дома в големия град или извън него?
Модератор: Общи модератори
дома в големия град или извън него?
.. затова всеки които ми каже че предпочита да живее в апартамент за мене е ... луд.
дай ми къщичка някъде далече от всички и съм доволен. това да няма поне едно 200-300 метра от съседа ми... не е раота...
(разделих мненията за във/вън от града в тази тема за да не цапаме на колегата темата за теча в апартамента)
дай ми къщичка някъде далече от всички и съм доволен. това да няма поне едно 200-300 метра от съседа ми... не е раота...
(разделих мненията за във/вън от града в тази тема за да не цапаме на колегата темата за теча в апартамента)
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- zxsport
-
Re: ВиК теч - откриване, локализация
alx написа:.. затова всеки които ми каже че предпочита да живее в апартамент за мене е ... луд.
И в тази тема "гледаш" от твоята си камбанария! Не всеки е с отлични финансови възможности.
Къщата е многократно по-скъпа за купуване и поддръжка от апартамента. Аз лично предпочитам да живея в апартамент и да не съм постоянно на "червено", заробвайки себе си и семеството ми с постоянна работа + наливане на пари по къщата. Ама може и аз да съм луд !?
zxsport написа:alx написа:.. затова всеки които ми каже че предпочита да живее в апартамент за мене е ... луд.
И в тази тема "гледаш" от твоята си камбанария! Не всеки е с отлични финансови възможности.
Къщата е многократно по-скъпа за купуване и поддръжка от апартамента. Аз лично предпочитам да живея в апартамент и да не съм постоянно на "червено", заробвайки себе си и семеството ми с постоянна работа + наливане на пари по къщата. Ама може и аз да съм луд !?
изобщо не е моя тая камбанария- една малка къща на 30-40км извън софия може да струва колкото един апартамент в софия- да не кажа по-малко
единствената "моя" камбанария са 30-40те км от софия- за някои хора това е далече. на мене ми е точно...
да не говориме че ако не говориме за софия- на 30-40км от някой голям град къщата може да е направо смешни пари...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
alx написа:zxsport написа:alx написа:.. затова всеки които ми каже че предпочита да живее в апартамент за мене е ... луд.
изобщо не е моя тая камбанария- една малка къща на 30-40км извън софия може да струва колкото един апартамент в софия- да не кажа по-малко
единствената "моя" камбанария са 30-40те км от софия- за някои хора това е далече. на мене ми е точно...
да не говориме че ако не говориме за софия- на 30-40км от някой голям град къщата може да е направо смешни пари...

мамка му,тука си прав!
Българите все още не сме свикнали да пътуваме до работа повече от 10на -15 км..
А истината е ,че по-магистрала 60-70 км са по леки и по-малко като време отколкото час пик през дори половин Сф..

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
в бг работата не седи така с къщата.. извън софия
как ги виждате нещата - децата ти да пътуват 40 км до училище? всеки ден?
като пиеш едно уиски как се прибираш у вас? ще помолиш някой приятел да се вдигне от люлин за да те закара до нови хан ли?
освен това къщата е излишна инвестиция в застроена площ, на 4 членно семейство обикновен 4-стаен апартамен и гараж му вършат добра работа за нормален живот
та.. с 2 думи има причина къща извън софия да струва колкото апартамент в софия
като пиеш едно уиски как се прибираш у вас? ще помолиш някой приятел да се вдигне от люлин за да те закара до нови хан ли?
освен това къщата е излишна инвестиция в застроена площ, на 4 членно семейство обикновен 4-стаен апартамен и гараж му вършат добра работа за нормален живот
No bling at the Ring
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Извинете за 
По-скоро няма причина апартамент в града да струва колкото къща- апартамента трябва да е поне с 30% по-евтин, ама българина е тъпо говедо и купува в града, ако може в центъра на града

BadAngel написа:... с 2 думи има причина къща извън софия да струва колкото апартамент в софия
По-скоро няма причина апартамент в града да струва колкото къща- апартамента трябва да е поне с 30% по-евтин, ама българина е тъпо говедо и купува в града, ако може в центъра на града

ms написа:Извинете заBadAngel написа:... с 2 думи има причина къща извън софия да струва колкото апартамент в софия
българина не е виновен, бате
просто конюктурата го прави такъв
аз също искам да имам двор и гараж за 3 коли
но не искам да чистя снега и когато ме заболи нещо да пътувам 1 час до града
а в същото време.. в софия има доста къщи в центъра.. който се рушат
та.. моето идеално решение е къща на оборище примерно? но пък и цената си е като за идеално решение

аз нямам глад към центъра, роден съм в правителствена болница и съм израснал на жълтите павета, не ме разбирай погрешно
No bling at the Ring
BadAngel написа:в бг работата не седи така с къщата.. извън софия
ми да. жената за какво е? нали да разнася децата с колата всеки ден- а като пораснат- рейсовете и така.
ако съм пил- няма да карам- мноо просто. и без това предпочитам битовия алкохолизъм пред камина
4-стаен апартамент с гараж съм сигурен че върши работа- ама не на такива като мене- дето обичат да им е тихо, да си цепят дърва зимата, да си издуват музиката в 3 сутринта и да си имат работилница в гаража и да си пушат пурите сред природата.
ем съм 3-то поколение софиянец... човек ще реши че обичам големите градове...
въпрос на вкус...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:ми да. жената за какво е? нали да разнася децата с колата всеки ден- а като пораснат- рейсовете и така.
ако съм пил- няма да карам- мноо просто. и без това предпочитам битовия алкохолизъм пред камина
4-стаен апартамент с гараж съм сигурен че върши работа- ама не на такива като мене- дето обичат да им е тихо, да си цепят дърва зимата, да си издуват музиката в 3 сутринта и да си имат работилница в гаража и да си пушат пурите сред природата.
въпрос на вкус...
никой не обича големите градове, хората живеят там по принуда
иначе всеки обича това, което си написал ти, но не на всеки живота му предоставя възможност да го реализира
може би е въпрос на време да стигна до твоето мнение, но поне за сега не го виждам приложимо

проблема с къщата извън града не ми е, че трябва да пътувам 40 км, дори обратното, бих се наслаждавал всеки ден
но нещата не са добре устроени тук за този тип живот и негативите са повече от позитивите
п.с. никога не съм искал жената до мен да има повече ангажименти в домакинството от колкото имам аз
No bling at the Ring
alx написа:BadAngel написа:в бг работата не седи така с къщата.. извън софия
ми да. жената за какво е? нали да разнася децата с колата всеки ден- а като пораснат- рейсовете и така.
въпрос на вкус...
дяволски прав......
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
не не... каквото се опитвам да кажа е че това "моето" не е задължително да е по-скъпо- особено ако работата ти не в софия а друг голям град и растоянието не е 30-40км а 10км...
хората се бутат в панелките защото са мързеливи, недалновидни и робуват на разбиранията на тези около тях- а не защото нямат пари. защото никой не иска да живее "на село" - особено селяните. един вид- обидно е.
въпрос на време е преди хората да се осъзнаят... си мисля.
за жената - мъжа носи, жената прави. винаги е било така. не виждам какво риташ срещу природата
хората се бутат в панелките защото са мързеливи, недалновидни и робуват на разбиранията на тези около тях- а не защото нямат пари. защото никой не иска да живее "на село" - особено селяните. един вид- обидно е.
въпрос на време е преди хората да се осъзнаят... си мисля.
за жената - мъжа носи, жената прави. винаги е било така. не виждам какво риташ срещу природата

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- zxsport
-
alx написа:zxsport написа:alx написа:.. затова всеки които ми каже че предпочита да живее в апартамент за мене е ... луд.
Аз съм от София и визирам София - пътувам до работа (на 13 км. от дома ми) с кола и имам няколко маршрута -средно (без значение кой път ще избера) взимам разтоянието между 45 мин. и 1 час и 15 мин - в едната посока. По-бързо и г@@@ да си скъсам не става. С градски транспорт е около 2 часа (в едната посока). Никак не мога да си го представя колко ще ми отнеме ако живеех/тръгвах от Ихтиман, например. Тръпки ме побиват само като си го помисля.
За къщата - викаш малка къща?! - е за какво ми е малка къща? - голям двор с малка къща - не ми се връзва! Като е малко, да е апартамент/кооперация около центъра (Оборище, примерно ... или друг приличен квартал)!
+ това 99,99% от обявите за къщи (на тънки пари; тънки, тънки ... колкото едно средно жилище в София) са пълен ЛЕШ (за основен ремонт или направо за бутане).
+ това като вземеш да строиш/правиш основен ремонт на къща си заминават пари 1 - 2 апартамента в София като стой та гледай! Единият го даваш на майсторите за труд, а другия - за материали.
+ това - поддръжката на къща е ... за богати хора ...
Последна промяна zxsport на 11 Яну 2012, 0:12, променена общо 1 път
zxsport написа:За къщата - викаш малка къща?! - е за какво ми е малка къща? - голям двор с малка къща - не ми се връзва! Като е малко, да е апартамент/кооперация около центъра!
+ това 99,99% от обявите за къщи (на тънки пари; тънки, тънки ... колкото едно средно жилище в София) са пълен ЛЕШ (за основен ремонт или направо за бутане).
+ това като вземеш да строиш/правиш основен ремонт на къща си заминават пари 1 - 2 апартамента в София като стой та гледай! Единият го даваш на майсторите за труд, а другия - за материали.
+ това - поддръжката на къща е ... за богати хора ...
внимавай- типичния "селянин" които си живее в нови хан (примерно) е с по-малки доходи от типичния софиянец... така че това дето си го написал е малко криворазбрано според мене
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:не не... каквото се опитвам да кажа е че това "моето" не е задължително да е по-скъпо- особено ако работата ти не в софия а друг голям град и растоянието не е 30-40км а 10км...
почваш да хитрееш

а и представата ти за етажна собственост не трябва да е панелка, със съсед от долния етаж татуист, неработещ асансьор и 3000 лв. неплатена сметка за общи разходи
има хубави блокове с 10-12 семейства, който си имат нормални отношения и са на място, до което има изградена социална инфраструктура
и тези блокове наистина струват колкото къща в нови хан, в която можеш да цепиш дърва и да пушиш пури
между другото родителите ми си купиха къща в нови хан, която е ремонтирана и реновирана.. не е голяма, но пък има хубав двор.. и е истински разкош да се иде там привечер лятото.. 20 минути от орлов мост, чист въздух, прекрасна природа.. но не си представям живота там
жената.. тя ще го направи, ще ти вози децата на училище, спорт, детски рожденни дни и кино, ще ти чисти и ще ти пере.. и ще стане на 40 години, ще погледне назад, когато децата вече не искат да си говорят с нея, а ти не и харесваш манджите.. и може би няма да получи удовледотворение от това, което е направила
Последна промяна BadAngel на 11 Яну 2012, 0:09, променена общо 1 път
No bling at the Ring
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
BadAngel написа:...иначе всеки обича това, което си написал ти, но не на всеки живота му предоставя възможност да го реализира...
Сериозно ли- щом народа взима кредит за апартамент може да купи по същият начин и къща...
Кое ще вземеш: гол апартамент 150кв.м. с гараж или къща на 17км. от града дето е на 2 етажа с чиста площ 275кв.м. и отделно от къщата е + гараж за 2 коли + перфектен двор 800кв.м. + навес с барбекю около 25кв.м. + басейн + пълно обзавеждане

Горното не е пример наизуст, 2009г. го сравнявахме с един и сега човека е горд и доволен собственик на хубава и удобна къща