Впечатления от Гранд Чероки V8 до 99 година?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Впечатления от Гранд Чероки 4.0i до 99 година?

Мнение от Dimitroff » 21 Яну 2012, 20:35

Някой да предложи алтернатива някаква ?
Просто за да видя какво друго "си заслужава парите" в този ценови клас и с тези ми изисквания ?...макар вече да съм почти убеден, че съм направил правилен "проформа избор" :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 21 Яну 2012, 20:52

Dimitroff написа:Някой да предложи алтернатива някаква ?
Просто за да видя какво друго "си заслужава парите" в този ценови клас и с тези ми изисквания ?...макар вече да съм почти убеден, че съм направил правилен "проформа избор" :mhihi:

отчете ли проблема с маслата за раздатката и скоростната кутия, за който писах на предната страница
No bling at the Ring

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 21 Яну 2012, 21:07

Да, разбира се, но не смятам, че това е проблем неприсъщ на който и да е 4х4 автомобил - в крайна сметка дори и Е46 3х0 хд да си взема - пак се внимава с масло на диф и раздатка...освен ако не намекваш, че е доста слабо място конкретно за Гранд Чероки-тата ??

Аз съм от хората, който не си трошат току-така колите, но пък за сметка на това ги гледат доста...каквото и да взема като марка и модел ще му обърна подобаващо внимание :yes:

Въпроса е там, че джиповете са ми малко...хм...тъмна индия и макар да успявам да се ориентирам малко по малко - вие като хора имащи наблюдение (пряко или косвено) можете да ускорите процеса - за което разбира се съм благодарен!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 21 Яну 2012, 21:33

като го земеш,отзад задължителна такава лепенка :mrgreen:
Изображение
иначе по темата това чероки малко ми изглежда като US джуган,по новия модел ме кефи доста повече.но щом не е за някъв як офроуд а предимно заради 4х4 субару форестър-и има в твоя бюджет и някак си са ми по модерни,икономични,надеждни и тн.
ако няма да го караш всеки ден и този десняк мисля,че е по оферта от черокито
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalanak » 21 Яну 2012, 21:51

Колега преди 10 години карах известно време гранд чероки лимитед 4.7 автомат.Освен че харчеше страшно много беше страхотна работа.Мисля че най големия недостатък на джипа е люлеенето . На два три пъти при висока скорост щях да се пребия като куче.Ако това се отстрани мисля чее страхотна оферта. :D

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 21 Яну 2012, 22:08

Добър джип до 6 - 7 хил. здрав, с голям бензинов двигател, много екстри и хубаво 4х4 освен ако не е с десен волан трудно се намира.
Така или иначе Гранд Черокито се вписва най-добре в изискванията. (отговаря на най-много от изискванията ти)
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 21 Яну 2012, 22:19

некви релета пръцвали около алармата...ма знам ли :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 21 Яну 2012, 22:29

Колега, набързо ще напиша няколко неща.

Моят съсед има такова само, че е 98 година.

Колата освен проблеми и ядове, нищо друго не му е донесла.

Климатика отиде, трансмисията е на път, возията вече е като в каруца. Не може да и вземе 1000$ вече трети месец се мъчи да я продаде. Ясно е, че има разлика от кола, до кола, но мисълта ми, че той я взе без да има никакви проблеми, не я кара "офроуд" и в момента за нищо не става.

Отностно разхода на гориво е бая голям, особено ако смяташ по цените на горивото в България.

Потребител
Аватар

Мнение от carcrasher » 22 Яну 2012, 0:06

Явор написа:некви релета пръцвали около алармата...ма знам ли :mhihi:

Явор е прав, стават и бели, но това става и с всяка друга кола! Иначе лепенката на предишната снимка е култова :mhihi: още утре ще си направя :),
ЕЕЕ, АМА УЖАСНО СЪМ ГОТИНА!!

Потребител
Аватар

Мнение от carcrasher » 22 Яну 2012, 0:09

Разхода на гориво- 16 извънградско, карайки до 140, градско е около 25, но пак казвам- изцяло зависи как караш :)

Потребител
Аватар

Мнение от carcrasher » 22 Яну 2012, 0:17

Друга оферта е да си вземеш Чероки, старо, до 94. Предимство е, че изключваш предния мост- разхода е на полвина! Но понеже са адските джипове и ултра здрави- държат цена. Аз съм фен на Дифендъра, но е много спартански. Ако искаш удобства- Вранглер, Г класа и Дифендъра отпадат. Говоря за тези години- 90-96

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 22 Яну 2012, 1:38

При тези изисквания гранда е джипа, просто за 6/7к. 96-99та няма нищо на пазара дори и без двигател.
И аз търся бензинов джип на нормални пари и да е около 99та и гранда ми беше първи в списъка, ама доста хора ме разубедиха вече, а тойота и нисан с бензинови са много кът и много скъпи, затова съм се спрял на паджеро sport 99-00та година, по-лесно се намират, много здрави са и на нормални цени. Има сервиз на jeep на 20 метра от вкъщи и ги познавам момчетата дето бачкат там и съм ги разпитвал до припадък за тия джипки, та от тях знам колко "струва" гранда :mhihi: вранглера е култова машина и тя си заслужава всеки лев :yes:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 22 Яну 2012, 10:27

Dimitroff написа:За дизел - и дума не може да става - при все, че съм фен на дизелите - за мен джипа трябва да е с голям бензинов мотор и автомат !
Ще се кара зимата само - на 90% извънградско - колко да го напъвам...ЗИМАТА ?!?
Ще търся и 4.7, но едва ли ще намеря...просто явно са кът.
И аз искам по-нов и по-мощен, но при положение, че не смятам да си сменям колата за джип, а да купя джип за зимата (основно!) - не мисля, че ще ми е необходим - пак казвам - разни "екскурзийки" по балканите с приятели - за това го вземам! - за Туарег - изобщо не искам да чувам - нито ми е по джоба, нито пък ми харесва...особено като подръжка!
Ако се кара в града - ще се кара от приятелката ми - 6км до работата и и още 6 обратно...това е ! 12 км на ден! - все ми е тая колко гори, ако пък е с ГИ - още по-добре! :mhihi:

От скромния ми личен опит с джипове, си мисля че подчертаните неща са почти взаимноизключващи се - за зимата ти трябва перманентно 4х4 задължително със зимни гуми, а за разходки по балканите с приятели ти трябва надеждност и гуми за офроуд. При разходките по балканите боята се дере не много, а МНОГО, и то още на първата разходка, и ако се уцели по-мокро време (пък в планината често е мокро макар на асфалта да е сухо от седмици), на мокро (кал или трева) със страничен или надлижен наклон се кара тегаво, още повече пък със зимни гуми... Като казвам надеждност за балканите - това в очите на много хора означава дизелова парт тайм Тойота или Нисан заради доказано здравите железа...
Така че отсега си имай едно наум, че ако вземеш Гранда ще си стоиш с него на шосето, за разходките ще се окаже малко неподходящ освен ако не го прежалиш, но ако го прежалиш, ще започне да има вече значение както разхода на гориво, така и пластмасите от екстериора, които Балканът си прибира на всяка следваща разходка...
Отделно от това, Гранда, а и почти всеки друг джип, не е много проходим при непочистен път с дълбок сняг, особено със зимни гуми, които трябва да караш от съображения за сигурност (спиране и поднасяне преди всичко), така че по подразбиране като ходите до хотели/вили зимата, ще се наложи да се съобразяваш къде го караш, особено ако като шофьор си отговорен и за другите хора с теб... Без да го твърдя, но съдейки по проходимостта на моя джип с кални гуми в сняг, си мисля че при непочистен сняг до главините на Гранда (~35 см), че и по-малко, ако си със зимни гуми, вече ще имаш сериозни проблеми, особено ако има и наклон за изкачване - това само за пример, за да си представиш количествено. Ако пък въобще не ти е идеята да риеш сняг, то тогава и по-обикновен 4х4 лек автомобил ще ти свърши работа, не е нужно да плащаш поддръжка и разход на гориво за джип, ако не ти трябва наистина.
Та с една дума - не бързай, помисли си къде според теб ще искаш да ходиш с джипа на по-късен етап... и ако не си се отказал от планината, т.е. офроуд, може би не е лошо да се преориентираш... за съжаление хардкор японеца, който може да вземеш за тези пари (6-7К) ще бъде много по-назад откъм интериор спрямо Гранда, но ако го ползваш по предназначение това ще спре да ти прави впечатление. Предполагам и при Гранда е така, но специално за "японските УАЗки", който е свикнал с цените на частите за БМВ, не може да го уплаши поддръжката на японски джип.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата