Ebay? Как се купува точно от там?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 12 Май 2006, 16:52

най добре намери човек навънка хем ще плаща тънко с неговата кредитна през ебей хем ще ти изпраща нещата като подарък и можеш да минеш без мито ;) личен опит

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 12 Май 2006, 17:00

bam-bam написа:понеже виждам че и двамата сте в час може ли някои на български да го обясни как става ?
щото тея технологични термини не са ми много понятни

по-трудния вариянт .. вадиш си CC .. отваряш ebay.com .. харесваш си нещо .. и търсиш кой го предлага и има check-out система за CC (различна от paypal!) .. или може директно да ти вземе пари от CC-то през негов терминал .. а това как можеш да разбереш е като кликаш на "ask seller a question" ;) .. така можеш да питаш и за алтернативни вариянти за плащане за които най-вероятно ще плащаш допълнителна такса ;) .. това е ..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 12 Май 2006, 18:31

никва пречка няма и да продаваш от тук .. според мен .. аз даже се замислях.. но нямам време за това ;)

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 13 Май 2006, 3:34

videlov написа:никва пречка няма и да продаваш от тук .. според мен .. аз даже се замислях.. но нямам време за това ;)

Само дето никой нищо няма да купи :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 13 Май 2006, 7:17

videlov написа:
gyrate написа:ама от ebay.com... нема да стане. щото никой няма да праща до бг освен ако не се оговорите от преди и пак е рисково. и за теб, и за тях. те не могат да си вземат парите а ти продукта ако нещо стане.

глупости .. пазарувам нон стоп и от ebay.com и от ebay.uk и от ebay.de ;) .. преди ползвах bidpay.com за пращане на money orders .. ама сега не работи и е по-трудно .. търся човек дето има check-out система за кредтни карти различна от paypal.. или има CC терминал на който може да ми я charge-не директно .. това са обикновено малки магазини.. другия вариян е банков превод .. ама там е дебело .. до 100 EUR (15-18 USD .. SWIFT tax = 10 EUR).. или последния и най-скъп вариянт е Western Union (WU) / Money Gram (15 USD до 100 USD превод.. след това мн скапо).. доколкото съм проучил в бг нито една банка не дава чекове .. какъвто и да е вид ;)

.. забравих и за още едни вариянт .. алтернативата на paypal .. но малко селъри ги приемат .. тва е EU система .. и тези от US рядко приемат но евентуално могат да се прилъжат да се регистрират .. сайта е moneybookers.com .. успех ;)

аха и колко хора пращат от америка до българия?!

и колко ти струва пощата?

да бе

и как ще прдаваш като не можеш да си подтвърдиш нито адреса, нито картата, независимо от къде е издадена.

я ми кажи ebay името ти че защото много не ми се вярва това цялото..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 13 Май 2006, 11:23

bawareca написа:Само дето никой нищо няма да купи :mhihi: :mhihi: :mhihi:

най-вероятно ... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 13 Май 2006, 11:31

gyrate написа:аха и колко хора пращат от америка до българия?!

доста стига .. да си намериш кой да ти звеме парите ;)

gyrate написа: и колко ти струва пощата?

конкретно в момента .. 13GBP за радар детектора .. и 35USD за ксенона ;)

gyrate написа:да бе

и как ще прдаваш като не можеш да си подтвърдиш нито адреса, нито картата, независимо от къде е издадена.

няма да се притесняваш пич .. всичко си става ;)
аз нямам мн фийдбек още .. щото си взех CC преди няколко месеца и от скоро си го ползвам за еbay .. юзъра ми е същия като ника тука, но можеш да видиш на мойта приятелка .. щото с нейната съм поръчвал доста .. клик ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 13 Май 2006, 11:35

пресна информация .. bank transfer-а стигна за 1 week .. а се оказва че е по-скъпо от WU .. който стига веднага .. значи най-скъпия метод е банков превод :( .. заради SWIFT таксата .. това е до 100 USD, но нагоре сигурно пак е резачка ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 13 Май 2006, 22:24

videlov написа:
gyrate написа:аха и колко хора пращат от америка до българия?!

доста стига .. да си намериш кой да ти звеме парите ;)

gyrate написа: и колко ти струва пощата?

конкретно в момента .. 13GBP за радар детектора .. и 35USD за ксенона ;)

gyrate написа:да бе

няма да се притесняваш пич .. всичко си става ;)
аз нямам мн фийдбек още .. щото си взех CC преди няколко месеца и от скоро си го ползвам за еbay .. юзъра ми е същия като ника тука, но можеш да видиш на мойта приятелка .. щото с нейната съм поръчвал доста .. клик ;)

8)

явно повече се намират дето пращат отколкото преди. по едно време само от .de и .uk се занимаваха за европа.

Предишна

Назад към Извън Темата