къща от дърво или от тухли?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: къща от дърво или от тухли?

Мнение от steeN » 12 Яну 2012, 13:25

http://iavor.net/tech.php?&l=&

ми тва ми излезе като търсих сглобяема дървена къща.
дай някоя фирма, която прави от другите в българия да видим.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 12 Яну 2012, 13:28

Първата фирма:

http://www.ecozid.com/index.php

Втората фирма:
-Модулни дървени къщи:
http://www.ecomodul.info/cms/item/3

-Сглобяеми къщи от масивна дървесина
http://www.ecomodul.info/cms/item/4

Тук са показани двата вида, за които говорих аз - модулните и от масив...
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Яну 2012, 13:41

да това са къщите :)

Произвежданите от компанията ни къщи не са бараки, бунгала или временни постройки, а сгради, които по нищо не отстъпват на изградените по традиционните строителни технологии такива.

хаха, това доста ме разсмя. не знам мисля си, че хората са скептично настроени сега, но този тип къщи ще стават все по-популярни.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 12 Яну 2012, 13:47

Разгледайте галерията къщите от масивна дървесина на ecomodul... има уникални решения... супер уютно е направено така от трупи истинско дърво... наистина ако са на цената на монолитното строителство е много труден избора между двете :roll:

Но аз на модулна къща не бих заложил :oops:

Нещо интерено, което не е точно по темата, но обърнете внимание на този сайт:
http://www.blueribbonbuilders.com/finehomes.aspx

Като цъкате на всеки тип има по няколко къщи и галерия, имат уникални архитектури :bowdown:
Това е моя идеал за къща в планината... не знам само дали са някакво съчетание от монолитно строителство с масивно дърво или са целите някакви сглобяеми...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 12 Яну 2012, 14:19

Малко е :OT: ,но като се говори за строителство - "братята" китайци какво творят и то за 15 :shock: дни ...

http://vbox7.com/play:38729bb64e
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 12 Яну 2012, 14:45

Също съм голям почитател на тези къщи... най-вече след като посетих една такава и останах :shock: ... просто къщата беше уникално направена, изключително уютна, раздвижена...
Дори съм пред дилема - апартамент или подобна постройка :dunno:
Изображение Изображение

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 12 Яну 2012, 14:51

Преди време мислех да пускам подобна тема.. :)
Понеже и аз съм на тая вълна, мога да кажа, че дървото изглежда несравнимо по-добре от монолита, но пък монолитът е несравнимо по-здрав от дървото. А имайки предвид, че сме поколение, закърмено със СССР, разбира се, че ще предпочетем домът ни да е "здрав като съветския съюз", особено пък ако става въпрос за едни и същи пари.
С модерни строителни материали може да се постигне много високо ниво на енергийна ефективност, което е от изключителна важност във времената, в които живеем. Вярно - инвестицията ще е голяма, но пък ще има голяма възвръщаемост.
Аз дори съм мислил и по-мащабно - изцяло "зелена" къща, което значи със собствен водоизточник и пречиствателна апаратура, собствен източник на лектричество и собствен източник на отопление. Проекти от този калибър се реализират в скандинавските страни, където температурите са коренно различни от нашите. Вярно, че ще е адски скъпо и целият проект трябва да бъде съобразен с това от самото начало, но пък няма да бъдем зависими от НЕК, ВиК, Газификация и т.н. Дори държавата е длъжна да купува излишното електричество, което произвеждате, та дори и когато сте на море за 2 седмици, пак ще сте на плюс :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Всичко обаче опира до адски много пари... за жалост..
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 12 Яну 2012, 14:52

xerial написа:Също съм голям почитател на тези къщи... най-вече след като посетих една такава и останах :shock: ... просто къщата беше уникално направена, изключително уютна, раздвижена...
Дори съм пред дилема - апартамент или подобна постройка :dunno:

Това не е дилема :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 12 Яну 2012, 14:56

http://www.stromon.com тези пичове ми построиха къщето. Много съм доволен , цената на квадрат ми излезна под 300 Е. :)
Отделно си платих фундамента Всичко ми стъпи към 47 000 Е за къща на 2ет. 130кв. :yes:
Последна промяна blackrider на 12 Яну 2012, 14:56, променена общо 1 път

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Яну 2012, 14:56

Andronoff написа:Преди време мислех да пускам подобна тема.. :)
Понеже и аз съм на тая вълна, мога да кажа, че дървото изглежда несравнимо по-добре от монолита, но пък монолитът е несравнимо по-здрав от дървото. А имайки предвид, че сме поколение, закърмено със СССР, разбира се, че ще предпочетем домът ни да е "здрав като съветския съюз", особено пък ако става въпрос за едни и същи пари.
С модерни строителни материали може да се постигне много високо ниво на енергийна ефективност, което е от изключителна важност във времената, в които живеем. Вярно - инвестицията ще е голяма, но пък ще има голяма възвръщаемост.
Аз дори съм мислил и по-мащабно - изцяло "зелена" къща, което значи със собствен водоизточник и пречиствателна апаратура, собствен източник на лектричество и собствен източник на отопление. Проекти от този калибър се реализират в скандинавските страни, където температурите са коренно различни от нашите. Вярно, че ще е адски скъпо и целият проект трябва да бъде съобразен с това от самото начало, но пък няма да бъдем зависими от НЕК, ВиК, Газификация и т.н. Дори държавата е длъжна да купува излишното електричество, което произвеждате, та дори и когато сте на море за 2 седмици, пак ще сте на плюс :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Всичко обаче опира до адски много пари... за жалост..

въпроса е тоя тип къщи кога се изплащат
и обикновенно отговора, е че трябва толкова време
за да излезеш на + от тия инвестиции, че не си струва
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 12 Яну 2012, 14:57

Дървеното строителство не е някаква новост, че сега някои да викат - еле вижте какво е яко, някакви средновековни методи за строене от дърво подобрени чрез модерна обработка на дървото! Аз мисля че трябва НИЕ да идем да кажем на скандинавците и американците какво е то стоманобетон и може ли да се живее под него. :mhihi: Не е срамно ако населението им не знае за подобно жилищно строителство което е най-разпространено из останалия свят по ред причини - строи се малко по-бавно, изключително устойчиво на урагани, наводнения, пожар... и на високи температурни амплитуди, от -20 зимата до + 40 лятото, бетона няма да мръдне, а дървото може и да проговори след няколко години. :mhihi:

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 12 Яну 2012, 15:02

kiro_320 написа:Дървеното строителство не е някаква новост, че сега някои да викат - еле вижте какво е яко, някакви средновековни методи за строене от дърво подобрени чрез модерна обработка на дървото! Аз мисля че трябва НИЕ да идем да кажем на скандинавците и американците какво е то стоманобетон и може ли да се живее под него. :mhihi: Не е срамно ако населението им не знае за подобно жилищно строителство което е най-разпространено из останалия свят по ред причини - строи се малко по-бавно, изключително устойчиво на урагани, наводнения, пожар... и на високи температурни амплитуди, от -20 зимата до + 40 лятото, бетона няма да мръдне, а дървото може и да проговори след няколко години. :mhihi:

За някои неща мога да се съглася, но за някои не мога. Бетонът не е "вечен" материал. Бетон, излят от хора, които хабер си нямат от тая работа може да бъде по-опасен при природни стихии. Но ако всичко е направено както трябва..
Вижте пирамидите примерно - стоят си там от има няма 4000 години и не са мръднали. Монолит му е майката според мен.
Времеемко е заради процеса на съхнене на бетона, но със новите технологии не е нужно да чакаш 1 месец, за да ти се втвърди плочата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 12 Яну 2012, 15:11

blackrider написа:http://www.stromon.com тези пичове ми построиха къщето. Много съм доволен , цената на квадрат ми излезна под 300 Е. :)
Отделно си платих фундамента Всичко ми стъпи към 47 000 Е за къща на 2ет. 130кв. :yes:

Ще споделиш ли как е енергийната ефективност зимата ако живеете целогодишно в нея, лесно ли се отоплявате? Защото тая е от модулните, не от масивните и ми е интересно как би се справил човек с отоплението.

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 12 Яну 2012, 15:25

И още нещо за дървените къщи - материалът трябва да е перфектен, а това в България, където всеки гледа как да те прекара, ми се струва почти невъзможно.

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 12 Яну 2012, 15:27

Andronoff написа:И още нещо за дървените къщи - материалът трябва да е перфектен, а това в България, където всеки гледа как да те прекара, ми се струва почти невъзможно.

Не вярвам да не можеш да внесеш отвън материали, един приятел си вкарва за мебели, не помня откъде, но от извън България ;)

Къщите са уникални, дървото е един от най-красивите материали за мен, смесено с камъни, става уникално :smoke:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата