LCD TV или LED TV и за какво е този интернет в тях?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: LCD TV или LED TV и за какво е този интернет в тях?

Мнение от slatanic » 07 Яну 2012, 20:53

acho.rs написа:
slatanic написа:
HeBePeH написа:и аз досега се мъчих , но как сменя да не е на анси и запиша файла , TV-то при опит за пускане на субтитрите ми изписва , че няма такива. Някакви други идеи.
А при мен възможностите са : ANSI ,Unicode ,Unicode big endian ,UTF-8 . Пробвах и на всичките , като на анси и уникоде си е подефулт, и при тях си тръгват но не на кирилица.Другото което е при: Запиши като тип файл - какво избираш само текстови документи (.txt) или избираш всички файлове

При мен пробвах всякак и все ми пише,че няма субтитри. :banghead:

Нали си копирал името на видео файла, върху това на субтитрите :roll:
Звука не се регулира от там при Филипса . Жака се вкарва във входа на слушалките и от опциите не телевизора се избира - регулиране силата на звука на слушалките .
Ако искаш може да намалиш звука на ТВто докрай и да слушаш само от колонките или да слушаш и ТВто и колонките .

Мен обаче друго ме мъчи - дадох 40лв за 16 ГБ флашка на Сони и на боклука не могат да се запишат файлове по-големи от 4ГБ :ranting: Да им е*а и флашката .
Също така който е решил да ползва ЮСБ плеър вместо Блу-Рей плеър - да се оглежда за Самсунг - само те четат ДТС звука а хубавите рипове (12-22 ГБ за 2 часа филм) са 80% с ДТС звук . Иначе казано - на хубав рип през ЮСБто тръгва само картина - и Панасоник и Сони и Филипс са така .

И аз го апнах с флашката.Добре,че пари не съм давал за нея. :banghead:
Иначе правя всичко както си му е реда и не иска да ги чете тая гад.
А най-добрият вариант е да си вземеш един хард външен 1ТБ и да ти е мирна главата.
Аз продължавам да боря субтитрите. :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 07 Яну 2012, 20:55

Ами предлагах ми оферта външен хард 500ГБ за 100лв ама се чудя . Така или иначе по-голям от 8ГБ файл АЦ3 звук няма :confused:
Прати ми тоя файл да ти го оправя :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 07 Яну 2012, 20:58

ms написа:
acho.rs написа:...

Мен обаче друго ме мъчи - дадох 40лв за 16 ГБ флашка на Сони и на боклука не могат да се запишат файлове по-големи от 4ГБ :ranting: Да им е*а и флашката ...

Сега ако кажеш, че си я форматирал във ФАТ32 и наистина си я хвърлил :mhihi:

Аз я форматирах проблем ли е? :mhihi:
Аз ли да ти пратя файл,че не разбрах? :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Яну 2012, 21:00

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 07 Яну 2012, 21:01

ms написа:

Мен обаче друго ме мъчи - дадох 40лв за 16 ГБ флашка на Сони и на боклука не могат да се запишат файлове по-големи от 4ГБ :ranting: Да им е*а и флашката ...

Ест. че е във ФАТ32 - иначе не я чете телевизора . Но и във НТФС пак отказва да запише файл над 4ГБ :evil:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 07 Яну 2012, 21:04

steeN написа:http://lmgtfy.com/?q=usb+drive+file+larger+than+4gb :lol:

Благодаря - само в тоя формат на пробвах щот тъпия плеър чете само ФАТ32 пфффф .
slatanic написа:
ms написа:

Аз я форматирах проблем ли е? :mhihi:
Аз ли да ти пратя файл,че не разбрах? :paranoid:

ДА бе - прати го на скайп acho_akulata .

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 07 Яну 2012, 21:10

acho.rs написа:Ест. че е във ФАТ32 - иначе не я чете телевизора . Но и във НТФС пак отказва да запише файл над 4ГБ :evil:

1: това SONY да не се окаже накрая SONI :?: Нема начин в НТФС да не иска да запише повече от 4ГБ...
2: к'ъв е тоя тъп ТВ дето ще ми чете само ФАТ 32- за един прост филм, но с ДТС звук и съответно поне 8-10ГБ ми трябва външен хард, така ли :shock: ебах това удобство, ще разнасям хардове като луд :banghead:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 07 Яну 2012, 21:17

ms написа:
acho.rs написа:Ест. че е във ФАТ32 - иначе не я чете телевизора . Но и във НТФС пак отказва да запише файл над 4ГБ :evil:

1: това SONY да не се окаже накрая SONI :?: Нема начин в НТФС да не иска да запише повече от 4ГБ...
2: к'ъв е тоя тъп ТВ дето ще ми чете само ФАТ 32- за един прост филм, но с ДТС звук и съответно поне 8-10ГБ ми трябва външен хард, така ли :shock: ебах това удобство, ще разнасям хардове като луд :banghead:

1.Във ЕксФАТ току що праснах 8ГБ филмче :winky:
2.Ами явно си е тъп - вдругиден ще ида да видя на място , но що ли си мисля , че никой телевизор под 2 бона няма да чете ексФат формат.
3.Хардовете отдавна станаха по размери колкото един модерен телефон :winky:
4. ДТС звук през ЮСБ чете САМО Самсунг , а аз казах че не съм фен на марката .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 07 Яну 2012, 23:46

... За сега решението за гледане на 20-30ГБ Брип-ове на телевизора ми е :
- мулитемедиен Фулл ХД плеър, който да разчита ДТС и ДТС ХД - 129лв
- външен хард , на който да свалям филмите и после да го връзвам за ММ плеъра - 100лв ( за 500 ГБ) .
Мисля обаче да отложа даването на тези пари , и просто да ви попитам за лека програма за РАЗДЕЛЯНЕ на файл , която програма да работи на Уиндоус 7 :roll:

И да кажа няколко думи за тези които търсят ЛЕД ЛСД . На първо време - да , това е добра технология , позволява телевизорите да са с дебелина 1 инча и да стоят на стената като картина . Освен това няма висок клас ЛСД , което да не е с диодна подсветка , която от своя страна бива - Едж (само по ръбовете на екрана) и Фулл ЛЕД - навсякъде (скъпа история) .

Следващото много важно при избор е честота на която работи екрана .
Много хора се подвеждат (или просто не им се дават повече пари, като на мене ) и си взимат 100Херца , които им казват че са на процесора или иначе казано - всеки един от 50те кадъра се копира и от 100те кадъра , 50 са копия и понякога имаш чувството е че картината върви на бърз кадър . Внимателно гледайте това , че малко телевизори имат опцията за 24 кадър в секунда (като Сони например) .
Реалните 100 херца (100хз клиър ЛСД) са 100 различни кадъра . За сега рекорда е 200 реални кадъра в секунда и общо 1200 кадъра в секунда (1200 Херца) . По принцип 100хц клиър ЛСД с общо 400 кадъра в секунда е напълно достатъчно уникално жива картина .

Следващия фактор - време за реакция - всичко над 2мс е боза . Рекорда е 0,5 мс . Плазмите са със 0,001мс но там е различно .

Резолюция - на 32 инча и ХД Реди е достатъчно , нагоре задължително Фулл ХД , но така или иначе не знам да има нормален 40-42 инчов на 720П .

Контраст - има два вида пак . Повечето производители пишат динамичния контраст ... тук вече не разбирам много , не ми и трябва - на място сравнявате колко черно е черното и си преценявате .

Аватар

Мнение от ms » 08 Яну 2012, 0:08

и за кой чеп ти е да разделяш файла :?: Като искаш да гледаш хубав релийз си го пусни от компютъра и толкова...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 08 Яну 2012, 0:35

ms написа:и за кой чеп ти е да разделяш файла :?: Като искаш да гледаш хубав релийз си го пусни от компютъра и толкова...

Лаптопа е ветеран от 2007ма - няма ХДМИ .

Аватар

Мнение от ms » 08 Яну 2012, 10:20

Я да видим дали схванах...
ТВ-то НЕ разпознава НТФС формат през УСБ порта- това ясно... Като не го разпознава как тогава ще види външен хард в НТФС формат :?: или и той ще трябва да е ФАТ 32 :shock: и каква ще ти е ползата от някой хард 500ГБ като пак няма да можеш да сложиш голям файл :?:
Егати и екстрите- имаш плеър на ТВ-то за улеснение, ама забрави да пуснеш какъвто и да е .mkv файл, да не говорим за .bdmv или ДТС звук, а за бонус и със субтитрите е мъка... Айде, надписите се вграждат и не е болка за умиране, ама на ФуллХД екран ти просто не можеш да пуснеш 1080р щото размера на файла е голям... На мен ми се размина покупката на нов ТВ, но явно съм бил прав да не се интересувам от такива екстри- за к'во ми е вграден плеър като ще мога да пускам само дивх файлове :banghead:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i E39 Touring M54

Мнение от m@rtin » 09 Яну 2012, 6:19

Я да ползвам темата и да питам питанка..
Предстои ми скоро покупка на ТВ , и бях чул че има модели на които
дистанционните им управления командват и сателитния приемник ,дефакто
отпада 2ро дистанц.
С каква екстра се водят такива модели?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 09 Яну 2012, 10:38

ms написа:Я да видим дали схванах...
ТВ-то НЕ разпознава НТФС формат през УСБ порта- това ясно... Като не го разпознава как тогава ще види външен хард в НТФС формат :?: или и той ще трябва да е ФАТ 32 :shock: и каква ще ти е ползата от някой хард 500ГБ като пак няма да можеш да сложиш голям файл :?:
Егати и екстрите- имаш плеър на ТВ-то за улеснение, ама забрави да пуснеш какъвто и да е .mkv файл, да не говорим за .bdmv или ДТС звук, а за бонус и със субтитрите е мъка... Айде, надписите се вграждат и не е болка за умиране, ама на ФуллХД екран ти просто не можеш да пуснеш 1080р щото размера на файла е голям... На мен ми се размина покупката на нов ТВ, но явно съм бил прав да не се интересувам от такива екстри- за к'во ми е вграден плеър като ще мога да пускам само дивх файлове :banghead:

Баце айде давай го малко по-спокойно , кво ми се праийш на ученичка дето си е купила вкисната боза .
1 - плеъра чете ВМВ,МКВ,х264,Мов и ФЛВ файлове във 1080п та
2- със субтитрите не е мъка , сменяш им формата за 10 секунди
3- като искаш да си пускаш 1080па по 20ГБ си купуваш Блу-Рей плеър , каквито има вече по 200 лева или ако ще ревнеш , че Блу-Рей диск е 8 лева , си взимаш мултимедиен плеър за 129 лв , който чете и морзовата азбука .
Производителя не е длъжен да се съобразява с пиратството , ако вече има подобна опция , това е хубав плюс , но както казах - освен Самсунг , друг не предлага ДТС през ЮСБ а и да предлага , утре ще проверя дали четат ексФАТ .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 09 Яну 2012, 10:41

^ Има модели които имат вградени тунери(цифрови), може би си чул за тях! Panasonic GW серията е една от тях.

Относно мултимедията, последните модели ТВ (горе написания поне), позволят exFAT и DTS и MKV и т.н. Но най удобно си е един мултимедиен плейър.
Плейърите са доста удобни, някои даже предлагат торент клиенти и няма нужда от компютър!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата