дома в големия град или извън него?
Модератор: Общи модератори
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: дома в големия град или извън него?
Kroki написа:ms написа:нека е вредно, през *** ми е- купи ми една къща до реката и аз с отвращение ще живея там
да, говориш го сега, а после..
Ами освен да пробваме- ти ми купуваш къща до река, до 50км. от голям град- желателно Варна, поне 250кв.м. чиста площ- без двойният гараж, барбекюто и басейна и ако след 10г. имам проблем ти я плащам в четворен размер... Внимавай- ИМАМ къща до река в момента, може да станат 2

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
хах, влагата ти ебава мамата! 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Kroki написа:хах, влагата ти ебава мамата!
ти се обърка нещо- аз живея на морето, ти с влага ме плашиш

- Kroki
- Дон Кроки
-
По принцип говора, иначе знам
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Bareck
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: ///M
ms написа:Kroki написа:хах, влагата ти ебава мамата!
ти се обърка нещо- аз живея на морето, ти с влага ме плашиш![]()
![]()
Хах,както имаше 1 лаф- "Плашиш котката със салам"....
А иначе по темата,за момента съм за в центъра на града, с една виличка за през лятото....
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Bareck написа:Хах,както имаше 1 лаф- "Плашиш котката със салам"....
То беше с куче лафа, ма нищо

Иначе тия къщурки са просто уникални.
Ама тоя alx е голям хитрец. Пудкокоросва народа с теми и само гледа сеир. Мнения всякакви, само дето не видях никой с къща на 30-40 км от града да каже, че има две деца, как ги води или взима от училище (градина), колко коли има в семейството, колко му е бензина, как се оправя с крадци, пазаруване, ремонти и т.н. и т.н. Имам наблюдения за Владая и Ярема. Владая, какво да кажа? Едното дете учеше в Дървеница, другото в Лозенец. Вярно е, че тревата се коси за удоволствие, защото за другото има шофьор и камериерка. Отделно има и една баба, дето е също в системата.
Ярема е прекрасно място и се надявам да са оправили проблемите с тока. Валне ли сняг и тока спира. Не искам да коментирам там как стои въпроса със снега и комуникациите зимно време.
Ярема е прекрасно място и се надявам да са оправили проблемите с тока. Валне ли сняг и тока спира. Не искам да коментирам там как стои въпроса със снега и комуникациите зимно време.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: ВиК теч - откриване, локализация
мани че подокуросва ами и се включва избирателно
нищо не каза по предложението си за автобусите, сигурно скоро не се е возил на такъв в БГ

нищо не каза по предложението си за автобусите, сигурно скоро не се е возил на такъв в БГ

K_Ilkov написа:alx написа:ми да. жената за какво е? нали да разнася децата с колата всеки ден- а като пораснат- рейсовете и така.
за жената - ако можеш да си позволиш жена ти да не работи и ти спокойно да подържаж две коли и къща що не
ама трудничко става тука
а за децата говориш за автобус - къв автобус от околософийските села кви 5 лв
ще си пуснеш детето да пътува със всякаква сган щото си играч и живееш на село?
алх, ще се присъединя към мнението, че лекинко си изгубил усет за БГ реалността

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Kroki
- Дон Кроки
-
В това за изразява моята мечта за живеене. Не ми трябва много. И до някъде съм я постигнал.

- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
BMW_POWER написа:Ама тоя alx е голям хитрец. Пудкокоросва народа с теми и само гледа сеир. Мнения всякакви, само дето не видях никой с къща на 30-40 км от града да каже, че има две деца, как ги води или взима от училище (градина), колко коли има в семейството, колко му е бензина, как се оправя с крадци, пазаруване, ремонти и т.н. и т.н.
...
K_Ilkov написа:а за децата говориш за автобус - къв автобус от околософийските села кви 5 лв
ще си пуснеш детето да пътува със всякаква сган щото си играч и живееш на село?
Аз живея на 15тина км от Ярема и като има хубав сняг карам отсечката от Железница до Ярема - пътя е супер, дори и да падне голям сняг (както тази зима) го поддържат годен за придвижване без проблеми дори и с BMWта с леки задници

За крадците и пазаруването също казах - специално в Ярема има работещ СОТ, по пътя в независимо от къде се минава има големи магазини Фантастико (един от най-готините според мен в София) на Симеоновско и Черни Връх, както и по-малки добре заредени магазинчета в Симеоново, Бистрица и Железница...
Близо до Ярема има една голяма къща-детска градина, начални училища има в Бистрица, Симеоново и Драгалевци... А гимназиите след това като порастнат децата - с автобуса или маршрутката, ако майка им не може да ги кара

------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
добре ама в началото ставаше дума за 30 км
и Елин Пелин, Нови хан и тн, което е по-различно от Ярема и Бистрица
началните училища незнам как са в Бистрица и Симеоново нито в Елин Пелин, Нови хан,
но имам известни съмнения дали са на нивото на тези в София по много показатели
не желая да обидя никой, но всеки иска най-доброто за детето си все пак.
дано се е подобрил градския до тези дестинаций, но аз имам опит със Симеоновския
автобус преди 10-тина години и беше много зле положението отвсякъде
и като редовност и като автобуси и като контингент
и все пак ми се ще автора на темата да се включи
и Елин Пелин, Нови хан и тн, което е по-различно от Ярема и Бистрица
началните училища незнам как са в Бистрица и Симеоново нито в Елин Пелин, Нови хан,
но имам известни съмнения дали са на нивото на тези в София по много показатели
не желая да обидя никой, но всеки иска най-доброто за детето си все пак.
дано се е подобрил градския до тези дестинаций, но аз имам опит със Симеоновския
автобус преди 10-тина години и беше много зле положението отвсякъде
и като редовност и като автобуси и като контингент
и все пак ми се ще автора на темата да се включи

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
2009- - '92 BMW E36 320i
Не съм пътувал от Елин Пелин или Нови Хан с градски транспорт, но разстоянието до околовръстното на София е същото като от Ярема, а пътя е по-прав и равен
От Елин Пелин дори може и с влака за отрицателно време да сте на Централна Гара... Не оспорвам обаче че влаковете са гадни
За училищата също не мога да кажа за съжаление, трябва да питам някой, който е учил там, но имайки предвид нивото и на много училища в самия град, надали е огромна разликата... ако искам да дам на детето си по-добро училище от тези ще намеря начин поне за началното да му осигуря нормален транспорт...
Нещата в крайградските линии са се променили много, поне в тези, за които говоря... Смея да твърдя, че са чудесни и напълно използваеми...

За училищата също не мога да кажа за съжаление, трябва да питам някой, който е учил там, но имайки предвид нивото и на много училища в самия град, надали е огромна разликата... ако искам да дам на детето си по-добро училище от тези ще намеря начин поне за началното да му осигуря нормален транспорт...
Нещата в крайградските линии са се променили много, поне в тези, за които говоря... Смея да твърдя, че са чудесни и напълно използваеми...

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
DrivinGGoD написа:K_Ilkov написа:?
Аз живея на 15тина км от Ярема и като има хубав сняг карам отсечката от Железница до Ярема - пътя е супер, дори и да падне голям сняг (както тази зима) го поддържат годен за придвижване без проблеми дори и с BMWта с леки задници![]()
![]()
... за тока не знам, но автобусите се движат нормално и са чудесни - нови, топли и редовни... никакъв проблем не е да се пътува с тях... не съм срещал сган никаква поне в нашия район, за други не мога да кажа... както казах по-горе - често ги ползвам когато не ми трябва колата през деня...
За крадците и пазаруването също казах - специално в Ярема има работещ СОТ, по пътя в независимо от къде се минава има големи магазини Фантастико (един от най-готините според мен в София) на Симеоновско и Черни Връх, както и по-малки добре заредени магазинчета в Симеоново, Бистрица и Железница...
Близо до Ярема има една голяма къща-детска градина, начални училища има в Бистрица, Симеоново и Драгалевци... А гимназиите след това като порастнат децата - с автобуса или маршрутката, ако майка им не може да ги кара
А бе човек ти живееш в Бистирца, това си е квартал на София, нормално е всичко да си има. А представи си сега още 15 км към железница да живееш. И то не в населено място като ярема ,ами как вие искате забутан в полето. И айде отначало ше го забуташ детето ти в някое квартално училище...ама после? Като стане 8 клас още ли ше искаш да учи с козарите? Или в някое училище в центъра. И тогава кво детето ти ще пътъува по над 40 км на ден отиване и връщане с градския???? Е то 3-4 часа от деня му ще минават само да се влачи по рейсовете. Ами социалния контакт? като си заврян в гората далече от всички с кой ще говори детето ти, с кой ще играе с кой ще израства? С кой ще се социализира? Подобно място далеч не е правилно за порастване на дете. Виж краен квартал като Бистрица, Симеоново, Драгалевци, става все пак си е квартал...ама още 20 км и то в къща насред нищото... Нече не ми харесва, и ние имаме места точно на излизане от Бистрица дето действително почти по 1 км в всяка посока е поле и гора и наще го мислеха тоя вариант...ама се отказаха.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
Бистрица е село, не квартал.. ако трябва да съм по - точен курортно селище, а най - точен селище на богатите. 
и като отстояние от София, услуги и цивилизация е перфектно, в следващото село Железница (Тексас) няма дори аптека...

и като отстояние от София, услуги и цивилизация е перфектно, в следващото село Железница (Тексас) няма дори аптека...

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
2009- - '92 BMW E36 320i
BMW_RIDER написа:А представи си сега още 15 км към железница да живееш. И то не в населено място като ярема ,ами как вие искате забутан в полето. И айде отначало ше го забуташ детето ти в някое квартално училище...ама после? Като стане 8 клас още ли ше искаш да учи с козарите? Или в някое училище в центъра. И тогава кво детето ти ще пътъува по над 40 км на ден отиване и връщане с градския???? Е то 3-4 часа от деня му ще минават само да се влачи по рейсовете.
Както казах по-рано за мен транспорта не е проблем, дали аз отивайки на работа ще го/ги сваля до училище или майка му/им ще ги закара е без значение... Това зависи от моментното положение на семейството...
BMW_RIDER написа:Ами социалния контакт? като си заврян в гората далече от всички с кой ще говори детето ти, с кой ще играе с кой ще израства? С кой ще се социализира? Подобно място далеч не е правилно за порастване на дете. Виж краен квартал като Бистрица, Симеоново, Драгалевци, става все пак си е квартал...ама още 20 км и то в къща насред нищото... Нече не ми харесва, и ние имаме места точно на излизане от Бистрица дето действително почти по 1 км в всяка посока е поле и гора и наще го мислеха тоя вариант...ама се отказаха.
За това си прав напълно... не се бях замислял... единия вариант е след училище да се мотае насам натам с другите деца около училище или в близкия квартал (Бистрица в случая) и да го приберем когато каже... в този случай е най-лесно ако майката не работи, каквато е целта ми на мен... или просто докато порастне да сме си в Бистрица...
И двата варианта са пред мен... и в двата живея в къща далеч от големия град... а като порастнат децата директно се махаме от града и да си се возят накъдето искат

Convertible написа:Бистрица е село, не квартал.. ако трябва да съм по - точен курортно селище, а най - точен селище на богатите.
Чак пък на богатите