Домашно кино

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i m52

Re: Домашно кино

Мнение от niki0007 » 30 Дек 2011, 20:14

и аз сьм така колега от 3г сьбира прах :mhihi:
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 30 Дек 2011, 20:17

Mpower84 написа:А ако свържа компютъра към телевизора с HDMI и телевизора към буфера посредством оптичен кабел няма ли да изкара истинско 5.1? Не съм запознат и затова са ми толкова тъпи въпросите. Целта ми е да имам реален 5.1 звук докато гледам филм от лаптопа на телевизора, за обикновената телевизия не ме интересува.

Ако пуснеш 5.1 хдми кабела го поддържа, би трябвало да изкара,обикновената тв не е 5.1 :yes:

http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI отстрани имаш поддържано аудио
General specifications
Width Type A (13.9 mm), Type C (10.42 mm)
Height Type A (4.45 mm), Type C (2.42 mm)
Hot pluggable Yes
External Yes
Audio signal LPCM, Dolby Digital, DTS, DVD-Audio, Super Audio CD, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS-HD High Resolution Audio, DTS-HD Master Audio, MPCM, DSD, DST
Video signal 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p, 1440p, 1600p, 2160p, etc.
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 30 Дек 2011, 20:31

Ronka написа:...обикновената тв не е 5.1 :yes: ...

Ронсън, къде отиде ти на 5.1 звук от ТВ-то- 90% от телевизиите още не са открили формата 16:9 :banghead: добре поне, че повечето откриха стерео сигнала :mhihi:
Получаването на 5.1 звук от стерео сигнала на телевизията не е толкова трудно, ама не става с обичайната техника вкъщи- искат се скъпите модели дето има минимум 3000+ функции от които ние ползваме максимум 10 :mhihi:
Изображение
Изображение

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 30 Дек 2011, 20:32

ms написа:
Ronka написа:...обикновената тв не е 5.1 :yes: ...

Ронсън, къде отиде ти на 5.1 звук от ТВ-то- 90% от телевизиите още не са открили формата 16:9 :banghead: добре поне, че повечето откриха стерео сигнала :mhihi:
Получаването на 5.1 звук от стерео сигнала на телевизията не е толкова трудно, ама не става с обичайната техника вкъщи- искат се скъпите модели дето има минимум 3000+ функции от които ние ползваме максимум 10 :mhihi:

Пенке, нали тва викам,че не е 5.1 :mhihi:
ИзображениеIs...

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 30 Дек 2011, 21:51

Ronka написа:Ако пуснеш 5.1 хдми кабела го поддържа, би трябвало да изкара,обикновената тв не е 5.1 :yes:

http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI отстрани имаш поддържано аудио
General specifications
Width Type A (13.9 mm), Type C (10.42 mm)
Height Type A (4.45 mm), Type C (2.42 mm)
Hot pluggable Yes
External Yes
Audio signal LPCM, Dolby Digital, DTS, DVD-Audio, Super Audio CD, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS-HD High Resolution Audio, DTS-HD Master Audio, MPCM, DSD, DST
Video signal 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p, 1440p, 1600p, 2160p, etc.

Конкретно: имам телевизор SAMSUNG UE-40D6510 със следните изходи: Цифров Аудио изх. (Оптичен), Изх. Слушалки, Аудио изход (Mini Jack) или http://www.atshop.bg/product/2429/40-le ... -byal.html . Искам да си купя Logitech z906 със следните характеристики: Dolby Digital 5.1 decoding, DTS decoding, 3D Stereo (Surround sound from 2-channel sources), Digital optical inputs, Digital coaxial input, Six-channel direct input, RCA input, 3.5 mm input или http://www.reset.bg/catalog/32/3202/3202169. Идеята ми е да свържа лаптопа към телевизора с HDMI кабел, а от телевизора звука да отива в системата посредством оптичен кабел. Пита се ще имам ли истински 5.1 звук без да ползвам софтуерните решения на Logitech за изкуствено създаване на 5.1 или не и ако нямам мога ли да постигна целта си със конкретния телевизор и конкретната система?

