Равносметката xd/d
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Re: Равносметката xd/d
Не го нападайте момчето толкова грубо, не е прав, ама айде нема нужда 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
не знам защо така скочихте като опарени
ясно е, че гузната съвест ви кара да защитавате умопомрачителната проходимост на задното
само за да ви успокоя, искам да кажа, че на същия тоя сняг и една е-класа 2005 година също закопа
ако всичко беше ток през зимата при колите със задно нямаше да я има тая истерия по х-драйв, 4матик и куатро
аз бях с джип и докато го карах на заден мост само също имах проблеми по същия път
бъдете реалисти
ясно е, че гузната съвест ви кара да защитавате умопомрачителната проходимост на задното
само за да ви успокоя, искам да кажа, че на същия тоя сняг и една е-класа 2005 година също закопа
ако всичко беше ток през зимата при колите със задно нямаше да я има тая истерия по х-драйв, 4матик и куатро
аз бях с джип и докато го карах на заден мост само също имах проблеми по същия път
бъдете реалисти

No bling at the Ring
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
BadAngel написа:аз бях с джип и докато го карах на заден мост само също имах проблеми по същия път
бъдете реалисти
мама ти е купила джиБ и вече си много голям!

евала!

едно време фокус, сега джипка, гоуем си ве

п.с. аре да спреш да спамиш! не ни интересуват нито е-класи, нито джипките ти...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
BadAngel написа:не знам защо така скочихте като опарени
бъдете реалисти
Реалист съм!
За Нова Година бях в Банско.
С още 4 коли - всичките с предно!
На 30ти срещу 31 заваля сериозен сняг - през деня решихме да отскочим до Добринище - при наш общ приятел...5 коли:
Е46 фейслифт двойка дизел.
Пасат 5 1.9
Мерцедес Ц класа 2003 година 230цди
Хюндай купе 1 и нещо си бензин.
Опел зафира. някакъв дизел...предполагам пак към 2000кубиков.
От всичките по стръмните улични за високите квартали на Добринище само Е46цата нямаше НИКАКВИ проблеми.
От всичките само Хюндая беше със не особено добри гуми.
От всичките...само аз се качих с колата до горе...Пасата се сети да обърне със задницата нагоре и криво ляво додрапа...с доста бутане

Никой не казва, че Е46 е всъдеход!
Казваме, че за класа си Е46 се представя учудващо добре на сняг!
и по-важното е, че е46цата минава там, където ц-класата на предно спира?
ок, пишете си
ок, пишете си

No bling at the Ring
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Не си ме разбрал, но да - моя грешка - надявам се не мислиш, че живея в заблудата, че Цкласата е с предно...
Просто явно съм попрекалил, като писах, че всички останали са с предно...което всъщност не е зле - прекият конкурент във въпросното задание също е със задно и беше с чисто нови гуми...също увисна

Просто явно съм попрекалил, като писах, че всички останали са с предно...което всъщност не е зле - прекият конкурент във въпросното задание също е със задно и беше с чисто нови гуми...също увисна

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
BadAngel написа:и по-важното е, че е46цата минава там, където ц-класата на предно спира?
ок, пишете си
ми ние си пишем, ти кво правиш тука?
карал ли си е46? - трети път
ти освен некомпетентен си явно и много нахален и със слаба култура на общуване
иначе щеше да отговориш на зададения ти въпрос

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
BadAngel написа:и по-важното е, че е46цата минава там, където ц-класата на предно спира?
ок, пишете си
Не бе ръб - човека се е засилил . Мерцедес са с 55(57):45(43) разпределние на масите - сети се сам как се държат на сняг .
Аз отдавна съм се убедил че баир които ще го изкачи кола на задно , тая на предно СПИРА , като единствения вариант е да обърне на заден ход , ако е пусто и няма движение .
И в това съм се убедил от ОПИТ

А6ца беше и със тежък Ве6 30 винтила и пак при катерене се представяше по зле , за спускане да не говорим . Предимствта са в това , че коли на предно са послушни и без електроника и газят по-добре в дълбок сняг .
ПС: и един съвет - когато влизаш в тема в която се иска мнение на хора с опит а ти нямаш такъв но върпеки това оспорваш твърденито на хора СЪС опит, вземи малко по-умерено се изказвай за да не те натоварят всички

- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
Добре де що обърнахме внимание на един хейтър и се измести темата. Искам да чета за предимства и недостатъци на d i Xd, a не за колко са лоши колите ни със задно предаване. Ние си им берем грижите. 

- ivo098
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 330d
- Мечтае да кара: F80 M3
Аз пък съм притежавал коли и с предно и със задно и 4х4 и съм скиор, демек често зимата ходя в планината - Витоша, Боровец, Мальовица.
Като поведение на сняг от предно и задно винаги бих предпочел задно, много по лесно се контролира и корегира при поднасяне колата. С предно ми се е случвало да поднесе в София на бул. Тодор Александров при непочистен сняг и е няма такава тъпотия въртенето и никакъв шанс за корегиране като тръгне да се върти.
Със задно никога не съм имал проблем никъде.
В момента карам Seat 4х4 защото пак предно предаване никога няма да си купя, а нямам пари за достатъчно бързо BMW.
Като поведение на сняг от предно и задно винаги бих предпочел задно, много по лесно се контролира и корегира при поднасяне колата. С предно ми се е случвало да поднесе в София на бул. Тодор Александров при непочистен сняг и е няма такава тъпотия въртенето и никакъв шанс за корегиране като тръгне да се върти.
Със задно никога не съм имал проблем никъде.
В момента карам Seat 4х4 защото пак предно предаване никога няма да си купя, а нямам пари за достатъчно бързо BMW.
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.
Your Sh!ttiness may vary.
amdqmov написа:acho.rs написа:Няма такъв все още . Някой от Х-овете предават 100% към задните колела и при нужда се намесват и предните .
Е кои са тези,щото това е по-добре за мен лично от постоянно зацепеното 4х4..
някой,нещо.....

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Х5 не са ми били интересни и не съм се интересувал толкова . Със сигурност Х5М и Х6М са така , препдолагам и други от по-мощните . Не ми се рови. Ако някой има повече информация да казва . За Ха в 7цата знам , че в звои е до 20:80 .
amdqmov написа:amdqmov написа:acho.rs написа:Няма такъв все още . Някой от Х-овете предават 100% към задните колела и при нужда се намесват и предните .
Е кои са тези,щото това е по-добре за мен лично от постоянно зацепеното 4х4..
някой,нещо.....
Всички Хдрайв са така.
Демек от тройките Е90 са с Хдрайв, който е активна система и се разпределя въртящия момент динамично.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Една кола със един задвижващ мост, няма никакъв шанс да стигне до места, където 4х4 то ще върти кръгчета нагоре и надолу.
Въпроса е трябва ли ти да стигаш дотам? Имам приятели които живеят във вилната зона на Панчарево... е викали са ме преди с джипа да ги тегля до тях..дали от тази година не си взеха 4х4 коли?
Аз смених джипката по няколко причини:
караше ми се нещо по-бързо
караше ми се нещо на задно
караше ми се нещо икономично
Първите две причини за много хора не значат нищо, много хора искат от колата, просто да ги премести от едно място на друго, с възможно най-много вълнения.
За мен това са единствените предимства на d, пред xd. Макар, че ако исках пак нещо 4х4 сериозно щях да съм се замислил за някой Outback...само интериора да не им беше толкова зле.
Въпроса е трябва ли ти да стигаш дотам? Имам приятели които живеят във вилната зона на Панчарево... е викали са ме преди с джипа да ги тегля до тях..дали от тази година не си взеха 4х4 коли?
Аз смених джипката по няколко причини:
караше ми се нещо по-бързо
караше ми се нещо на задно
караше ми се нещо икономично
Първите две причини за много хора не значат нищо, много хора искат от колата, просто да ги премести от едно място на друго, с възможно най-много вълнения.
За мен това са единствените предимства на d, пред xd. Макар, че ако исках пак нещо 4х4 сериозно щях да съм се замислил за някой Outback...само интериора да не им беше толкова зле.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
acho.rs написа:
Аз отдавна съм се убедил че баир които ще го изкачи кола на задно , тая на предно СПИРА
За баирите е ясно, понеже тогава тежестта на колата се измества назад - точно където е задвижването. Докато ако си с предно - предницата ти олеква и вероятността да пробуксуваш се увеличава.
Съгласен съм също и с каквото казахте за овладяването на колата и за газенето в дълбок сняг.
Я кажете сега тези с х-овете. Ако гумите ти не са еднакво износени (4-те) какво точно се преебава - раздатъчната кутия ли, защото този проблем не го зачекнахме, а според мен е също значим? Защото с 4х4 май трябва човек да забрави за гуми втора употреба?!
И след като въртящият момент е 62/38, няма ли да износят задните гуми по-бързо и пак да се стигне до неравномерност и да се съсипе раздатката? Това само хипотетично?