къща от дърво или от тухли?
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: дома в големия град или извън него?
работата отиде на строителство 

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Темата не е за видовете строителство. Отлеснахте се.
Но да не съм капо- от 20 годни живея в дървена къща и нямам никакви оплаквания. В америка едно 30% от къщите са строени 1900 година и проблеми нямат. Вдигат се лесно, оправят/ препряват се още по- лесно и не се напукват защото се намесват спрямо потоянно променящия се терен под тях. Ако се запали- има си затраховка за тая работа. Изриваш пепелта и вдигаш нова- по хубава.
Но да не съм капо- от 20 годни живея в дървена къща и нямам никакви оплаквания. В америка едно 30% от къщите са строени 1900 година и проблеми нямат. Вдигат се лесно, оправят/ препряват се още по- лесно и не се напукват защото се намесват спрямо потоянно променящия се терен под тях. Ако се запали- има си затраховка за тая работа. Изриваш пепелта и вдигаш нова- по хубава.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
K_Ilkov написа:работата отиде на строителство
е то друг начин да имаш къщата която искаш просто няма- да купиш готов имот винаги е компромис... но има един лош момент в строежа- занимаването с к'ви ли не държавни институции и разни монополисти

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
ms написа:K_Ilkov написа:работата отиде на строителство
е то друг начин да имаш къщата която искаш просто няма- да купиш готов имот винаги е компромис... но има един лош момент в строежа- занимаването с к'ви ли не държавни институции и разни монополистиДругият проблем е, че малка къща (около 100-120кв.м.) излиза по-скъпо от апартамент... Но пък аз винаги бих построил 100кв.м. къща вместо да си купя 100кв.м. апартамент, ама това съм аз- масово народа си купува 4 стени в града...

тука съм 100% за
ако някой ден имам възможност ще строя, а няма да търся готова
като се прави да се прави като хората макар да излиза по-скъпо
въпроса беше, че темата не е за строителство а за местоживеене

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Извинявам се за спама, но ми стана интересно и се разрових малко за дървени постройки и попаднах на този сайт.
http://www.dom-hobi.com/model/komfort83
Къщата от линка има 3 спални и хол и излиза 37 000 със най-дебелите стенни панели. Не е ясно как стои въпроса с отоплението, но си заслужава да се проучи...
Къщата от линка има 3 спални и хол и излиза 37 000 със най-дебелите стенни панели. Не е ясно как стои въпроса с отоплението, но си заслужава да се проучи...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
DrivinGGoD написа:...

Супер, значи добре сте се организирали.
Като се появи и едно малко DrivinGGod-че ше видиш как времето изчезва

pampo написа:Извинявам се за спама, но ми стана интересно и се разрових малко за дървени постройки и попаднах на този сайт.
да де ама това едно бледо начало
- нямаш никакви обицовки подове и тн
- дограма едва ли или куца
- гараж
- нямаш място за котлета и отопление и тн
може би е по-евтино ама разликата едва ли е голяма
Последна промяна K_Ilkov на 11 Яну 2012, 17:08, променена общо 1 път

...
pampo написа:Извинявам се за спама, но ми стана интересно и се разрових малко за дървени постройки и попаднах на този сайт.
виждал съм къща, изградена от тая фирма и съм говорил със собственика и
въпросните 37 000 включват само самата сграда /стени, покрив, врати и прозорци/
бетонния фундамент в-у която се изгражда къщата го прави купувача
няма изградена Ел и ВиК инсталация в тая цена
в самите стени не е предвидено място за минаване на водопроводни тръби и окабеляване, така че ако не се заложат във фундамента предварително ще трябва инсталацията да върви по стените /в случая за който говоря бяха в ПВЦ канали по стените, което е грозно/
интериора на къщата беше от ОСБ /стени и тавани/ което ми изглеждаше все едно съм в някаква барака....недовършено някак...да не говорим, че самия таван не беше направен хоризонтално, а беше с наклон както е покрива
предполагам може да има опция вътре да се облицова с гипскартон, но при всички положения се доплаща отделно
шумоизолацията е кофти, определено се чува през стените
това е което ми направи впечатление от въпросната сграда...някак като бунгало е... т.е. за вила за уикенда е перфектно, ама за всекидневно обитаване ми изглежда леко несериозно като изпълнение
п.с. въпросната къща, за която говоря като разположение на помещенията изглеждаше така:
http://www.dom-hobi.com/model/klasik46

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
zazomazo написа:pampo написа:Извинявам се за спама, но ми стана интересно и се разрових малко за дървени постройки и попаднах на този сайт.
в самите стени не е предвидено място за минаване на водопроводни тръби и окабеляване, така че ако не се заложат във фундамента предварително ще трябва инсталацията да върви по стените /в случая за който говоря бяха в ПВЦ канали по стените, което е грозно/
интериора на къщата беше от ОСБ /стени и тавани/ което ми изглеждаше все едно съм в някаква барака....недовършено някак...да не говорим, че самия таван не беше направен хоризонтално, а беше с наклон както е покрива
предполагам може да има опция вътре да се облицова с гипскартон, но при всички положения се доплаща отделно
това е което ми направи впечатление от въпросната сграда...някак като бунгало е... т.е. за вила за уикенда е перфектно, ама за всекидневно обитаване ми изглежда леко несериозно като изпълнение
п.с. въпросната къща, за която говоря като разположение на помещенията изглеждаше така:
Това и аз си мислех, тов не е дървена къща, тове е къща която ползва дървена рамка и е обшита с някви плоскости и вата(която ще се скапе от влагата), Нищо общо с качествата на къща от масивно дърво:

ПС: предлагам да направим отделна тема...
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
е тва е истината

иначе за дървоядите си има лек.пожара дали е в тухлена къща или дървена,за мен разлика няма.после все я почваш от начало.аз ще живея в дървена къща с дървена дограма

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
zazomazo написа:pampo написа:Извинявам се за спама, но ми стана интересно и се разрових малко за дървени постройки и попаднах на този сайт.
Това струва 19 000 лева тея са луди, тази барака за тези пари ще я направа доста по добре
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- kalo74
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: X3 xDrive 30D
- Детайли за колата: 2005 Е46 320D Touring
magareto_yori написа:
е тва е истинатаняколко пъти влизам вече в такава къщи и направо не ми се излиза
![]()
иначе за дървоядите си има лек.пожара дали е в тухлена къща или дървена,за мен разлика няма.после все я почваш от начало.аз ще живея в дървена къща с дървена дограма
Здравейте колеги,
темата наистина е много интересна!
Аз лично се замислям върху следната алтернатива:
http://www.passive.bg/bg/objects/84-object.html
За тази къща съм гледал репортаж по телевизията, мисля че беше миналата година.
Поздрави,
kalo74

- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
- Кара: внимателно.
- Мечтае да кара: сАмоЛеТ
Re: къща от дърво или от тухли?
Колега истината е в тухлата и бетона
- най-елементарно за построяване
- най-здраво
- най-евтино

- най-здраво
- най-евтино
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
steeN написа:защо не го правим тука...
Основно, щот банката не пуска заем за подобно строителство.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Херо написа:Колега истината е в тухлата и бетона![]()
- най-здраво
- най-евтино
със сигурност не е по елементарно от дървото
за здравото-аз до сега не съм имал проблем със здравината на дървена къща.предполагам ако ше я буташ с булдозер наистина ще е по здрав бетона.За евтиното е въпрос на географски ширини и материали