къща от дърво или от тухли?
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: къща от дърво или от тухли?
Ronka написа:Andronoff написа:И още нещо за дървените къщи - материалът трябва да е перфектен, а това в България, където всеки гледа как да те прекара, ми се струва почти невъзможно.
Не вярвам да не можеш да внесеш отвън материали, един приятел си вкарва за мебели, не помня откъде, но от извън България![]()
Къщите са уникални, дървото е един от най-красивите материали за мен, смесено с камъни, става уникално
да бе то всичко може ама като си внесеш от вън
и става примерно 2х монолитното строителство

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Andronoff
- триногата
-
K_Ilkov написа:Ronka написа:Andronoff написа:И още нещо за дървените къщи - материалът трябва да е перфектен, а това в България, където всеки гледа как да те прекара, ми се струва почти невъзможно.
Не вярвам да не можеш да внесеш отвън материали, един приятел си вкарва за мебели, не помня откъде, но от извън България![]()
Къщите са уникални, дървото е един от най-красивите материали за мен, смесено с камъни, става уникално
да бе то всичко може ама като си внесеш от вън
и става примерно 2х монолитното строителство
Точно, че става още по-скъпо. А и като разберат, че е за България, ще пратят някво гадно дърво

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
- Helix
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS;E30 325i
- Мечтае да кара: Самолет
ето това ми е мечтата за дървена къща и локация :
http://grandoman.com/uncategorized/prikaznoto-rantcho/
http://grandoman.com/uncategorized/prikaznoto-rantcho/

- Andronoff
- триногата
-
Ти май хич не се сещаш 

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Това че примерно монолитното строителство или както му казвате там ще издържи повече е последния аргумент който мен лично ме вълнува....
Просто се сещам за десетки примери при които при вече построена къща(на 15 год примерно) и то нормална хубава къща е срината просто защото не изглежда актуално а и не е толкова функционална вече.... така че малко ме вълнува дали след 80 год сглобяемата къща е ОК или не
защото тия след мен ще я бутнат и ще си я направят по техен вкус и разбиране! Както и аз бих направил сега 
Просто се сещам за десетки примери при които при вече построена къща(на 15 год примерно) и то нормална хубава къща е срината просто защото не изглежда актуално а и не е толкова функционална вече.... така че малко ме вълнува дали след 80 год сглобяемата къща е ОК или не

- blackrider
- младши ентусиаст
-
pampo написа:blackrider написа:http://www.stromon.com тези пичове ми построиха къщето. Много съм доволен , цената на квадрат ми излезна под 300 Е.![]()
Отделно си платих фундамента Всичко ми стъпи към 47 000 Е за къща на 2ет. 130кв.
Ще споделиш ли как е енергийната ефективност зимата ако живеете целогодишно в нея, лесно ли се отоплявате? Защото тая е от модулните, не от масивните и ми е интересно как би се справил човек с отоплението.
На газ сме. цялата къща се затопля за около 10мин до 20градуса. На толкова съм си го направил да държи. След като се затопли държи температурата с часове. Зимата държи топло,а лятото хладно.
за живеенето на студено в къщи правени от клечки за зъби и изолация мога да напиша много
имат едно голямо преимущество което може и да е недостатък обаче- според начина ти на живот.
къщата от трески (особено тези правени преди 50 и повече години) не са изолирани както къщите от тухли и бетон. това е факт. но пък са много по- ефективни за хора които не я топлят по цял ден (примерно през деня всички са на работа/ училище) защото може да изстиват една идея по-бързо от тухлените, но се затоплят много по-бързо.
... докато при тухлените има ефекта на акумулираща печка и ако оставиш да ти изстинат стените- после затоплянето е бавно и неефективно.
иначе най-доброто отопление е геотермалното, но и началния разход е голям. след това е газта със високо-ефективни калорифери които духат горещ въздух по въздуховоди до стаите и след това са пелетите. аз имам и трите и ги ползвам според нуждите ми.

имат едно голямо преимущество което може и да е недостатък обаче- според начина ти на живот.
къщата от трески (особено тези правени преди 50 и повече години) не са изолирани както къщите от тухли и бетон. това е факт. но пък са много по- ефективни за хора които не я топлят по цял ден (примерно през деня всички са на работа/ училище) защото може да изстиват една идея по-бързо от тухлените, но се затоплят много по-бързо.
... докато при тухлените има ефекта на акумулираща печка и ако оставиш да ти изстинат стените- после затоплянето е бавно и неефективно.
иначе най-доброто отопление е геотермалното, но и началния разход е голям. след това е газта със високо-ефективни калорифери които духат горещ въздух по въздуховоди до стаите и след това са пелетите. аз имам и трите и ги ползвам според нуждите ми.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:за живеенето на студено в къщи правени от клечки за зъби и изолация мога да напиша много![]()
Като каза геотермално отоплние какво имаш в предвид?
Термопомпа или?И от кой тип?Вода-вода,въздух-вода,земя-вода или има и други новости по вашият край?
земя-вода...
през лятото охлажда, през зимата топли...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
като се сетя, че вилата излезе 30К лева, за монолитно строителство - стая баня и кухня, на 3тата година се напука като кекс и нивото на изработка беше отчайващо, а ако не надзираваха майсторите в основите щяха да налеят не бетон а галоши и вестници - дайте ми нещо алтернативно
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
alx написа:земя-вода...
За работата и е ясно,че съм монтирал някоя и друга такава.Интересно ми беше дали няма някоя новост на вашият пазар.Чудесен избор м/у другото като се изключи единствено цената на първоначалната инвестиция.

Иначе по-темата и да не съм офф съм за дървото и бих си направил такава къща,но тъй като имам тухлени такива ще се задоволя с каквото има.

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Вика му се Green roof и напоследък е доста модерно , по тия еко архитектури:

Просто го пишеш в гугъл и ще ти излезе всичко дори технологията на изработка. Като цяло е интересно, даже го дават с изолационни качества, но е скъпо и хидроизолацията е критична.

Просто го пишеш в гугъл и ще ти излезе всичко дори технологията на изработка. Като цяло е интересно, даже го дават с изолационни качества, но е скъпо и хидроизолацията е критична.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
alx написа:за живеенето на студено в къщи правени от клечки за зъби и изолация мога да напиша много![]()
Безспорен факт - също така за да се загреят тухлите , ти трябва силна топлина - климатик не става .
Само че всичко това се решава със гипсокартон или по-лошия вариант - вътрешна изолация със стиропор . Пускаш климатика и за 5 минути въздуха е затоплен . Тъй че реално тухлите нямат проблеми да се греят и бързо .
- Andronoff
- триногата
-
acho.rs написа:alx написа:за живеенето на студено в къщи правени от клечки за зъби и изолация мога да напиша много![]()
Безспорен факт - също така за да се загреят тухлите , ти трябва силна топлина - климатик не става .
Само че всичко това се решава със гипсокартон или по-лошия вариант - вътрешна изолация със стиропор . Пускаш климатика и за 5 минути въздуха е затоплен . Тъй че реално тухлите нямат проблеми да се греят и бързо .
Точно това щях да казвам и аз. Има много добри начини за изолация.