Не познаваш знака, отиваш на проверочен!
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Не познаваш знака, отиваш на проверочен!
saleen написа:zBoost написа:мене ме е спирал регулировчик къде незнае маркировката на кръстовището къде махаше предизборно, тогава май аз трябваше да му земам книжката/картата
При разминаване в указанията на регулировчика и тези на пътната маркировка, струва ми се , че трябва да се съобразяваш с тези на регулировчика, тогава нито ти трябва каква е маркировката, нито какви са знаците
то нямаше никви разминавания просто слънчогледа седеше на кръстовището от малинов за младост 3 и 2 и е застанал на средата и пуска тия къде са за напред. аз чакам за ляв като там средната лента е освен за направо И за наляво. е явно той не го знаеше това

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
zBoost написа:saleen написа:zBoost написа:мене ме е спирал регулировчик къде незнае маркировката на кръстовището къде махаше предизборно, тогава май аз трябваше да му земам книжката/картата
При разминаване в указанията на регулировчика и тези на пътната маркировка, струва ми се , че трябва да се съобразяваш с тези на регулировчика, тогава нито ти трябва каква е маркировката, нито какви са знаците
то нямаше никви разминавания просто слънчогледа седеше на кръстовището от малинов за младост 3 и 2 и е застанал на средата и пуска тия къде са за напред. аз чакам за ляв като там средната лента е освен за направо И за наляво. е явно той не го знаеше това
Ами, колега, след като е пуснал колите направо, това предполага, че отсрещните също са тръгнали направо. Няма как и теб да те пусне да правиш ляв завой...?
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- b00st
- User
-
той пуска колите направо аз съм първа кола и си чакам за левия и некви неадекватни хора ми свирят отзад щото искат да карат направо, и тоя кога ни пусна за левия ме спря на посред кръстовището и ми вика като си за ляв, ще чакаш в лявата лента (която се разширява и беше пълна), при което му казвам, че средната е за 2те посоки освен начертано го има и на знак и той погледна странно, измъмри "да да" и си продъжли да си размахва слънчогледа 

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
То го пише и закона за движение по пътищата каквото и да е нарисувано по платното каквито и знаци да има и каквото и да ще да свети светофара гледаш регулировчика кво мята с палката щом е там
.
Подкрепям това за изпита. Както каза един колега и мигачите изобщо не се използват да му се чудиш на някой/я на къде ще поеме. На последък доста често виждам разни предимно шоферки да карат без вкл. фарове в 7-8 часа вечерта (т.е по тъмно) защото не им идва на акъла да щтракне едно копче там, а като ти се метне на врата няма да разбереш от къде се е появил/а.

Подкрепям това за изпита. Както каза един колега и мигачите изобщо не се използват да му се чудиш на някой/я на къде ще поеме. На последък доста често виждам разни предимно шоферки да карат без вкл. фарове в 7-8 часа вечерта (т.е по тъмно) защото не им идва на акъла да щтракне едно копче там, а като ти се метне на врата няма да разбереш от къде се е появил/а.

- b00st
- User
-
това, че сигналите на регулировчика са с най-висш приоритет няма нищо общо с това как се подреждаш на пътното платно спрямо другите коли. лентите са си ленти, заставаш там където позволяват да се движиш и тогава изпълняваш сигнал на регулировчика, ако си чел въобще кво съм написал.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
zBoost написа:той пуска колите направо аз съм първа кола и си чакам за левия и некви неадекватни хора ми свирят отзад щото искат да карат направо, и тоя кога ни пусна за левия ме спря на посред кръстовището и ми вика като си за ляв, ще чакаш в лявата лента (която се разширява и беше пълна), при което му казвам, че средната е за 2те посоки освен начертано го има и на знак и той погледна странно, измъмри "да да" и си продъжли да си размахва слънчогледа
Колега, "неадекватните" хора са прави. Нямаш място в тази лента

- b00st
- User
-
и айде да ми кажеш точно по кой закон и член нямам място в тая лента къде ясно е нарисувано наляво и направо и на светофара също и тогава ще се съглася с тебе щото и на мен ми е мн интересно 

- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Колега, коригирам се... за проверочен си
"Чл. 6. Участниците в движението:
1. съобразяват своето поведение със сигналите на длъжностните лица, упълномощени
да регулират или да контролират движението по пътищата, както и със светлинните сигнали, с
пътните знаци и с пътната маркировка;
2. изпълняват разпорежданията на лицата, упълномощени да регулират или да
контролират движението по пътищата, независимо от светлинните сигнали, пътните знаци,
маркировката на пътя и правилата за движение.
Чл. 7. (1) Когато има несъответствие между сигналите на регулировчика и
светлинните сигнали или пътните знаци относно предимството, участниците в движението са
длъжни да се съобразяват със сигналите на регулировчика."

1. съобразяват своето поведение със сигналите на длъжностните лица, упълномощени
да регулират или да контролират движението по пътищата, както и със светлинните сигнали, с
пътните знаци и с пътната маркировка;
2. изпълняват разпорежданията на лицата, упълномощени да регулират или да
контролират движението по пътищата, независимо от светлинните сигнали, пътните знаци,
маркировката на пътя и правилата за движение.
Чл. 7. (1) Когато има несъответствие между сигналите на регулировчика и
светлинните сигнали или пътните знаци относно предимството, участниците в движението са
длъжни да се съобразяват със сигналите на регулировчика."
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Владо написа:Колега, коригирам се... за проверочен си![]()
...."
Просто казано- щом ония дето ръкомаха ти каже да караш направо ще караш направо и толкова... Ако каже да правиш обратен завой- правиш го...
Още по-просто- полицая решава къде ще ходиш, ти нямаш думата...
И си прав- колегата е за проверовъчен

- b00st
- User
-
Владо написа:...
абе вие вред ли сте? закво ме карате да обеснявам и да чертая на пейнт като на малоумни. къде пък видя в мойте постве в тая тема някъде да съм написал, че не съм спазил сигналите на регулировчика, че ми го пействаш тоя закон. за последно обеснявам. на булевард малинов има 2 ленти и 3та която се раширява на това кръстовище за младост 3 и 2 от които поради завишения трафик лявата лента е и за наляво към младост 3. карам си аз в тази лента при което предизборно виждам как светофара е изключен и има регулировчик аз съм с ляв мигач и той е застанал с с рамене КЪМ мен, което означава, че пуска колите за напред, а останалите за наляво (накъдето съм и аз с мигач) ЧАКАТ. при което аз спирам! кое точно не съм спазил като сигнал на регулировчика неразбрах нещо?

Просто се получава двусмислица понеже лентата за разширение е пълна а в другата има коли за наляво и направо едновремено и или трябва аз да се сгъча или другите да ме заобиколят. След като регулировчика се обърна и вдигна едната ръка си направих левия завой и като ме пита закво не съм в лява лента му казах, че тая е за наляво също при което очевидно регулировчика НЕЗНАЕШЕ и ми измъмри ДА, ДА все едно не е така

Последна промяна b00st на 10 Яну 2012, 3:12, променена общо 1 път
- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Колега, ти си като оня със сондите бе
... на какъв език да ти се напише трябва, за да разбереш, че макировката на важи в случая с регулировчик...
изтрий сега тия стрелки, и сам си задай въпроса какво търсиш в средна лента с ляв мигач при обособена отделна лента за наляво
... както си рисувал, виждаш срещу тебе лента за направо, ама не, понеже си важен и малоумен, трябва да те чакат всички
най-добре сам си дай книжката верно

изтрий сега тия стрелки, и сам си задай въпроса какво търсиш в средна лента с ляв мигач при обособена отделна лента за наляво

най-добре сам си дай книжката верно

- b00st
- User
-
маркировката за посока не важи в случая с регулировчик ли бе? ти нормален ли си? тва е най-тъпото изказване къде съм чувал. по къв начин регулировчика ти определя коя лента за къде е на булевард с 3 ленти в една посока като той си стой по средата на булеварда между 2те платна. с телепатия ли ти действа на тебе?
я се прегледай ти някога минавал ли си на кръстовище на булевард с регулировчик да ми кажеш по къв начин точно маркировката за посока отпадала? на орлов мост в 5 часа като застане регулировчик да не би за всяко платно да обикаля да показва на къде да се мине
по-олигуфренски изказвания не бях чувал

по-олигуфренски изказвания не бях чувал

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Не ве колега, като видиш човека с шапката и и палката караш по него, шото той е правилника в случая и отпадат твойте мисли...и мини през кат....че сутрин е некъв ужас на тоя малинов 

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
ти кое не разбираш от цялата работа
щом си в лента от която се минава направо И наляво (+ има обособена лента за ляв завой, но ти НЕ си в нея) и ченгето ти каже да ходиш направо- отиваш направо... дори и в лента за десен завой да си- каже ли направо да караш ще караш... Абсолютно просто е- щом е пусната да се движи твоята лента ще караш на където ти кажат НЕЗАВИСИМО от маркировката...
според закона положението е следното: маркировка, знаци, светофар, регулировчик... тоест рисунките на пътя са с най-нисък приоритет, а полицая с най-висок... някак не върви да пренебрегваш полицая заради няк'ви черти по асфалта

според закона положението е следното: маркировка, знаци, светофар, регулировчик... тоест рисунките на пътя са с най-нисък приоритет, а полицая с най-висок... някак не върви да пренебрегваш полицая заради няк'ви черти по асфалта

- b00st
- User
-
много добре ги знам как са приоритетите на пътя и всеки знае, че шапкаря е най-висш. но когато ти дава знак на твоята лентата, стои винаги пред нея или успоредно на нея и прави знак. в случая шапкаря стоеше там в центъра където са оградите и тревата между платната и се вижда само като си отпред какво показва. ако беше пред мен разбирам, че немога да направя ляв и да чакам, ама не беше такъв случая. крайно лява лента е малка и пълна и аз никога не завивам от там в 1 момент стигам кръстовището и го виждам, както и другите където бяха с мене за наляво (щото не само аз, много хора минават от тая лента за ляво), и кво трябва да обиколим 1.5км в голямото задръстване заради това, че той не си е предвидил как ще го регулира тва кръстовище. не ми се вижда въобще логично, даже и някъде в закона тва да се счита за нарушение 

38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3