LCD TV или LED TV и за какво е този интернет в тях?
Модератор: Общи модератори
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Re: LCD TV или LED TV и за какво е този интернет в тях?
slatanic написа:Отиваш и гледаш и което ти хареса взимаш.Аз съм много доволен от моя панасоник като единственото му слабо звено е подръжката на субтитри на български през флаш плеъра.Как ли не ги мъчих и не и не.
От там на сетне картината му е повече от страхотна и то при скапания сигнал от булсатком.Скоро надявам се ще имат хд приемници тия,че от месец вече ги чакам.
Иначе на блурей нямам забележка.Скоро гледах аватар и мога да кажа,че съм супер доволен.
За парите си удря в земята всяка една 42ка лсд мое мнение.
Няма ли някакъв фирмуер за обновяване за тоя панасоник

Много като тебе вече плакаха ...
- Alex_GT3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `04 M3 CSL, Audi TT 1.8T
acho.rs написа:Alex_GT3 написа:Септември месец си взех този модел http://www.technopolis.bg/b2c/details/1 ... DL-40EX520, който е с X-Reality процесор. Дълго време проучвах и следях оферти, докато се спра на него. Отначало бях се запътил към 3Д телевизор на Сони, но като си направих сметката колко пари ще дам после за 3D Blu-Ray кино и се отказах. Избрах Сони, защото сме имали такъв телевизор в семейството дълги години и знам, че е страшна машина. Ако някой иска 3Д да се огледа за Samsung. Там има онлайн страница с филми, която се обновява постоянно. Именно това е предимството пред Сони. Както и да е. Моя телевизор го съчетах с ето това домашно кино ------> http://www.technopolis.bg/b2c/details/5 ... -DAV-DZ740 и се получи чудесна комбинация. Звука е много добър, но има един голям недостатък, който не съм оправил още и той е, че като си пусна филм през флашката и не ми тръгва звука на киното, а само на телевизора. Някой знае ли нещо по въпроса?
Това двд нямаше ли и флашка![]()
ЕХ520 е добър телевизор , но ако не е нета да блазни , картината не е кой знае какво.
Много голям плюс на сони е опцията за 24 кадъра в секунда - много проста , но полезна екстра която май другите нямат .
Между другото забравих да спомена, че Сони предлагат удължаване на гаранцията до 5 години, което си е огромен плюс при избор на нов телевизор. Ако хубавите телевизори ви се виждат скъпи, то има много изгодни схеми на разсрочено плащане без оскъпяване.
- HeBePeH
- Lulin Boys Cska Sofia
-
- Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
- Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG
slatanic написа:Отиваш и гледаш и което ти хареса взимаш.Аз съм много доволен от моя панасоник като единственото му слабо звено е подръжката на субтитри на български през флаш плеъра.Как ли не ги мъчих и не и не.
От там на сетне картината му е повече от страхотна и то при скапания сигнал от булсатком.Скоро надявам се ще имат хд приемници тия,че от месец вече ги чакам.
Иначе на блурей нямам забележка.Скоро гледах аватар и мога да кажа,че съм супер доволен.
Колега аз ги подкарах , 2 -3 странци по-назад бях писал за програмката и кое да избереш за форматиране , само че и маркираш всичките субтитри и тогава избираш как да ги форматираш и се получава
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

HeBePeH написа:slatanic написа:Отиваш и гледаш и което ти хареса взимаш.Аз съм много доволен от моя панасоник като единственото му слабо звено е подръжката на субтитри на български през флаш плеъра.Как ли не ги мъчих и не и не.
Колега аз ги подкарах , 2 -3 странци по-назад бях писал за програмката и кое да избереш за форматиране , само че и маркираш всичките субтитри и тогава избираш как да ги форматираш и се получава
Я дай някой файл които си направил да го пробвам.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Alex_GT3 написа:acho.rs написа:Alex_GT3 написа:Септември месец си взех този модел http://www.technopolis.bg/b2c/details/1 ... DL-40EX520, който е с X-Reality процесор. Дълго време проучвах и следях оферти, докато се спра на него. Отначало бях се запътил към 3Д телевизор на Сони, но като си направих сметката колко пари ще дам после за 3D Blu-Ray кино и се отказах. Избрах Сони, защото сме имали такъв телевизор в семейството дълги години и знам, че е страшна машина. Ако някой иска 3Д да се огледа за Samsung. Там има онлайн страница с филми, която се обновява постоянно. Именно това е предимството пред Сони. Както и да е. Моя телевизор го съчетах с ето това домашно кино ------> http://www.technopolis.bg/b2c/details/5 ... -DAV-DZ740 и се получи чудесна комбинация. Звука е много добър, но има един голям недостатък, който не съм оправил още и той е, че като си пусна филм през флашката и не ми тръгва звука на киното, а само на телевизора. Някой знае ли нещо по въпроса?
Това двд нямаше ли и флашка![]()
ЕХ520 е добър телевизор , но ако не е нета да блазни , картината не е кой знае какво.
Много голям плюс на сони е опцията за 24 кадъра в секунда - много проста , но полезна екстра която май другите нямат .
Между другото забравих да спомена, че Сони предлагат удължаване на гаранцията до 5 години, което си е огромен плюс при избор на нов телевизор. Ако хубавите телевизори ви се виждат скъпи, то има много изгодни схеми на разсрочено плащане без оскъпяване.
Няма хубаво Сони на безлихвено изплащане . Поне от декември до сега няма .
Хубавото на сонитата е че предлагат 24П , нет и 3Д в доста модели . Лошото е че ако искаш и хубава картина покрай тея неща , трябва да дадеш над 2000 лева .
Ronka написа:slatanic написа:....
Имаше преди около 2 месеца. Но освен виерата да стане по шарена и да се добавят повече игри и приложения не видях съществена разлика.
Субтитрите не се оправиха! Според мен най хубаво е да се използва медиен плейър или DLNA, все пак това е телевизор и тази му функция е страхотна

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
swh_bmw написа:Ronka написа:slatanic написа:....
Имаше преди около 2 месеца. Но освен виерата да стане по шарена и да се добавят повече игри и приложения не видях съществена разлика.
Субтитрите не се оправиха! Според мен най хубаво е да се използва медиен плейър или DLNA, все пак това е телевизор и тази му функция е страхотна.
Aко има тази опция е най-добре,да

Много като тебе вече плакаха ...
- kalanak
- кандидат ентусиаст
-
Нищо не разбирам от телевизори имам две ЛСД 42ки самсунг фул ХД.Сестра ми си купиха лед 32 ка самсунг за 1000 лева на промоция.Разликата в картината е унищожителна в полза на леда 

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
kalanak написа:Нищо не разбирам от телевизори имам две ЛСД 42ки самсунг фул ХД.Сестра ми си купиха лед 32 ка самсунг за 1000 лева на промоция.Разликата в картината е унищожителна в полза на леда
Напълно си прав. Нищо не разбираш от телевизори

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
Благодарение на това мнение на колегата
най-накрая и аз успях да ги подкарам тия субтитри на панасоника.
Амин братя.

HeBePeH написа:Колега така става на dvd-то ми ,което е самсунг . Но при панасоника не става за жалост .
Колеги пробвайте така.
зтеглих си Notepad ++, инсталирах я на български
отаворих с нея субтитрите и от менюто "Оформление" избрах опцията - Конвертирай до UTF-8(без ВОМ)
след което Save върху оригиналния файл и - това е - отнема не повече от 1 мин, не изисква вграждане.
при пускане на файла през USB след стартиране на вътрешния плейър от бутона Options на дистанционното
избрах субтитрите (включих ги) , след което от езиковото меню избрах Unicode
считам проблема си за решен
Това мнение го намерих в един форум , но при мен отново не се получава
най-накрая и аз успях да ги подкарам тия субтитри на панасоника.
Амин братя.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
kalanak написа:Нищо не разбирам от телевизори имам две ЛСД 42ки самсунг фул ХД.Сестра ми си купиха лед 32 ка самсунг за 1000 лева на промоция.Разликата в картината е унищожителна в полза на леда
Има си класове . По принцип само диодната подсветката не е гаранция за по-добра картина , но реално ЛСД не се развива от близо 2 години и от тогава насоките са изцяло в развитието на ЛЕД-а . Така че няма как модел края на 2011та да е с по-слаба картина от такъв от 2009та .
32ка за 1000лв сигурно е Д6000 - наистина добър телевизор .
ПС:Да не забравяме и че разликата между ЕДЖ ЛЕД и Фулл ЛЕД е огромна:)
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
acho.rs написа:ПС:Да не забравяме и че разликата между ЕДЖ ЛЕД и Фулл ЛЕД е огромна:)

Never mistake motion for action...
Да вдигна малко темата с едно въпросче.Някой има ли идея как да направя по-големи тия субтитри?Щото от менюто така и не успях.
Още при редактирането им ли да ги уголемя по някакъв начин или?За панасоник плазма става въпрос както съм казвал и преди в темата.
Още при редактирането им ли да ги уголемя по някакъв начин или?За панасоник плазма става въпрос както съм казвал и преди в темата.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Единствените ТВта на които знам че могат да се регулират субтитрите са Вестел (известни като Краун/Финлукс/Хитачи според надценката за име)
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
А аз реших за нова година, вместо ЛЦД и ЛЕД, си взех 42" 1080p Панасоник Виера ПЛАЗМА.
Кво да говорим - до 1000 лева всички лед-ове бяха с констраст МАКСИМУМ 500 000 : 1, време за отговор 2мс, ниска яркост и най-много 100 херца честота. Аз за тея пари си взех плазма с контраст 5 000 000 : 1, 0.001мс време за отговор, 3 пъти по-голяма яркост и 600 херца честота и МНОГО по-добър зрителен ъгъл. Пуснах му интернет от рутерчето и си ползвам youtube, shoutcast, skype и т.н. без да включвам компютъра. Че и usb клавиатура поддържа
За мен дилемата ЛЕД вс Плазма приключи още щом ми я включиха там, за да я сравня с ЛЕД конкуренцията.
Кво да говорим - до 1000 лева всички лед-ове бяха с констраст МАКСИМУМ 500 000 : 1, време за отговор 2мс, ниска яркост и най-много 100 херца честота. Аз за тея пари си взех плазма с контраст 5 000 000 : 1, 0.001мс време за отговор, 3 пъти по-голяма яркост и 600 херца честота и МНОГО по-добър зрителен ъгъл. Пуснах му интернет от рутерчето и си ползвам youtube, shoutcast, skype и т.н. без да включвам компютъра. Че и usb клавиатура поддържа

За мен дилемата ЛЕД вс Плазма приключи още щом ми я включиха там, за да я сравня с ЛЕД конкуренцията.