"България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Модератор: Общи модератори
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Re: "България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Айде стига с това, дето на "запад" работели 6 пъти повече.... аз , когато съм монтирал климатици, съм слагал по 3 на ден ( от 9.00 до 19.00 ) и някой друг ремонт, ако е оставало време... немеца по 18 ли монтира???? По скоро за един монтиран взима пари, колкото аз за 2 дни. Или продавачките на "запад" работят по 48 часа.... 
"...It was cheaper to replace the entire unit than get it repaired so I obtained some quotes and not only did they want the $700 for the install they wanted $100-150 bucks to remove the old unit! even though it's R410." - малко цена за демонтаж на стария Панасоник и монтаж на нов.... някъде из щатско!
.

"...It was cheaper to replace the entire unit than get it repaired so I obtained some quotes and not only did they want the $700 for the install they wanted $100-150 bucks to remove the old unit! even though it's R410." - малко цена за демонтаж на стария Панасоник и монтаж на нов.... някъде из щатско!

Последна промяна sa_hellrot на 14 Яну 2012, 1:20, променена общо 1 път
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
alekangg написа:....
Я да видим как да ти го обясня, че и олигофрен да ме разбере...
Предполага се (но не е сигурно), че ти е ясно как се работи в БГ и как в чужбина- за някой дето излиза за 1-ви път си е стресиращо... и да, работи се много повече от това което се работи тук, но заплата не съответства на положения труд, поне не и на очакванията на хората за съотношение работа-пари- тоест по-добре е да работиш повече в БГ и да изкарваш същите пари...
Да видим прост и актуален пример- близка приятелка точно сега, в момента, е по австрийските курорти сервитьорка за 1200€ и бачка като луда по 14 часа... тук работеше спокойно по 8-9 часа и си докарваше по 800€ (НЕ заплата разбира се- с бакшишите)- къде е ползата да си на п*тка си майна за малко повече пари

Не взимам много щото работя в пъти повече от другите- ти онова "НЕ се убивам от работа" не го видя или не искаше да го видиш

Само дето аз НЕ карам БМВ за 10-15 бона, НЕ живея в луксозен апартамент/къща, НЕ ми пука че съм сипал 6-700лв. газ за месеца в кенефа (или че го обслужвам на 2-3 месеца), НЕ ми дреме дали ще похарча 20 или 120лв. в магазина за вечеря, НЕ ми дреме като видя 150+лв. сметка за телефона, НЕ се скатавам и си плащам данъците на имуществото (е, укривам малко на доходите), НЕ мисля как ще вържа месеца, НЕ ми дреме жената като каже "Искам дрешка от мола", НЕ ми пука дали сметката в кръчмата е 50 или 250лв, , НЯМАМ собствен бизнес в чистата му форма, НЯМАМ висше образование, НЕ съм ИТ специалист, НЕ съм шеф на 200 човека, а работя с ръцете си- прост бачкатор съм....... Просто казано за да схванеш- вадя повече отколкото ми трябват, живея си спокойно, харча си на воля, но НЕ се изхвърлям с неразумни разходи и заделям някой лев за разни проекти... Това щом го постигам в БГ с двете си леви ръце за кой чеп ми е да мисля как е по света, пък и не е да не съм го видял тоя свят... Който не може да постигне прилични доходи в БГ- да ходи на майната си да бачка щом иска, аз съм видял и там, и тук и някак се оправям тук добре...
ms написа:...тоест по-добре е да работиш повече в БГ и да изкарваш същите пари...
... Който не може да постигне прилични доходи в БГ- да ходи на майната си да бачка щом иска...

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
кара кенеф, живее в някаква кочина, бачка бачкерска работа и се самоубеждава, че е добре е това българската психология! А навънка е зле, хахахах като бачках в Щатите за 200$ на ден ми беше много зле, най-хубавото лято в живота ми, нека им е зле на българите в чужбина!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Е, ако де!
Не сме затворили границите!
Довиждане, и ни донесете армаганче!

Без страх, без спирачка!
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Вместо темата да се превръща АЗ колко съм добре, нека хората навън и в БГ да си кажат какво бачкат и колко са добре.
Да видим къде е добрето и дали се бачка там по 25/8

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
bam-bam написа:Вместо темата да се превръща АЗ колко съм добре, нека хората навън и в БГ да си кажат какво бачкат и колко са добре.
щом си казал...
строителство (сега основно довършителни работи), в БГ, между 2000 и много хиляди на месец... сега ме мързи- около 2500лв... все си мисля, че надник около 130-150лв. на ден за някой без висше, дето го мързи зимата да работи на студа и с две леви ръце е повече от добре...
Пробвано и в Немция- за същите пари работата е минимум 3 пъти повече като натоварване...
ПС: Навън не се бачка 25/8, няма такова нещо... сигурно знаеш какво е "производителност на труда" и как се постига висока такава

Последна промяна ms на 14 Яну 2012, 1:34, променена общо 1 път
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
ахахахахахахаха, кой е дилъра!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Тоа па Умберто Еко ли е ЛукОйл ли е о'т си не гле'а макаронаджийската мангалистанска държавица къде са най-гоУемите цигань'е у Европата па тръгнАл да се изказва за наш'та убава татковина! и па теа чак с Умберто Еко турнали интервю, алоуууууууу таа шматка не знае къде е тва Булгария бе!!!! и сеа било истина тва, ма истина е ма то не може само да е убаво!!!
глейте сеа имаме едни от най-убавите жени (и лесните
), караме се убави коли, не плащаме ма ич нищо за тех, цените у сервизо на Гошето са напрао на ръба на благотворителността, храната ни е една от хубавите (сиренье, кашкавал ехееее), моем си лепим отвънка на фасадата на панелката квот си искам и да си я боядисвам кват си искам па даже и Булсат да си лепна къде си искам, да не говорим да си я изолирам как си искам, да се возим без колан и да си говорим по жисием-а и кат ме спрат куките - 20леа и бегай, да си боцкам анаболчета и да си ги купувам ма напрао от хлебарницата едва ли не, амфетките - 10еуро - рай, пиьенето - напрао за без пари и се прайш мат къде ти скимне, нищо че си на 15 примерно, телефоните говориш говориш не ти ареса сметката и айдеее да се опраат операторите, ма че имаш да плащаш боли те фара. и тези и още мноооого благинки са за ВСИЧКИ и се ползват от ВСИЧКИ! сеа че немало болници или че нафтата станала 5 лева, беги беееееееее тва са бели кахъри!
и пак казвам не мое само да е убаво бе
П.С: ма аз съм си балък де щом още живея в една тъпа затънала в криза европейска държава лишена от такива прекрасни благинки
глейте сеа имаме едни от най-убавите жени (и лесните

и пак казвам не мое само да е убаво бе

П.С: ма аз съм си балък де щом още живея в една тъпа затънала в криза европейска държава лишена от такива прекрасни благинки

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Да изчакаме повече хора да се изкажат .. имаме 2ри случай на АЗковец дето се мисли за мерило на заплати и работа в Бг 
АКо аз ти дам мои пример, ко правим ?
Мислиш навън не се скатава ли .. за твойта работа надниците не са малки .. и т.н. ... и това за хора без висше и акъл, не знам що мислиш хората ходят .. сигурно са много зле и не виждат , че в БГ стига да им се работи ще взимат ей го по 1-2 бона
Има и друг момент ... цените и разходите, сметнато така картинката става още по грозна .. явно за това бягат и им е по-добре навън.
Ма нека бегълците да кажат ... ко дирят майка си навън

АКо аз ти дам мои пример, ко правим ?
Мислиш навън не се скатава ли .. за твойта работа надниците не са малки .. и т.н. ... и това за хора без висше и акъл, не знам що мислиш хората ходят .. сигурно са много зле и не виждат , че в БГ стига да им се работи ще взимат ей го по 1-2 бона

Има и друг момент ... цените и разходите, сметнато така картинката става още по грозна .. явно за това бягат и им е по-добре навън.
Ма нека бегълците да кажат ... ко дирят майка си навън

кво ревете всички
аз съм си супер в БГ и не разбирам какъв точно ви е проблема
ако някой има болни амбиций да хвърля салфетки в син сити всяка вечер, това е отделен въпрос
аз съм си супер в БГ и не разбирам какъв точно ви е проблема
ако някой има болни амбиций да хвърля салфетки в син сити всяка вечер, това е отделен въпрос
No bling at the Ring
bam-bam написа:Вместо темата да се превръща АЗ колко съм добре, нека хората навън и в БГ да си кажат какво бачкат и колко са добре.
Абе работата е шит, парите са добри, НО нищо не може да замени България, колкото странно да звучи и ако не се лишаваш нищо не спестяваш, тоест пак работиш за да живееш, но не в родината си. Отделно ти скъсват нервите, я шефа, я некой шибан емигрант дето е решил да облизва задника на шефо и работите отиват на " да си ебе мамата" и ти идва някой ден да хванеш гъзоблизкото и шефа и да ги обърнеш с хастара наопаки

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Новороден глист излиза сефте на бял свят, като се измъква от дупката заедно с баща си. Точно в този момент техният човек - почтеният им донор, се пече на плажа.
"Тате, какво е това синьото горе", пита малкият глист.
"Небето, сине".
"А онова голямото синьо отпред?". "Морето, сине.".
Край тях минава пищна дама по монокини.
"Ами това какво е?", пак пита малкият глист.
"Блондинка, сине".
"Много е хубава бе, тате", искрено възкликва младежът.
"Хубава е сине"
. "Тате, ами щом като е толкова хубаво всичко навън, ние какво правим в този ГЪЗ?", логично пита малкият.
"Родина, сине,кво да праиш...

"Тате, какво е това синьото горе", пита малкият глист.
"Небето, сине".
"А онова голямото синьо отпред?". "Морето, сине.".
Край тях минава пищна дама по монокини.
"Ами това какво е?", пак пита малкият глист.
"Блондинка, сине".
"Много е хубава бе, тате", искрено възкликва младежът.
"Хубава е сине"
. "Тате, ами щом като е толкова хубаво всичко навън, ние какво правим в този ГЪЗ?", логично пита малкият.
"Родина, сине,кво да праиш...

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Витанов, що не остана в БГ да не ти се случи нищо от това което изброи, и никога да не събереш пари за къщурката ?
Нима в БГ не е по-различно, да не кажа и по-зле спрямо отношение шеф/работник в тая криза ...
Нима в БГ не е по-различно, да не кажа и по-зле спрямо отношение шеф/работник в тая криза ...

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Едно време пътувах по Русия и веднъж бях в едно село, дето го няма на картата. Гледам стоят там млади хора, работят т'ва-онова, ама мизерия навсякъде страшна. Заговорих се с единия работник и по едно време го питам що седи в тая дупка и се задоволява с мизерията. Човека ме изгледа странно и ми обясни - "Имаме си магазин, има Водка, има обувки, има сметана, месо, яйца, имаме си хубави жени, какво друго ти трябва, какво повече желаеш?" Гледах го, гледах го, обяснява ми как е първа ръка човек. Та и тука в нашата мила татковина е така, повечето хора живеят за да се напият, не им пука от кочините, които карат, не им пука от мизерията, мръсотията, липсата на пътища, тротоари, нормален транспорт, здравна система и още една страница "незначителни" нещица. Животът в Западна Европа не е само работа и пари, това е начин да се насладиш на красотата на техния вариант на живот, да се насладиш на сигурноста, на красивите улици, къщи, пътища. Само като видя как в Холандия е окосена тревата дори и в гората и няма един боклук хвърлен по улицата и забравям за всякаква носталгия. Ще ме прощавате, ама като във филма "Тилт", свиня от кладенчова вода не разбира...
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!