Инфо за Бургас?
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Инфо за Бургас?
Трябва ми спешно инфо за Бургас:
- кои са топ кварталите, кои са крайните и ромските(ако има)?
- как се движат цените на наемите за едностаен, обзаведен, около 50-на квадрата в хубавите, централни квартали и в крайните такива, говорим за нормални панелки?
- какво преобладава, като вид отопление, парно като в София или електричество?
- как седи въпроса с трафика - 3км за 40мин., има ли светофари на всеки 5 метра, какво е състоянието на пътищата в самия град, чисти ли се снега през зимата?
- има ли някаква разлика в цените на храните или е едно и също, като за голям град?
- как се движат цените на наемите за едностаен, обзаведен, около 50-на квадрата в хубавите, централни квартали и в крайните такива, говорим за нормални панелки?
- как седи въпроса с трафика - 3км за 40мин., има ли светофари на всеки 5 метра, какво е състоянието на пътищата в самия град, чисти ли се снега през зимата?
- има ли някаква разлика в цените на храните или е едно и също, като за голям град?

Re: Инфо за Бургас?
xpl0d написа:Трябва ми спешно инфо за Бургас:
0. Ромски е Меден Рудник, Комлука - града е евтин и да живееш в центъра е абсолютно нормално - виж т.2
1. Център, Лазур - тея неща можеш да ги погледнеш в imot.bg набързо, хубави квартали са и Бр. Миладинови (за тея имам наблюдения, все пак имам една камара роднини в БС, аз също имам имоти там, говоря от опит), ако си търсиш квартира в центъра, дай на лично
2. В зависимост колко си претенциозен откъм мебелировка цените варират. от 200 до 350 лв за идеален център
3. Парно няма
4. Трафик не съм виждал, освен лятото, понякога на определени улици има задръствания и не са хич малки, ама пак все лятото съм ги виждал, всичко е толкова наблизо ако живееш в центъра, че кола почти не ти трябва, пътищата са идеални, сняг там НЯМА или ако има е за кратко
5. Храните в малките магазини са една идея по-скъпи, но има Била, Лидъл, общо взето големите вериги имат клонове там, вкл за техника итн
6. Града е супер заспал през зимата. Лятото е все едно си в София. Климата е гаден, зимата е студено, лятото е горещо, влажността подчертава температурите.
7. търси квартира близо до идеален център, който е около Александровска, Богориди (пешеходни улици с магазини и кафенета)
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Хаос написа:xpl0d написа:Трябва ми спешно инфо за Бургас:
0. Ромски е Меден Рудник, Комлука - града е евтин и да живееш в центъра е абсолютно нормално - виж т.2
1. Център, Лазур - тея неща можеш да ги погледнеш в imot.bg набързо, хубави квартали са и Бр. Миладинови (за тея имам наблюдения, все пак имам една камара роднини в БС, аз също имам имоти там, говоря от опит), ако си търсиш квартира в центъра, дай на лично
2. В зависимост колко си претенциозен откъм мебелировка цените варират. от 200 до 350 лв за идеален център
3. Парно няма
4. Трафик не съм виждал, освен лятото, понякога на определени улици има задръствания и не са хич малки, ама пак все лятото съм ги виждал, всичко е толкова наблизо ако живееш в центъра, че кола почти не ти трябва, пътищата са идеални, сняг там НЯМА или ако има е за кратко
5. Храните в малките магазини са една идея по-скъпи, но има Била, Лидъл, общо взето големите вериги имат клонове там, вкл за техника итн
6. Града е супер заспал през зимата. Лятото е все едно си в София. Климата е гаден, зимата е студено, лятото е горещо, влажността подчертава температурите.
7. търси квартира близо до идеален център, който е около Александровска, Богориди (пешеходни улици с магазини и кафенета)
Колко си зле че неам думи. Йезък че роднините са ти от Бургас.
ти в бургас даже и с бгмапс не си стъпвал сигурно

колего не го слушай тоя, града си е супер, ако уточниш какво точно питаш, могат да ти се дадат и по-точни отговори.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
Doberman_vas написа:Колко си зле че неам думи. Йезък че роднините са ти от Бургас.
ти в бургас даже и с бгмапс не си стъпвал сигурно![]()
![]()
![]()
![]()
колего не го слушай тоя, града си е супер, ако уточниш какво точно питаш, могат да ти се дадат и по-точни отговори.
ок, мен
нека аз и родата ми да си живеем в една кооперация на александровска и целия вход да е наш, а ти му обясни на човека!
- xpl0d
-
-
Не се карайте с'я
@Doberman_vas - питал съм достатъчно конкретно в първия пост? Изкажи по едно мнение по тях въпроси, то ще е достатъчно

@Doberman_vas - питал съм достатъчно конкретно в първия пост? Изкажи по едно мнение по тях въпроси, то ще е достатъчно

xpl0d написа:Не се карайте с'я![]()
нали треа се хейтне първо
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Миналата година ако не се лъжа стана град номер 1 за живеене.
- BumTrqs
- Потребител
-
- Кара: ше Е30, ся го возят
- Мечтае да кара: E39,ама от онези бързите..М5 ли как бяха?
Хаос написа:Doberman_vas написа:Колко си зле че неам думи. Йезък че роднините са ти от Бургас.
ти в бургас даже и с бгмапс не си стъпвал сигурно![]()
![]()
![]()
![]()
ок, мен
нека аз и родата ми да си живеем в една кооперация на александровска и целия вход да е наш, а ти му обясни на човека!
Т'ва пък кво общо имаше с темата?Имай си бе, жив и здрав!
Колега, в Бургас последните 2 години се оправиха доста доста неща
Морската градина е едно което се сещам , доста паркинги и улици, почти няма главен път кадето да не е оправен.
Циганския квартал е кв.Победа - там работа нямаш
В Меден рудник незнам дали останаха вече цигани..сигурно има но са в края на квартала
Задръстванията са може би от сутрин от 9 до 10;30 и вечер от 17;00 до 18;30.През останалото време
Комплексите.....всеки комплекс е хубав иначе де'т викаш ти ...по хубавите са Лазур и Центъра (Лазур защото е много близо до морето и от по високите етажи на някой блокове имаш страхотна гледка)Да не забравяме обаче и другите комплекси като например Изгрев,Зорница,Славейков- и те не са за изсхвърляне.Иначе като цяло града е много готин...За квартирата...мисля ,че можеш да си намериш сичко на много добра цена- стига да се порастърсиш малко.
Отопленията...ми с ток

Надявам се да съм ти помогнал до известна степен, защото гледам тука колегите който пишат май не са кореняци и не знаят кво се случва последно време в "НАЙ-ДОБРИЯ ГРАД ЗА ЖИВЕЕНЕ В БЪЛГАРИЯ ЗА 2010 И 2011"
Айде без лоши чувства и ако има нещо по-конкретно - Л.С
Поздрави, Мартин.
Централно парно си има града,друг въпрос е в коя кооперация.
Климата си е много хубав,по-хладно е лятото и по топло зимата
от София да кажем.Повечето булеварди и улици скоро са ремонтирани
и в момента даже правят ремонти.Снега се чисти редовно и не се
задържа много.Приятен град за живеене,но и малко скъп.
Климата си е много хубав,по-хладно е лятото и по топло зимата
от София да кажем.Повечето булеварди и улици скоро са ремонтирани
и в момента даже правят ремонти.Снега се чисти редовно и не се
задържа много.Приятен град за живеене,но и малко скъп.
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
прочети темата има доста инфо
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=4&t=277815&hilit=%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81
Ако мога ще отговоря така набързо, с уговорката, че живея тук от година и половина, иначе съм си кореняк шоп. така на въпросите:
1. цигански квартал аз не знам да има. хубави за живеене са Лазур, Братя Миладинови, Център, донякъде и Възраждане, но паркирането в последните 2 е почти като в София. в жилищните комплекси също не е лошо по моите впечатления, но си трябва кола до центъра...
2. едностаен не знам какво имаш предвид, но ако е хол с бокс и една стая тия цени Хаоса ти ги е написал почти можеш да ги забравиш.. за нормално ти трябват около 350, за хубаво 450 - 500. цените на същото, само че с една стая повече е горе долу същата...
аз в лазур живях 6 месеца на 500 и не беше кой знае какво като обзавеждане..(голям хол с кухня и голяма спалня, две тераси и баня с тоалетна).
сега живея във Възраждане, близо до Краснодар - хол с бокс, две спални, но без тераси.. по - добре обзаведено за 400.. но Лазур е по - хубав квартал за живот.. морската е по близо, въпреки, че сега центъра ми е на 5 минути пеша.. всеки си избира приоритети.. и трябва търсене и чакане на изгодна оферта..
3. парно не знам точно къде има, не съм се интересувал...
4. относно трафика - сравнено със София тук такъв няма.. малко се засилва лятото, но нищо не може да се сравни с половин час от Цариградско до Вероната в Младост... повечето улици са чисто нови, е има и светофари, но обикновено се минава на първия сигнал. има какво да се желае по настройката им на някой места.. моята кола дава разлика на над 4л/100км градско тука и София.. Сам си прави сметка за трафика..
разстоянията са нищожни и лесно и приятно се ходи пеша.. снега тука е само по коледните картички.. в страната бедствено положение, тук пътищата сухи.. миналата зима имаше няколко дни, но хората чистят...
5 както сам сещаш разлика в цените няма.. и няма как да има и в горивата също...
6 какво ще правиш в този иначе така прекрасен град за живеене?
7 видях, че и за климата се споменава.. 10 пъти е по - добре от София, където като се надвеси мъглата октомври слънцето го виждаш чак март или лятото когато е 35 градуса и се не помества въздуха, а тук от морето си полъхва
П.П. ооо и докато си пиша тука станала караницата... споко бре народе, нали идеята е да си помагаме...
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=4&t=277815&hilit=%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81
Ако мога ще отговоря така набързо, с уговорката, че живея тук от година и половина, иначе съм си кореняк шоп. така на въпросите:
1. цигански квартал аз не знам да има. хубави за живеене са Лазур, Братя Миладинови, Център, донякъде и Възраждане, но паркирането в последните 2 е почти като в София. в жилищните комплекси също не е лошо по моите впечатления, но си трябва кола до центъра...
2. едностаен не знам какво имаш предвид, но ако е хол с бокс и една стая тия цени Хаоса ти ги е написал почти можеш да ги забравиш.. за нормално ти трябват около 350, за хубаво 450 - 500. цените на същото, само че с една стая повече е горе долу същата...
аз в лазур живях 6 месеца на 500 и не беше кой знае какво като обзавеждане..(голям хол с кухня и голяма спалня, две тераси и баня с тоалетна).
сега живея във Възраждане, близо до Краснодар - хол с бокс, две спални, но без тераси.. по - добре обзаведено за 400.. но Лазур е по - хубав квартал за живот.. морската е по близо, въпреки, че сега центъра ми е на 5 минути пеша.. всеки си избира приоритети.. и трябва търсене и чакане на изгодна оферта..
3. парно не знам точно къде има, не съм се интересувал...
4. относно трафика - сравнено със София тук такъв няма.. малко се засилва лятото, но нищо не може да се сравни с половин час от Цариградско до Вероната в Младост... повечето улици са чисто нови, е има и светофари, но обикновено се минава на първия сигнал. има какво да се желае по настройката им на някой места.. моята кола дава разлика на над 4л/100км градско тука и София.. Сам си прави сметка за трафика..
разстоянията са нищожни и лесно и приятно се ходи пеша.. снега тука е само по коледните картички.. в страната бедствено положение, тук пътищата сухи.. миналата зима имаше няколко дни, но хората чистят...
5 както сам сещаш разлика в цените няма.. и няма как да има и в горивата също...
6 какво ще правиш в този иначе така прекрасен град за живеене?
7 видях, че и за климата се споменава.. 10 пъти е по - добре от София, където като се надвеси мъглата октомври слънцето го виждаш чак март или лятото когато е 35 градуса и се не помества въздуха, а тук от морето си полъхва

П.П. ооо и докато си пиша тука станала караницата... споко бре народе, нали идеята е да си помагаме...

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
BumTrqs написа:
Т'ва пък кво общо имаше с темата?Имай си бе, жив и здрав!
ми ако беше прочел писаното, можеше и да разбереш, жив и здрав и ти...
BumTrqs написа:Колега, в Бургас последните 2 години се оправиха доста доста неща
Обявите за работа в БС са сезонни, а извън сезона почти липсват - погледни jobs.bg, безработицата и съкращенията са повсеместни, дори и в ЛукОйл.
Нощем често града е обгазен като се обърне вятъра и мирише на нефтопреработвателен завод.
Големите вериги магазини се изтеглиха от търговските комплекси като Трия-та на пл. Тройката и сега витрините там са облепени с хартия - тва Том Тейлър, Овиесе итн. Къде си купуват хората нормални, не-турски дрехи, не ми е ясно. Кенвелото на Александровска и то пусна кепенците.
Тва, че са асфалтирали Морската и улиците не означава че има свеж ресурс в тоя град, работа и приятно прекарване вечер.
Ма тва нали са наблюдения на един шоп, който ходи там лятото да си плацика шопския дирник. Нищо повече.
Convertible написа:тия цени Хаоса ти ги е написал почти можеш да ги забравиш..
много паднаха напоследък цените на наемите, почти с 30-35%
зависи от квадратурата и колко ксъпо е обзавеждането/локацията, но гарсониерките по толкова вървят - 250-350
Последна промяна Хаос на 12 Яну 2012, 17:35, променена общо 1 път
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
xpl0d написа:Трябва ми спешно инфо за Бургас:
Вече доста неща споменаха колегите, аз ще допълня.
Парно общо взето няма само в центъра - старата част на града и в Меден Рудник май няма навсякъде (или никъде?).
Трафика е сериозен в пиковите часове както във всеки друг голям град, с малката разлика, че има няколко ключови кръстовища през които минава целия трафик. Пътищата са в добро състояние. Как е с почистването нямам идея, рядко се задържа сняг за повече от 2 дни. В резултат на това понякога се случва (справка зимата 2000-2001) в град на морето да няма пясък и сол да хвърлят по пътя

Светофари няма на всеки 5 метра, а където са нужни - може и на 2 метра да са, обаче за сметка на това последните две години наблъскаха централната част с легнали полицаи и то от висок тип, не е приятно.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- BumTrqs
- Потребител
-
Нищо общо брат с курса на валутата.Оставям те да си мислиш твойте работи...нали аз живея в най-хубавия град , пък ти си идвай лятото като искаш 

- xpl0d
-
-
- BumTrqs
- Потребител
-
Приятел , кво разбираш под "скъп град за живеене" ?
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3