Не познаваш знака, отиваш на проверочен!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Не познаваш знака, отиваш на проверочен!

Мнение от Nasko_ » 07 Яну 2012, 0:24

Шофьори, които извършват нарушения на пътя от незнание, ще остават без книжка и ще бъдат изпращани на проверочен изпит. Това съобщиха пред „Монитор” от ръководството на столичния КАТ. Анализите на експертите в „Пътна полиция” към СДВР показват, че голям брой водачи погазват грубо правилата за движение без умисъл, а поради факта, че не познават добре закона. Затова една от първите акции на полицаите в София през 2012 година ще бъде насочена към подобни нарушители, защото те са изключително опасни.
„Когато на натоварено кръстовище сме поставили регулировчик, има доста шофьори, които изобщо не знаят как да реагират и заради незнанието си
създават опасни ситуации
Да не говорим, че понякога регулировчикът се разминава на косъм от прегазване”, коментираха от столичния КАТ. За подобни водачи наказанието е записано в член 171 алинея първа, където се посочва „който поради незнание е извършил немаловажно нарушение на правилата за движение, ще бъде лишаван временно от право на управление до успешното полагане на проверочен изпит”.
„За миналата година няма нито един шофьор, наказан по този член от закона”, коментира пред „Монитор” шефът на столичния КАТ Богдан Милчев. След задълбочен анализ ръководството на „Пътна полиция” е разпоредило стриктно да се следи за подобни водачи и законът да се прилага спрямо тях.
Проверката на знанията преди налагането на санкцията ще става доста лесно. Когато бъде спрян нарушителят, ще бъдат питан дали е видял знака и какво означава той. Ако водачът познава табелката, но просто не я е забелязал, ще получава само акт. В случай обаче не знае какво означава
ще остава без свидетелство
„За нас е важно всеки един шофьор да познава закона и да си знае правилата. Тогава самият водач не може да бъде манипулиран и контролния орган”, коментираха от МВР.
Засега от КАТ посочват, че знаците и маркировката най-често се пренебрегват заради незнание. „Често не се знае степента на тежест – първо е маркировката, след това следват знаците, светофарите и регулировчикът. Между светофара и регулировчика по тежест се намират временните знаци, които могат да показват например, че на платното се извършват ремонтни дейности”, обясниха още от „Пътна полиция”.
„Нека шофьорите си препрочитат правилника за движение от време на време, защото има не толкова масови знаци, които могат да се забравят. Познаването им ще им бъде само от полза”, коментираха от КАТ.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Не познаваш знака, отиваш на проверочен!

Мнение от MatriX_Fucked » 07 Яну 2012, 0:47

А, ше ги еба и педеразите!

Аз като карах книжка половината от тъпотиите им ги нямаше в закона... Да направят задължително четенето на Държавен Вестник ако искат! Педерасти!
Без страх, без спирачка!

Аватар

Мнение от Хаос » 07 Яну 2012, 1:35

като сложат читава маркировка ПОНЕ на основните пътни артерии в София, да се обадят пак
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Потребител
Аватар
Кара: 318is
Мечтае да кара: 335is

Мнение от a.c.a.b » 07 Яну 2012, 1:45

Още една причини катаджиите да се прибират с повечко пари вкъщи ... И после искали да няма корупция ...
Dare to be powerful beyond measure.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 07 Яну 2012, 3:40

Вече за камерите, които ще засичат автомобилите без задължителната застраховка "Гражданска отговорност", хубаво е да ги има.
Новите камери ще са мобилни, ще имат връзка със системата на електронната полица и така ще засичат, кой автомобил е без задължителната застраховка.

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 07 Яну 2012, 3:44

Те и регулировчиците горките махат като булки в океан ма на тях кой им казва нещо. Това лято така на едно кръстовище един маха, после дойде още един и двамата сочат различни неща на колоната срещу тях и накрая естествено успяха да се намелят няколко коли :kuku:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 07 Яну 2012, 3:51

Ба, у Софя, момчетата са свикнали да не познават знаците и махат с палки активно! Не знам точно към им е проблема на власт имающите с това регулировчика да указва посоката с ръка или палка или глава или крак или тяло...Само и само с цел да минат колите...

Да им пикам на системата!

Доколкото знам и съм преживял у САЩ - куките гонят само когато си извършил нарушение или има адската акция, но ако е нещо дребно в доста от случаите се разминаваш с предупреждение да караш внимателно! Тоест - те дейтват превантивано, ами не наказателно!
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 07 Яну 2012, 10:24

Не ми се вярва,че пак ревете :banghead: Или малко карате или и вие сте от "можещите" :wave: Има такива малоумници,които не заслужават и проверочен,а направо книжката на 4 с ножицата :censored:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 07 Яну 2012, 12:32

мене ме е спирал регулировчик къде незнае маркировката на кръстовището къде махаше предизборно, тогава май аз трябваше да му земам книжката/картата :dummy:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 07 Яну 2012, 12:58

Ми махат горките, щото повече от половината спират пред тях и гледат като теле, и се чудят накъде да хванат :mhihi: .
А пък може и на околовръстното да застанат, и цялата средна лента директно да и събират книжките :mhihi: .
Онзи ден си карам в най-дясна, като най-свободна и бърза :mhihi: , и настигам кола. Не мога да повярвам :shock: ... Оказа се с кюстендилска регистрация човекът :mhihi: . Изпреварвам го, и , о чудо, на 300м пред мен пак кола :shock: . ... пак от Кюстендил :mhihi: . Та смятам да пиша писмо до шефа на КАТ - Кюстендил :mhihi: .
Иначе и тук могат да се видят анкетките с въпроси от правилника... Директно се вижда процента на тези за проверочен :mhihi: .

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 07 Яну 2012, 13:09

Владо написа:Ми махат горките, щото повече от половината спират пред тях и гледат като теле, и се чудят накъде да хванат :mhihi:
.

Много е вярно това те затова така си махат , щото много голям процент шофьори не знаят кво показва тоя чичко , са стига сте изкарвали винаги тях виновни и прости... вярно е ,че ги има много такива но тва е друга тема....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Мнение от NIKMAN » 07 Яну 2012, 16:31

Не се сещате май и колко от шофьорките и шофьорите са си купили книжките. Дали са прочели Закона за движение по пътищата и Правилника за прилагането му а? :dunno:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 09 Яну 2012, 19:01

NIKMAN написа:Не се сещате май и колко от шофьорките и шофьорите са си купили книжките. Дали са прочели Закона за движение по пътищата и Правилника за прилагането му а? :dunno:

Аз имам познати, които не са си купили книжките и пак не знаят нищо, явно цялата система куца ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gugichamp » 09 Яну 2012, 19:17

(bubsa) написа:Не ми се вярва,че пак ревете :banghead: Или малко карате или и вие сте от "можещите" :wave: Има такива малоумници,които не заслужават и проверочен,а направо книжката на 4 с ножицата :censored:

Абсолютно подкрепям!
Да не говорим,че 98% не зная за кво са им мигачите в колите,
какво остава за знаците по "пътищата".Откачам,вместо да ми
е кеф да шофирам,а избор много нямам :dunno:
от свинята лебед не става...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 09 Яну 2012, 19:21

zBoost написа:мене ме е спирал регулировчик къде незнае маркировката на кръстовището къде махаше предизборно, тогава май аз трябваше да му земам книжката/картата :dummy:

При разминаване в указанията на регулировчика и тези на пътната маркировка, струва ми се , че трябва да се съобразяваш с тези на регулировчика, тогава нито ти трябва каква е маркировката, нито какви са знаците :dunno:
Никой не мое ма връне на селу!

Следваща

Назад към Извън Темата