дома в големия град или извън него?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Re: дома в големия град или извън него?

Мнение от BMW_RIDER » 11 Яну 2012, 13:21

Така:
Каквото и да говориме всяко си има преимущества и недостатъци. Къщата а в която аз живея е накрая на Драгалевци, ама вече почти в гората. Смисъл Манастира ми е на няма и 20 мин пеша. Е двора не е 20 декара както иска Алх, но въпреки това си дуя музиката колкото искам, правя купони и барбекюта колкото си искам и да ако е важно и раз(гол) мога а си ходя. Имам предостатъчно пространство за всичко, колата ми си е в двора моторите в гаража, не им треперя.Кучето се разхожда по двора, въздуха чист.
Но в същото време стигам до жълтите павета за 20 мин, по далече от София не бих живял.
Недостатъците - плащам данъци улица нямам, при опит да я направя сам -общината писа акт. Зимата снега трябва да се рине, лятото тревата а се коси. За една вода паля колата и карам 1 км или ходя пеша по нанагорно. Къщата е трудна за чистене, направо яко е по голяма чистачката е задължителна. Трябва да си правиш всичко сам - канализация, парно и т.н. Смеката за газта зимата е 1000лв, на ток още повече, а дърва немога да им робувам.

Другата страна - приятелката живее в центъра на 100 метра от площад народно събрание. Всичко ти е на една ръка растояние. Дискотеки, заведения всички са на 10 мин пеша. Молове магазини на 2 лв такси. Банки адм. сгради и те. Апартамента е хубав, но е лесен за подръжка и евтин за експлотация.
Минусите - ставам в 8 часа да пускам смс на синя зона, счупвам се от нерви докато намеря място за паркиране за една кола, въздуха е мръсен, всички плюсове на къщата ги няма.

А за тия дето искат да са на 20км от София в некое село - 2 въпроса: Какво правим ако недай си боже ви стане нещо - бърза помощ докато ви намери ще трябва катафалката да викате. А ако недай си боже ви нападне някой е така отдалечени от всички. Тука не е САЩ - нямам право да държа м16 в гардероба и да стрелям на месо, който ми доближи пропъртито.

И накарая квото и да си говорим всичко е въпрос на пари. Искаш да живееш широко и да нямаш проблем със съседите и да ходиш гол- ми и в центъра става.Копуваш си целия последен етаж на висока луксозна сграда и си ти. 500 квадрата апартамент на 20 етаж си пак отделен, но асансйора те сваля в града.
Искаш да си в къща но същевременно близо, хубаво ама въпреки кризата хубавите парцели са по 300 евро квадрат.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 11 Яну 2012, 13:26

Интересна тема се е получила, аз съм фен на къщата, живял съм 18 години в къща в Лозенец, кеф голям е, ама и разходите са големи, всичко те чака теб, а недаи си боже покрива да протече, тогава става страшно скъпо.
Сега живея в апартамент пак в Лозенец, топло е навсякъде, и не плащам повече от 90 лв ток, а в къщата под 300 немаше.
Баща ми живее в нова къща, и е супер, двор, домати гледа за салатата и т,н обаче си иска работа и пари нема кво да се лъжем, камо ли да е на 50 км от София.
Най добре е къща но в София, симеоново, бистрица, драгалевци, не сем на нивото на американците за да можем да пътуваме по 100 км на ден, имам вила на 50 км от софия, пътувал съм сутрин вечер, знам какво е, а като завали сняг не питайте как се слагат вериги в 7 сутринта и се рине сняг
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 11 Яну 2012, 13:38

аз си живея на село(Поповица) работя в града(Пловдив)25км или 15минути всеки ден пътувам живял съм в града но друго си е големия двор,райграса,беседката,нямам комшии под или над мен,няма кой да ми прави забележки че с приятелите дигаме джангър нощно време,не се карам с никой че съм му спрял на мястото,спокойно е най-вече...абе който е израснал на село знае най-добре,за какво иде реч,
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 11 Яну 2012, 13:55

BMW_RIDER написа:Недостатъците - плащам данъци улица нямам, при опит да я направя сам -общината писа акт. Зимата снега трябва да се рине, лятото тревата а се коси. За една вода паля колата и карам 1 км или ходя пеша по нанагорно. Къщата е трудна за чистене, направо яко е по голяма чистачката е задължителна. Трябва да си правиш всичко сам - канализация, парно и т.н. Смеката за газта зимата е 1000лв, на ток още повече, а дърва немога да им робувам.

То за улиците проблема дойде от там, че започна да се строи там дето никога не е мислено да се строи, особено по тези квартали горе ;)
Иначе за останалите неща дето си написал - чистенето на къщата и отоплението, ако ги сравняваме обективно и по равно - еднакви квадратури къща и апартамент - би трябвало да няма разлика - дали ще чистиш 100 квадрата къща или 100 квадрата апартамент е същото, както и за отоплението ако строителите и топлинните инженери са си свършили работата добре разликите са пренебрежими за сметка на това, че си пускаш и спираш парното когато искаш и имаш топла вода винаги ;) Разликата е в двора - ако искаш да имаш хубав двор и да му се радваш - трябва да го поддържаш, което за мен е приятно, особено крайния резултат - барбекюто, окосената тревичка, биричката и свежестта на лятната вечер :twisted:

BMW_RIDER написа:А за тия дето искат да са на 20км от София в некое село - 2 въпроса: Какво правим ако недай си боже ви стане нещо - бърза помощ докато ви намери ще трябва катафалката да викате. А ако недай си боже ви нападне някой е така отдалечени от всички. Тука не е САЩ - нямам право да държа м16 в гардероба и да стрелям на месо, който ми доближи пропъртито.

За бързата помощ си прав, но да не се налага, че не се знае и в центъра да си дали ще успеят да стигнат на време :confused:

И както сам каза - не сме в САЩ, тук няма да дойдат и да ме нападнат ей така... ти за колко нападения си чувал на къща, в която не се държи нищо ценно? А пък ако ми влязат в къщата да ми наранят жената или децата няма да мисля дали имам право или не - стрелям на месо независимо дали сме в щатите или в у нас ;) ще ги лежа ако трябва, така или иначе и в апартамент да съм няма да ги спрат съседите :mhihi: А хората са измислили и СОТ–а за тази цел ;)
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Яну 2012, 14:03

пътуването наистина е проблем. нямаме инфраструктура за съжаление, а и самите планове на градовете не са подходящи.
мен в софия ми харесват кварталите около симеоново. еквивалента на house on the hill тука ;) (нали така им викат на тези в
beverly hills), но освен че е доста скъпо срещу тия пари нищо не се предлага, трябва човек да си строи нещо сам.
а такива филми, я камилата я камиларя. някой ден може и да стане.

stepoff написа:
steeN написа:не знам аз, в мен ли е проблема, или какво, но в българия не съм виждал свестни къщи.
или са правени в час по трудово обучение или са някви безумни палати и нищо по-средата.

Ааааааа, има,има

Untitled-1.jpg

е това вече е нещо, излежда доста добре. къде има такива ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 11 Яну 2012, 14:06

steeN, не си гледал достатъчно - имаме архитекти и строителство тук, дето много по света биха завидяли ;)

А ако си намериш хубаво място, добър архитект и строител можеш да имаш уникална къща на съвсем нормална цена...
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 11 Яну 2012, 14:12

ми дай някакви снимки на еднофамилна къща. мен ми харесва нещо примерно в такъв стил ( игнорирай палмите ;) )...

Изображение
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 11 Яну 2012, 14:14

:shock: :shock:
Това викаш нормална еднофамилна къща за средната класа а ??

П.П в Бояна и драгалевци е пълно с такива, има колкото искаш, ама са се на баровци :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 11 Яну 2012, 14:15

steeN написа:ми дай някакви снимки на еднофамилна къща. мен ми харесва нещо примерно в такъв стил ( игнорирай палмите ;) )...

Изображение

Трябва да се поразровя из архивите... снимал съм насам натам като ми хареса нещо... виждал съм много къщи, които отговарят на моята идея за еднофамилна къща - между 100 и 200 квадрата, раздвижена и красива, и в същото време функционална...

N.Mihaylovski написа::shock: :shock:
Това викаш нормална еднофамилна къща за средната класа а ??

Еднофамилна къща като тази е не повече от 200 квадрата, което като стойност на застрояване би била 60-70 000 Евро, което е стойност на нормален апартамент в София...
Последна промяна DrivinGGoD на 11 Яну 2012, 14:19, променена общо 1 път
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 11 Яну 2012, 14:19

а мястото?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 11 Яну 2012, 14:22

Нали говорим за селски терен, там местата са евтини... Да ме карат не бих живял в Драгалевци/Симеоново/Бояна... Просто много малко места там ми харесват, защото е баир, в повечето случаи при голям дъжд ти тече река през двора, няма улици... На другите места цените са съвсем нормални... Да го сложим с местото 100 000 Е... Не мисля, че бих могъл да имам по-хубав и толкова голям апартамент в София за 100 000 Евро :roll:
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 11 Яну 2012, 14:25

Сашо не си прав, веднага казвам защо, преди 1 години построихме къща-нова 70 квадрата застроена на 2 етажа, грубия строеж е евтин факт, ама после става скъпо покрив за 200 квадрата къща е около 35 000 лева, ако искаш да е със скъпи хубави материали и повече, та за 70 квадрата отидоха 100 000, знаеш и колко пари се дават на държавата, такси, проекти и т,н

K_Ilkov Мястото за 200 квадрата застроена, поне 1 декър в Драгалевци 300 000 евро :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 11 Яну 2012, 14:27

за стила говоря, не можах да намеря друга снимка.
не се хващай за големината (тази специално беше 250 квадрата и 4 спални ако има значение).
орязваш втория етаж и си в норма ;) ама аз и не съм си представял, че ще е ефтино.
ако се строи с дръво, няма ли да е по-ефтино винаги съм чудел ?
Последна промяна steeN на 11 Яну 2012, 14:31, променена общо 1 път

Аватар
Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7

Мнение от audi_bulgarian » 11 Яну 2012, 14:28

DrivinGGoD написа:Еднофамилна къща като тази е не повече от 200 квадрата, което като стойност на застрояване би била 60-70 000 Евро, което е стойност на нормален апартамент в София...

Т.е. твърдиш, че с 300-350 ЕУРО на квадрат си строиш къща и си свиркаш :P
Колега, колко къщи сте построили до сега ? :roll:
Изображение

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
2009- - '92 BMW E36 320i

Мнение от DrivinGGoD » 11 Яну 2012, 14:30

N.Mihaylovski написа:Сашо не си прав, веднага казвам защо, преди 1 години построихме къща-нова 70 квадрата застроена на 2 етажа, грубия строеж е евтин факт, ама после става скъпо покрив за 200 квадрата къща е около 35 000 лева, ако искаш да е със скъпи хубави материали и повече, та за 70 квадрата отидоха 100 000, знаеш и колко пари се дават на държавата, такси, проекти и т,н

K_Ilkov Мястото за 200 квадрата застроена, поне 1 декър в Драгалевци 300 000 евро :)

По 500 Евро на квадрат да ти излезе строежа с довършителните (което е адски много ако говорим за нормални материали, а не като в къща на Мадона) са 100 000Евро за 200 квадрата... И 50 000 евро да е мястото и бумащината, станаха 150 000 Евро... Но къщата става пипната до последния детайл по твой вкус... Покажи ми 200 квадрата апартамент ново строителство в София на прилично място дето струва по-малко :!:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата