Впечатления от Гранд Чероки V8 до 99 година?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Впечатления от Гранд Чероки 4.0i до 99 година?

Мнение от acho.rs » 21 Яну 2012, 14:11

carcrasher написа:
Е.Димитров написа:^Стига глупости бе Ачо,кое бие на "еФтинко",коженият салон с всички екстри,отопление в седалките и електрически такива с дебела супер качествена кожа ли,коженият волан ли,невероятно качествената пластмаса дето е на всякъде ли или може би озвучението,дето в 90% от случаите е "Инфинити Голд"
Хайде моля ти се не се изхвърляй по подобен начин

Е много си прав! Не го знам този в какво се е возил!!!!

"Този" е карал Гранд Чероки от 1998ма и такова от 2002ра - две различни генерации .
Сравняване на возията с тази на Е38 е :help:
Поне си казал как се оправя . Интериора е субективен - в сравнение с БМВ на мен ми бие на евтино .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Яну 2012, 14:18

Ачо,не се излагай,вече те помолих,да караш Гранд чероки на компютър и в действителност е супер различно,освен това като интериор може да застане до новата седмица и пак да не му отстъпи,кое е ефтиното,да не изказвам мнение че твоята Е46 може и кожен салон да няма,просто супер детинско изказване правиш и махаш всички съмнения защо масово ти се подиграват хората в форума...а изглеждаш умен и начетен младеж

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 21 Яну 2012, 15:00

Аз също съм имал честта да имам контакт с въпросният модел и бях изумен колко добре вози. На задните седалки като чели нямаше толкова мн място, може би щото шоферчето беше 130кила :mhihi: , но беше мн удобно. Като интериор не е като лимо, но все пак има супер изчистени линии и ако те дразни радиото, боцкаш дабъл дин без никакви грижи :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 21 Яну 2012, 15:14

Е.Димитров написа:Ачо,не се излагай,вече те помолих,да караш Гранд чероки на компютър и в действителност е супер различно,освен това като интериор може да застане до новата седмица и пак да не му отстъпи,кое е ефтиното,да не изказвам мнение че твоята Е46 може и кожен салон да няма,просто супер детинско изказване правиш и махаш всички съмнения защо масово ти се подиграват хората в форума...а изглеждаш умен и начетен младеж

Ще те помоля да спреш с личните нападки :idea:
Казах си личните впечатление от този автомобил , кой какво на селския събор казал за еди кой си няма място в тази тема :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 21 Яну 2012, 17:43

Моето впечатление е от Гранд Чероки 4.7 2007г: проходим джип, не скъпа подръжка, много екстри, не сложен мотор за обслужване.
Люлеенето го оправихме със смяна на амортесьорите: сложихме от 3.0 Дизел, цена за 1бр 260лв
Разход в София 20- 22/100, извънградско 11-14/100

Слаби страни: малко слаби спирачки, люлеенето, евтина пластмаса, кофти електроника

П.С. Мисля че предишният модел е с по-добър интериор :dunno:
:yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 21 Яну 2012, 18:00

страхотно е черокито, не знам защо в последните години така залезе популярността на този модел, може би заради керливите дизели

като за джип има много хубав интериор и страхотна визия, 4 литровия мотор е много здрав и много го хвалят още от времето, когато е слаган на обикновеното чероки

колата е чук, въпроса е да намериш читава такава

не се подлъгвай с дизел

това за маслото на раздатката и скоростната кутия е вярно

маслото трябва да е мопарско, а балканстар вече не го внасят и в момента е някаква какафония сред собствениците на американски коли, защото няма възможност за алтернатива

за разлика от двигателните и мостовите масла, трансмисионното и раздатъчното трябва да си е точното
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 21 Яну 2012, 18:27

Много грозна средна конзола имат всички модели Grand Cherokee 1998г., та чак до настоящият модел, края на 2010г., с тези грозни, големи, пластмасови врътки, тип капачки за кока кола. И тези врътки, дето ги има само Корса и А6 2.0 2005-2007 г.,
се водят климатроник :|
Италианският дизел на Венти мотори VM, който е монтиран в Grand Cherokee 99 до 2001 г. края е пълна трагедия.
4 литровият бензин е с доста скромна мощност 190 коня 99-00 г., че даже и следващото поколение,.....
2006-2008 г. 4.7 - 223 коня - страшно остаряла технология с малък въртящ момент. Няма нищо общо с тягата дори на 3 литровите Touareg 2006-2008.
Не съм видял нито едно Grand Cherokee 1998-2001 г. в продажба с не напукана и ненацепена зверски кожа.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 21 Яну 2012, 18:32

Демирев написа:Много грозна средна конзола имат всички модели Grand Cherokee 1998г., та чак до настоящият модел, края на 2010г., с тези грозни, големи, пластмасови врътки, тип капачки за кока кола. И тези врътки, дето ги има само Корса и А6 2.0 2005-2007 г.,
се водят климатроник :|

врътките са такива, за да можеш да ги въртиш и с ръкавици и измръзнали пръсти :yes:

рейндж ровъра също е с големи копчета и врътки
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 21 Яну 2012, 18:40

Кой кара с ръкавици? Състезателите в шампионатите!

Нисан Патрол 1999г. с 3 литровия дизел или Паджеро с 2.8 ТД са най-доброто тези години! Тяга бол при тези двата.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 21 Яну 2012, 18:59

Демирев написа:Кой кара с ръкавици? Състезателите в шампионатите!

Нисан Патрол 1999г. с 3 литровия дизел или Паджеро с 2.8 ТД са най-доброто тези години! Тяга бол при тези двата.

нисана има един много добър 4.8 литров 6 цилиндров мотор, по-известен е като VTC, но за съжаление е доста рядък в европа

карал съм такъв патрол, когато бях в дубай и.. въртящия момент е сериозен :)

та.. такава аналогия мога да направя и при черока, малолитражен дизел вс. в8 бензин... може би едно време, когато хората са ги купували като нови нещата са клоняли към дизела, заради параноята с разхода

но когато стойността на колите е 5-7 бона.. мисля че не бих се поколебал и бих взел големия бензин

колкото до ръкавиците, когато кесиш 2-3 часа на студа да вадиш някоя затънала кола, може би ще ме разбереш за какво става дума :)

м/у другото сега отворих мобилето и разгледах обявите за черок.. тоя най-много ми хареса

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
No bling at the Ring

Потребител
Аватар

Мнение от carcrasher » 21 Яну 2012, 19:47

Демирев написа:Кой кара с ръкавици? Състезателите в шампионатите!

Искам да ти обясня, че говорим за джип!!! И не средната конзола! Елементарно ли е да направиш разлика между ждип и лимузина или е прекалено сложно!! За ръкавиците колегата е абсолютно прав! След като цяла неделя дърпахме и вадехме закъсали, само с ръкавици ще караш! Просто за удобствата, които предлага за дълъг път е перфектия джип. Не оспорвам, че има по-добри! Но цената на Черокитата е идеална! И аз искам Рейндж Евоуг и да ми се покланя като ме види, но не съм пораснала!
ЕЕЕ, АМА УЖАСНО СЪМ ГОТИНА!!

Потребител
Аватар

Мнение от Rufas » 21 Яну 2012, 19:50

А какъв е разхода на 4.0 градски и извънградски (100-140км/ч) на ГАЗ ?

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 21 Яну 2012, 20:01

Ачо - за тези пари, тези екстри и това, което като цяло предлага Гранд-а е много по-добър от всичко друго (поне за мен и моята таргет група!)

Ако смяташ, че Гранд Черокито е евтино отвътре...просто го сравни с нещо в този диапазон като години, цена, изискванията, който имам и ми кажи кое е по-добро!

За интериор - идеално ме устройва Гранд Черокито (и да, насочил съм се към лимитед, но пък не са толкова разпространени!).
За екстериор - допада ми - харесвам по-острите линии - не ме кефят сериозните овали за джип.

За мотора - до момента чувам от вас това, което съм чувал и от другите, който съм питал - здрав!

Нямал тяга и не вървял много ... 4.0 ми е идеален за джип на мен...върви толкова, колкото искам аз, здрав мотор, хубави отзиви за автоматите чувам...
За дизел - и дума не може да става - при все, че съм фен на дизелите - за мен джипа трябва да е с голям бензинов мотор и автомат !
Ще се кара зимата само - на 90% извънградско - колко да го напъвам...ЗИМАТА ?!?
Ще търся и 4.7, но едва ли ще намеря...просто явно са кът.
И аз искам по-нов и по-мощен, но при положение, че не смятам да си сменям колата за джип, а да купя джип за зимата (основно!) - не мисля, че ще ми е необходим - пак казвам - разни "екскурзийки" по балканите с приятели - за това го вземам! - за Туарег - изобщо не искам да чувам - нито ми е по джоба, нито пък ми харесва...особено като подръжка!
Ако се кара в града - ще се кара от приятелката ми - 6км до работата и и още 6 обратно...това е ! 12 км на ден! - все ми е тая колко гори, ако пък е с ГИ - още по-добре! :mhihi:

Моля ви да не обръщате темата в спор !
Пуснал съм темата, за да видим дали имам правилни впечатления над марката, както и да ми "отоврите" очите за още нещо добро в този диапазон и тези ми изисквания!

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 21 Яну 2012, 20:07

Един колега си докара от Германия преди месец един такъв Гранд Чероки 5,2 V8. И той си търсеше 4.0л R6, че преди това имаше такъв, но обикновено Чероки. Не можа да намери 4.0л, та си взе тоз джуган :mhihi: . Купи го на 2500 Евро, но имаше човек на място, който го е огледал, той само отиде да си го вземе. Сега му слага газова спринцовка и изчиства разни бъгове като виещ преден диф и др. Скоро ще го регистрира, но той си пада по 4х4 та едва ли случайно си купува пак Чероки.
Иначе каза, че от Германия до тук 10/100 с около 100км/ч се е движел по аутобаните :yes:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 21 Яну 2012, 20:08

Не съм казвал че е боклук интериора а че лъха на евтинко , което е нормално за джип .
Недостатък е люлеенето , по-горе бегло споменаха как се оправя .
Тия дето карах им виеха диференциалите , не знам дали е чест проблем .

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата