Концентрация при учене

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Концентрация при учене

Мнение от nandrolon » 18 Яну 2012, 13:01

Трябва да си намериш нещо интересно дори и в сухата и тежка материя,или пък някакъв друг стимул.Пример: Аз няма да работя за 300 лева на месец и единствения начин да не се случи това е да изкарам изпита, т.е. да се опитам да разбера това което чета , не просто да си прелиствам някакви си 1500 страници.
Знам ли , отдавна съм приключил с ученето, но концентрацията като цяло убягва когато се занимаваш с неща без да имаш желание.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 18 Яну 2012, 13:09

Явно всичко го имаме този проблем с концетрацията при учене :mhihi: Какво правя аз - чета, чета, разсейвам се за 2-3 мин. и после пак продължавам...и така не мисля за странични неща. Нищо друго не ми помага.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 18 Яну 2012, 13:11

Изключи комп, гсм, музика да е тихо. И почваш да на глас, защото често като почна да уча и почват размисли за некви бмв-та и и т.н. :mhihi: . Като четеш на глас, едновременно го четеш и слушаш и го запомняш по-лесно.!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 18 Яну 2012, 13:14

Неведнъж ми се е случвало да чета на глас и въпреки това да продължавам да си мисля моите си неща :mhihi: :banghead:
Мъча се да вляза в концентрация, мъча се, мъча се , ама нъцки, то си знае неговата :mhihi: :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 18 Яну 2012, 13:20

Това също е вариант!
Аз и да искам не мога без РС, тъй като повечето неща са ми на него и няма как.
От опит ще кажа, че ако сега има проблем с концентрацията момчето, то повярва ми два дена преди изпита...и 3000страници ще прочетеш.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 18 Яну 2012, 16:25

To be a good professional engineer, always start to study late for exams because it teaches you how to manage time and tackle emergencies. -Bill Gates

:lol: :lol:

А иначе кафе, записки, стигаш до някъде и преговаряш, като се уверяваш, че си научил до този момент. А и дано има някакви картинки между тия 1500 страници :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 18 Яну 2012, 17:06

Хаос написа:2. представи си, че имаш себе си за събеседник и имаш задачата наум да му обясняваш на събеседника си, това което ти четеш, защото той не може да го види

Тва е много готино, добре се получава, ама много се караме ... щото тоя дето обеснява е умен, а този който асимилира е тъп и вече не се разбират. Чета 50 страници за 2 часа - говоря за четене с глава, не с очи ... На всеки 10 минути ми се доспива, затова чета прав и пия яко мед и вода(че кафетата ще ми разбият сърцето) - дава повер!

Телефоните няма как да ги изключа :) Музика също не слушам ... пробвах, ама спирам да чета и почвам да си пея :) По 7-8 часа на ден трябва да чета, за да изчета материала.

Има много полезни съвети, благодаря!

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 18 Яну 2012, 17:59

Дано успееш. На всеки 2 часа излез на малко свеж студен въздух да се освежиш малко :yes:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 18 Яну 2012, 18:30

Vra4anin написа:... това става като си направиш една бърза ножка ... :mrgreen: :mhihi:

+1 :mhihi: (сериозно)
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 18 Яну 2012, 18:59

Ronka написа:
Vra4anin написа:... това става като си направиш една бърза ножка ... :mrgreen: :mhihi:

+1 :mhihi: (сериозно)

ако пие Гинко Прим,иска не иска ще му се наложи..

Това изправя жезъла яко :lol:
И полза за ученето има :ok:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 18 Яну 2012, 23:35

jordanov написа:Колеги, дайте съвет как да се концентрирам мамка му. Почвам да чета и след 1 минута мисля за жени, коли, дискотеки и работа ... И нищо не ми остава в главата. Ако има вариант без хапчета.

Темата е сериозна имам да науча около 1500 страници тежка и суха материя за 7-8 дена ...

Просто е, не четеш ;) Вместо това си намираш алтернативни начини за учене:

1. Видеоуроци/tutorials - тва е най-доброто за мен, не съм хващал книга и не съм чел от години, не помним кога последно съм чел някво книжле. Има такива на всякаква тематика, така че няма да ти е проблем. Единствената евентуална пречка е, че едно 95% са на английски, та ако не шпрехаш езика отпада, като вариант.
2. Колеги/жки - събираш се с тези, които са по-в час с нещата, къде на кафенце нещо, къде в общежитието/квартирата там ти си знаеш. Освен всичко друго, ако колежката достатъчно те кефи, можеш и да ѝ се отплатиш...в натура след края на уроците :mhihi:
3. Ако не си от срамежливите отиваш директно при доцента, професора или който там ти преподава и го питаш квото не ти е ясно да ти го обясни.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 19 Яну 2012, 2:02

Като дойде сесия и се пръкват разни подобни теми.

Като си седнеш на гъза. Тва е :mhihi: Всичко останало са оправдания... Не си ли го наложиш сам, не знам как ще стане иначе :)
И аз имам 2 вечери за да довърша курсова и да прочета един тон книги... А съм цар на моткането... В последстиве като се наканя и не мога пък да стана от учебника :mhihi:

Иначе чета и си водя записки по принцип. По конспекта си изкарвам най-важното от въпроса, за да ме подсеща какво трябва да кажа.
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Го на Ракйя
Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA

Мнение от em1l » 19 Яну 2012, 3:33

Сутринта ставам в 8.00 и почвам да уча че отлагам вече от 3-4 месеца а изпита ми е на 25-ти :dummy: :dummy: . Трябва да уча че налях една камара пари да замина на бригада а пък ако имам изпит може да не ми дадът виза :bowdown:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 19 Яну 2012, 4:10

Откакто съм в сесия и мен ме мъчи този проблем....незнайно как за сумати време не прочетох 1 страница и точно ВЕЧЕРТА преди изпита се хванах и прочетох материалите на 1 дъх цели 2 пъти :mhihi: ...резултата е,че минах изпита!Макар и да ми се иска да протича по този начин учението ми....все така се получава :dunno: Не мога да се концентрирам и това е....а навремето всичко помнех като диктофон :shock:
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 19 Яну 2012, 4:26

((:BuKcu:)) написа:Какво правя аз - чета, чета, разсейвам се за 2-3 мин. и после пак продължавам

И при мене е подобно-разсейвам се,разсейвам се,чета 2-3 мин. и после продължавам с разсейването. :D
Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата