Впечатления от Гранд Чероки V8 до 99 година?
Модератор: Общи модератори
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Впечатления от Гранд Чероки V8 до 99 година?
Не...не е заради снега 
Знам, че трябва да я пусна в офроуд форума, просто...убедил съм се многократно, че тук има колеги с всякакви интереси, увлечения и лични впечатления - искам конкретика от колеги от форума най-напред - после ще видим какво ще кажат и в офроуд форума
Зимата карам колкото през останалите 3 сезона, като гледам един или два уйкенда от месеца да съм на място с голяма надморска височина.
Вили, хижи и т.н. ме влекат доста зимата
Решил съм да вземам джип...
Изискванията са следните:
- ДА МИ ДОПАДА ВЪНШНИЯТ МУ ВИД!
- цена - до 6000-7000 лева
- голям бензинов мотор
- автоматик
- дълга база
- комфорт на пътя
- сравнително добра 4х4 система
- повече екстри !
- ЕГН-то му да е в диапазона: 96-99 година.
Офроуда като се познавам ще е повече в някоя нива, отколкото по сериозни маршрути.
Целта е 4-5 човека с не много багаж да тръгнат и да стигнат без никой да бута или помага от точка А до точка Б в сняг или кал. (нищо екстремно!)
Все ми е тая дали ще е на бензин или на газ - за 3-4 месеца в годината и то 90% извънградско...не ме притеснява грам!
На горепосочените условия сякаш най-много отговаря точно Jeep Grand Cherokee

Ако все пак нещо друго покрива изискванията - моля да предложите

Знам, че трябва да я пусна в офроуд форума, просто...убедил съм се многократно, че тук има колеги с всякакви интереси, увлечения и лични впечатления - искам конкретика от колеги от форума най-напред - после ще видим какво ще кажат и в офроуд форума
Зимата карам колкото през останалите 3 сезона, като гледам един или два уйкенда от месеца да съм на място с голяма надморска височина.
Вили, хижи и т.н. ме влекат доста зимата

- голям бензинов мотор
- автоматик
- дълга база
- комфорт на пътя
- повече екстри !
Офроуда като се познавам ще е повече в някоя нива, отколкото по сериозни маршрути.
Целта е 4-5 човека с не много багаж да тръгнат и да стигнат без никой да бута или помага от точка А до точка Б в сняг или кал. (нищо екстремно!)
Все ми е тая дали ще е на бензин или на газ - за 3-4 месеца в годината и то 90% извънградско...не ме притеснява грам!

Последна промяна Dimitroff на 05 Фев 2012, 16:24, променена общо 1 път
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Re: Впечатления от Гранд Чероки 4.0i до 99 година?
Държа да подчертая, че ми трябват лични впечатления, а не "мисля, че този е по-добър..." 

съседа (и БМВ ентусиаст) си купи такова, кожа, автомат, нз дали обаче е дългата база, той ги разбира повече и гледа някви раздатки, работи, мотора май е 4.2 литра
раздава му шамари по Витоша(лед) и на тая картинг пистата в Бухово (на дебел сняг), тръгва и спира чудесно, тежко е, недозавива щото е 4х4
с газова уредба е много приятен разхода - 20 газ, може и до 50 ако се кара в лютеницата
вози много много меко и тръгва и спира от сякакви положения
взе го за 4700 доколкото си спомням
нали сравнено с моята пета серия БМВ вози поне 3 пъти по-меко и тръгва поне 10 пъти повече от всякакви условия
не съм го карал, само съм се возил
ако трябва да избирам дали бмв 5-та серия или джип, вземам джипа веднага
раздава му шамари по Витоша(лед) и на тая картинг пистата в Бухово (на дебел сняг), тръгва и спира чудесно, тежко е, недозавива щото е 4х4
с газова уредба е много приятен разхода - 20 газ, може и до 50 ако се кара в лютеницата
вози много много меко и тръгва и спира от сякакви положения
взе го за 4700 доколкото си спомням
нали сравнено с моята пета серия БМВ вози поне 3 пъти по-меко и тръгва поне 10 пъти повече от всякакви условия
не съм го карал, само съм се возил
ако трябва да избирам дали бмв 5-та серия или джип, вземам джипа веднага
Последна промяна Хаос на 21 Яну 2012, 12:36, променена общо 1 път
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Точно такива отзиви очаквам !
Забравих да спомена, че возията е ключов елемент - държа да вози като Гранд...но преди да се реша окончателно - исках да получа още впечатления (ваши) и да чуя конкурентни предложения.
Забравих да спомена, че возията е ключов елемент - държа да вози като Гранд...но преди да се реша окончателно - исках да получа още впечатления (ваши) и да чуя конкурентни предложения.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
До няколко дни се надявам да съм собственик на такава машина и ще ти кажа лични впечатления...
Чакам ето тва: Jeep Grand Cherokee LIMITED 5.9 1998 5.9 L (360 CID) Magnum V8 245 hp (183 kW) 345 ftlbf (468 Nm)
Чакам ето тва: Jeep Grand Cherokee LIMITED 5.9 1998 5.9 L (360 CID) Magnum V8 245 hp (183 kW) 345 ftlbf (468 Nm)
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Колкото повече чета за това магаре - толкова повече ми се ще да вдигна работния обем на мотора...но за нуждите, който имам аз смятам, че 4.0 ще ме устройва...
Би ли споделил от къде си го намерил все пак ?
Избора тук в България е ... меко казано доста ограничен !

- carcrasher
- Потребител
-
Като собственик на такъв разкош мога да ти разказвам до утре
а и снимки от офроуд-а има много! Моят е 5.2, колата е много комфортна, все едно се возиш в седмица. Имам газов инжекцион- харчи ми около 40 градско. Аз не съм обаче пример, защото мои прия тели като го карат разходдът е друг 

ЕЕЕ, АМА УЖАСНО СЪМ ГОТИНА!!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Аз карах такъв 2 години,не точно такъв а 5.9 бензин,даже 5.9 е малко по-икономичен от 4.0,даже 4.0 съм виждал 2 и двата бяха с ръчни скорости и бяха "Ларедо"-това е тунинга на гранд чероки,та за 5.9-уникален,не се чупи,особенностите за да катериш някъде е да имаш 4 еднакви и добри гуми с еднакво износване,цялата ходова част се гресира и на практика е "вечна",коженият салон е уникален,удобен джип,всъщност само чероки са джип,ама т'ва го знаеш,постоянно зацепени 4х4 и дава уникален старт с четирите гуми,направо няма никакво превъртане и излита,проблемите са че ако влезнеш в локва-веднага всичко се качва по предният прозорец,има модел "калифорния" дето изозадзе му се отваря самиото стъкло за по-лесно товарене,обаче там има една особенност на задната чистачка...абе нищо фрапантно.
С 2 думи,това е уникален здрав джип,ако не те плаши разхода на бензин,който един път успях да сваля извънградско на...16/100.
Кара се само с хубаво масло,пълна синтетика и пълен концентрат антифриз,работната му температура е над 100 градуса.
Въпреки това...бих ти препоръчал Тойота ланд крузер 95
С 2 думи,това е уникален здрав джип,ако не те плаши разхода на бензин,който един път успях да сваля извънградско на...16/100.
Кара се само с хубаво масло,пълна синтетика и пълен концентрат антифриз,работната му температура е над 100 градуса.
Въпреки това...бих ти препоръчал Тойота ланд крузер 95
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Dimitroff написа:Не...не е заради снега
Вили, хижи и т.н. ме влекат доста зимата![]()
- голям бензинов мотор
- автоматик
- дълга база
- комфорт на пътя
- повече екстри !
Красиво е на външен вид , ще те радва . Вътре е просторно , малко бие на евтинко , но като за джип си е добре .
Най-големия недостатък е страхотното люлеене на каросерията . По планински път можеш да хванеш морска болест . Дори и за джип е прекалено

Някъде бяха казвали че с малко доработка се оправя поведението на лодка в бурно море - предполагам в оф роуд форума го пише .
- carcrasher
- Потребител
-
За моделите Калифорния не си прав- на моя се отваря задния прозорец, защото е последния преди 99. От там нататък на всички се отваря. Ларедото не е тунинг, а е обикновен. Лимитет е пълната версия- в смисъл- има абсолютно всички екстри. Голям проблем са им дифовете. Ако решиш да купуваш ми се обади- 4 години работех в Крайслер- мога да ти кажа за какво да внимаваш. Маслата- това е малко тегаво! В раздатка, секторна кутия, автомат, мотор, преден и заден диф. Това са 6 модела различни масла, от които за 4х4 и за скоростите са само оригинални. Ако джипа е каран съвестно, в смисъл сменяни са маслата регулярно- практически няма как да се развали
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
^Стига глупости бе Ачо,кое бие на "еФтинко",коженият салон с всички екстри,отопление в седалките и електрически такива с дебела супер качествена кожа ли,коженият волан ли,невероятно качествената пластмаса дето е на всякъде ли или може би озвучението,дето в 90% от случаите е "Инфинити Голд"
Хайде моля ти се не се изхвърляй по подобен начин
- carcrasher
- Потребител
-
Поведението на лодка се оправя като се сменят няколко задни щанги. Типът на окачване е такъв, но то тогава и лифтинг трябва да правиш
въпреки люлеенето както го наричат, в джипа слагаш супа и няма да се разлее
за това сравних возията с нещо като при е32 и е38, защото ефекта е същият- нищо по-различно
и онези са като лодки и ти става лошо 

- carcrasher
- Потребител
-
Е.Димитров написа:^Стига глупости бе Ачо,кое бие на "еФтинко",коженият салон с всички екстри,отопление в седалките и електрически такива с дебела супер качествена кожа ли,коженият волан ли,невероятно качествената пластмаса дето е на всякъде ли или може би озвучението,дето в 90% от случаите е "Инфинити Голд"
Е много си прав! Не го знам този в какво се е возил!!!!
- carcrasher
- Потребител
-
Ела покарай моя- на драго сърце ще ти дам. Мисля, че личното ти впечатление ще е най- решаващо
така ще разбереш дали ти допада, дали 6 или 8, а и дали бие на евтинко, както спомена този нагоре, който явно само в Бентли се вози!

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Dimitroff написа:Колкото повече чета за това магаре - толкова повече ми се ще да вдигна работния обем на мотора...но за нуждите, който имам аз смятам, че 4.0 ще ме устройва...
Италия,ще го има и на обява

Ограничен е произведени са малко над 14 000 бройки от 5.9

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей