LCD TV или LED TV и за какво е този интернет в тях?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: LCD TV или LED TV и за какво е този интернет в тях?

Мнение от acho.rs » 31 Дек 2011, 2:21

Оу не съм видял , че едното е ЛГ . Самсунг от серия 6000 (и нагоре) са лудница . . .

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 31 Дек 2011, 13:16

Имам две покани за http://hd-torrents.org/index.php
някой ако иска да се възползва да ми прати скрийнове с акаунти в два тракера, че в този торент сайт се държи много на сийдването и добрият коефициент. Поканите изгарят след нова година ако не ги оползотворя. В тракера се катерят само музика и филми с най-високо качество, идеално за новите ви ТВта :mhihi: Поздрави 8)
Изображение

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 05 Яну 2012, 15:49

Едно въпросче , на скоро си купих панасоник TX-L32E30E. И при гледане на филми с флашка филма ако е със субтитри не тръгват на кирилица. При избиране на кирилица или на латиница субтитрите са с неразбираем шрифт.
Пробвах да сменя езика с английски и да пусна суб. на латинаца няма ефект .
Някой с подобни проблеми , дали телевизора няма кирилица от самия език и меню
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 05 Яну 2012, 16:32

И аз имам питане, относно телевизор Samsung.
Когато гледам филм от usb, от tools си нагласям в какъв режим да го гледам(dynamic, movie, natural....) и настройката не се променя, НО когато гледам тв, влизам от меню да го променя, след това му давам да запази промените и на всеки 20-30мин се рестартита и се връща на dynamic.
Някакви идеи?

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 05 Яну 2012, 20:48

HeBePeH написа:Едно въпросче , на скоро си купих панасоник TX-L32E30E. И при гледане на филми с флашка филма ако е със субтитри не тръгват на кирилица. При избиране на кирилица или на латиница субтитрите са с неразбираем шрифт.

Същата работа и при мен с TX-P42S30E
Нямам идея дали е от самият телевизор или има игра със файловете на самите субтитри.Ако някоя е оправил тая работа да казва. :conf:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 05 Яну 2012, 23:25

slatanic написа:
HeBePeH написа:Едно въпросче , на скоро си купих панасоник TX-L32E30E. И при гледане на филми с флашка филма ако е със субтитри не тръгват на кирилица. При избиране на кирилица или на латиница субтитрите са с неразбираем шрифт.

Нямам идея дали е от самият телевизор или има игра със файловете на самите субтитри.Ако някоя е оправил тая работа да казва. :conf:

На Филипс а предполагам и на всички други , текстовия файл трябва малко да се обработи . Отваря се с текстова програма , дава се - сейв ас , трябва да се покажат 3 полета - за име , под него - сейв ас тайп и най-отдолу - енкодинг - на енкодинг фаила излиза по дефолт в АНСИ - даваш му долното - уникод .
При мен не стана с уорд а само с ноутпад :mhihi:

И на свой ред ще попитам - Филипс 5606Н някой знае ли защо не иска да пусне аудио сигнал на едни 2.1 колонки които се опитвам да му вържа :banghead:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 05 Яну 2012, 23:27

acho.rs написа:
slatanic написа:

На Филипс а предполагам и на всички други , текстовия файл трябва малко да се обработи . Отваря се с текстова програма , дава се - сейв ас , трябва да се покажат 3 полета - за име , под него - сейв ас тайп и най-отдолу - енкодинг - на енкодинг фаила излиза по дефолт в АНСИ - даваш му долното - уникод .
При мен не стана с уорд а само с ноутпад :mhihi:

И на свой ред ще попитам - Филипс 5606Н някой знае ли защо не иска да пусне аудио сигнал на едни 2.1 колонки които се опитвам да му вържа :banghead:

А се опитваш как? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 05 Яну 2012, 23:55

Ами изхода от буфера на колонките (зеления жак) го вкарвам ... във всеки един възможне вход на телевизора и не подава никакъв сигнал . А колонките на лаптопа и телефона си работят :kuku: ... и са Филипс , също .

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 06 Яну 2012, 19:27

При панасоника трябва да си настроиш от къде да ти подава звука.Дали през хдми,дали през някои друг изход.При теб не вярвам да е по различно.Чети книжката към телевизора внимателно гаранция пише. ;)
А за субтитрите вчера не се получи,днес пак ще го мъча. :banghead:

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар

Мнение от HeBePeH » 07 Яну 2012, 16:12

и аз досега се мъчих , но как сменя да не е на анси и запиша файла , TV-то при опит за пускане на субтитрите ми изписва , че няма такива. Някакви други идеи.
А при мен възможностите са : ANSI ,Unicode ,Unicode big endian ,UTF-8 . Пробвах и на всичките , като на анси и уникоде си е подефулт, и при тях си тръгват но не на кирилица.Другото което е при: Запиши като тип файл - какво избираш само текстови документи (.txt) или избираш всички файлове
.

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 07 Яну 2012, 16:18

HeBePeH написа:и аз досега се мъчих , но как сменя да не е на анси и запиша файла , TV-то при опит за пускане на субтитрите ми изписва , че няма такива. Някакви други идеи.
А при мен възможностите са : ANSI ,Unicode ,Unicode big endian ,UTF-8 . Пробвах и на всичките , като на анси и уникоде си е подефулт, и при тях си тръгват но не на кирилица.Другото което е при: Запиши като тип файл - какво избираш само текстови документи (.txt) или избираш всички файлове

При мен пробвах всякак и все ми пише,че няма субтитри. :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 07 Яну 2012, 16:25

При самсунга ми тръгват само след като ги отворя с notepad/wordpad и като дам save as, ги кръщавам точно, както е името на филма....ако е примерно Real.Steel.Bluray.1080p...бла бла.mkv, копирам го цялото и го поствам в името на субтитрите, накрая със съкращение .SRT(като главните букви за задължителни)

Знам, че телевизора ти е друг, обаче не го ли направя по този начин и на мен въобще не ми ги намира субтитрите. Дори го няма и цялото меню, относно език, големина на буквите и прочие ако не ги направя така...

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар

Мнение от HeBePeH » 07 Яну 2012, 17:57

Колега така става на dvd-то ми ,което е самсунг . Но при панасоника не става за жалост .
Колеги пробвайте така.
зтеглих си Notepad ++, инсталирах я на български
отаворих с нея субтитрите и от менюто "Оформление" избрах опцията - Конвертирай до UTF-8(без ВОМ)
след което Save върху оригиналния файл и - това е - отнема не повече от 1 мин, не изисква вграждане.
при пускане на файла през USB след стартиране на вътрешния плейър от бутона Options на дистанционното
избрах субтитрите (включих ги) , след което от езиковото меню избрах Unicode
считам проблема си за решен

Това мнение го намерих в един форум , но при мен отново не се получава :banghead:
.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 07 Яну 2012, 20:45

slatanic написа:
HeBePeH написа:и аз досега се мъчих , но как сменя да не е на анси и запиша файла , TV-то при опит за пускане на субтитрите ми изписва , че няма такива. Някакви други идеи.

При мен пробвах всякак и все ми пише,че няма субтитри. :banghead:

Нали си копирал името на видео файла, върху това на субтитрите :roll:
Звука не се регулира от там при Филипса . Жака се вкарва във входа на слушалките и от опциите не телевизора се избира - регулиране силата на звука на слушалките .
Ако искаш може да намалиш звука на ТВто докрай и да слушаш само от колонките или да слушаш и ТВто и колонките .

Мен обаче друго ме мъчи - дадох 40лв за 16 ГБ флашка на Сони и на боклука не могат да се запишат файлове по-големи от 4ГБ :ranting: Да им е*а и флашката .
Също така който е решил да ползва ЮСБ плеър вместо Блу-Рей плеър - да се оглежда за Самсунг - само те четат ДТС звука а хубавите рипове (12-22 ГБ за 2 часа филм) са 80% с ДТС звук . Иначе казано - на хубав рип през ЮСБто тръгва само картина - и Панасоник и Сони и Филипс са така .

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 07 Яну 2012, 20:50

acho.rs написа:...

Мен обаче друго ме мъчи - дадох 40лв за 16 ГБ флашка на Сони и на боклука не могат да се запишат файлове по-големи от 4ГБ :ranting: Да им е*а и флашката ...

Сега ако кажеш, че си я форматирал във ФАТ32 и наистина си я хвърлил :mhihi:
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата