Питане за книжка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Re: Питане за книжка

Мнение от randity » 06 Яну 2012, 12:22

Да, прав си. Аз правя 18 ноември и мисля септември да ги почна ? То нали там първо листовки а-у ?
Всъщност не знам как стоят нещата. Като почна курсовете, почвам със листовки и след това кормуване или докато съм на листовки и съм на кормуване ?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 06 Яну 2012, 12:24

r19 написа:Изображение

абе къде са тези листовки .. искам и аз да се пробвам :lol:

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 06 Яну 2012, 12:25

Ето ги: http://shofior.com/
Има горе едно бутонче: Новите листовки пред ДАИ
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 06 Яну 2012, 12:34

randity написа:Да, прав си. Аз правя 18 ноември и мисля септември да ги почна ? То нали там първо листовки а-у ?
Всъщност не знам как стоят нещата. Като почна курсовете, почвам със листовки и след това кормуване или докато съм на листовки и съм на кормуване ?

Преди да почнеш кормуване и т.н. ти препоръчвам да си намериш/купиш закона и да почнеш да четеш... в последствие ще ти е много по-лесно...

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 06 Яну 2012, 12:38

Ами аз имам един закон в братчеда, той е от миналата година, но мисля, че няма промени така, че мисля, че може и да мина с него ?

Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F30 335i M Sport Estoril Blue

Мнение от Anordetic » 06 Яну 2012, 12:46

Последните промени са от юни 2011, не би трябвало да имаш проблеми, но все пак виж дали са включени, трябва да си пише. И наистина, първо седни си прочети закона поне два пъти, за да позапомниш нещата, после като решаваш листовките е много по-лесно. Обратния вариант също съм виждал и ти казвам направо - не работи :D Успех!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 06 Яну 2012, 12:46

ебати ташака.Незнаех ,че може вече някъде да има повече от 1 възможен правилен отговор.
Абе какъв е критерия сега за оценяване .. на колко грешни имаш право :lol:

Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 06 Яну 2012, 12:51

Mollov написа:Съветвам те да направиш така, че курсовете ти да приключат точно, когато направиш 18г... щото ако трябва да седиш 2 месеца да чакаш да минеш изпита, за това време може да загубиш усет към колата и пътя... и да се издъниш на изпита... виждал съм го нагледно това...

Е как ще изгубиш усет към колата :conf:
То или можеш да кара или не, все едно да забравиш да караш колело.

Аз като ги карах преди време и си почнах на 18, но чаках един месец за кормуването (първия път инструктора ми казал грешна дата, следващия изпит беше след месец), взех си го :roll:
чесно не мога да разбера това с загубата на усет :roll:

///vlado написа:ебати ташака.Незнаех ,че може вече някъде да има повече от 1 възможен правилен отговор.
Абе какъв е критерия сега за оценяване .. на колко грешни имаш право :lol:

Имаше тема в основен за тея листовки...
Преди да си избереш листовката цъкни на бутона "режим изпит" ;)
Изображение

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 06 Яну 2012, 12:57

Аз току-що направих една на режим "изпит" и :1: 55 точки-неуспешно

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 06 Яну 2012, 13:11

HackeD написа:Браво аз се пробвах имах около 11-12 грешки но не съм чел нищичко... :yes:

Мерси колега! :bchug:
Новите листовки са 45 въпроса, всеки въпрос може да има по 1,2 или 3 верни отговора(неможе всичките да са верни)
Ако изкараш под 87 точки си скъсан, това ще рече 4 въпроса г/д зависи от броя на точките,който всеки въпрос ти дава (има и с 2, има и с 3).Цаката е,че на всеки въпрос пиши и броя на верните отговори :) .
Иначе моя съвет е 1 месец преди 18 да си си взел теория и почти всичките часове, защото като подадеш заявление за практически изпит пред ДАЙ се чака около 1 месец за дата :paranoid: :conf: (поне тука в Плевен е така)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 06 Яну 2012, 14:06

закона ясно, че трябва да се чете, обаче както ни е известно във форума, като стане въпрос за някаква ситуация на пътя, знаете какво нещо става в тея теми.. и проблема е там, че всеки си го тълкува тоя закон както му е удобно. затова най-доброто нещо, което можеш да направиш, е да започнеш курсовете в някоя сериозна фирма, където преди всичко имаш там 2 седмици лекции и всякакви такива проблемни, спорни ситуации ще ти се изяснят и после споренето с глупаци ще ти е по-лесно.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 06 Яну 2012, 14:56

Bavarcho написа:

Ако си карал кола 1 година, и след това да не шофираш 1 месец, тогава примерът за колелото е адекватен... иначе няма нищо общо...

При много хора важи, че ако си карал 24 моточаса и после 1-2 месеца не сядаш зад волана, като седнеш пак ще се чувстваш малко не на място, ще изтървеш колата поне 1-2 пъти да угасне и т.н.... и ще почнеш да мислиш дали не пропускаш нещо и т.н. Не го казвам от личен опит (при мен подобни "дупки" нямаше), ами от това, което съм виждал при хора около мен...

А тия (като теб), дето си мислят, че след 24 моточаса могат да карат.... :roll: :banghead:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 06 Яну 2012, 15:05

Mollov написа:
Bavarcho написа:

А тия (като теб), дето си мислят, че след 24 моточаса могат да карат.... :roll: :banghead:

Е явно причината е била че карам от доста време преди да почна курсове.
И незнам как заключи че си мисля че карам (от от каране до каране...) :nono:
Мен пък ми е супер интерсно какъв е тоя зор всички да се бутат възможно най-рано да вземат книжка (говориме за некви две три седмици), все едно замат ли картончето и няма слизане от колата...
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 06 Яну 2012, 15:08

Как заключих - ми ти сам си го написал... "или можеш, или не".... ти да не би да намекваше, че си от тия, дето не могат?

Иначе масово драпат да взимат книжка на 18, че ще могат да се качат в колата и да "разцъкват".... изобщо темата е много обширна.

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 06 Яну 2012, 15:30

Еми на мен ми е яко мерак да взема книжка, нормално. Не може някой да ми оспори, че на моите години не е искал да вземе книжка. Най-малкото в тия студове вместо да чакам автобуси и трамвай, мога да паля колата и да си отида където ми трябва.

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата