Покупка на икономична кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Според вас кой е по удачния избор и защо?

Citroen C3 1.4 HDI ( багажник 305 лт)
13
9%
Peugeot 206 1.4 HDI (комби) (багажник 313 лт)
27
20%
Ford Fiesta 1.4 TDCI (багажник 284 лт)
7
5%
Ford Fusion 1.4 TDCI (багажник 337 лт)
8
6%
Renault Clio 1.5 Dci (багажник 288 лт)
6
4%
Opel Corsa 1.3 cdti (багажник 260 лт)
17
12%
Fiat Punto/Albea 1.3 multijet (багажник 297 лт)
5
4%
От WV групата(fabia, ibiza, polo 1.4 TDI) (около 270 лт) но чух лоши неща за 3 цилиндровите дизелови агрегати.
31
22%
Друг автомобил
24
17%

Общо гласове : 138

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Покупка на икономична кола

Мнение от ms » 12 Яну 2012, 23:57

randity написа:Повярвах ми, имам малка сестра и знам к'ва е формата на количката.
А за Сандерото. Що реши, че не съм се возил и не знам що за кола ? Аз като се возя в коли принципно не гледам багажниците.
:bchug:

Как да ти обясня, че нямаш място в тая тема... знаел к'ва е формата на количката- нищо не знаеш, ама хич НИЩО... да ти обяснявам ли колко вида колички има, колко вида сгъване и разглобяване, колко други неща освен количката седят в багажника на една майка :?: Ама ти ЗНАЕШ... ти не знаеш к'во е качествена свирка, от колички тръгнал да разбира :dummy:
ти ако си се возил на Сандеро аз имам над 50 000км. с такава кочина- здрава е, учудващо голяма за размерите си, грозна, с кофти материали... но пък ЗДРАВА...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 13 Яну 2012, 0:00

не само, че е здрава дачията, но и подръжката и е много евтина

и то в официален сервиз, всичко както си трябва
No bling at the Ring

Аватар

Мнение от ms » 13 Яну 2012, 0:06

BadAngel написа:не само, че е здрава дачията, но и подръжката и е много евтина

така си е, ама пробвай ти да купиш на жена си Дачия- по-лесно ще купиш на лизинг Ф30 :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 13 Яну 2012, 0:08

ms написа:
BadAngel написа:не само, че е здрава дачията, но и подръжката и е много евтина

така си е, ама пробвай ти да купиш на жена си Дачия- по-лесно ще купиш на лизинг Ф30 :mhihi:

митьо крика купи на жена си точно сандеро и тя си го кара редовно и с удоволствие :)
No bling at the Ring

Аватар

Мнение от ms » 13 Яну 2012, 0:11

като имаш овца за жена е лесно- моята не е и ще ме убият някоя вечер ако и купя Дачия :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 13 Яну 2012, 0:12

ms написа:като имаш овца за жена е лесно- моята не е и ще ме убият някоя вечер ако и купя Дачия :mhihi:

точно овцата би направила фасон, ако и се наложи да кара дачия

нормалната жена може да визуализира реалните си възможности и необходимости

и ако дачията ги посреща, според мен не би трябвало да е проблем :driving:
No bling at the Ring

Аватар

Мнение от ms » 13 Яну 2012, 0:15

Дачия- ако е нова от магазина ще мине някак номера... Но втора/трета/седма ръка ако купя Дачия и някой ден ще се събудя мъртъв :paranoid:
Много се отклоняваме обаче от темата...
Изображение
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 13 Яну 2012, 0:21

ms написа:
randity написа:Повярвах ми, имам малка сестра и знам к'ва е формата на количката.
А за Сандерото. Що реши, че не съм се возил и не знам що за кола ? Аз като се возя в коли принципно не гледам багажниците.
:bchug:

Как да ти обясня, че нямаш място в тая тема... знаел к'ва е формата на количката- нищо не знаеш, ама хич НИЩО... да ти обяснявам ли колко вида колички има, колко вида сгъване и разглобяване, колко други неща освен количката седят в багажника на една майка :?: Ама ти ЗНАЕШ... ти не знаеш к'во е качествена свирка, от колички тръгнал да разбира :dummy:
ти ако си се возил на Сандеро аз имам над 50 000км. с такава кочина- здрава е, учудващо голяма за размерите си, грозна, с кофти материали... но пък ЗДРАВА...

Аз не мо'а разбера що всички треа се зъбите ?? И к'во толкова има в багажника на майка с дете ? Само количката, чантата може и на предната седалка до нея да сложи.
Айде, без караници. :yes:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Яну 2012, 0:22

айде сега по темата и без нерви...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от дид0 » 13 Яну 2012, 6:25

Grande punto 1.3 multijet :bowdown: :bowdown: :bowdown: Двигател уникално лесен за поддръжка с верига ми то си е половин BMW :lol: Майтапа настрана, за година и половина работа в оторизирания сервиз на Фият Ланчия и Алфа мога да кажа само добри неща за Пунтото!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 13 Яну 2012, 6:43

дид0 написа:Grande punto 1.3 multijet :bowdown: :bowdown: :bowdown: Двигател уникално лесен за поддръжка с верига ми то си е половин BMW :lol: Майтапа настрана, за година и половина работа в оторизирания сервиз на Фият Ланчия и Алфа мога да кажа само добри неща за Пунтото!

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 14 Яну 2012, 1:55

дид0 написа:Grande punto 1.3 multijet :bowdown: :bowdown: :bowdown: Двигател уникално лесен за поддръжка с верига ми то си е половин BMW :lol: Майтапа настрана, за година и половина работа в оторизирания сервиз на Фият Ланчия и Алфа мога да кажа само добри неща за Пунтото!

оставаше и да кажеш, че италианките много се трошат и са скъпи за ремонт :ok:
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с два километража
Мечтае да кара: e36 М3 COUPE

Мнение от choki_pk » 14 Яну 2012, 4:36

По-добре според мен пежото,отколкото фордове и рендета.Пък и това DCI и TDCI са най-скапаните мотори.Ще съжаляваш ако се захванеш с тях :yes:
Изображение

Марката е една и това е BMW,другото вече е избор на модел.. И винаги съм казвал че е по-добре да ревеш в BMW с тъмни стъкла от колкото да се смееш в някоя хонда.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 14 Яну 2012, 11:36

Чувал съм само добри неща за TDCI , аз съм ползвал DCI(в Dacia и Renault) и мога спокойно да кажа че двигатели те им поне са здрави.
Относно Dacia, като служебна достатъчно съм карал и съм се возел и не ме привлича тази марка.
Има ли колеги със Citroen C3 и как са тези автомобили с поддръжката. Имат ли някакви недомислени неща, примерно за да се смени крушка да се разглобява цялата предница.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 14 Яну 2012, 11:47

Micra или Yaris, стига да ти се събират нещата вътре. Пробвай дали те устройват багажниците.
Иначе много приятни и здрави колички се оказаха.
Говоря за бензинките. Тея верно горят 5.5 градско бензин и са много тихи вътре.
К12 Микрата успя да поддържа 130 спокойно на магистралата, а поведението й на пътя е отлично при такава скорост.
Единствено горят масло при поддържане на такива обороти, ама... какво да се прави.

Яриса не знам дали е маслопил. Като се абстрахира човек от странното табло, също е много готина. Карах в Англия една такава 3цил. известно време и беше страхотна. Само дето не вървеше, ако беше 4цил, щеше да е ОК.

Съседа ми има такава вече няколко години и не изглежда да пие масло.

Също Сузуки Суифт. Не знам как са им цените, но това е страхотна количка и е доста голяма за габаритите си.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата