Не познаваш знака, отиваш на проверочен!
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Re: Не познаваш знака, отиваш на проверочен!
Подкрепям колегата zBoost. Колкото е в лента за направо, толкова е и в лента за наляво. И не мога да разбера какво копирате закона? Сами вижте какво сте копнали - водача трябва да се съобразява, както с регулировчика, така и "с
пътните знаци и с пътната маркировка". Това че биват пускани тези, които са за направо не виждам как се отнася до тези, които са за наляво? Вече, ако регулировчика прецени, че така става по-голямо задръстване и ти посочи да продължиш направо естествено, че ще продължиш - колегата не оспорва това.
пътните знаци и с пътната маркировка". Това че биват пускани тези, които са за направо не виждам как се отнася до тези, които са за наляво? Вече, ако регулировчика прецени, че така става по-голямо задръстване и ти посочи да продължиш направо естествено, че ще продължиш - колегата не оспорва това.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
zBoost написа:Владо написа:...
абе вие вред ли сте? закво ме карате да обеснявам и да чертая на пейнт като на малоумни. къде пък видя в мойте постве в тая тема някъде да съм написал, че не съм спазил сигналите на регулировчика, че ми го пействаш тоя закон. за последно обеснявам. на булевард малинов има 2 ленти и 3та която се раширява на това кръстовище за младост 3 и 2 от които поради завишения трафик лявата лента е и за наляво към младост 3. карам си аз в тази лента при което предизборно виждам как светофара е изключен и има регулировчик аз съм с ляв мигач и той е застанал с с рамене КЪМ мен, което означава, че пуска колите за напред, а останалите за наляво (накъдето съм и аз с мигач) ЧАКАТ. при което аз спирам! кое точно не съм спазил като сигнал на регулировчика неразбрах нещо?или си правим вятър на устите
![]()
Просто се получава двусмислица понеже лентата за разширение е пълна а в другата има коли за наляво и направо едновремено и или трябва аз да се сгъча или другите да ме заобиколят. След като регулировчика се обърна и вдигна едната ръка си направих левия завой и като ме пита закво не съм в лява лента му казах, че тая е за наляво също при което очевидно регулировчика НЕЗНАЕШЕ и ми измъмри ДА, ДА все едно не е така
Колега, вчера беше начертал кръстовището, сега виждам, че го няма

На мен ми е интересно, как при положение, че има обособена лента за ляв завой, съседната също има за ляв завой?

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
лява лента- за ляв завой...
средна лента- наляво И направо...
дясна лента- майната и, не ни вълнува...
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
ms написа:лява лента- за ляв завой...
Да де, колега...ама ти сещаш ли се за такова кръстовище, на което да има "издълбана в островчето" лента за ляв завой и съседната лента отново да има за ляв завой? Обикновено тази лента е разделена с двойна непрекъсната линия...?
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
кво толкова странно има неразбирам? лентата за "обособен ляв" е едно разширение на лявата лента където се побират 5 коли и до там. ако си тома неверни мини по малинов и ще го видиш. пейнта го изтрих да не се излагам тука с тъпи карикатури и ей такива обеснения като за и аз незнам кви. в левия завои има 2 платна и спокоино се влиза, независимо ква е маркировката на разширението. преди бяха 2те ленти за направо, но заради трафика понеже разширението се пръска по шевовете и колите за наляво спират другите ги заобикалят от дясна лента и става cirque de soleil или се правят калници, та го промениха добавиха левия и смениха и светофара и тва е едно смислено нещо къде съм видял. от тогава на тоя ляв не съм чакал 1 секунда при светофар, а при случая с тоя регулировчик брадясахме. та сега е повече от изяснено затва викам да резнем
повече тука преди да има лок

- Amateur
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525D
- Мечтае да кара: BMW M5 Competition
Може да е предложено но още не е прието поне така каза баща ми а е 25 години полицай..
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Не четох цялата тема,обаче ми е чудно,как ман...упс,ромите имат книжки,като те самите не могат ни да четат нито да пишат...И въобще,мисля че трябва да има закон за тая работа,не някакво основно образование да има,а поне средно такова...
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Е.Димитров написа:Не четох цялата тема,обаче ми е чудно,как ман...упс,ромите имат книжки,като те самите не могат ни да четат нито да пишат...И въобще,мисля че трябва да има закон за тая работа,не някакво основно образование да има,а поне средно такова...
Мен ако питаш, и гласуването ако го напраим така поне със средно доста проблеми ще си решим...
По темата - това е супер инструмент за рекет.. ходи обясни на полицайте ,че просто не си спазил знака, а не ,че не го знаеш... Нали се сещате като са двама ,че винаги може да напишат ,че не го знаеш... само дето ако примерно глобата за забранена улица е 20 лв, да те върнат на проверовачен е доста по солено..ше има - " ааа ама за проверовъчен изпит няма да се разминете с 20 лв...."
Общо взето тия в парламента мислят с гъза си....
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3