно казано за първи път чувам, че има такъв бушон, а и това го взех от коментарите на английски.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 30 Дек 2011, 10:57

Нарочно го свалят :winky:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 30 Дек 2011, 11:00

K_Ilkov написа:
RaHzElChO написа:

Колета, малко по-назад в темата ги разисквах тези неща.

E да де - ти казваш, че за теб тея минуси не са съществени
явно има и хора, за които са съществени, а пък плюсовете на 4х4-то не са им нужни
и те така - за всеки влак си има пътници и всеки според вкуса и нуждите си :yes:

Понеже почна да ми писва, нека тези с 330d какъв им е разхода, за да разбулим и този мит. Като кажете по-голям разход, за мен трябва да е поне 2/100 по-голям, за да го коментираме. Аз имам съсед с 330д 204 коня автомат, под 12 в града не може да го свали! Аз имам 330хд 204 коня ръчка и в града съм 10-11 в зависимост от това на какво разстояние карам, дали е от работата до нас и обратно, което в този студ за 5 км смуче жестоко, става водовъртеж в резервоара. Вървят по-малко......чудесно, колко секунди е разликата? Стигате ли за 30 минути до Пловдив или не, прескачате ли колите в задръстването или не? Дайте да сме обективни, защото хората, които четата тази тема и видят подобно мнение, тотално ще се откажат от 4х4 и то само защото някой казва 3 неща без да ги защити с аргументи.

Да вметна и нещо друго, sub_eleven също беще тръгнал да зима xd, но колата не му допадна и намери своята, която беше "d". При мен беше обратното, аз търсех "d", но екземплярите, които гледах не ми допаднаха, и след като размизлих за + и - на двата врианта, реших, че въпросното "xd" е моята кола и приключих търсенето.

Да финализираме!

1) Бъдещите собственици на xd ще дават или същите пари за гориво или малко повече, 3-5 лв на 100 км, в зависимост от условията
2) Бъдещите собственици на xd ще са по-бавни от 0 до 100 в сравнение с 330d/cd/i/ci, но на дълги разстояния няма да пристигат с 1 час закъснение
3) xd имат повече разходи за окачване и раздатка
4) xd са много по-проходими в зимни условия, не говорим само за дълбок сняг, но и за лед! Писал съм в темата за e90 как един колега не успя да изкара колата от паркинга и трябваше да чака да се стопи, а имаше нови гуми!
5) Моят живот и удобство не струват 20-50-100лв, а тези, които си купуват 3000 кубика, но сипват по 20лв на бензиностанцията не са критерий за това, колко ми струва колата на месец
36922

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 30 Дек 2011, 11:29

sub_eleven написа:мисля, че им е изгорял бушона на AWD и затова закъсаха, но честно казано за първи път чувам, че има такъв бушон, а и това го взех от коментарите на английски.

Те го свалят бушона нарочно, 35-ти номер, но работата е там, че май няма проблем да се кара и без него, и тогава колата си е само на задно :dunno: Ако е така е супер удобно - кеф ти задно, кеф ти 4х4 :mhihi:
Някой колега с Х може да пробва без бушон какви грешки изкачат.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: трактор шестак
Детайли за колата: m57tu2d30 OL

Мнение от vanko242 » 30 Дек 2011, 11:31

:wave: Да споделя и моето мнение имам и Нисан Патрол ГР и Е90 330 хд от няколко години и мога да твърдя ,че причината да карам Нисана (много рядко включвам и предните гуми да драпат ), когато ИМА сняг е ЕДИНСТВЕНО в клиренса на автомобилите! Омръзна ми сутрин да съм като снегорин.......А повярвайте ми зимата по баирите в Търново не е за подценяване. Който не карал е ХD да не пише глупости, колата има само плюсове....мога да повозя някого по кръговите да се убеди сам, че няма разлика в удоволствието да шофираш БМВ с задно и 4Х4. Поздрави и весело посрещане на Новата година!
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 30 Дек 2011, 11:39

maikooo написа:
sub_eleven написа:мисля, че им е изгорял бушона на AWD и затова закъсаха, но честно казано за първи път чувам, че има такъв бушон, а и това го взех от коментарите на английски.

Те го свалят бушона нарочно, 35-ти номер, но работата е там, че май няма проблем да се кара и без него, и тогава колата си е само на задно :dunno: Ако е така е супер удобно - кеф ти задно, кеф ти 4х4 :mhihi:
Някой колега с Х може да пробва без бушон какви грешки изкачат.

А такаааааааа, е това е много важно да се разбере, защото тази тема може да има и много важен финал, а именно, че xd-то може да стане по-икономично, като му спреш предното. Dimitroff трябва да каже какво се случва, ако махнем този бушон.
36922

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 30 Дек 2011, 11:44

RaHzElChO написа:Понеже почна да ми писва...

От кое ти писна бе пич?
от мнение различно от твоето

х-вете и при бензина и при дизела
харчат ~1-1.5 литра повече
са по-бавни до 100 с 0.5 сек
имат 7-8 км по-ниска макс скорост

тва по разни каталожни данни - звездите ми го говорят
а ти кви съседи имаш и колко им харчат д-тата
може да напишеш в оная рибарската тема с разходите

щом за теб по горните числа не са от значение ОК
явно има и хора дето ги вълнуват - тва за втори път го пиша!
само ще ти кажа преди да ми напишеш че тая 0.5 сек и 7 км не можеш да ги усетиш
че това всичко се отразява на общата динамика на колата

RaHzElChO написа:5) Моят живот и удобство не струват 20-50-100лв, а тези, които си купуват 3000 кубика, но сипват по 20лв на бензиностанцията не са критерий за това, колко ми струва колата на месец

явно всички дето сме само на задно сме некви рискови играчи :mhihi:
а как разбра кой по колко гориво си сипва не разбрах :dunno:

RaHzElChO написа:А такаааааааа, е това е много важно да се разбере, защото тази тема може да има и много важен финал, а именно, че xd-то може да стане по-икономично, като му спреш предното. Dimitroff трябва да каже какво се случва, ако махнем този бушон.

да и като махнеш и раздатката и полуоските :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар
Кара: E46 330d Touring
Мечтае да кара: i8

Мнение от wishbone » 30 Дек 2011, 11:51

RaHzElChO написа:Понеже почна да ми писва, нека тези с 330d какъв им е разхода...

Ако искате да има някакъв резултат от този спор - на някое събиране аз и колегата предоставяме колите си - едната d, другата xd с еднакви други параметри и който се интересува прави един тест драйв и решава какво му трябва и какво харесва.

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 30 Дек 2011, 11:59

rve написа:

Я пак :mhihi:
:OT: Тук дискусията е за 3.0 д/хд, твоето е друга бира. :winky:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 30 Дек 2011, 12:06

K_Ilkov написа:
RaHzElChO написа:Понеже почна да ми писва...

От кое ти писна бе пич?
от мнение различно от твоето

Не, от спекулирането с разхода, мисля че на няколко пъти казах, че всеки има мнение за себе си и аз не натрапвам моето и отново подчертавам, че исках 330д, но си купих хд и не съжалявам. Нека сме коректни и оставим всеки член на форума да изкаже свободно свето мнение.
36922

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 30 Дек 2011, 13:07

Превърнахте цялата тема в спор,който няма да разрешите.Тук пристрастията са големи-всеки си държи за неговото.Естествено ,че за зимата още 2 колела са в плюс.Но истината е в гумите.ПП и стига сте бъркали хд с ексдрайв.
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

ПредишнаСледваща

Назад към E46