Малко инфо относно дарение за дом за сираци?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Малко инфо относно дарение за дом за сираци?

Мнение от blackrider » 16 Яну 2012, 17:36

Колеги някой ако е дарявал или знае къде и каква е процедурата да ме упъти.
Имаме много играчки от малкия с които той вече не играе.Има доста запазени и почти нови.Искаме да ги дарим на дом за сирачета които си нямат. Не искам да ги изхвърлям ,но не можем да влезнем в стаята му от купища такива които си седят по кашоните / в редки случаи/ иначе са почти винаги разпилени на камари и ми омръзна да подреждам. Интересува ме за гр.София
Имаме и дрешки също.
Благодаря

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Re: Малко инфо относно дарение за дом за сираци?

Мнение от goguma » 16 Яну 2012, 18:19

Привет, колега, и аз правих същото действие наскоро, и понеже и двамата сме от София, лесно ще те упътя. Та наскоро занесох едни торби с играчки за деца, но не в конкретен дом, а в пункт на червения кръст, откъдето вече се разпределят по различните домове. Пунктът се намира на 10 метра зад бензиностанцията "Шел" на бул. България в посока Бояна, малко след кръстовището с Гоце Делчев, сещаш се за кой "Шел" говоря, предполагам. В блока точно зад 'Шел' има една желязна врата с решетки, това е пунктът. Там ги оставих, надявам се са достигнали в крайна сметка до дечицата. Иначе за конкретен дом в София не се сещам къде има, най-близкия който знам е този на отец Иван в Нови Хан, може и там да отидеш, на 10 минути с кола е.

Скоро мисля пак да ходя да оставя дрешки и разни други :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 16 Яну 2012, 19:23

Колега Шел посока Бояна има само на пл.Ручей-доста преди бул.Г.Делчев.След това посока Бояна -няма никаква бензиностанция?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 16 Яну 2012, 19:55

Охх извинявай, колега, моя грешка, имах предвид преди, а не след кръстовището с бул. Гоце Делчев :) Точно тази е бензиностанцията 'Шел', която се пада след кръстовището с бул. Гешов в посока Бояна :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 17 Яну 2012, 16:20

Избери си... http://www.goldenpages.bg/domove_za_det ... riji/SOFIA Всички са за деца, лишени от родителски грижи. :) Няма да те върнат от нито един дом, особено ако е дарение.
Да караш Peugeot е страст!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 17 Яну 2012, 18:49

Eva* написа:Избери си... http://www.goldenpages.bg/domove_za_det ... riji/SOFIA Всички са за деца, лишени от родителски грижи. :) Няма да те върнат от нито един дом, особено ако е дарение.

Мерси колежке :yes: още сортираме с малкия коя играчка иска да си остави и коя да подарим :)

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 17 Яну 2012, 19:02

Евала колега !
Уважавам хора като теб !
Миналата година около Коледа във училището беше оставен един Дядо Коледа и написано "Дарения за дом за сираци". Понеже имам малка сестра и аз като теб сортирах нещата и занесох някои работи. Към 23.12. дойде един Шевролет комби празен и си тръгна с пълен багажник + свалени задни седалки и там всякакви работи.
Някои хора носиха и различни неща от дрехи и играчки, като печки за греене, един телевизор имаше и много такива техники.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 17 Яну 2012, 19:03

blackrider написа:
Eva* написа:Избери си... http://www.goldenpages.bg/domove_za_det ... riji/SOFIA Всички са за деца, лишени от родителски грижи. :) Няма да те върнат от нито един дом, особено ако е дарение.

Мерси колежке :yes: още сортираме с малкия коя играчка иска да си остави и коя да подарим :)

И аз имам доста,може едно групово ...
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 17 Яну 2012, 19:09

Eva* написа:) Няма да те върнат от нито един дом, особено ако е дарение.

Мене днеска ме върнаха. Бях приготвил 2 чувала, днеска се изпраха и изсъхнаха последните дрехи. И ги занесох в един дом в Бургас. Показаха ми вратата, щото било нямало разписка от химическото чистене :shock: ... а то покрай чантите не се седи от миризма на прахове, омекотители :no:

Намерих 2 момченца вънка, връчих им чантите и им светнаха очите. Набързо дойдоха още 10 и работите се разпределиха :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 18 Яну 2012, 16:13

Ходете в пункта на червен кръст, защото от домовете нямат право да приемат дарения от съображения за сигурност. Като ги дарите в червен кръст се дезинфекцират и разпределят по домовете.
Live it like you Love it

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 19 Яну 2012, 2:11

ogata написа:
Eva* написа:) Няма да те върнат от нито един дом, особено ако е дарение.

Мене днеска ме върнаха. Бях приготвил 2 чувала, днеска се изпраха и изсъхнаха последните дрехи. И ги занесох в един дом в Бургас. Показаха ми вратата, щото било нямало разписка от химическото чистене :shock: ... а то покрай чантите не се седи от миризма на прахове, омекотители :no:

Намерих 2 момченца вънка, връчих им чантите и им светнаха очите. Набързо дойдоха още 10 и работите се разпределиха :mhihi:

Ами да - трябва да са минали през химическото.
Нищо не пречи да звъннете няколко телефона, преди да решите да носите чувалите, и да разберете какви точно са процедурите.
Червеният кръст също е добра идея.
Като цяло хубаво е да не отиват в кофата работи, които могат да се ползват от някой друг :)

Иначе освен домове за сираци има и всякакви училища (и др.) за деца с увреждания. Там също приемат дарения :) Не съм запозната с процедурите, но не е трудно да се намерят контакти и да се попита.
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 22 Яну 2012, 14:40

Също могат да се дарят и в черква, където след това се раздават на бедните. В много от домовете вече отказват дрешки понеже имали достатъчно. В същото време по улиците има хора за които едни обувки или топло яке биха се оказали животоспасяващи в този студ навън. Малко преди Коледа се поинтересувах къде мога да занеса такова дарение и бях насочен към Първа Евангелистка Църква в центъра. Те имали контингент от бедни хора на които помагат. Прегледахме гардероба в къщи и понеже имахме доста дрехи, които са нови или като нови, но не носим решихме да ги дадем на хората в нужда. С помощта на още няколко приятеля успяхме да съберем една пълна до горе баничарка с дрехи за малки и големи :) Надявам се да сме успели да помогнем поне малко на хората в неравностойно положение.
Изображение

Назад към Извън Темата