КЕШ ПАРИ ИЛИ КАРТА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Re: КЕШ ПАРИ ИЛИ КАРТА

Мнение от Huku » 07 Яну 2012, 2:27

с карта в кръчма културно и без притеснения можеш да се измъкнеш от бакшиша :oops:
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Яну 2012, 2:30

тва е щото тука още не са се светнали на бележката да сложат още едно празно място преди "total", дето да пише "tip" ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 07 Яну 2012, 2:51

300-400 кеш, другото в карта, ама ен повече от 1500 + че нямам доверие на картите, точат ги бързо :mhihi:
За по големи суми има онлайн банкиране 8)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 07 Яну 2012, 3:07

и друго, ако се прибереш с много кеш вкъщи, супер лесно може да бъдеш "глобен" от някой от...семейството :paranoid:
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 07 Яну 2012, 3:19

криза викате .... :!:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 07 Яну 2012, 3:51

В БГ без кеш е трудно.Аз лично ползвам само кеш в БГ и предимно карта в чужбинско.А в момента се говори ,че Норвегия ще е първата да премахне изцяло кеша и всичко да става само по банков път :shock:
Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 07 Яну 2012, 4:45

И двете си имат предимства. Примерно, ако тръгна някъде на път или на по-непознато място ще предпочета да имам повече кеш в мен. Тук в БГ все още не навсякъде можеш да си платиш с карта, а и в такива случаи, които споменах не бих разчитал само на карта. Като се замисля дори да отида до някой магазин специално да си купя нещо и въпреки, че знам, че там мога да платя с карта предварително си тегля парите от банкомат. Рядко плащам с карта, просто така съм си свикнал. :paranoid: Хубавото на картите е обаче, че ако стане нещо парите са ти защитени и веднага можеш да си блокираш картата. И другото, че повече се ограничаваш. Като имаш кеш винаги го харчиш много бързо. А като имаш в картата си знаеш, че някъде там си имаш някой лев. Не че не можеш да отидеш да ги изтеглиш отнякъде, но като са ти в ръката и веднага заминават. :mhihi:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 07 Яну 2012, 6:01

Гледам да не държа повече от 30лв. кеш в себе си - ако ще ме ограбват, да не ме е яд за парите :mhihi: Свикнах да плащам с карта, въпреки че в България още не е уредено много-много, а и така се самоограничавам :mhihi: НО тръгне ли се на дълъг път, задължително повече кеш, тъй като не веднъж съм изпаданал в ситуации, където дебитната ми карта е била ненужна...нищо че вътре имам пари :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 07 Яну 2012, 9:59

До няколко години и в БГ кеша ще се сведе до абсолютният минимум. Поради простата причина, че като ползваш карта, банките печелят от таксите (обслужване, транзакций ...), а те не са малка сума тук 15 ст. там 50 ст другаде левче и в края на годината в банките си набил само от такси 100 - 150 лева. Друг причина е че има контрол на парите те - службите те следят, за всяка прилично голяма транзакция трябва да отговаряш, да доказваш доход и да си плащаш данъците. В картите до голяма степен има виртуални пари, ако изчезната всички видове карти и парите от сметките се обърнат в кеш - светът ще фалира просто няма толкова много пари на света.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Яну 2012, 10:32

Много мразя карти. Преди 2 години, докато работех почнаха да ни внасят заплатите по карти, като само аз от 100 човека до последно се дърпах и нямах карта 1 година след цялата фирма :mhihi:
Обичам да имам в себе си много пари в брой. А някой като вземе да плаща с карта и един час да се гъзи и да вкарва пинове и да се подписва направо ми идва да му фрасна една :dummy:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 07 Яну 2012, 10:42

Ако можеш щях да ползвам само карта.
Жалко, че в Бг все още не е толкова разпространено карто разплащането.
Ако можеше да имам вграден чип в ръката, да не нося и карта - перфектно.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Мнение от BMWgiunter » 07 Яну 2012, 11:29

В България съм ползвал само карта за да си изтегля пари в кеш ,но от както не живея в БГ плащам навсякъде само с карта тъй като заплатата ми я превеждат по карта и ми е по-удобно и обикновено имам в себе си не повече от 5-6 долара и то на стотинки :mhihi:
Изображение Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 07 Яну 2012, 11:48

bum_bum написа:Много мразя карти. Преди 2 години, докато работех почнаха да ни внасят заплатите по карти, като само аз от 100 човека до последно се дърпах и нямах карта 1 година след цялата фирма :mhihi:
Обичам да имам в себе си много пари в брой. А някой като вземе да плаща с карта и един час да се гъзи и да вкарва пинове и да се подписва направо ми идва да му фрасна една :dummy:

Хахах тва все едно аз го написах :mhihi:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 07 Яну 2012, 13:31

няма по-мръсно нещо от парата ... предпочитам картата , по-бързо и по-удобно и т.н. за 20 г. съм се убедил в практичността и...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Турбо малолитражки
Мечтае да кара: AC COBRA

Мнение от vin_diesel » 07 Яну 2012, 14:07

ще ви кажа нещо често купувам и продавам коли това ми е нещо като страничен бизнес и винаги плащам в кеш,и се пазаря като циганин :lol: нищо че много години вече живеем в европейска държава.та като купувам кола ако тя струва 4600 евро 4100 са ми в единият джоб надиплени по 50 с ластик остатъка разбирасе е в другия и просто като ми хареса колата вадя парите и казвам тук са 4100 нямам повече,повярвайте в 80 на сто от случаите това работи и има зделка затова го харесвам щот има печалба от тази работа.иначе верно че банкнотите са мръсно нещо и не давам детето ми да ги пипа.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата