България<=> Чужбина
Модератор: Общи модератори
- Чанев
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше за стария E36 Team Sofia
- Мечтае да кара: M3 E36
Re: България<=> Чужбина
Nasko_ написа:Да, затова казвам, че няма смисъл, ще ти извадят, така наречената лилава карта, на която е отбелязано името на работодателя, като не можеш да работиш друго.
Има една врътка, че тези 12 месеца важат и за другите страни с по-облекчен режим. В смисъл, ако издържиш да работиш 12 месеца без прекъсване в Испания например, то автоматично можеш да започнеш работа след това в Англия, тъй като вече ще отговаряш на условията на синята карта, дори и без да си работил и ден в Англия. Но става дълга и широка
Добре де така не трупам ли тези въпросни 12 месеца стаж необходими за издаването на синя карта???

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Nasko_ написа:Да, затова казвам, че няма смисъл, ще ти извадят, така наречената лилава карта, на която е отбелязано името на работодателя, като не можеш да работиш друго.
Има една врътка, че тези 12 месеца важат и за другите страни с по-облекчен режим. В смисъл, ако издържиш да работиш 12 месеца без прекъсване в Испания например, то автоматично можеш да започнеш работа след това в Англия, тъй като вече ще отговаряш на условията на синята карта, дори и без да си работил и ден в Англия. Но става дълга и широка
Колега сигурен ли си в това за 12-сте месеца ? Аз като имам над 12 месеца в Гърция мога ли да замина за англия и да получа синя карта и как става това примерно

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
sean-john написа:Nasko_ написа:Да, затова казвам, че няма смисъл, ще ти извадят, така наречената лилава карта, на която е отбелязано името на работодателя, като не можеш да работиш друго.
Колега сигурен ли си в това за 12-сте месеца ? Аз като имам над 12 месеца в Гърция мога ли да замина за англия и да получа синя карта и как става това примерно
Четох го в един немски форум, колега, но за Гърция нямам идея.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
Големи глупости се изписаха в тая тема ама ГОЛЕМИ!!!Дразни ме факта че някой хора си мислят че валят парите тука и по тоя начин заблуждават другите . После да няма теми отидах да бера ягоди и що не изкарах нищо ?
Някой бил изкарал 11к паунда за 6 месеца като берач на ягоди ? Айде бе
По груби сметки излиза че е изкарвал към 90 кинта на ден ? Ще ме извиняваш ама 90 паунда не са малко пари и за берач е нереално да изкарва толкова . Пък и тоя аджеба разноски нямал ли е ? Да не го е карал на фотосинтеза ? Храна , квартира ала бала ???
После път били плащали 11 кинта да метеш листа . И това е пълна простотия , няма такъв филм да ти плащат толкова за тая работа . Другото кво беше ? МакДоналдс и Бургер Кинг дето плащали по 12 паунда на час ? Тва някой каза ли ти го или го прочете някаде ?? Простотии много съм слушал ма тва трябва да е най голямата . Имам познати който са бачкали и бачкат въс въпросните вериги за бързо хранене . Плащат минимума , мисля че е около 6 паунда на час и условията на работа са им доста зле . Аааа и няма как да стане тоя филм да работиш в МакДоналдс като селф имплойд .
Така че ще ви помоля който не е наясно със заплатите , нека не заблуждава другите за да няма опарени и излъгани после .
Някой бил изкарал 11к паунда за 6 месеца като берач на ягоди ? Айде бе

После път били плащали 11 кинта да метеш листа . И това е пълна простотия , няма такъв филм да ти плащат толкова за тая работа . Другото кво беше ? МакДоналдс и Бургер Кинг дето плащали по 12 паунда на час ? Тва някой каза ли ти го или го прочете някаде ?? Простотии много съм слушал ма тва трябва да е най голямата . Имам познати който са бачкали и бачкат въс въпросните вериги за бързо хранене . Плащат минимума , мисля че е около 6 паунда на час и условията на работа са им доста зле . Аааа и няма как да стане тоя филм да работиш в МакДоналдс като селф имплойд .
Така че ще ви помоля който не е наясно със заплатите , нека не заблуждава другите за да няма опарени и излъгани после .

- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
Някой да е заминал за Америка с имигрантска виза въз основа на работата ? Колко струва изкарването на такава и кога тя се заплаща ? (от първа ръка мнение, защото на някои места пише 380$ на други 820$ ) Знам,че трябва да се минават мед. прегледи и да се слагат ваксини.
От Зелена карта отдавна съм се отказал... 55 000 избират от близо 17 мил.
шанса е много малък.
От Зелена карта отдавна съм се отказал... 55 000 избират от близо 17 мил.

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
vvaskoo написа:Някой бил изкарал 11к паунда за 6 месеца като берач на ягоди ? Айде беПо груби сметки излиза че е изкарвал към 90 кинта на ден ? Ще ме извиняваш ама 90 паунда не са малко пари и за берач е нереално да изкарва толкова . Пък и тоя аджеба разноски нямал ли е ? Да не го е карал на фотосинтеза ? Храна , квартира ала бала ???
От 6 години живея в Англия и имам тази информация от първо лице. Лично аз в началото (като студент) това съм работил. За бригадите и аз не вярвам да плащат толкова, даже съм сигурен. Но в Макдоналдс и бъргър кинг с извънредния трунд се докарват толкова + че може да взимаш допълнителни смени. Иначе да , условията са отвратителни.
И за работата в кампуса съм сигурен. мел съм и листа и с една жълта жилетка съм седял да казвам кой къде да паркира и в стола съм работил.

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
- Чанев
- младши ентусиаст
-
Колеги нека не разводняваме темата.Въпросите са ми конкретно за Англия???
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
За бригадите, специално за фермите в Англия възнаграждението на час е 6.08 паунда.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
И аз като колегата vvaskoo се чудя, къде ги намирате тези оферти,да метете листа за по 11-12 паунда на час .
Стоматолог или фармацефт ,който си работи по специалността , взима 11-14 паунда на час .
Стоматолог или фармацефт ,който си работи по специалността , взима 11-14 паунда на час .
- R_Lakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
- Мечтае да кара: F10
vvaskoo написа:Големи глупости се изписаха в тая тема ама ГОЛЕМИ!!!Дразни ме факта че някой хора си мислят че валят парите тука и по тоя начин заблуждават другите . После да няма теми отидах да бера ягоди и що не изкарах нищо ?
Някой бил изкарал 11к паунда за 6 месеца като берач на ягоди ? Айде беПо груби сметки излиза че е изкарвал към 90 кинта на ден ? Ще ме извиняваш ама 90 паунда не са малко пари и за берач е нереално да изкарва толкова . Пък и тоя аджеба разноски нямал ли е ? Да не го е карал на фотосинтеза ? Храна , квартира ала бала ???
Момчето ми е приятел и няма да ме излъже. Знам какви пари се изкарват в УК 7 години и аз ходя по бригади. Плюс това ти правиш ли разлика между ЗАРАБОТКА и СПЕСТЕНИ ПАРИ.
- Чанев
- младши ентусиаст
-
Ясно е че всеки е чувал различни вариянти.Днес се видях с един позант щял да заминава за някаква Чърч Фарм на 8 км от океана била.Някой да е чул нещо за тях?
- R_Lakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
- Мечтае да кара: F10
- Я.Велинов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 530d , E39 Touring
Стойте си тука бе хора, не мислете, че са цъфнали и вързали....най-вече в САЩ и Англия...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Я.Велинов написа:Стойте си тука бе хора, не мислете, че са цъфнали и вързали....най-вече в САЩ и Англия...
Мисълта на деня!!
Ако те не са цъфнали, какво остава за БГ? Все едно държавица от централна Африка, да обяснява как в БГ е много зле..