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 30 Дек 2011, 21:57

Mpower84 написа:
Конкретно: имам телевизор SAMSUNG UE-40D6510 със следните изходи: Цифров Аудио изх. (Оптичен), Изх. Слушалки, Аудио изход (Mini Jack) или http://www.atshop.bg/product/2429/40-le ... -byal.html . Искам да си купя Logitech z906 със следните характеристики: Dolby Digital 5.1 decoding, DTS decoding, 3D Stereo (Surround sound from 2-channel sources), Digital optical inputs, Digital coaxial input, Six-channel direct input, RCA input, 3.5 mm input или http://www.reset.bg/catalog/32/3202/3202169. Идеята ми е да свържа лаптопа към телевизора с HDMI кабел, а от телевизора звука да отива в системата посредством оптичен кабел. Пита се ще имам ли истински 5.1 звук без да ползвам софтуерните решения на Logitech за изкуствено създаване на 5.1 или не и ако нямам мога ли да постигна целта си със конкретния телевизор и конкретната система?

Така,и двете системи поддържат Долби Диджитал,което ти вади 5.1 звук, остава филма да го има :D
Телевизора ти има ЛАН и безжична връзка, ще е много по-лесно да го вържеш към компютъра жично или безжично и директно от него да имаш достъп до филмите в компютъра ти,вместо с хдми кабел,ама както искаш. Вече Лоджитека можеш да вържеш или към компютъра или към тв,както ти е по-удобно, но ако е към компютъра,като гледаш тв няма да е вързано към системата.
Нямаш нужда от нищо изкуствено, само провери Лоджитека колко струва и в Мост, мисля и Поликомп....
ИзображениеIs...

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 30 Дек 2011, 22:05

Mpower84 написа: Идеята ми е да свържа лаптопа към телевизора с HDMI кабел, а от телевизора звука да отива в системата посредством оптичен кабел. Пита се ще имам ли истински 5.1 звук без да ползвам софтуерните решения на Logitech за изкуствено създаване на 5.1 или не и ако нямам мога ли да постигна целта си със конкретния телевизор и конкретната система?

Аз точно с такова свързване гледам понякога филми или презентации на ТВ, също 40ка .Даже трудно си намерих качествен оптичен 5 метра дължина на разумна цена. Когато си блурейка или нещо подобно на качество е ОК.
Само че за дадените цени не виждам колко доволен може да е похарчилия парите. Аз съм с ямаха ресивър-5ца или 6ца беше и харман кардон периферия и суб и пак има какво да се желае. Ако искаш само некви баси да ти думкат и да дразниш съседите--купувай,парите са твои,ама тва не е целта на едно добро и качествено озвучаване./тва към автора на темата/

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 30 Дек 2011, 22:07

///Maximalniq написа:Аз имам Samsung HT-TQ22 и съм много доволен, взех го от Техномаркет преди 3-4 години за 600лв. и няма какво повече да се желае, баса му бас, съраунда му съраунд. Единствения кусур е,че е много притенциозно от към дискове, ама му фанах цаката :mhihi:

Ето за това става въпрос

Изображение

А иначе ако искаш да извадиш звука от телевизора през системата, ти трябва само кабел с чинчове, а за картина ти трябва еврожак.

П.С. Някой знае ли какво е това "Wi-fi ready", че сега докато го гледах какъв модел е и забелязах че пише това нещо. :mhihi:

Мойта беше същата,но с четири големи колони и я дадох на брат ми..за което още ме е яд,защото си е хубава домашна система за тези пари :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 30 Дек 2011, 22:14

jordanpar написа: Аз съм с ямаха ресивър-5ца или 6ца беше и харман кардон периферия и суб и пак има какво да се желае.

Хармана и Ямахата нямат нищо общо с Лоджитека,които са компютърна периферия, докато първите две са сериозни марки за качествено аудио :yes:
ИзображениеIs...

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 30 Дек 2011, 22:22

Абе уж така ама в Германия в некъв медиамаркт слушах едно Лоджитекче,уж и то за комп ама ме засрами с качество и мощ.
Та,хубавите неща струват много пари даже и на евтините марки.
Аз толкова стотин лева за нещо с гръмкото име домашно кино не бих дал,толкова пъти ще ходя на истинско с тези пари че........

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 30 Дек 2011, 22:33

аз съм с това пионерче http://www.comparestoreprices.co.uk/dvd ... region.asp от близо 5г. и съм доволен,що дискове е извъртяло не е изтина.но вече одъртя и то,освен двд не чете нищо друго когато го взех divx тамън излизаше като формат а за плеар с усб никой не беше чувал още :mhihi:
та мерака ми е да го продам 5.1 пайнера и да си взема един хубав плеар които чете всичко актуално и към него 2.1 хубави колони нещо h&k,denon от тоя клас.
въпроса ми е на филм не от тв.рабира се звука по добре ли ще е от 5.1 но по слабата ми системака?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 30 Дек 2011, 23:24

Ама аз нямам намерение да къртя стени, разплаквам съседи и подобни :mhihi:
Просто искам някакво що годе добро аудио, защото на самсунга е потресаващо зле. Имам чувството, че 10 годишното ми сони има по-добър звук..

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 30 Дек 2011, 23:25

Не е чувство истина е. :mhihi:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 30 Дек 2011, 23:39

Mpower84 написа:...

Стига ТВ-то да не прецака нещо качеството на звука трябва да има хубав 5.1 звук- както Ронсъна каза имаш нужното...

kiko написа:...

Зависи какво искаш- сила или качество... но едно е сигурно- 2.1 < 5.1 и губиш сърраунда веднага... 2.1 система се ползва просто колкото да не е без хич и за получаване на няк'ъв що годе нормален звук...

Можем да пишем и 3г. по въпроса, но положението е просто:
2.1 система- колкото да се качиш 1 ниво над звука на ТВ-то и да имаш малко бас...
5.1 система (тип компютърна- без плеър)- още малко нагоре... Поне имаш съррауунд- само се иска да им подадеш 5.1 звук и си готов...
Домашно кино (с нормална цена)- на нивото на 5.1 система или малко отгоре... или малко отдолу- според зависи, но са на кантар нещата... печелиш плеър и радио...
Домашно кино (от скъпите)- тука вдигаш нивото, щото обикновено тея системи са с качествени тонколони и свестни усилватели... те основно затова са и по-скъпи де...
Ресийвър (5.1 или 7.1) + тонколони- 100% печелиш мощност и също толкова е сигурно, че харчиш много повече пари... Като бонус получаваш помощ в отоплението на стаята зимно време- 4-500 вата захранване си топли :mhihi: Дали ще получиш по-високо качество- хич НЕ е 100% сигурно, даже може и да влошиш нещата :mhihi: Но пък уцелиш ли точната комбинация ресийвър, тонколони, бас, помещение, разположение, настройки, кабели, жакове и още поне 20 неща няма и да помислиш повече за няк'ви смешни други варианти дето са изброени отгоре...

Аз съм с последният вариант и горе-долу съм уцелил нещата, но винаги може по-добре и положението е грубо казано следното- или ще ползвам сегашният начин (което си е скъпо удоволствие), или ще ползвам 2.1 система просто за малко повече бас... Домашно кино или 5.1 система за мен не си заслужават парите- не са лош вариант, но няма това качество което аз искам от нещо струващо 6-7-800лв....

ПС: един жокер за автора: намери 2 стари тонколони (все някой някъде има забутани в мазата или на тавана) от българските... или к'вито и да са- само да са здрави, около 15-20 вата и с дървени кутии... същите тея допотопни неща ги закачи към първата попаднала ти пред очите 2.1 система (дори и куча марка от 30-40лв. да е) и ще се изненадаш к'ва е разликата в звука :winky:
Изображение
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 31 Дек 2011, 10:56

niki0007 написа:и аз сьм така колега от 3г сьбира прах :mhihi:

Е аз затова го дадох на малкия ми брат :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