Домашно кино

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Домашно кино

Мнение от speedhokk » 30 Дек 2011, 17:48

Разгледах няколко теми относно домашното кино, та някакво мнение за домашно кино до 200-250лв.
Към коя марка да се ориентирам, какво да гледам да има в екстрите?
Досега единственото, което прочетох е по разните форуми е, че под 1000лв, не си струвало да си купуваш. Звука бил дървен, не знам си какво. Мисля си, че всичко ще е по-добро от колонки 2х10W, вградени в самсунга.

Относно вариантите 5+1 и само 2 колони, кое е по-добро(като се има предвид бюджета).
И още нещо - през въпросните колони ще мога ли да слушам примерно някой филм по HBO или единствено каквото съм пуснал през флашка или диск в устройството на домашното кино?

ентусиаст
Аватар

Re: Домашно кино

Мнение от slatanic » 30 Дек 2011, 17:51

За тия пари само куче марки или някое втора употреба,но пак ще е куче марка.Аз смешният китайски тъндър като си го сглобих навремето ми се върза на 700лв ти говориш за серизни марки.
Говоря за система тип 5.1 като суба е активен.В тия пари които си намислил е трудна работата в общи линии. :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 30 Дек 2011, 17:58

Еми защото гледам там тия philips, LG, даже сони имаше за малко под 300лв. Но общото мнение за тях е, че са пълни дървета..

Иначе няма как да дам 700лв за дом. кино, при положение че телевизора ми струва 900 :mhihi:
А относно последния ми въпрос. Аудиото на каналите от цифровата тв ще си върви ли през колоните на киното, или пак ще върви през вградените на телевизора?
Сори, ама не съм наясно :oops:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 30 Дек 2011, 18:13

Ще върви няма проблем. ;) Виж разгледай ето тези линкове за нещо втора ръка да си сглобиш или се ориентирай към нов тъндър които м/у другото за цената си е екстра.Както вече казах аз навремето дадох толкова пари за него,но сега комплект като моят ще се намери на цена около 300-400лв може би не съм смятал.
Ето ти примерни линкове:
http://www.thunder.bg/index.php - от тук можеш сам да си направиш конфигурация която да ти влезе във бюджета.Моят съвет е да си закупиш тънгър колони и качествен(разбирай не тъндър не че е лош за парите си ама) 5.1 или 7.1 съраунд,но според парите ти де.

От тук втората ръка или нови според зависи:

http://audiozavar.com/
http://www.usilvateli.com/
http://www.shankoaudio.com/
http://bgaudio.org/forums/viewforum.php
http://orca-audio.com/index.php

Има още много,но вярвам и тези са достатъчни.
Успех и да пишеш какво си взел. :yes:

П.С.Аз скоро мисля да се разделям с моята система с цел ъпгрейд към по качествено и ако не си намерил до тогава може да ти предложа нещо,но ще видим. :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 30 Дек 2011, 18:29

А какво ще кажете за това http://mallbg.com/%D0%97%D0%B2%D1%83%D0 ... 22093.html . Доста го хвалят из ревютата. Само не съм сигурен дали ще изкара 5.1 звук от телевизора или ще си го прави изкуствено. Нека запознатите да споделят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 30 Дек 2011, 18:30

Благодарско :bchug:
Ще гледам, ще конфигурирам, пък вече след празниците, дано има за какво да се похваля :ok:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 30 Дек 2011, 18:45

speedhokk написа:Еми защото гледам там тия philips, LG, даже сони имаше за малко под 300лв. Но общото мнение за тях е, че са пълни дървета..

Иначе няма как да дам 700лв за дом. кино, при положение че телевизора ми струва 900 :mhihi:
А относно последния ми въпрос. Аудиото на каналите от цифровата тв ще си върви ли през колоните на киното, или пак ще върви през вградените на телевизора?
Сори, ама не съм наясно :oops:

тея дето си ги гледал са смешни истории както и да го гледаш... един плеър с колонки дето стават да ползваш ако нямаш други- тоест за нищо не стават, имам сигурно 2 комплекта такива колонки на тавана...
Домашно кино няма нищо общо с тея системки- те са за заблуда на врага... Ще си купиш и точно след 2 месеца ще псуваш що си ги купил...
Вариантите са няколко:
1: Купуваш си стабилна система за домашно кино- от онея доста скъпите... хубаво, но твърде скъпо...
2: Купуваш си хубав ресийвер, колони и кабели... още по-хубаво, още по-скъпо, но пък е най-добре като качество... Пускаш екшън, усилваш и съседите в радиус от 100м. почват да се крият от куршумите :mhihi:
3: Взимаш си един прост плеър за филмите, купуваш си и някоя прилична 2+1 система колони за компютър... По-добре ще е от звука на ТВ-то (е, по прицип) и цената е нормална...
4: Купуваш посочените от теб системи... Звука ще е по-добре от ТВ-то със сигурност, цената е поносима, но далеч не е това което очакваш...

За звука от кабелната- зависи от приемника ти и свързването към ТВ-то... Но винаги може да се измисли- то не е трудно де, ама приемници и начини много... Най-лесният- един кабел в жака за слушалки на ТВ-то и си готов, пускаш звук към външен източник...

Mpower84 написа:А какво ще кажете за това http://mallbg.com/%D0%97%D0%B2%D1%83%D0 ... 22093.html . Доста го хвалят из ревютата. Само не съм сигурен дали ще изкара 5.1 звук от телевизора или ще си го прави изкуствено. Нека запознатите да споделят.

ти какво очакваш да получиш накрая при прост стерео сигнал :?: ще имаш звук по всички канали, но нищо повече... Аз при налична много по-сериозна техника и колони не успявам да получа сърраунд звук от 2.0 сигнал... е, общо взето няк'во подобие на 5.1 може да се получи, ама не е същото просто...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 30 Дек 2011, 19:05

Както всички до тук ти казаха-не очаквай истинско домашно кино за тея пари.Аз имам една силно китайска системка 5.1 която ползвам за компютърни колонки,но до там.За качествен съраунд т.н. не може и да се мисли.Най-добре е да посъбереш повечко пари и да си вземеш някой добър стар 5.1 процесор втора ръка и хубави колони,но под 600-1000лв. трудно.Идеята на ms за 2 колони и усилвател можеби е най-добрия вариант като цена/качество,особено щом и кабелната(двуканален сигнал) ще слушаш през системата.
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 30 Дек 2011, 19:06

А ако свържа компютъра към телевизора с HDMI и телевизора към буфера посредством оптичен кабел няма ли да изкара истинско 5.1? Не съм запознат и затова са ми толкова тъпи въпросите. Целта ми е да имам реален 5.1 звук докато гледам филм от лаптопа на телевизора, за обикновената телевизия не ме интересува.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 30 Дек 2011, 19:18

:OT: А между другото, тоя HDMI кабел, как смачка размера на 90% от каналите, просто не е истина :mhihi:
От както съм с новия телевизор, гледам само HBO и научните канали(които между другото вадят страшна картина)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 30 Дек 2011, 19:25

Аз имам Samsung HT-TQ22 и съм много доволен, взех го от Техномаркет преди 3-4 години за 600лв. и няма какво повече да се желае, баса му бас, съраунда му съраунд. Единствения кусур е,че е много притенциозно от към дискове, ама му фанах цаката :mhihi:

Ето за това става въпрос

Изображение

А иначе ако искаш да извадиш звука от телевизора през системата, ти трябва само кабел с чинчове, а за картина ти трябва еврожак.

П.С. Някой знае ли какво е това "Wi-fi ready", че сега докато го гледах какъв модел е и забелязах че пише това нещо. :mhihi:
Последна промяна ///Maximalniq на 30 Дек 2011, 19:25, променена общо 1 път

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 30 Дек 2011, 19:25

slatanic написа:...

Може ли да си такава гад- що трябваше да ми показваш неща като Denon AVC-3800 и AVR-3808 :shock: потекоха ми лигите тука и сядам да пиша писмо на дядо Коледа да ми донесе едното подарък :twisted:

ПС: Много обичам такава техника- като включиш 1-2 неща е добре, ама като закачиш всичко да минава през ресийвера и отзад става грозна картинка :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i m52

Мнение от niki0007 » 30 Дек 2011, 19:35

аз имам сьщтата система само че е с 4високи пури лудница е
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 30 Дек 2011, 19:47

Дал съм ви материал за размисъл дерзайте. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно.
Мечтае да кара: сАмоЛеТ

Мнение от Димитър Димитров » 30 Дек 2011, 20:09

Колега, помисли си дали изобщо ще ти е от полза това домашно кино. Аз имам панасоник които е пускан не повече от 5 пъти за 2г. диск в него не е вкарван само на флашка съм го пускал или към телевизора. Най-тъпото е че все още не мога да си обесня защо дадох 1100лв на вятъра.

Следваща

Назад към Извън Темата