За домашен компютър ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: За домашен компютър ?

Мнение от Е.Димитров » 12 Яну 2012, 10:41

Nukem написа:Аз сега ще взимам нещо подобно излиза към 2500 без монитора!
Core i7 2600K Quad Core (3.4GHz (Turbo Boost), 8MB L3, 850MHz GPU, LGA1155) BOX, unlocked
Corsair Hydro Series H80 CPU Cooler (s775, s1155, s1156, s1366, sAM2, sAM3)
Gigabyte P67A-UD3P-B3, P67, LGA1155, DDR3 @ 2133MHz, 2xPCI-E(CF), Dolby SB7.1, Lan1000, SATA RAID 0,1,5,10, 2xSATA 6Gb/s, 4xUSB3.0, ATX
CoolerMaster HAF 922 Case (RC-922M-KKN1-GP)
CoolerMaster GX Series 750W PSU
4x4GB DDR3 1600MHz Corsair Vengeance™ CMZ16GX3M4A1600C9B
Corsair Force 3 60GB SSD w/Bracket (2.5", Sata III, CSSD-F60GB3-BK)
Western Digital AV-GP WD5000AVDS 500GB HDD 3.5"
Palit GTX 570 (PCI-Express, GDDR5, 1280MB)

:OT:
Tи да не мислиш да се връзваш в мрежа с НАСА и да ползваш компютъра да рендва изчисления за движението на най-дребните частици при пясачна буря в мъглявина "конска глава" в съзвездието "Орион...
Може на полувината параметри на посоченият от теб и на цена (без монитор) до около 450-600 лева.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 12 Яну 2012, 10:44

kiro_320 написа:...

Много си прав и затова на никой не препоръчвам готова конфигурация когато ще се ползва за игри или тежки програми машината... На хартия всичко изглежда добре, мощно и позволяващо много неща обаче редовно се оказва, че нещата не са точно такива...
Няколко пъти съм виждал готова машина с рам на 1333Мхц която обаче незнайно що работи на 1066Мхц и просто няма как да бачка на повече ;) не са излъгали, че има по-бърза рам, ама "случайно" са пропуснали да уточнят, че полза от нея реално няма... Още по-грозно е положението с видео картите- модели видео с 1ГБ рам много, ама колко от тях стават за тежки игри е друг въпрос щото то не е само въпрос на рам при видеото...
Просто 95% от хората и представа си нямат какви точно чаркове трябва да се сложат за да работят добре и с пълните си възможности заедно и гледат просто параметрите написани на табелката и избират най-мощната машина която се включва в бюджета им... и точно тази неориентираност се използва в магазините да ти продадат нещо на завишена цена- такива като мен дето не разбират и могат да залъжат има много, тея дето разбират сами си сглобяват машините и не купуват от магазина...
Ако се купува комп. който няма да се ползва за тежки игри и програми, а просто за нет, някой 1080р филм и някоя игра от време на време може да се рискува с готова машина от магазина... Ако ще се товари сериозно и искаш и след 1г. да можеш да играеш новите игри поне на средни настройки- търсиш някой дето разбира да ти сглоби нещата част по част...

ПС: Ето, и аз казах i5 процесор, 1ГБ видео и 4ГБ рам и ако колегата ме слуша ще отиде в магазина, ще си хареса нещо от изложените машини, ще го залъжат продавачите и ще си излезе от там с нещо което е малко по-слабо и вероятно с поне 10-15% по-скъпо отколкото трябва... Примерно има РАМ с цена 40лв. за 1ГБ, ама има и с цена 40лв. за 2х2ГБ кит и определено има значение каква ще е...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 12 Яну 2012, 11:08

Е.Димитров написа:
Nukem написа:Аз сега ще взимам нещо подобно излиза към 2500 без монитора!
Core i7 2600K Quad Core (3.4GHz (Turbo Boost), 8MB L3, 850MHz GPU, LGA1155) BOX, unlocked
Corsair Hydro Series H80 CPU Cooler (s775, s1155, s1156, s1366, sAM2, sAM3)
Gigabyte P67A-UD3P-B3, P67, LGA1155, DDR3 @ 2133MHz, 2xPCI-E(CF), Dolby SB7.1, Lan1000, SATA RAID 0,1,5,10, 2xSATA 6Gb/s, 4xUSB3.0, ATX
CoolerMaster HAF 922 Case (RC-922M-KKN1-GP)
CoolerMaster GX Series 750W PSU
4x4GB DDR3 1600MHz Corsair Vengeance™ CMZ16GX3M4A1600C9B
Corsair Force 3 60GB SSD w/Bracket (2.5", Sata III, CSSD-F60GB3-BK)
Western Digital AV-GP WD5000AVDS 500GB HDD 3.5"
Palit GTX 570 (PCI-Express, GDDR5, 1280MB)

Tи да не мислиш да се връзваш в мрежа с НАСА и да ползваш компютъра да рендва изчисления за движението на най-дребните частици при пясачна буря в мъглявина "конска глава" в съзвездието "Орион...
Може на полувината параметри на посоченият от теб и на цена (без монитор) до около 450-600 лева.

Колега аз с това си изкарвам парите, 3DSmax и Civil Design, не си пробвал да направиш модел на АМ Марица примерно 1Лот 36км, да видиш какво мислене почва като почне да генерира коридора и как крашва!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Яну 2012, 11:28

Koлега @Nukem ,недей така да пишеш тези работи,защото се грижа за компютрите на една фирма за производство на ТВ реклами,а и доста от техните реклами сме гледали,както и правят анимации за някой от клиповете на MTV,машините им не са с тези показатели,освен една,но тя е за видео обработка,само видео ускоритела тежи околи 21 кг,но пък и самата машина е на цена 45к евро.
Дори съм написал табела в офиса-"Компютрите рендват БАВНО" и си е така,най-скъпите компютри по принцип са тези за игрите (говоря за любителските),а това с което пишеш че се занимаваш,може и далеч по-евтина конфигурация,ето какви са минималните изисквания за 3ds max- 1.4 GHz+ процесор, 2 GB+ RAM, 256 MB+ video card
:ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 12 Яну 2012, 11:36

Е преди няколко месеца рендвах една що годе постна сцена на един хол и една кухня, на core duo 2.2Ghz, 3Gb Ram, Gf 8600, я рендира 22 часа, и няма да ти обяснявам колко я бях орязал сцената!
Сега че ще се цъкат игри тва е ясно :mhihi: , аз съм си старо геимърче, то май с горните работи само се давам основание да си взема такава машина да си начеша крастата!
Иначе имам голяма любов към хардуера винаги съм искал да работя нещо такова, за съжаление не се сбъдна тази мечта, нашите ме набутаха в строителството, ама все пак е къщи сме с 2 настолни комп-а 4 лаптопа и два рутера към два доставчика случайно ако спре нета! :mhihi: дай ми сглобявам, клоквам и тествам, мога да се занимавам с дни!
П.С:Към днешна дата рама дето съм го написал в конфигурацията, вече не е на пазара, така че трябва да се смени с друг, ако някой ще я поръчва същата!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 12 Яну 2012, 18:07

А.Марчев написа:
kiko написа:
А.Марчев написа:Мисля,че тук има доста голям избор разгледай и долу-горе се ориентирай към нещо .. ;) http://www.multirama.bg/category/4763/n ... yutri.html

мултирама :mhihi: :mhihi: по добре да го беше пратил в метро или технополис
по темата да за що годе адекватна конфигурация на която поне 1г. няма да имаш ядове е към 800-1000 само компа

Защо бе .. какво му има на Мултирама? :dunno:

мултидрама по скоро,там всичко е шир употреба,да влезнеш с брошурката и да ти набутат няква готова конфигурация.ако искаш хубав комп отиди във фирма която се занимава с компютри внася части и тн. и да ти направят комп по твои избор с актуални части а не готови конфигураций със залежали памети и евтини дъна ;) а и дано не ти се налага да се докосваш до гаранционните им услуги в мултирама :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 М52B20 coupe
Мечтае да кара: Bmw Е36 M3

Мнение от emiliqn.gqurov » 12 Яну 2012, 20:44

ms написа:и ще се уплаши от цените...

:yes: :yes: аз преди 1-2 месеца си взех от техномаркет http://technomarket.bg/products/0911436 ... 956g75mnkk Страшно доволен съм :lalala: :lalala: досега не съм имал никакви проблеми :wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 12 Яну 2012, 21:12

Някой по нагоре каза, че ПЦ не се взима от веригите ... че влезе ли за ремонт, става доста грозно.
А готовите им конфигурации не са за коментиране.
Една ПЦ фирма винаги може да ви даде същото ПЦ или Лаптоп на по-ниска цена .. въпрос на търсене и обикаляне.
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 12 Яну 2012, 21:48

emiliqn.gqurov написа:

:yes: :yes: аз преди 1-2 месеца си взех от техномаркет http://technomarket.bg/products/0911436 ... 956g75mnkk Страшно доволен съм :lalala: :lalala: досега не съм имал никакви проблеми :wave:

Някой да говори за лаптопи тука да видя :dummy: на лаптоп търсиш добра цена, на настолен комп. търсиш максимум за парите си... по-просто казано- сигурно има повече модели видео карти отколкото модели лаптопи... още по-просто- двете нямат база за сравнение изобщо ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 13 Яну 2012, 1:02

ms написа:Някой да говори за лаптопи тука да видя :dummy: на лаптоп търсиш добра цена, на настолен комп. търсиш максимум за парите си... по-просто казано- сигурно има повече модели видео карти отколкото модели лаптопи... още по-просто- двете нямат база за сравнение изобщо ;)

т'ва да сложиш лаптоп до настолно пц е все едно да викаш, че X1 и X5 са едно и също...

:mhihi:

п.с. мразим лаптопи!

PC rules! :bowdown: :D
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 М52B20 coupe
Мечтае да кара: Bmw Е36 M3

Мнение от emiliqn.gqurov » 13 Яну 2012, 1:30

ms написа:
emiliqn.gqurov написа:

Някой да говори за лаптопи тука да видя :dummy: на лаптоп търсиш добра цена, на настолен комп. търсиш максимум за парите си... по-просто казано- сигурно има повече модели видео карти отколкото модели лаптопи... още по-просто- двете нямат база за сравнение изобщо ;)

Оп извинявам се, моя грешка :oops: , но автора е написал че търси домашен компютър, а никаде не е казано, че лаптопът не може да се ползва като такъв :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 13 Яну 2012, 1:49

vicho написа:Харесай си части и го събери! Готовите конфигурации са отвратителни и скъпи.

точно тоя експеримент реших да си направя преди един месец и понеже знам точно какво искам като си го събрах цената излезе 1800$ :mhihi:
реших че е по-добре да си взема Alienware за тея пари...
П.С още не съм го взел :mrgreen:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Потребител
Аватар

Мнение от prankmaster » 13 Яну 2012, 2:55

Много бягате от темата... и доста лоши предложения бяха дадени.
Моето предложение е да си направиш сам конфигурацията! (никакви готови от вериги магазини)

Видео: всеки повтаря да има 1гб памет, добре де ама ако е с 64- битова шина и 50гб да е- не стаа... (демек гледай шината да е поне 128- битова без значение от производител, памет и т.н.) ~ 120-150лв.

Рам: в момента не е скъпа 4гб са достатъчни (гледай да е ДДР3- 1333Мгхз) ~ 40-50лв.

Процесор: Интел са по- скъпи по дефолт, АМД са доста по-евтини (вече си е въпрос на личен избор, ти си предпочел Интел). Зависи какви точно игри ще се играят, ако ще е за разпускане и I3 ще ти е достатъчен, ако ще пържиш новите игри на макс I5-I7 (съответно и по-скъпа видео карта), зависи от парите които можеш да отпуснеш. I3 ~ 220-240лв. I5~ 380-400лв. I7~ 550-много лв. :D

Захранване: има евтини по 20-30лв., но със захранването не бих правил компромис, да не изгори някой от по-скъпите компоненти. Бих препоръчал Coolermaster 400-460W (по избор) ~ 70-80лв.

Хард диск: големината зависи от потреблението ти, НО ако искаш да работи наистина бързо компа търси такъв който записва на 7200 оборота!

Дънна платка и кутия: там не съм компетентен.

Дано съм бил полезен :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 14 Яну 2012, 0:48

Компютъра ще се ползва за игри както е написал автора... дори без да гледам параметри 120лв за видео карта ще е нещо повече от грешка. Три стотака е поне видео картата щом ще играе игри(и то много дълго ще може да ги играе), като сложим процесор, дъно, рам, охладител и захранване стават 10 стотака... и накрая остават кутия и твърд диск, които може и той да си избере.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Яну 2012, 0:56

Геймърския компютър си е скъпо удоволствие. Моят също остаря и трябваше да взимам нов, а поне съм дърт геймър и трябва да има нещо да се играе си взех Плейстейшън и честно казано се чудя сега защо не съм го направил по-рано.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата