питане за технически преглед през 2012г
Модератор: Общи модератори
Re: питане за технически преглед през 2012г
Вчера минах преглед. Не ми искаха квитанция за данъка. Но наистина са затегнали нещата - за първи път ми качват колата на канала.
Били сложили камери, имали някаква нова програма, трудно ставали измами и не може без стандартните процедури - преглед спирачки, светлини, изгорели газове. Извади щеката на маслото и напъха някаква тяхна щека закачена за уреда за мерене за изгорелите газове, не разбрах за какво беше това. Издават един нов синьо-бял протокол с едни холограми по него, като най-отдолу е малкото талонче и това цялото трябвало да го носиш със себе си. В протокола пише абсолютно всички данни за колата от големия талон и доколкото ми обясни човека, ако има някакви отклонения примерно в спирачките си излизат автоматично отпечатани в протокола и програмата решавала дали колата минава преглед или не. Това май не можело да се манипулира (засега поне, щото работели едва от три дена с тоя софтуер
). И ме върна първо да си измия колата щото беше кална, а трябвало да има външен вид за пред камерите и всичко да се вижда ясно. 

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
така получих нова информация,(ако този човек с прегледите ме е излъгал и аз лъжа вас)
отиваш на преглет откриват ти повреда,проблем,неизправност и тн,и те връщат да го оправиш,връщаш се пак и ако ти намерят пак проблем автоматично ти издават документ за репатрация до вторични суровини и служебно ти бракуват колата
простотията е голяма според мен това се прави за да може преди да идеш на преглед да минеш през сервиз да се ръсниш парички за предварителен преглед и в този случай ще спечелят сервизите
отиваш на преглет откриват ти повреда,проблем,неизправност и тн,и те връщат да го оправиш,връщаш се пак и ако ти намерят пак проблем автоматично ти издават документ за репатрация до вторични суровини и служебно ти бракуват колата
простотията е голяма според мен това се прави за да може преди да идеш на преглед да минеш през сервиз да се ръсниш парички за предварителен преглед и в този случай ще спечелят сервизите
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
абсурд е да ти бракуват колата служебно- това си е частна собственост и в крайна сметка аз решавам кога и дали ще я бракувам... виж, да ти я спрат от движение щото е неизправна го приемам и съм съгласен на 100%, но не могат да бракуват нищо...
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Абе той колегата по-нагоре писа че за калпава боя ги върнали от прегледа, сигурно пак играят на развален телефон нещо 

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
kemakozeE36 написа:Възможно е, но едва ли ще е скоро. Той и края на света щеше да е през 2000г. ма кво стана
Е да де, ама като го направят и ако не си плащал данъка на колата 3-4 години примерно освен глобата ще трябва да се изръсиш накуп и за тея години данък, което май ще е солено

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
CTORH написа:kemakozeE36 написа:Възможно е, но едва ли ще е скоро. Той и края на света щеше да е през 2000г. ма кво стана
Е да де, ама като го направят и ако не си плащал данъка на колата 3-4 години примерно освен глобата ще трябва да се изръсиш накуп и за тея години данък, което май ще е солено
Аз заделям специално за данък+лихви и глоби, но дали ще ги внеса в общината е друг въпрос. Тамън се бях наканил и нацелих една дупка дето ме разубеди

- golov_bg
- ентусиаст
-
общо взето работата е много зян както винаги нищо никой не казва а най вече ме дразни това какво разбират под изряден външен вид-това немога да си го обесня все още??? 

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
ms написа: това си е частна собственост и в крайна сметка аз решавам кога и дали ще я бракувам...
Уж е така, но държавата за много неща се отнася все едно е собственик и може да се разпорежда какво да става с колата ти. Например бракуването - на много места не можеш да си бракуваш колата и да си я оставиш в двора за части без да ти се начислява данъка, защото в КАТ ти искат бележка, че си я предал в лицензиран пункт за вторични суровини - това ако не е вмешателство и изнудване - здраве.
Никой не мое ма връне на селу!
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Ей сега на 27 декември ходих да и подновя прегледа на мойта, преди мене какъв покойник пуснаха не е истина просто. От 4 колела 2 ако хванат екстра, фарове, стопове няма като хората , гнилоч всеки детайл в различен нюанс на оригиналната боя....
Една циганска 124-ка беше
Една циганска 124-ка беше

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Май,май на поредната паника ми прилича това с боята и бракуването ...
За затягане на положението от бая време се говори ,ма нещо не ми се вярва да стане изведнъж. Те миналата година и некви наредбички за нефабрични ксенони пускаха и т.н. шменти капели,та изписахме сумати страници ,ма до сега не съм чул някой да са го върнали ...
Ще поживеем ,ще видим ...

Ще поживеем ,ще видим ...

- golov_bg
- ентусиаст
-
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда

Toва е леко старо

При нас се правят ГТП и ви споделям инфо дето се вика от изворЯ ! Заповедта е 70 листа, не очаквайте да съм запомнил всичко !!! Споделям по-важното !
За документите вече се разбрахте : застраховки, данъци, винетки, газови метанови и чеснови уредби !
Минаваме на самият преглед !
Камерите са постоянно вкл. и всичко се следи в реално време !
Програмата е наистина нова ! По-точно някой нейни приложения за които ще спомена !
Всички пунктове за ГТП са вързани ! Запомнете това, ще ни трябва по-надолу !
Колата стъпва на валовете и се случва една от следните неща :
- Всичко си е наред - честито, догодина пак ! На касата 35 пара и адио Рио !
- Маловажни повреди, неотнасящи се до сигурността на движение - драскотина на капака/калника, следи от камъчета -

- Сериозни повреди - разбити тампони на носачи, огънати ламарини и всичко от този вид - имаш 14 дневен период за отстраняване на повредите ! Днес примерно е 9.01 и прегледа ти е до днес - махаме ти стикера за ГТП и ти се издава протокол с набелязани нещата за отстраняване, който се явява заместващ лепенката за ГТП за срок от 14 дена, и в рамките на тези 14 дена трябва да се оправят нещата ! Идваш на 12 ден и пак отначало !
Искам да си дупе и да минеш някъде другаде !
Е тук се връщаме на връзката м/у пунктовете !
В случай че повредите се приемат за "сериозни", самата програма дава избор за тези 14 дена, или за по-лошият случай който ще опиша по-долу ! В базата данни вече фигурират рамата и рег. номер на МПС-то, и в който и да е пункт излиза инфо че автомобила е проблемен !
- Спиране от движение - автомобила се спира от движение поради лошо техническо състояние (слаби спирачки, ръжди, газове и т.н.) ! На репатрак до пункт за метали ! Или ако сте само в пунт за ГТП, без сервизни клетки - спрян от движение до някой сервиз ! При среща с чичко поУицай - %еx

И така ! Успех на всички !
И за нещастие на всичкото джигити - чичковците само въвеждат данни ! Програмата решава всичко сама !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- golov_bg
- ентусиаст
-
ето най сетне малко по малко нещата се изясняват,благодаря колега
или пък отивате на *** и *** (София, за заинтересованите на ЛС) и не се притеснявате от глупости
пак се правят проверките по закон, само дето няма да ви бракуват колата
пак се правят проверките по закон, само дето няма да ви бракуват колата

АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!