Как да не харчим много или как да си правим сметката...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Как да не харчим много или как да си правим сметката...

Мнение от Gqbriel » 09 Яну 2012, 12:11

Ronka написа:
Kroki написа:... Защото като бачкаш по 12-14-16 часа на ден, ще се прибереш, ще ядеш и ще легнеш да спиш. От това по евтино няма. И кво става, събота и неделя си червив с пари и ходиш напред назад :yes:

Напълно НЕвярно :nono:

Подкрепям Ronka,роб на никой няма да бъда за по 16 часа на ден,няма живота ми след 10-20-30 години дай боже да се осмисля,с това че видиш ли съм живял само за да работя,никакво време за мен,за приятели и т.н..не казвам,че не се налага напротив..
По-добре да се лиша от глезотии и да не съм толкова модерен,но да мога да си позволя да споделя времето си с приятели,дори и за по 1 бира/кафе и т.н.
Хубаво е да виждаме цялата картинка а не кръчмарски сметки,да погледнем реално от какво имаме нужда а не какво искаме,наистина напоследък гледам хората с все по скъпи телефони, и аксесоари и подобни хай-тек глупости...не че не си взех преди 3-4 години ,но от тогава реших и се убедих че смисъл няма,единствено gps-а ми помага,когато не съм с колата...всичко друго тва да съм в facebook и.н са излишни просто..
Наскоро имаше репортаж по тв,как консумацията е намаляла и на гориво и на храна.според мен сега е нормалната консумация,в един момент кво се получваше взимаш 5кг нещо си (просто пример) то се разваля за 2-3 дни а ти не можеш да го изядеш и хвърляш,зареждаш до горе и айдее газ на ламарина - ето такива неща намалят консумацията,защото доста хора се усетиха,че лакомията не е хубаво нещо :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 09 Яну 2012, 12:25

с риск да заприличам на Ачо ще кажа,че не съм съгласен донякаде с вас. Не говорим да бачкаш като роб по 16 часа,а по максимум 12.Когато се прибереш да излезеш на една бира и да се прибереш да спиш,защото си умрял. Така харчиш по-малко,по-бързо се напиваш и минаваш евтино.Това е по-добрия варянт отколкото да спиш до обяд,да ходиш цял ден по кафета и накрая да кажеш ами нямам пари...ми няма как да ги имаш след като са заминали по кур.и и кръчми всяка вечер...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 09 Яну 2012, 12:34

RSxRacer написа:с риск да заприличам на Ачо ще кажа,че не съм съгласен донякаде с вас. Не говорим да бачкаш като роб по 16 часа,а по максимум 12.Когато се прибереш да излезеш на една бира и да се прибереш да спиш,защото си умрял. Така харчиш по-малко,по-бързо се напиваш и минаваш евтино.Това е по-добрия варянт отколкото да спиш до обяд,да ходиш цял ден по кафета и накрая да кажеш ами нямам пари...ми няма как да ги имаш след като са заминали по кур.и и кръчми всяка вечер...

Чек са, ако ходиш цял ден по кафета и да спиш до обяд едва ли ще работиш и изкарваш пари, та се губи нишката тука :mhihi:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 09 Яну 2012, 12:37

RSxRacer написа:с риск да заприличам на Ачо ще кажа,че не съм съгласен донякаде с вас. Не говорим да бачкаш като роб по 16 часа,а по максимум 12.Когато се прибереш да излезеш на една бира и да се прибереш да спиш,защото си умрял. Така харчиш по-малко,по-бързо се напиваш и минаваш евтино.Това е по-добрия варянт отколкото да спиш до обяд,да ходиш цял ден по кафета и накрая да кажеш ами нямам пари...ми няма как да ги имаш след като са заминали по кур.и и кръчми всяка вечер...

Хубаво де,не 16 а 12...,освен ако не е наложително и т.н разбирам,че на всеки е трудно,ако ми се наложи и 24 часа ще работя - това е ясно...но самата идея работа -ядеш-спиш-работа е :kuku: ..не е нормално просто...не искам да прозвучи надуто ,но ако взимаш 500лв ще спестиш с този начин на живот...само че ако взимаш над 1.5-2 (що годе нормално да се живее) не е това начина,идеята и на темата е друга..
Лишавайки се от ненужните неща на моменти,и по-точната преценка водят до по-пестелив начин на живот,от сорта не пазарувай гладен - никога..тогава се харчи безразборно,преди да решиш да дадеш,доста пари за техника,да се замислим дали ни стига една идея по-евтина примерно и подобни неща...не трябва да сме лакоми...естествено на моменти поне на мен ми писва да си правя някакви сметки - нали затва работя да имам некъв кеш и харча безразборно за малки дребни глупости,но е рядко просто да си напавя удоволствието и да видя за какво работя,освен сметките които така и не виждам къде изчезва парата :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 09 Яну 2012, 12:39

от пестене не се забогатява. :) от стоене без работа не се изкарват пари :)

а за тва как да не се харчи по много е безсмислено да се коментира, защото ако сам не можеш да се спреш от това да си пръскаш парите, значи никой не може да ти помогне.
а иначе казано правиш си план:
тоя месец трябва да сменям консумативи на колата (примерно 500лв.),
прибавяш средни разходи за храна(примерно 300лв.),
трябват нови обувки и т.н.......
събираш тия неща и прибавяш сметките. След това изваждаш от заплатата и получаваш парите за харчене по кафета кръчми и т.н.

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 09 Яну 2012, 12:42

seven-eight написа:от пестене не се забогатява. :) от стоене без работа не се изкарват пари :)

а за тва как да не се харчи по много е безсмислено да се коментира, защото ако сам не можеш да се спреш от това да си пръскаш парите, значи никой не може да ти помогне.
събираш тия неща и прибавяш сметките. След това изваждаш от заплатата и получаваш парите за харчене по кафета кръчми и т.н.

А като разходите надвишават приходите кво правим :mhihi:
ИзображениеIs...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 09 Яну 2012, 12:44

седиш и не правиш нищо :)
Последна промяна Kroki на 09 Яну 2012, 12:47, променена общо 1 път
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 09 Яну 2012, 12:46

Kroki написа:седиши не правиш нищо :)

:mhihi: :mhihi: :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 09 Яну 2012, 12:46

Ronka написа:
seven-eight написа:от пестене не се забогатява. :) от стоене без работа не се изкарват пари :)

А като разходите надвишават приходите кво правим :mhihi:

еми правиме така, че да не ги надвишават. променяме начина на живот или сменяме работата. :lol:

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 09 Яну 2012, 12:50

seven-eight написа:
еми правиме така, че да не ги надвишават. променяме начина на живот или сменяме работата. :lol:

То едното идва с другото :smoke:
ИзображениеIs...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 09 Яну 2012, 13:03

RSxRacer написа:няма как да ги имаш след като са заминали по кур.и и кръчми всяка вечер...

Ми то за кръчми и ку.вуля като няма пари, защо изобщо работим?! :dunno:
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 09 Яну 2012, 13:12

Kroki написа:Имаш прекалено свободно време и се чудиш къде да ходиш. Ходенето струва пари, като отидеш някъде цъкаш пари. Или си намери, какво да правиш, което да не изисква почти никакви средства или се хвани на някоя работа... Защото като бачкаш по 12-14-16 часа на ден, ще се прибереш, ще ядеш и ще легнеш да спиш. От това по евтино няма. " И кво става, събота и неделя си червив с пари и ходиш напред назад" - образно казано е това.. :yes:

Ти колко работи/jobs/ си имал и колко работни часа си навъртял и после ми кажи за 12 часовата смяна колко често ти се е случвала :mhihi:

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 09 Яну 2012, 13:13

saleen написа:
RSxRacer написа:няма как да ги имаш след като са заминали по кур.и и кръчми всяка вечер...

Ми то за кръчми и ку.вуля като няма пари, защо изобщо работим?! :dunno:

Не ми схванахте идеята. Не съм казал да се спрат кръчмите и к.рвите,а просто да не отиват прекалено много средства по тях.Познавах хора вземащи по 800-1000лв и една стотинка не са заделили просто защото всичко отива за ядене и пиене. 3,4 пъти в месеца е ок,ама всяка вечер да трошиш пари и после да кажеш,че нямаш е тъпо. Аз работя по 10-12 часа, работата си ми харесва,вземам някакви що годе пари за град като Русе и съм доволен.Прибирам се в 8 ако ми се излиза излизам за час,два и в събота или неделя си дивея и пак ми остават някакви пари настрани,но го правя с мярка. Идеята не е да се откажеш от всичко и да станеш отчелник,а да се съобразяваш малко... Като работиш повече силите да харчиш пари са по-малко :mhihi:
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 09 Яну 2012, 13:55

Аз лично така ги виждам нещата:
Първо започваш от дома - ако си на квартира/наем дали се нуждаеш от голям апартамент или от тази локация ако си сам или не ти е удобно за работа! Второ може да звучи супер еко и гей ама гасиш ли си лампите и телевизора като не ги ползваш и ползваш ли ниско енергийни такива. Зимата дали си намаляш радиатора докато те няма и дали в прозореца над него има фуга и като духне вятър ти се мести пердето.

Второ храната - често пъти ми се случва наведнъж да копувам много храна, която после се разваля защото не се изяжда или неща които не те наяждат а иначе не са евтини. Примерно аз с 20лв мога да сготвя хубаво ядене с месо и да наям 4 ма души.Приятелката ми с 20 лв купува - ред бул, жилирани пръчици, шоколадови вафлички и салфетки с мечо пух. Майка ми още по-зле като прекара 3 часа в магазина изхарчи поне 100лв и накрая се връща с 3 вида сирена дето миришат на крака и куп други глупости.

Колата - много от вас ше се сърдят, ама да робуваш на трошка особено лачена просто не е работа. Колата нетрябва да е по стара от максимум 10 години ама и това е много и то за модел дето е здрав. И да се изхвърляш да подържаш БМВ като неможеш.....

Дрехи - незнам колко от вас знаят ,че дрехите по моловете се шият по разни цехове и забутани държави и производствената им цена е от 3 до 10 пъти по ниска. Както и да е въпреки това съм забелязал ,че дори там има магазини на прилични цени освен това винаги може да уцелиш промоция.

Научаваш английски и почваш да ползваш интернет сайтове за търговия. Примерно аз от ибей съм правил страшни удари. Трябваше да копувам каска за приятелката. Отидохме в един магазин и пробва една който беше 600лв. Намерих АБСОЛЮТНО същата в английски сайт на разпродажба последна бройка за 90 паунда.

Относно излизането с приятели и по дискотеки, аз съм на мнение ,че човек като излиза да се забавлява трябва да е разумен ама не трябва да се стиска нали съм излезнал да се забавлявам. Въпреки това съм забелязал ,че ако не се включваш в общата сметка ами си си на отделна хем не се изхвърляш хем после ти излзиа по евтино.

И като цяло независимо колко пари имаш мисля ,че най-много се пестят а и като не се поддаваш на монополни компании, обвързващи договори, оптимистични реклами и лизинги. Лизинга е робство.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 09 Яну 2012, 14:02

BMW_RIDER написа:Аз лично така ги виждам нещата:
Първо започваш от дома - ако си на квартира/наем дали се нуждаеш от голям апартамент или от тази локация ако си сам или не ти е удобно за работа! Второ може да звучи супер еко и гей ама гасиш ли си лампите и телевизора като не ги ползваш и ползваш ли ниско енергийни такива. Зимата дали си намаляш радиатора докато те няма и дали в прозореца над него има фуга и като духне вятър ти се мести пердето.

Второ храната - често пъти ми се случва наведнъж да копувам много храна, която после се разваля защото не се изяжда или неща които не те наяждат а иначе не са евтини. Примерно аз с 20лв мога да сготвя хубаво ядене с месо и да наям 4 ма души.Приятелката ми с 20 лв купува - ред бул, жилирани пръчици, шоколадови вафлички и салфетки с мечо пух. Майка ми още по-зле като прекара 3 часа в магазина изхарчи поне 100лв и накрая се връща с 3 вида сирена дето миришат на крака и куп други глупости.

Колата - много от вас ше се сърдят, ама да робуваш на трошка особено лачена просто не е работа. Колата нетрябва да е по стара от максимум 10 години ама и това е много и то за модел дето е здрав. И да се изхвърляш да подържаш БМВ като неможеш.....

Дрехи - незнам колко от вас знаят ,че дрехите по моловете се шият по разни цехове и забутани държави и производствената им цена е от 3 до 10 пъти по ниска. Както и да е въпреки това съм забелязал ,че дори там има магазини на прилични цени освен това винаги може да уцелиш промоция.

Научаваш английски и почваш да ползваш интернет сайтове за търговия. Примерно аз от ибей съм правил страшни удари. Трябваше да копувам каска за приятелката. Отидохме в един магазин и пробва една който беше 600лв. Намерих АБСОЛЮТНО същата в английски сайт на разпродажба последна бройка за 90 паунда.

Относно излизането с приятели и по дискотеки, аз съм на мнение ,че човек като излиза да се забавлява трябва да е разумен ама не трябва да се стиска нали съм излезнал да се забавлявам. Въпреки това съм забелязал ,че ако не се включваш в общата сметка ами си си на отделна хем не се изхвърляш хем после ти излзиа по евтино.

И като цяло независимо колко пари имаш мисля ,че най-много се пестят а и като не се поддаваш на монополни компании, обвързващи договори, оптимистични реклами и лизинги. Лизинга е робство.

:bowdown:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата