дома в големия град или извън него?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Re: дома в големия град или извън него?

Мнение от DanielzZz » 11 Яну 2012, 1:22

В момента е доста късно,прочетох първите мнения на alx и мога да заявя,че съм напълно съгласен.И съвпадението,че изникна тая тема е доста голямо,от една седмица коментирам темата с приятели. :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 11 Яну 2012, 1:34

За момента съм твръдо ЗА апартамент, на възможно най-шумното и оживено място :mhihi: Но да си имаш една къщичка извън града, където да ходиш през уикендите за почивка, веселби и т.н, е доста приятна "екстра".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 11 Яну 2012, 1:43

Kroki написа:...ходиш по росата и си пикаеш на воля...

и осъзнаеш че това не е роса,а остатък от предишната ти такава разходка :mhihi:
п.п.Тая последната снимка ме вкара в едни мечти....
Изображение Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 11 Яну 2012, 1:48

Бе баш роса си е
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 11 Яну 2012, 1:53

Няма много време за писане утре ще поясня...НО:

1. Апартамент с къща неможе да се сравнява...къща е къде къде повече.
2. Къща винаги излиза по скъпо/или ти отнема повече време ако си селянина от някъде си. Независимо от цената на имота. Просто къщата е по скъпа за живеене.
3.Живота в къща е различен, но БадАнгела е прав ,че сме в България и не си ли близо до центъра на столицата е тегаво положението, така че тия дето ги мислите на 20 км от София и ще ходя всеки ден ,че и децата ще карам и взимам..

ПС..да не звучи нескромно това горното го казвам от опит живейки в за мене най-добрите локации и в центъра и в покрайнините на София.
Утре ще го напиша нашироко.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Re: ВиК теч - откриване, локализация

Мнение от acer » 11 Яну 2012, 2:10

alx написа: за жената - мъжа носи, жената прави. винаги е било така. не виждам какво риташ срещу природата :)

баце, не си прав! :) не мога да понасям жени, които не могат да изкарат пари за едни гащи! има си чистачки, кетъринг услуги, детегледачки! ако е тъпа на куче за кво ми е само да дразни? за кво ще ми говори? ква каша е взела за детето и ква кайма е използвала в кюфтета?! леле ще си посегна! за едното ебане си има к**ва и елитни на повикване, кво ще ми предложи въпросната жена? израснъл съм в семейство където майката е била 10 пъти по-актива от мъжа (не е похвално) и винаги ми е било за урок какъв няма да бъда, но гаджетото ми по характер много доближва кристалина георгиева и просто е удоволствие да си лафиш с такава жена, поговорката "зад всеки успял мъж стои една силна жена" е напълно вярна! такива мацки си търсете, а не като мои приятели подаряват на гаджетата си телефони по 1000лв те им се радват 5мин и после забравят, да не споменавам за к**ва номера.. :mhihi:

по темата, всеки както е свикнал, но най-добрият вариант за мен е мезонет, пътувал съм 5г по рейсове, губих по 2-3-4ч на ден и не бих причинил същото на детето си! а като стане на 18 шут в гъза и ако искам отивам на село.. или втори варинат както е един приятел, през седмицата в града, а почивните дни дебелее с манджите при баба и дядо на село ;)
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 11 Яну 2012, 2:18

Здравейте Колеги, т'ва е мойта тема! Родих се и живях в "Борово", после баща ми купи апартамент в "Стрелбище" и накрая се преместих в къщата на жена ми в "Лозенец". Това са едни от най-хубавите квартали на София и преди години изживях страхотно детство. Спомням си как всяка есен палехме тревата зад блока в "Стрелбище" и си помислих ако сега някой я запали колко коли с газови уредби ще гърмят като в Челопеч. Едно време имаше три Лади и пет Москвича и имаше къде да играем, а сега като отида на гости на нашите и няма къде да паркирам, да не говорим, че една нощ преспах и сутринта ми бяха откраднали огледалата и фаровете на БМВто. Затова с жена ми започнахме да търсим къща около София през 2007 година. Цените бяха просто убийствени и постепенно разширихме кръга. Стигнахме до едно село на 28 км от околовръстното (на 6 км след Горна Малина по Подбалканския път), страшно ни хареса и изпълни няколко от условията ни (Няма никакви цигани). Оказа се обаче, че къщите за продажба са съборетини или неправилно построени и струваха нереално скъпо (Къща 150 кв.м. от кал и говежди говна с двор 600 кв.м. - 40 000 евро). Почти се бях отказал, когато успях да уредя едно място, което е трябвало да бъде за детска градина и го купих от общината. Почти 3 декара слънчев парцел ограден от улици от трите страни и две вили от едната. След десетки бакшиши на кой ли не успях да построя къща по мой тип в разрез с разбиранията на българина за пестене. Архитектът ми дава желязо фи12 - аз слагам фи18. Бетон Б12, аз слагам Б30. 280 метра ограда... струва колкото апартамент в София... половината не съм я направил... Косене на трева... трябва да си купя от ония тракторчета, дето косят стадионите, на две седмици я кося през лятото с моторна косачка (доста яка), на доста места пръскам Раундъп и имам 200 кв.м. покрити с чакъл, е няма косене т'ва. Започнах да садя зеленчуци, ебати, не знаех че доматите не растат по дърветата. Няма нищо общо с това, което се продава на пазара. Краставиците издържат един ден и се скапват, но пък са сладки. Ягодите са сладки дори преди да узреят. Ама много сладки. Доста неща обаче не стават, може би защото надморската височина е 700м. На 50 метра от мен започва борова гора, а от едната ми страна тече река. По-студено е от София с около 3-4 градуса и е доста по-влажно. С малко повече бакшиши и пари имам перфектен ток за разлика от повечето къщи в селото. Водата е в изобилие. Започвам с негативите - ТЕЦа е нещо велико, сложих бойлер 250 литра и не мога да свикна, че топлата вода ще свърши. Като свърши става много гадно. Повечето хора идват само за съботя и неделя, но има и хора (предимно бабички) живеещи там. Камбаната на черквата обаче бие често. Кой каквото ще да казва, но селяните са си доста простовати. И всички ми искат пари назаем. Хубавото е, че като им дам 20 лв и не ми ги върнат после имам основание да ги отрежа. Никой не връща парите на заем. Събота и неделя идват много ловци. Напоследък явно поизбиха животните, защото почнаха да стрелят по кучетата в селото. Включително простреляха и едното ми куче в двора. Побеснях. Сега като падна големия сняг и трябваше да проправям пъртина 70 метра да си изкарам буса, щото го оставих до къщата, а не до улицата. Снега никой не го чисти. Един ентусиазиран съсед цял ден обикаля селото с трактор и проправя път без дори да ми разреши да го почерпя и не искаше никави пари. Единия ден токът спря в 01:00 и го пуснаха в 17:00. Често си спира тока. За мен този начин на живот има страхотни плюсове и малко минуси, но единственият друг вариант е ако имах много пари да си купя къща на някой гръцки остров и да си гледам портокалови дръвчета. Е къща бих взел, но пенсията не ми е като на германец и не става. Започнаха да ме наболяват кокалите нощно време обаче. Никога не бих се върнал в София. Казах на жена ми, че отивам максимум до Метро и Практикер, натам не. Колкото и да ви е смешно, но един случай ме накара да се махна от София доста по-бързо. Един ден ме засече един Мерцедес комби и му свирнах. Мерцедеса спря насред "Вапцаров" показа се един зализан мазник на 45 години и ми викна: "Ко са ръчкаш бье? Ша сляя ти счупъ глъвътъ!" Съвсем интелигентно му отговорих, че това не е неговата лента и се престроява неправилно, а той продължи с глупостите си. Реших че щом тоя от майната си ми дава наклон на оная работа, значе аз не съм за тук. При мен работят 15 човека и всички са от провинцията, предимно Попово, работят много повече от софиянци и са много по-старателни, нямам нищо против хората дошли да работят в София - и на тях не им е много кеф. Но простотията ме дразни много и не издържам. Не издържам на всекидневните задръствания с прехвръкващи тарикати, не издържам на мръсотията и некадърноста на хората, затова се махнах. Дори понякога ми се иска да не излизам от двора и да не виждам никакви българи повече. Може и да съм антисоциален тип. Не знам друго какво да напиша.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Яну 2012, 2:30

не знам аз, в мен ли е проблема, или какво, но в българия не съм виждал свестни къщи.
или са правени в час по трудово обучение или са някви безумни палати и нищо по-средата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 11 Яну 2012, 2:37

acer написа:
alx написа: за жената - мъжа носи, жената прави. винаги е било така. не виждам какво риташ срещу природата :)

баце, не си прав! :)

в крайна сметка обаче е прав

жената може да ти готви и чисти, може и да не го прави

ако е идеалната обаче, ще го прави.. не защото я молиш или защото и подаряваш телефони за да го прави,

а защото просто според нея това е адекватното социално положение, тя го прави за теб, без да чака нищо в замяна

за това е и идеална

от друга страна обаче, жена, която ти готви и чисти, не е със сигурност идеалната, така че трябва да внимаваш за замаскирани идеалки :ok:
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325 cabrio

Мнение от stepoff » 11 Яну 2012, 2:59

steeN написа:не знам аз, в мен ли е проблема, или какво, но в българия не съм виждал свестни къщи.
или са правени в час по трудово обучение или са някви безумни палати и нищо по-средата.

Ааааааа, има,има

Untitled-1.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 11 Яну 2012, 3:38

Мордехай написа:... Дори понякога ми се иска да не излизам от двора и да не виждам никакви българи повече. Може и да съм антисоциален тип. Не знам друго какво да напиша.

Няма нужда от повече ... просто си усетил капка спокойствие и глътка въздух и ти харесва :D
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 11 Яну 2012, 8:46

z
Последна промяна Petrolhead на 11 Юли 2022, 10:41, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 11 Яну 2012, 9:17

Ми...зависи от ЕГН-то и социалното положение.

Аз съм млад, кръвта ми кипи. Нямам собствен бизнес, а ходя на работа и университет.

Нашите се изнесоха на къщата им на Банкя - 15км от центъра, 5-6 след околовръстното.

Е, два месеца живях там и се изнесох под наем на 10 минути от центъра на София :mhihi:

Ако ползвам градския транспорт за да стигна до работа/уни ми трябва ПОНЕ час, час и половина ( обществения транспорт е под всякаква критика, при все, че го има метрото ) - това са три часа на ден. Да не говорим, когато между задачите имам "дупка" и не мога да се прибера едно лайно да хвърля в собствения си кенеф?

Ако ползвам кола - криза, криза - горивото стопява много, паркирането става трудно, киснеш по задръствания и ПАК губиш същото време.
И не може да излезеш да пиеш на спокойствие едно-две малки, щото таксито ти струва 50% от пиенето, пък като стане спонтанно - пак се чудиш къде да денеш колата.

Не ми е приемливо просто, не ми харесва. Да седя там събота/неделя и да помързелувам - може, готино е. Лятото си е кеф. Ама за постоянно е направо самоубийство.

Но ако вече имаш възрастта да се кандидатираш за президент в БГ, имаш собствен бизнес - къщата е далеч по-добрата възможност. Особено, ако жена ти е от онея дето готвят, чистят и се занимават с децата. Не, че ще ми е приятно да си губят по 3 часа на ден време за учене и социални контакти в киснене по рейсове или задръствания , де... Пък нали и те са млади, и на тях им кипи кръвта.

Ей за туй - като децата се изнесат от вкъщи. Спокойствие, пури, музика - каквото ти е на душата. Стига да не трябва да си от 9 до 6 на работа...

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 11 Яну 2012, 10:09

реалноста е малко по различна ..... къщата е голями разходи....аз имам къща на 24км от софия за 15 мин се стига без да бързаш.....по малко от 40 - 50 хиляди няма как да си купих къща в този раион...да речем си си си купил трябва да я стегнеш там парите летат със страшна скорост а ако нямаш възможност да плащаш на маистор и обичаш сам да си правиш сичко става инатаресно......от работа направо работните дрехи и почваш да бъркаш бетон и тн....колко време ще изкараш така преди да ти писне ? хаиде котле , дърва , и тн много са разходите та човек трябва да си прецени дали ще издържи 10-15 години по работни дрехи и каде ще му свърши удоволствието ;)
bedrock city racing

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 11 Яну 2012, 10:17

BadAngel написа:
от друга страна обаче, жена, която ти готви и чисти, не е със сигурност идеалната, така че трябва да внимаваш за замаскирани идеалки :ok:

да прави сандвичи и яйца ок, ама почне ли да прави мусака бягай надалече :mhihi: мен сега ме сваля една фризьорка, тя милата на 30, аз на 23, за кво говорим, няма образование, мързи я да гледа, качила се на 13см ток, гъза й се вижда, вика не мога да подстригвам така и се хили! който иска да й яде манджите, аз предпочитам пиле на грил и да стоя надалече от проблеми, утре такава жена ще ти иска и къща и мазарети, в което няма нищо лошо, но да се хабиш за жена, която нищо не може да направи със живота си трябва да си наивен.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата