Покупка на икономична кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Според вас кой е по удачния избор и защо?

Citroen C3 1.4 HDI ( багажник 305 лт)
13
9%
Peugeot 206 1.4 HDI (комби) (багажник 313 лт)
27
20%
Ford Fiesta 1.4 TDCI (багажник 284 лт)
7
5%
Ford Fusion 1.4 TDCI (багажник 337 лт)
8
6%
Renault Clio 1.5 Dci (багажник 288 лт)
6
4%
Opel Corsa 1.3 cdti (багажник 260 лт)
17
12%
Fiat Punto/Albea 1.3 multijet (багажник 297 лт)
5
4%
От WV групата(fabia, ibiza, polo 1.4 TDI) (около 270 лт) но чух лоши неща за 3 цилиндровите дизелови агрегати.
31
22%
Друг автомобил
24
17%

Общо гласове : 138
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Re: Покупка на икономична кола

Мнение от BAHKATA_TDI » 14 Яну 2012, 19:55

Лично мое мнение, че малка ГРАДСКА кола за жена, в която ще се вози ДЕТЕНЦЕ, трябва да е Бензин.
Поради една единствена причина, загрява достапо бързо от който и да е вид дизел (ТДИ ,ХДИ, ЦДИ и т.н.), а това е най важното според мен за детенцето.
Не знам ти колега в кой град си и колко ще я кара жена ти, защото ние живеем в центъра на София, на жена ми колата и трябва колкото да отиде на пазар, да заведе детето на консултации, да се види с някоя приятелка, като средните и преходи са 2,3 до 5 километра. кара Пунто спортинг, и смея да твърдя, че загрява поне 2 пъти по бързо от БМВ-то, а и харчи колкото него, само че бензин. Няма дизелова малолитражка, която за по малко от 7-9 км да загрее на макс. Ти си прецени какво ти трябва, и какви са ти приоритетите.
А и друго количката е макс до 2 годинки, след това ползваш тип "чадър".

Не знам твоята количка с какви габарити е, но в сгънато състояние рядко се намират колички които да са по-къси от 105-110 см и широко около 65 - 70 см., и ако количката не се разглабя (да се сваля коша) забрави да влезне в малолитражка.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 14 Яну 2012, 20:57

///Maximalniq написа:Е айде сега поне като ще спорим, извадете някакви аргументи... Не може да кажете просто "А класата не става" и това е. :dunno:

безконечни проблеми с всичко и скъпи ремонти

от другата страна на брега седи дачия на макс 2 години, която и да се съсипеш не можеш да я строшиш

за една жена най-важното в колата е да не трябв ада се занимава с ремонти

за тях дори зареждането на бензин е досадно
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 14 Яну 2012, 22:04

BadAngel написа:..........................................за тях дори зареждането на бензин е досадно
:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 14 Яну 2012, 22:35

В едно приятелско семейство жената кара Поло - мисля, че е 2007 г. Малкият си има място на задната седалка и количката им се побира в багажника с малко повече маневри (предполагам, че се свиква и се хваща цаката). Полото е 3 цилиндъра и звучи сякаш е предало богу дух, но няма проблеми с него. На 90 000 км. се сменя водна помпа и агренаж - малко по-скъпо. За разхода - всичко си е относително, а за здравината - няма нещо, което женска ръка да не може да счупи :D
Селото се оказа точно във града

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 15 Яну 2012, 1:28

И откъде разбра че не съм карал? Приятелско семейство има такава и се спукаха от ремонти... за най-малкото нещо трябва да се сваля двигателя...
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 15 Яну 2012, 1:30

ukelichko написа:
BadAngel написа:..........................................за тях дори зареждането на бензин е досадно
:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

не си ли имал приятелка, която те командирова да и заредиш колата ? :)
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 15 Яну 2012, 3:34

Kroki написа:И откъде разбра че не съм карал? Приятелско семейство има такава и се спукаха от ремонти... за най-малкото нещо трябва да се сваля двигателя...

Ето ти сам казваш, че не си карал и поддържал такава. Това семейство явно е взело от по-евтинките А-класи на пазара и са се спукали от ремонти, докато приятелката 3 години вече не знае какво е сервиз и само зарежда доволна от покупката си :winky: Така само от странични наблюдения и то на 1 кола да се изкаваш е малко несериозно :!:
Като вземеш книжка ще ти дам да покараш малко "трошката" пък кой знае може и да останеш изненадан :winky:

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 15 Яну 2012, 9:01

абе аз мога да те заведа при 10 бивши собственици на А-класи да видиш колко от тях нещат и да чуят за тази кола :mhihi:

п.с.Много се радвам,че има доволни от тази кола на кой иначе ще ги продаваме :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 15 Яну 2012, 11:58

ЪЪЪ чакай..... къде видя, че съм написал, че не съм карал? :shock:
Аз книжка имам :winky:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 15 Яну 2012, 12:18

Амиии аз никъде не прочетох нещо то сорта " имах такава и трябва да кажа, че не вози хубаво и много се разваля, аз съм спокоен шофьор ама пак се разваляше постоянно....", за сметка на това прочетох " имам познато семейство с такава и се счупиха да правят ремонти..." Ти къде видя, че си карал и поддържал такава, дори не знаеш откъде се отваря капака :winky: Айде със здраве ама другия път като влезнеш да коментираш дано да си карал форд фиеста, фиат пунто, поло, ситроен ц3, рено клио, пежо 206, опел корса ... за да може да ми кажеш А класата е много по-зле от горе изброените защото ... :arrow:
Последна промяна latrel на 15 Яну 2012, 12:22, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 15 Яну 2012, 12:19

автора е пуснал само дизеляци а с тея цени на нафтата такова животно като икономична кола мисля,че вече не съществува
икономична е малолитражка на гас е тва е. приятно на каране дизелче да но не и икономично

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 15 Яну 2012, 12:25

Ако искаш много място, нисък разход, нова на години, често срещани нормални екстри и ниска цена- такава кола НЯМА!
Или ще я караш по сервизите а това е скъпо или просто няма да има нещо от горните.
Сега се сещам за Fiat Doblo multijet( "новите" баничарки на Еконт). Пътническите имат доста място и като цяло мултиджета харчи малко и не работи като трактор. Но от друга страна това е Fiat! А лично аз съм със жестоки предразсъдъци към тази марка.

ПС: Ако аз бях пред тази дилема, щях да купя 00' или 01' Е46 320d комби или 00'- 01'- 02' E39 525d комби. :yes: И двете не са малки коли, но пък имат много място, прилични екстри да не кажа отлични, здрави са, не са много скъпи вече и поддръжката им не е бог знае к'во а и на разход може спокойно на 46цата да и докараш 6.5-7.0 в града ако я караш леко. :)

Дон Кроки
Аватар

Мнение от Kroki » 15 Яну 2012, 12:31

Ми, точно защото някой съм карал, ама не съм поддържал, не съм гласувал в темата.. няма и да гласувам. Изказах мнение за А класата. Пък, както виждаш не и само моето. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 15 Яну 2012, 13:25

kiko написа:икономична е малолитражка на гас е тва е

и кой нормален ще си сложи детето върху движеща се бомба и то карана от жена :kuku:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 15 Яну 2012, 17:46

я кажи последните 2-3г. колко гръмнали от газова коли има? не някви таксита милионници с най евтините газови а нормални коли.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата