За домашен компютър ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Денис-Белята!!!
Аватар

Re: За домашен компютър ?

Мнение от 00Cool » 14 Яну 2012, 1:05

дамм добър заместител е пс
пу6там кол оф дутии на 40 ин4а и мога да прекарам 5 4аса ахахах
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 14 Яну 2012, 1:06

bum_bum написа:Геймърския компютър си е скъпо удоволствие. Моят също остаря и трябваше да взимам нов, а поне съм дърт геймър и трябва да има нещо да се играе си взех Плейстейшън и честно казано се чудя сега защо не съм го направил по-рано.

Защото не си имал възможността да поцъкаш на плейстейшън по-рано! Всеки геймър, който се е докосвал до конзола просто не иска да играе игри на компютъра! Хайде не всеки, но 90% от хората. :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 14 Яну 2012, 1:11

Не знам какво имаш пред вид да се докосне, изиграл съм на PS3 Resident Evil, Army of Two, малко от God of War 2 и 3, и да ти кажа не ме грабна! Друго си е да си разцъкаш StarCraft, Diablo, FarCray, Crysis! И много приятели са така!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 14 Яну 2012, 1:19

Nukem написа:Не знам какво имаш пред вид да се докосне, изиграл съм на PS3 Resident Evil, Army of Two, малко от God of War 2 и 3, и да ти кажа не ме грабна! Друго си е да си разцъкаш StarCraft, Diablo, FarCray, Crysis! И много приятели са така!

всички игри с коли на конзола са в пъти по-добри, най-малкото - те са правени за конзола, нали така? така!

Diablo, Starcraft, Heroes - и аз съм фен, но тези игри вървят на сносно PC за 1000лв. :ok: :yes:

моя компютър е на 3 години , като тогава беше 1200лв. кутията

Crysis ми върви супер :yes: , ако пък сега човек направи кутия за 1000-1200лв, просто ще е идеално. За мен това е прага - 1200лв. от там натам е скъпо, а преди това евтино и компромис, като частите сам си ги избираш и сглабяш пц-то сам - по възможност :)

знам ли... аз така си мисля :bchug: :ok:

казах 90%, а не всички маниаци :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 14 Яну 2012, 1:29

Май най-добре е един PS3 и един комп, съгласен съм че за момента ако вземеш нещо за 1000лв ще ти върви почти всичко що-годе сносно, въпроса е че след 1-2 години пак ще трябва да купуваш или упгрейдваш, това разбира се ако си фен на 3д екшъните, лошото е че повечето като вземем един комп караме по 4-5г. с него и той става морално остарял и гледаш поне като взимаш да взимаш нещо топ-енд, не че тва дето съм го написал е такова де, иска ми се нещо такова:
Processor Number - i7-3960X
# of Cores - 6
# of Threads - 12
Clock Speed - 3.3 GHz
Max Turbo Frequency - 3.9 GHz
Intel® Smart Cache - 15 MB
Ама трябва да си гледаме възможностите! Пък и вече бачкане, задължения, не остава време за сериозен геиминг, иска ми се да звъна на стария съотборник по-старкрафт и да почнем да си тренираме както навремето, тактики, игра по-часовник и т.н, но не сме вече на 16 и няма и особен смисъл нито време, задоволявам се да гледам лигата в Южна Корея!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 14 Яну 2012, 1:53

Nukem написа:Аз сега ще взимам нещо подобно излиза към 2500 без монитора!
Core i7 2600K Quad Core (3.4GHz (Turbo Boost), 8MB L3, 850MHz GPU, LGA1155) BOX, unlocked
Corsair Hydro Series H80 CPU Cooler (s775, s1155, s1156, s1366, sAM2, sAM3)
Gigabyte P67A-UD3P-B3, P67, LGA1155, DDR3 @ 2133MHz, 2xPCI-E(CF), Dolby SB7.1, Lan1000, SATA RAID 0,1,5,10, 2xSATA 6Gb/s, 4xUSB3.0, ATX
CoolerMaster HAF 922 Case (RC-922M-KKN1-GP)
CoolerMaster GX Series 750W PSU
4x4GB DDR3 1600MHz Corsair Vengeance™ CMZ16GX3M4A1600C9B
Corsair Force 3 60GB SSD w/Bracket (2.5", Sata III, CSSD-F60GB3-BK)
Western Digital AV-GP WD5000AVDS 500GB HDD 3.5"
Palit GTX 570 (PCI-Express, GDDR5, 1280MB)

Съгласен съм. Само, че няма нужда от такъв охладител. 2х4 рам му стигат освен ако не товари със Мия и Солидуъркс. Процесорът може да е 2500К, защото се клоква супер много. Кутията е идеална. За видеокарта може да види нешо на АТИ Радеон 69ХХ, Дъното държи на клок, но също може да се провери нещо на АСУС.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 14 Яну 2012, 2:44

vicho написа:Защото не си имал възможността да поцъкаш на плейстейшън по-рано! Всеки геймър, който се е докосвал до конзола просто не иска да играе игри на компютъра! Хайде не всеки, но 90% от хората. :yes:

:ahah:
Извинявай много ама има игри и Игри. Ако искаш да натискаш 2 бутончета да завиваш наляво и надясно на NFS или да натискаш едно копче за да стреляш на Modern Warfare 3, то тогава конзолата е нещото за теб. Също ако си фен на Mario cart или PES.
Ако искаш обаче да играеш истинска игра и да използваш повече от 2 неврнона на мозъка си, тогава си купуваш PC за да подкараш примерно Starcraft 2, Empire Total War, Civilisation 5, TES Skyrim и т.н
:arrow: с 2 думи цъкалките от сорта на Angry Burds - на конзола, а шедьоврите на индустрията - на РС
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 14 Яну 2012, 3:34

DotA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 14 Яну 2012, 11:56

League of Legends
:mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 14 Яну 2012, 12:06

CS!Immortal game! :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с два километража
Мечтае да кара: e36 М3 COUPE

Мнение от choki_pk » 14 Яну 2012, 15:53

За мен всички сте се филмирали яко и сте се хвърлили на излишно най-скъпото на пазара.Колега не ти трябват конфигурации от това което колегата NUKEM ти предлага.Трябва ти нещо,което има гаранция и нищо друго.Бих ти направил една конфигурация и нека знаещите и можещите да кажат дали е добра или е един голям компромис.

видеокарта- http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=543565
процесор - http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=538937
RAM- http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&pref=tops&i=540220
захранване - http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=540808
дъно (борд) - http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=542585 (по принцип по едно последно проучване борда не е от значение,важно е как ще се конфигурират чарколяците по него)
на последно място слагам харддиска.Земи си някакъв от сорта на това http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=542954 но изчакай още да паднат цените.Един фр го взе на промоция за 150 и нещо лева преди година и половина,тоест преди да стане земетресението.СЛЕД КОЕТО цената му скочи на около 400ЛЕВА!!!
За кутия няма да говоря-това е последното нещо,което ме интересува.Аз пари за това не давам.Някои от комповете ми дори са били сглобени върху бюрото ми :mhihi: :mhihi: :mhihi:.И сега да видя дали с тая конфигурация няма да ми върви и най-тежката игра!!!
Изображение

Марката е една и това е BMW,другото вече е избор на модел.. И винаги съм казвал че е по-добре да ревеш в BMW с тъмни стъкла от колкото да се смееш в някоя хонда.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 14 Яну 2012, 16:05

Колега момчето е написало, че ще играе игри, какви игри ще играе с тази 128-битова шина???? А за процесора няма да коментирам може да влезнеш в tomshardware или друг саит да видиш сравнение и въобще как го оплюха булдозера!

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 14 Яну 2012, 16:15

На игри не играя от 10 г.
Разтърсих се малко преди Коледа за цени на pc с двуядрен процесор, че съм фен на HD телевизията, а трябвало двуядрен комп, за да тръгне HD телевизията, като се монтира pc платката за HD сателитна телевизия.
Оказа се че е е по на сметка лаптоп :shock: и че има четири ядрен лаптоп с 16 гб. РАМ :shock: и 2 гб. видео карта с хдми порт и целия този лаптоп с 15.6 инча монитор едва 1800 лв. :shock: Ще се взема определено.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 14 Яну 2012, 16:22

Нали се сещаш че за този лаптоп процесора и видеото са мобилни версий така са орязани че производителността е с 30-40% надолу, нали се сещаш че няма как да греят яко!

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 14 Яну 2012, 17:42

Аз не мога да играя игри на конзоли, особено first person дет са.. друго си е с мишката. А след 10-15 години се надявам, да слагам очилата, взел пушката и да цъкам така.. движенията и т.н. с ум :)
Нещо като GAMER :yes:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата