дома в големия град или извън него?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: ВиК теч - откриване, локализация

Мнение от BadAngel » 11 Яну 2012, 0:12

ms написа:
BadAngel написа:...иначе всеки обича това, което си написал ти, но не на всеки живота му предоставя възможност да го реализира...

Сериозно ли- щом народа взима кредит за апартамент може да купи по същият начин и къща...
Кое ще вземеш: гол апартамент 150кв.м. с гараж или къща на 17км. от града дето е на 2 етажа с чиста площ 275кв.м. и отделно от къщата е + гараж за 2 коли + перфектен двор 800кв.м. + навес с барбекю около 25кв.м. + басейн + пълно обзавеждане :?: Цената е с разлика от 2000€, и двете са ново строителство, къщата се намира в добър район с всичко необходимо БЕЗ молове...
Горното не е пример наизуст, 2009г. го сравнявахме с един и сега човека е горд и доволен собственик на хубава и удобна къща ;)

бяга ти главното.. тук не става дума за разстояние от площад батенберг и застроена площ

къщата е начин на живот, както и апартамента

тия работи, дето си ги написал горе, приличат малко на ачовите постове за суперспортистите, които ги мери по радиус на завоя и размера на перата на чистачките

супер е това, което е написал алх, всеки би се съгласил с мен, но софия.. не става за това, не и когато си седял до 7 часа на работа и знаеш, че те чакат 30 минути задръстване до цариградско и от там още 20 км до дома ти, каквато и кола да караш.. и когато си стигнеш до вас да се усетиш, че си си забравил ключовете или нещо друго и трябва да се връщаш, вместо да си целунеш дечицата
No bling at the Ring

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Яну 2012, 0:14

BadAngel написа:има хубави блокове с 10-12 семейства, който си имат нормални отношения и са на място, до което има изградена социална инфраструктура

и всичко отива по дяволите като се напия една вечер и издуя 1000 ватовата уредба...

20 минути от орлов мост, чист въздух, прекрасна природа.. но не си представям живота там

с това трябваше да започнеш :)

жената...

остави- направи си децата- ще го бистриме ако имаш нужда ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 11 Яну 2012, 0:19

alx написа:
zxsport написа:За къщата - викаш малка къща?! - е за какво ми е малка къща? - голям двор с малка къща - не ми се връзва! Като е малко, да е апартамент/кооперация около центъра!
+ това 99,99% от обявите за къщи (на тънки пари; тънки, тънки ... колкото едно средно жилище в София) са пълен ЛЕШ (за основен ремонт или направо за бутане).
+ това като вземеш да строиш/правиш основен ремонт на къща си заминават пари 1 - 2 апартамента в София като стой та гледай! Единият го даваш на майсторите за труд, а другия - за материали.
+ това - поддръжката на къща е ... за богати хора ...

внимавай- типичния "селянин" които си живее в нови хан (примерно) е с по-малки доходи от типичния софиянец... така че това дето си го написал е малко криворазбрано според мене

според теб може и да е криворазбрано, но "типичния "селянин" които си живее в нови хан" както ти се изрази си работи в околията, а не бичи по 80-100 км. на ден до работа, защото няма да му излиза сметката!!!!
другото което пропускаш - кефи ли те как живее "типичния "селянин" които си живее в нови хан", който е с по-ниски доходи от шопа? И като му протече покрива звъни на цялата рода да идват да го правят (толкова и го прравят ама това е друг въпрос)?

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 11 Яну 2012, 0:24

alx написа:
zxsport написа:
alx написа:.. затова всеки които ми каже че предпочита да живее в апартамент за мене е ... луд.

дай ми къщичка някъде далече от всички и съм доволен. това да няма поне едно 200-300 метра от съседа ми... не е раота...

И в тази тема "гледаш" от твоята си камбанария! Не всеки е с отлични финансови възможности.
Къщата е многократно по-скъпа за купуване и поддръжка от апартамента. Аз лично предпочитам да живея в апартамент и да не съм постоянно на "червено", заробвайки себе си и семеството ми с постоянна работа + наливане на пари по къщата. Ама може и аз да съм луд !?

изобщо не е моя тая камбанария- една малка къща на 30-40км извън софия може да струва колкото един апартамент в софия- да не кажа по-малко

единствената "моя" камбанария са 30-40те км от софия- за някои хора това е далече. на мене ми е точно...

да не говориме че ако не говориме за софия- на 30-40км от някой голям град къщата може да е направо смешни пари...

Ти, май не знаеш какви са цените за къщи в околовръст и апартаментите в София. Има къщи, които са по-скъпи от апартамент в София и не защото са нещо кой знае какво, а защото са близо до главен път, имат голям двор с овошки и бла-бла ;) .
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Яну 2012, 0:28

rado_rf написа:
alx написа:
zxsport написа:
alx написа:.. затова всеки които ми каже че предпочита да живее в апартамент за мене е ... луд.

дай ми къщичка някъде далече от всички и съм доволен. това да няма поне едно 200-300 метра от съседа ми... не е раота...

И в тази тема "гледаш" от твоята си камбанария! Не всеки е с отлични финансови възможности.
Къщата е многократно по-скъпа за купуване и поддръжка от апартамента. Аз лично предпочитам да живея в апартамент и да не съм постоянно на "червено", заробвайки себе си и семеството ми с постоянна работа + наливане на пари по къщата. Ама може и аз да съм луд !?

изобщо не е моя тая камбанария- една малка къща на 30-40км извън софия може да струва колкото един апартамент в софия- да не кажа по-малко

единствената "моя" камбанария са 30-40те км от софия- за някои хора това е далече. на мене ми е точно...

да не говориме че ако не говориме за софия- на 30-40км от някой голям град къщата може да е направо смешни пари...

Ти, май не знаеш какви са цените за къщи в околовръст и апартаментите в София. Има къщи, които са по-скъпи от апартамент в София и не защото са нещо кой знае какво, а защото са близо до главен път, имат голям двор с овошки и бла-бла ;) .

о, гледал съм. дори съм ходил на живо да гледам- има страшни оферти.. за пари за които човек трябва да е луд да си купи тристаен в младост примерно... разбира се не ти говоря за банкя, драгалевци, бояна и тн... аз по-близо от 30км поне от софия не бих живял.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 11 Яну 2012, 0:29

alx написа:
BadAngel написа:има хубави блокове с 10-12 семейства, който си имат нормални отношения и са на място, до което има изградена социална инфраструктура

и всичко отива по дяволите като се напия една вечер и издуя 1000 ватовата уредба...

излизаш от общия случай и започваш да конкретизираш

сега вече те разбрах, прави бяха колегите, които те обвиниха, че гледаш от своята камбанария

както ти казах, приемам твоето мнение и го харесвам, но като човек живеещ и работещ в софия, го намирам за неприложимо

между другото това го казвам, дори и при условие, че парите не са проблем :mrgreen:

за мен идеалния вариянт е къща.. не много голяма.. някъде на закътана уличка в софия.. примерно ХАН ОМУРТАГ (намира се в съседство до военната академия, не знам дали се сещаш)

с/у теб е парк, ти си в къща.. центъра е на 10 минути пеша, ако имам мерак и дърва мога да си цепя
No bling at the Ring

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Re: дома в големия град или извън него?

Мнение от Ronka » 11 Яну 2012, 0:31

Извън...поне над 20км, особено ако говорим за София, това е най-малоумния град в цяла България :mhihi:
Бих предпочила да плащам цената един път и половина поне отгоре за къща извън София,отколкото за апартамент!
ПиснА ми да ги слушам как ми пърдят през три етажа.... извинявам се за думите :kuku:

Нямаш ли двора, гаража, мазето-механа, казана за ракия... е живот в клетка :smoke:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 11 Яну 2012, 0:33

В последните години е възможно да се намери къща с двор доста близо че даже и в София-Горна баня,Банкя,Княжево,О.К.,цивилната част на Орландовци и т.н. райони на цени близки до тези на 3-4 стаен в централните райони.Това за мене е най-добрия вариант.
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 11 Яну 2012, 0:37

Значи аз като живеещ в къща подобно като описание дадено от алх,мога да кажа,че е незаменимо... просто е малък рай,НО за подобен тип живот се изискват доста сериозни средстава...живея и в града в апартамент и сравнявам двете неща идеално...казвам примерно,ако в града ще си що годе ок с 500лв...на къщата ти трябват двойно...отделно всичко свързано с поддръжката и обурудване нужно за къщата и сумата става доста сериозна...просто ако си с ограничени средства става много трудно да се живее на такова място...точно за това масово българина си стоя в апартаменчето и му е ОК... иначе по яко от това няма...ем не е готово всичко по къщата ,но особено лятото се разцепвам от кеф...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Яну 2012, 0:37

BadAngel написа:за мен идеалния вариянт е къща.. не много голяма.. някъде на закътана уличка в софия.. примерно ХАН ОМУРТАГ (намира се в съседство до военната академия, не знам дали се сещаш)

с/у теб е парк, ти си в къща.. центъра е на 10 минути пеша, ако имам мерак и дърва мога да си цепя

няма пространство бе човек.. няма свобода... няма тишина... аз не съм за къщата като сграда, а за това около нея...

простичката ми мисъл беше, че извън софия тия неща могат да се получат за изненадващо малко пари
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 11 Яну 2012, 0:39

абе Алекс е прав в твърдението си...само дето дадените 30-40 км са приемливи за Щатските разстояния....в БГ еквивалента е 5-6 км след околовръстното, което като пример би било да кажем Панчарево, Кокаляне, Долни/Горни Лозен, Владая, Бистрица ...с две думи /според мен/ идеална локация
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Яну 2012, 0:44

zazomazo написа:абе Алекс е прав в твърдението си...само дето дадените 30-40 км са приемливи за Щатските разстояния....в БГ еквивалента е 5-6 км след околовръстното, което като пример би било да кажем Панчарево, Кокаляне, Долни/Горни Лозен, Владая, Бистрица ...с две думи /според мен/ идеална локация

там оферти не съм видял. примерно гледах бояна- ми смял съм се като малко дете- малки къщички и големи къщи на места малко по-големи от самите къщи- растояния- никакви... е*ем ти личното пространство там... лакомията (и глупоста) е страшна там.

аз лично си мисля че елин пелин, горна малина... в краен случай нови хан... горе долу това е дистанцията за мене...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 11 Яну 2012, 0:47

Ronka написа:Извън...поне над 20км, особено ако говорим за София, това е най-малоумния град в цяла България :mhihi:
Бих предпочила да плащам цената един път и половина поне отгоре за къща извън София,отколкото за апартамент!
ПиснА ми да ги слушам как ми пърдят през три етажа.... извинявам се за думите :kuku:

Нямаш ли двора, гаража, мазето-механа, казана за ракия... е живот в клетка :smoke:

ти пък де се вреш за къща- как ще водиш детето на училище, а :?: :winky:

ПС: май имам всичко онова в червено, търсят се кинти за стягане на имота :banghead:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 11 Яну 2012, 0:48

alx написа:няма пространство бе човек.. няма свобода... няма тишина... аз не съм за къщата като сграда, а за това около нея...

простичката ми мисъл беше, че извън софия тия неща могат да се получат за изненадващо малко пари

така е, факт и то неоспорим

но на цената на какво?

аз не разбирам много от тези неща, но изхождайки от всички, което се случва в живота

трябва да има някаква сериозна причина за факта, че наистина имот около софия е по-евтин от апартамент в самия град

и категорично отказвам да се съглася, че просто хората са овце и никой друг не се е светнал на далаверата с къщата на 40 км

може би с течение на времето ще ми се изменят приоритетите и ще стигна до твоя начин на мислене,
но не се виждам сега там в тъмното и сам

както ти писах вариянта с нови хан съм го играл, какво ми е, защо не мога да го харесам?
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 11 Яну 2012, 0:48

Винаги съм искал да живея в къща, от няколко години вече е факт :) Сега за нищо на света не бих се върнал в зоната :)
Сега имам всичките си приятели в София, работата си и големия град само на 20 мин. от вкъщи :) В същото време хубава къща с голям двор и басейнче...с готини съседи за маса :)
Както каза колега по-горе, има доста къщи на сносни пари на около 40-50км от София. И поддръжката на къщата не струва кой знае колко :) В крайна сметка, който има желание, има и начин ;)
Успех!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата