Равносметката xd/d

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Равносметката xd/d

Мнение от Gqbriel » 02 Яну 2012, 21:14

JTD написа:Ама и много готини изказвания за леда.
Пред леда всички са равни няма 2х4, няма 4х4.
Тук се хвалите, че сте супер доволни върху леда, аз казвам, че пред леда всички са равни.
Както се вижда просто разбирането за проблеми условия просто се различава между различните потребители.

Аз имам идея.
Като падне снега в София отново може да направим 2-3 клипа на Х и не Х такава Е46 и да видим реално на едно и също място как се представя едната и как другата.
Ако има навити, аз предлагам един от терените да е гаража, в който вкарвам колата. около 20 метров тест, но трябва да падне истинския сняг и да направим тогава теста.

Аз съм за и много бих искал да присъствам на това нещо,отделно тези които не са Х,да се види с частично изключено АСЦ/ДСЦ и напълно ( като тук ще е весело)...днес се пробвах на равно с мнооого лек наклон,около 20-а см сняг главно да видя,как се държат самите гуми - макар и на по-мек сняг - с ДСЦ On няма никакъв кеф..зацепва на секундата (това с подаване на газ),при ДСЦ Off - багер за секунда на калта отдолу :mhihi: ...
При мен наклона на гаража е убийствен,който го е правил е Олигофрен!!!! на сухо - засилка няма защото ще забия предна броня в наклона,а стигна ли ръба горе спирам - че ще отнеса всичко отдолу ...сега просто чакам сутрин какви ще ги свърша при по-голям сняг :mhihi: :driving:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 02 Яну 2012, 21:30

Gqbriel написа:
JTD написа:Ама и много готини изказвания за леда.
Пред леда всички са равни няма 2х4, няма 4х4.
Тук се хвалите, че сте супер доволни върху леда, аз казвам, че пред леда всички са равни.
Както се вижда просто разбирането за проблеми условия просто се различава между различните потребители.

Аз имам идея.
Като падне снега в София отново може да направим 2-3 клипа на Х и не Х такава Е46 и да видим реално на едно и също място как се представя едната и как другата.
Ако има навити, аз предлагам един от терените да е гаража, в който вкарвам колата. около 20 метров тест, но трябва да падне истинския сняг и да направим тогава теста.

Аз съм за и много бих искал да присъствам на това нещо,отделно тези които не са Х,да се види с частично изключено АСЦ/ДСЦ и напълно ( като тук ще е весело)...днес се пробвах на равно с мнооого лек наклон,около 20-а см сняг главно да видя,как се държат самите гуми - макар и на по-мек сняг - с ДСЦ On няма никакъв кеф..зацепва на секундата (това с подаване на газ),при ДСЦ Off - багер за секунда на калта отдолу :mhihi: ...
При мен наклона на гаража е убийствен,който го е правил е Олигофрен!!!! на сухо - засилка няма защото ще забия предна броня в наклона,а стигна ли ръба горе спирам - че ще отнеса всичко отдолу ...сега просто чакам сутрин какви ще ги свърша при по-голям сняг :mhihi: :driving:

Ще тичаш за текстилни вериги , като Тито :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 02 Яну 2012, 22:59

Х или неХ? ...според мен е въпрос на личен избор, аз тъй като имам добър опит с Е36 и спомените ми изцяло са свързани с мощни влизания в завоите само с вратите напред и никак си нямаше вкарване в пътя на сняг.... реших че в настоящата ми ситуация трябва да намаля фън фактора... но пък вервайте ми този Х е като залепен ...до сега не съм успял да включа дсц то... :oops: ... не че съм се пробвал де..

разликата е една раздатка и 2 полуоси... въпросът е искате ли ги или не? :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 02 Яну 2012, 23:14

Да, аз предложих тест, като се надявам някой да дойде.
Това не е облог или нещо такова, а просто тест в тон с темата, нищо повече.

acho.rs написа:Ще тичаш за текстилни вериги , като Тито :lol:

А точно и аз се замислям за тия текстилни вериги нищо, че съм Х.

Има места на които ако не си сложил вериги и не те пускат да продължиш. Ходи се обяснявай дали си с 1 или 4 драпащи колела. Закона си е закон. А и както казах пред леда всички са равни.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Яну 2012, 23:16

пичове, баш на 31ви кво бутане падна на една е36ца 320.. та след тая цялата патаклама ми е адски трудно да повярвам, че има човек, който няма проблеми с 3ка на задно предаване през зимата
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 02 Яну 2012, 23:18

BadAngel написа:пичове, баш на 31ви кво бутане падна на една е36ца 320.. та след тая цялата патаклама ми е адски трудно да повярвам, че има човек, който няма проблеми с 3ка на задно предаване през зимата

добре, че си ти да се изкажеш, иначе нямаше да повярваме :ok: :yes:

а е36, какво общо има с темата или просто хей така реши да др*снеш :dunno: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от xterminator » 02 Яну 2012, 23:20

Частично включеното/изключено DSC ти помага малко да влезнеш в правия път при поднасяне с лека пръдня от диференциала отзад :mhihi: , а при потегляне не спира тягата към колелата и си буксува яко. Когато е включено и има лед не дава пълна тяга а леко приплъзва колелата, колкото да зацепиш :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 02 Яну 2012, 23:42

acho.rs написа:
Gqbriel написа:
JTD написа:Ще тичаш за текстилни вериги , като Тито :lol:

Говори си ти...ама положението е и на ръчна и на скорост ако я уставя,няма да се спре назад... :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 02 Яну 2012, 23:48

BadAngel написа:пичове, баш на 31ви кво бутане падна на една е36ца 320.. та след тая цялата патаклама ми е адски трудно да повярвам, че има човек, който няма проблеми с 3ка на задно предаване през зимата

Ми не знам - аз се качих на Витоша без никакви проблеми и то със 225х55 16ки , които са като 225х45 17ки :dunno: Като заваля първия сняг, карах из най-стръмните улички на Лозенец и не съм имал проблеми .
Ще чакам да удари по-як сняг и пак ще се кача на Витоша , не че има на някой нещо да доказвам , ами просто така за кефа :driving:

И никой не е казвал че няма ядове с БМВ зимата - има и с БМВ и с Ауди и със Лада Нива - зима си е зима, леда си е лед .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от xterminator » 03 Яну 2012, 0:44

Днес абсолютно безпроблемно се качих на Цигов Чарк на път със сняг и лед, а някои с предно дори слагаха вериги... Когато давам умерено газ в завоя дори DSC-то не ми се кара на таблото, а когато дам повече газ и тръгне задницата мигновено се намесва и всякаква наченка на дрифт е прекъсната :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 03 Яну 2012, 11:14

:wave:
Аз пък давам пълна газ от 40км/ч и в неизчистен сняг от около 30см не ми се включва DSC ... само си ускорява изрода. Със нови зимни гуми мишелин алпин а4 съм.
:angel:
Последна промяна virtualchild на 09 Яну 2012, 12:45, променена общо 1 път

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 03 Яну 2012, 18:45

за втори път пишеш в темата тотални глупости

питах те вече веднъж е46 повтарям е46 с АСЦ/ДСЦ карал ли си?
тъй като ти едва ли ще ми отговориш, аз ще ти кажа:
от това, което пишеш си личи, че не си карал ...

ако нямаш опит с е46 в зимни условия не виждам причина да пишеш в темата :idea:
при следващ подобед пост, с риск да приличам на топач :mhihi:
ще помоля модераторите да вземат отношение по въпроса :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 03 Яну 2012, 19:39

K_Ilkov написа:

за втори път пишеш в темата тотални глупости

питах те вече веднъж е46 повтарям е46 с АСЦ/ДСЦ карал ли си?
тъй като ти едва ли ще ми отговориш, аз ще ти кажа:
от това, което пишеш си личи, че не си карал ...

ако нямаш опит с е46 в зимни условия не виждам причина да пишеш в темата :idea:
при следващ подобед пост, с риск да приличам на топач :mhihi:
ще помоля модераторите да вземат отношение по въпроса :yes:

:OT: :mhihi: - е вярно,нямат общо ,и все пак,казват че петък ще вали нов сняг,аз предлагам ако има нещо вярно и е достатъчно,да направим малки проби :yes:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 03 Яну 2012, 19:53

Ми аз днеска се "пробвах" да отида до Ястребец
за втори път тоя сезон ми върза :mhihi:
с всяка кола можеш да се копнеш и да закъсаш
е46 е напълно достатъчно за движение в зимни условия
нито е снегорин нито е джип нито е Субару :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 03 Яну 2012, 21:28

:OT: Аи сиктир бе!Ти си уникален човек!Добре,че ни светна тука и ни каза за опасноста от закъсване :bowdown: Иде ми да те разцелувам пич,рядкост са умниците като тебе!Утре пускам обява в Мобилето за да продам тая умряла със задно предаване щайга и ще си купя снегорин :mhihi: :mhihi: :mhihi: :winky:

ПредишнаСледваща

Назад към E46