въпрос за теглене с въже от кола автоматик
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: въпрос за теглене с въже от кола автоматик
В какви филми се вкарвате за едни 20-30 кинта
Викни си платформа или к'вото е там, плати си и си гледай кефа...
А от тея изрази "Няма к'во да му стане" най-много ме е страх- колко счупени неща съм виждал след тея думи не ми се говори...
И що да те теглят- запали я на бутане и си я закарай спокойно до сервиза...
Нали правиш разлика между теглене на ремарке/платформа/каравана и теглене на кола
ПС: Я да питам някой от двамата шофьори да има опит с тегленето
Щото и там не е проста работа...

А от тея изрази "Няма к'во да му стане" най-много ме е страх- колко счупени неща съм виждал след тея думи не ми се говори...
И що да те теглят- запали я на бутане и си я закарай спокойно до сервиза...
jordanpar написа:...щот с тях хич не се теглят каравани,скутери,лодки,АТВ-та.......
Нали правиш разлика между теглене на ремарке/платформа/каравана и теглене на кола

ПС: Я да питам някой от двамата шофьори да има опит с тегленето

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
не може да запали на бутане тдс е разтегнати вериги и толкова му трябва за да прескочи
разубедихте ме общо взето ,момчето с мерцедеса прояви самоинициатива да ме дърпа , каза да не я мисля неговата кола ама не си струва

разубедихте ме общо взето ,момчето с мерцедеса прояви самоинициатива да ме дърпа , каза да не я мисля неговата кола ама не си струва

6>4
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
randity написа:Еми така предполагам ? Да не се мъчат скоростите може би ?
П.С. Не мислиш ли, че в почти всяка тема спориме
Е каква е разликата в "мъченето" на скоростите в ръчен режим и на Д?

Се тая е пич

п.с. В спора се ражда истината

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
ShibinG написа:не може да запали на бутане тдс е разтегнати вериги и толкова му трябва за да прескочи...
чак пък толкова ли се разпъват тея вериги- те да не са от дъвка

Ебааси...американците дето не са виждали ръчка и на снимка сигурно никога не си теглят колите и като закъсат някъде там си остават.Па техните кораби тежат колкото 2 Е36ци.Не знам как си я представяте тая скоростна кутия-от кристал ли е или от восък...

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
ms написа:ShibinG написа:не може да запали на бутане тдс е разтегнати вериги и толкова му трябва за да прескочи...
чак пък толкова ли се разпъват тея вериги- те да не са от дъвкавсе си мисля, че няма как веригата да прескочи, но вие си знаете печките- за мен проблем да палиш на дърпане мотор с верига няма, ама
Дизел никога не се бута за да запали, всъщност бута се де... "нищо няма да му стане"

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Bavarcho написа:randity написа:Еми така предполагам ? Да не се мъчат скоростите може би ?
П.С. Не мислиш ли, че в почти всяка тема спориме
Е каква е разликата в "мъченето" на скоростите в ръчен режим и на Д?![]()
Се тая е пич![]()
п.с. В спора се ражда истината![]()
Еми при D на определени обороти ти сменя скоростта ? Докато при типтроника ти си преценяваш. Де да знам

П.С. Прав си

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

То да беше само до обороти...автомата (особено съвременния) има достатъчно акъл да се сети сам кога да превключи според натоварването и още 100 други фактора.А на 300 коньовия мерц на автомата от 2004 пък теглото на е36чката въобще няма да му направи впечатление.

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Vito 2.3тд 2000-та .... човека платформа влачи зад себе си и му раздава всичката газ.Отделно пък и колко коли дърпа като му е заета платформата /под наем/ .... пък той пътна помощ го раздава.
По принцип съм на мнение, че има проблем тогава когато и 2-мата шофьори незнаят как се тегли 1 кола и как се кара теглена кола.Усещал съм как на Mercedes 914 му замирисва съединителя от кола 1500кг, а същия камион натоварен с 4 тона баластра и няма грижи.Виждал съм и по странни случаи на работа.
Човека ако си познава колата и си имате на идея кое как трябва да стане /което не е голяма философия/ няма да има грижи.Мен лично с моята е36-ца са ме дърпали 3км /спукан радиатор/ с е39 2.0i с типтроник .... и нямаше грижи
така, че всеки си преценява.
По принцип съм на мнение, че има проблем тогава когато и 2-мата шофьори незнаят как се тегли 1 кола и как се кара теглена кола.Усещал съм как на Mercedes 914 му замирисва съединителя от кола 1500кг, а същия камион натоварен с 4 тона баластра и няма грижи.Виждал съм и по странни случаи на работа.
Човека ако си познава колата и си имате на идея кое как трябва да стане /което не е голяма философия/ няма да има грижи.Мен лично с моята е36-ца са ме дърпали 3км /спукан радиатор/ с е39 2.0i с типтроник .... и нямаше грижи

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Вие тегленето го изкарахте еба*и сложната операция... конкретно с Мерцедеса, няма ама никакъв проблем да тегли е36, даже може да му навържете 3 е36-ци и пак ще ги тегли. Пуска на D и няма да те усети даже, няма смисъл да превключва ръчно скорости, няма смисъл да включва автомата на S и т.н.
I love the sound of V8 in the morning...
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
jordanpar написа:Какво общо има вида скоростна кутия с това ТИ да теглиш a не ДРУГ да те тегли?
Има!
Много по-възможно е да прецакаш обикновен(механичен) съединител теглейки,отколкото автоматичен (с хидротранформатор).
За останалото си прав....
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Колега като не можеш да запалиш как ще спираш ако случайно се наложи докато те теглят ? Я си дай 30 те лв та да си спестиш рисковете от такава екстремна авантюра.Тва е мойто мнение а ти си знаеш най добре.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Jordana написа:Колега като не можеш да запалиш как ще спираш ако случайно се наложи докато те теглят ? Я си дай 30 те лв та да си спестиш рисковете от такава екстремна авантюра.Тва е мойто мнение а ти си знаеш най добре.
спира се, не се притеснявай

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Е ясно и аз така включвам на скорост от време на време ама тоя е дизел ...де да знам става ли

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3