За Наглостта на Паркинги и гаражи!!! БЕСЕН СЪМ!!!
Модератор: Общи модератори
- zenthel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528i
- Мечтае да кара: Самолетоносач
За Наглостта на Паркинги и гаражи!!! БЕСЕН СЪМ!!!
Здравейте колеги!
Новината накратко:
Паркирам колата пред къщата, аварийните включени, двигателят работи!
Излизам до двора за да натоваря някои неща, минавам през мивката, има няма 5-6 минути съм се забавил.
Излизам и какво да видя... киндер сюрприз, паякът вдига колата.
Как смеят да я вдигат, докато работи по дяволите!
Не съм за някаква дребна сума 30, 40, 50лв, въпросът е принципен.
Плащам 43 ЛВ (ЧЕТИРИДЕСЕТ И ТРИ!) и получавам БОНУС ФИШ на стойност 20лв! Да се плати до 7 дни.
Такса репатриране я платих 43лв, прибрах си колата, но Фиша няма да го плащам!
Какво следва ако не се плати? Става ли на акт? Какво да се очаква?
Новината накратко:
Излизам до двора за да натоваря някои неща, минавам през мивката, има няма 5-6 минути съм се забавил.
Как смеят да я вдигат, докато работи по дяволите!
Не съм за някаква дребна сума 30, 40, 50лв, въпросът е принципен.
Плащам 43 ЛВ (ЧЕТИРИДЕСЕТ И ТРИ!) и получавам БОНУС ФИШ на стойност 20лв! Да се плати до 7 дни.
Такса репатриране я платих 43лв, прибрах си колата, но Фиша няма да го плащам!
Какво следва ако не се плати? Става ли на акт? Какво да се очаква?
Последна промяна zenthel на 06 Май 2012, 17:28, променена общо 1 път

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Re: За Наглостта на Паркинги и гаражи!!! БЕСЕН СЪМ!!!
По закон след седмия ден започват да текат лихви,но дефакто какво точно се случва 

Какво пише на фиша?
ГЛОБАТА С ФИШ НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ/THE FINE TICKET CAN NOT BE PUT UNDER APPEAL
Получих екземпляр от глобата с фиш и не оспорвам допуснатото нарушение. Глобата ще заплатя в 7 /седем/ дневен срок чрез пощенски запис в пощенска станция или чрез банков превод по сметка ...
....и си го подписал- значи си съгласен.
ЗДвП: Чл. 186. (7) Издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление.
ГЛОБАТА С ФИШ НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ/THE FINE TICKET CAN NOT BE PUT UNDER APPEAL
Получих екземпляр от глобата с фиш и не оспорвам допуснатото нарушение. Глобата ще заплатя в 7 /седем/ дневен срок чрез пощенски запис в пощенска станция или чрез банков превод по сметка ...
....и си го подписал- значи си съгласен.
ЗДвП: Чл. 186. (7) Издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление.

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
До колкото знам,фиша след седмия ден се превръща в постановление и това от около година.Аз моите си ги плащам винаги в срока
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Да и освен, че придобива силата на наказателно постановление се трупат и лихви. Но ако глобата не бъде заплатена в срок от три години се погасява.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Според мен тия от паркинги и гаражи са нагли помияри-рекетьори,вдигат коли където е непотребно и където им мине номера ,вдигнаха ми колата точно там където не пречи,не стига че всеки си прави магазин а няма парко места пред него,а после идва паяка и ти я вдига,на 10 метра от мен имаше поне 5 коли които бяха в нарушение и пречат на градския транспорт,ама около моята нямаше никой или съответните стикери на стъклото(ако си с стикер на мвр може да си спираш на моето място и не пречиш или нарушаваш знак еди си кой)съответно и ако колата ти е черен мерцедес S65 AMG с номер който лесно се помни
и аз съм бесен на недомислиците и малоумията в България
и аз съм бесен на недомислиците и малоумията в България

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
im0tep написа:До колкото знам,фиша след седмия ден се превръща в постановление и това от около година.Аз моите си ги плащам винаги в срока
Колега, законът е от 2007 в сила, ако не се лъжа, не е от година

До колегата който е пуснал темата. Дори и да не платиш фиша, той няма да ти излиза като неплатена глоба в КАТ, защото нямат единна система за контрол на фишовете. Това разбира се не означава, че НАП няма да ти изпратят писъмце за доброволно плащане

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Само да поясня, че лихви върху глоби НЕ се начисляват 
Към автора - издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление и се изпраща за събиране на публичния изпълнител. Значи няма да ти издават наказателно постановление и НЕ можеш да обжалваш!
Можело е да не се съгласиш да подпишеш фиша, в който случай се съставя акт и последващо постановление.

Към автора - издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление и се изпраща за събиране на публичния изпълнител. Значи няма да ти издават наказателно постановление и НЕ можеш да обжалваш!
Можело е да не се съгласиш да подпишеш фиша, в който случай се съставя акт и последващо постановление.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
zenthel написа:Здравейте колеги!
Новината накратко:
знам, че не е това което искаш да чуеш но...
защо си бесен? защото си си оставил колата на аварийки където не е трябвало и ти е работил двигателя? следващия път искаш да ти строшат прозореца за да ти угасят колата преди да я вдигнат?
паяка е минавал от там, хвърлили са таро картите и са решили че си там само от 5 минути ама картите казват, че няма да те има 30 минути и са решили да ти вдигнат колата...
не си прав...
рискувал си и са те олепили- проблема е твой...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Колега ако не го платиш в 7 дневния срок за лихви незнам но има санкция за това че не си внесъл в срока и става почти двойно.Преди 2-3 години така се направих на ощипан и после си платих като поп .А вече не се ли заплаща само репатрака ? За какво е тоя фиш ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Jordana написа:Колега ако не го платиш в 7 дневния срок за лихви незнам но има санкция за това че не си внесъл в срока и става почти двойно.Преди 2-3 години така се направих на ощипан и после си платих като поп .А вече не се ли заплаща само репатрака ? За какво е тоя фиш ?
Преди дори беше акт

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
Колега, нищо лично че не се познаваме, нито имам идея от къде са ти дигнали колата - може да е била в средата на празен паркинг, НО.... писнало ми е от тарикати дето спират за "5" минути да разтоварят нещо. Всеки път като ходя с колата до Бизнес Парка и в 99% от случаите когато я оставя на клиентския паркинг и все пристигат разни товаро-разтоварачи за по 5 минути. Пред нас същото - бусове, камиони, коли ... все някой има нещо да прави за 3 минути до магазинчето до нас и не го ебе колко хора задръства
Това че Паркинги и Гаражи за педали е ясно, но в случая не можеш да им кажеш "нагли" при условие че са си свършили работата. Проблема не е в тях - проблема е че никой не си купува парко места като направи някакво магазинче/заведение а и всяко семейство вече е с по 2+ коли и 0 гаража. Така че нормално е да е такава ситуацията
Това че Паркинги и Гаражи за педали е ясно, но в случая не можеш да им кажеш "нагли" при условие че са си свършили работата. Проблема не е в тях - проблема е че никой не си купува парко места като направи някакво магазинче/заведение а и всяко семейство вече е с по 2+ коли и 0 гаража. Така че нормално е да е такава ситуацията
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Институцията трябва да се казва "Липса на паркинги и гаражи"
Аз 2 пъти съм си заварвал колата на везна под паяка, 2 пъти със залепен фиш на стъклото (лепилото пада след 5 мивки и усилено търкане) ... Ама чак пък тема да пускам... 

- zenthel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528i
- Мечтае да кара: Самолетоносач
Jordana написа:Колега ако не го платиш в 7 дневния срок за лихви незнам но има санкция за това че не си внесъл в срока и става почти двойно.Преди 2-3 години така се направих на ощипан и после си платих като поп.
Това e отговорът, който очаквах.
Благодарско!

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Много, много отдавна спрях да плащам фишове... От 2008-ма иам за неправилно паркиране, хехе, бясна лии, по едно време ме вдигаха нон-стоп... до момента нямам постановления.. Е още ги чакам де
Истината е, че голама част по незнайни причини потъват някъде, избора е твой... аз ги отебах тотално, талона си е в мен, в КАТ не стъпвам, не е добър пример, но е факт, че поне 3 такива ... нищо... Вдигали са ме от невероятни места.. абе темата е дълга... в София просто... няма оправия с тва паркиране