КЕШ ПАРИ ИЛИ КАРТА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: КЕШ ПАРИ ИЛИ КАРТА

Мнение от Е.Димитров » 09 Яну 2012, 10:54

To това за българия е супер неизгодно,да плащаш с карта,ей ги банките пак вдигат таксите за теглене през терминал,няма защита на картите и тн...

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 09 Яну 2012, 11:01

Кеш!
Точно толкова, че едно такова да е добре "затворено", за да не изпадат:(който е ползвал знае колко трябва да има, за да седят "захапани")
Изображение

Под 10 лева номинал - в задния джоб или подлакътника за автомивки..
Задължително 2х20 в пепелника (за КАТ - само и единствено!) - не е нужно ако/като сгафя катаджията да вижда щипката и да вика "малко даваш" :mhihi:

В картата гледам да заделям - не обичам да тегля или плащам с нея...като изпаднат - каширам и до там - ако се наложи - пипам разбира се.

Обаче сега проблема...
Портфейл не нося... :mhihi:

Едно време ползвах точно това, обаче се потроши щипката (щото държа на КЕШ-а!) - отзад 2-3 карти за зор заман и така :)
Изображение

П.с. Ако някой знае от къде мога да си намеря пак точно такова...ама не някое менте с изкуствена кожа! - да свирка!! :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320D

Мнение от Amatior4o » 09 Яну 2012, 12:07

И аз съм за кеш + карта. Не знам как е в другите държави, но тук никога не са ми отказвали пари в кеш :mhihi:
Картата си е силен бекъп. Защото ми се е случавало да пазарувам нещо после по инерция спирам на бензиностанцията, зареждам и бау не стигат 5 лв. и за да се избегне червене минаваш с карта и заминаваш. Също не се разкарваш до някаде защото си си харесал нещо, но не ти достигат пари.
Аз също като Ванката гледам да заделям пари в картата, защото пари в портмонето се харчат доста по-бързо отколкото в картата.

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 09 Яну 2012, 15:28

Обикновено имам 100тина лева кеш.. до около 1000 в карта другото по депозит, че тия карти...
иначе кеша си е най- сладко...
Изображение
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 09 Яну 2012, 16:21

Та къде викаш живееш :mhihi:

Аз предпочитам кеш. Имам и дебитна карта, ама не я ползвам, преди каширах в нея, ама откакто имам колата, не остава за каширане :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 09 Яну 2012, 19:08

smg написа:Ако можеш щях да ползвам само карта.
Жалко, че в Бг все още не е толкова разпространено карто разплащането.
Ако можеше да имам вграден чип в ръката, да не нося и карта - перфектно.

Това не вярвах че ще го прочета ....не само ,че ще може но и усилено се работи по въпроса.
Странното е ,че е написано в една "стара книга".

Освен мен някой друг знае ли се за какво говоря?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 09 Яну 2012, 19:19

Аз се сещам за Оруел 1984 като чуя за чипове в ръцете :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 09 Яну 2012, 22:24

днес ми звъннаха да ми кажат,че има някъв пробив във виза и по тоя случаи ми блокорат картата...да живее кеша :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 09 Яну 2012, 23:26

outworld написа:Аз се сещам за Оруел 1984 като чуя за чипове в ръцете :roll:

Доста по-стара и по-дебела книга.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Яну 2012, 23:36

мда, доста ще е тъпо ако всичко е карта. ставаш зависим, дори и да имаш карти от различни банки (което си е задължително и без това).
нещо като доставките на газ от русия :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Турбо малолитражки
Мечтае да кара: AC COBRA

Мнение от vin_diesel » 10 Яну 2012, 0:28

при нас просто е невъзможно да минеш на сметка към мобилен оператор ако нямаш карта от която да си теглят месечните ти такси,дори неможеш да си платиш тока и водата ако нямаш карта. Това не ми харесва също защото си теглят автоматично на датата парите и ако има някаква грешка докъто се осъзнаеш те са си взели парите а пък ако не им позволиш да теглят ти спират тока или телефона и иди ги търси после.Така е измислено,че винаги да те набутат без да можеш да направиш нищо :confused:
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 10 Яну 2012, 1:09

vin_diesel написа:при нас просто е невъзможно да минеш на сметка към мобилен оператор ако нямаш карта от която да си теглят месечните ти такси,дори неможеш да си платиш тока и водата ако нямаш карта. Това не ми харесва също защото си теглят автоматично на датата парите и ако има някаква грешка докъто се осъзнаеш те са си взели парите а пък ако не им позволиш да теглят ти спират тока или телефона и иди ги търси после.Така е измислено,че винаги да те набутат без да можеш да направиш нищо :confused:

айде айде колко пъти си имал проблеми от този сорт аз веднъж с водафон ми бяха изтеглили 150е пове4е от сметката отидох до банката показах
фактурата звъннаха във водафон , и вси4ко се оправи .
друго е да седи6 на опа6ка с ке6 в ръка при минус 15 да си плати6 тока или парното ахахах айде не мерси
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 10 Яну 2012, 1:25

Само кешовици му е майката.Без пара у джоба за никъде.С карта я нема банкомат я скапан терминал я недостатъчна наличност....всичко на ръка :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 10 Яну 2012, 8:28

koleto_78 написа:Само кешовици му е майката.Без пара у джоба за никъде.С карта я нема банкомат я скапан терминал я недостатъчна наличност....всичко на ръка :ok:

Хахаха... Ми то като в картата няма наличност, защо мислиш че кеш ще имаш :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 10 Яну 2012, 9:30

drago_pavlov написа:
koleto_78 написа:Само кешовици му е майката.Без пара у джоба за никъде.С карта я нема банкомат я скапан терминал я недостатъчна наличност....всичко на ръка :ok:

Хахаха... Ми то като в картата няма наличност, защо мислиш че кеш ще имаш :mhihi:
много често съм виждал надпис "Устройството не работи,моля да ни извините"- и така по 2-3 дена :banghead:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата