Запис на буут диск с ashampoo 10

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Запис на буут диск с ashampoo 10

Мнение от Eмилио Димитров » 21 Яну 2012, 20:07

image файлове са, така че действай смело :winky:

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Кораба Destiny
Детайли за колата: Alfa Romeo 156 Selespeed

Мнение от Stefan Caromov » 21 Яну 2012, 20:25

Дообре ,благодарско много

Я само да попитам, аз съм с хп сп3 от началото на съществуването на лаптопа. Ако сега инсталирам уиндоус 7 , а след това искам да си върна хп ,ще имам ли проблеми някакви и, какви евентуално ?
Четох ,че не можело после да се downgrade ..
Освен това ,как мога да кача два уиндоуса ,физически ,а не в VMWare примерно ,или virtual box?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 21 Яну 2012, 22:08

Нещо си изместваш темата колега, от Ashampoo мина на Windows 7. Т'ва не е софтуерен форум. Как съжителстват две операционни системи и кое как става, има писано с тонове в нет-а. Земи, прочети, ограмоти се и си ти.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 21 Яну 2012, 22:17

Stefan Caromov написа:Дообре ,благодарско много

Я само да попитам, аз съм с хп сп3 от началото на съществуването на лаптопа. Ако сега инсталирам уиндоус 7 , а след това искам да си върна хп ,ще имам ли проблеми някакви и, какви евентуално ?
Освен това ,как мога да кача два уиндоуса ,физически ,а не в VMWare примерно ,или virtual box?

Форматираш диска , качваш 7 , не ти харесва, още един формат на диска , качваш xp-то.
Физически можеш с 2 уиндоуса, като не форматираш C: при инсталацията на 7цата и новата ОС също я инсталираш в C:.
При всяко пускане на компютъра ще те пита коя ОС искаш да зареди. Гимнастиката няма особено голям смисъл, тъй като между xp и 7 - предпочитам 7.

Дали ще ти тръгне ?
Аз я подкарах на 1.73 процесор, 2gb рам, 512 видео (което черпи от рамта) и нямам яд.
Дали ще ти хареса ?
Изключително лесна и приятна е за работа. Бърза е и има екстри и преимущества за които XP-то мечтае.

При преинсталацията на двете ос единствените проблеми които можеш да имаш са, че ако решиш да си само със 7 - ще трябва да направиш формат на C: , което означава че ще трябва да инсталираш програми на ново. Ако избереш варианта с 2те ОС има голяма вероятност някои от програмите които ползваш под XP, да не ти тръгнат на 7. Освен това ще трябва да си търсиш и някой специфични драйвъри за 7цата.

Защо специфични ? Защото Win 7 сканира системата ти и инсталира драйвърите за компонетите ти под формата на windows updates.

Според мен слагай 7ца и спи спокоен :yes:

А да .. и пак да ти напомня за USB харда дето съм го дал като идея на миналата страница, вместо писането на дискове.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Потребител
Аватар

Мнение от Stefan Caromov » 21 Яну 2012, 22:43

ogata написа:
Stefan Caromov написа:Дообре ,благодарско много

Форматираш диска , качваш 7 , не ти харесва, още един формат на диска , качваш xp-то.
Физически можеш с 2 уиндоуса, като не форматираш C: при инсталацията на 7цата и новата ОС също я инсталираш в C:.
При всяко пускане на компютъра ще те пита коя ОС искаш да зареди. Гимнастиката няма особено голям смисъл, тъй като между xp и 7 - предпочитам 7.

Дали ще ти тръгне ?
Аз я подкарах на 1.73 процесор, 2gb рам, 512 видео (което черпи от рамта) и нямам яд.
Дали ще ти хареса ?
Изключително лесна и приятна е за работа. Бърза е и има екстри и преимущества за които XP-то мечтае.

При преинсталацията на двете ос единствените проблеми които можеш да имаш са, че ако решиш да си само със 7 - ще трябва да направиш формат на C: , което означава че ще трябва да инсталираш програми на ново. Ако избереш варианта с 2те ОС има голяма вероятност някои от програмите които ползваш под XP, да не ти тръгнат на 7. Освен това ще трябва да си търсиш и някой специфични драйвъри за 7цата.

Защо специфични ? Защото Win 7 сканира системата ти и инсталира драйвърите за компонетите ти под формата на windows updates.

Според мен слагай 7ца и спи спокоен :yes:

А да .. и пак да ти напомня за USB харда дето съм го дал като идея на миналата страница, вместо писането на дискове.

Адски ти благодаря за всички разяснения. Имам много дискове празни ,повече от 200 са ми ,затова опцията е дискове. Много ми беше полезна тази информация .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 21 Яну 2012, 22:53

Забрай да му кажеш да форматира в NTFS дялове. Също, че на 7-цата и требат поне 30 GB системен дял, щото папка доста място на диска. Тъй че съвета, който му даваш за съжителство на две ОС на един дял, нещо куца, най-малко ще се наложи resize на дяла със съответния софтуер или вградения в Windows. Понеже просто подозирам, че няма системен дял поне 40 GB, ама не съм сигурен ест. И ако там дето мисли да си прави експерименти колегата има важно инфо, да го махне овреме, да не го търси после.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 21 Яну 2012, 23:34

Stefan Caromov написа:
ogata написа:....

Адски ти благодаря за всички разяснения. Имам много дискове празни ,повече от 200 са ми ,затова опцията е дискове. Много ми беше полезна тази информация .

Ти хубаво му благодариш, ама колегата е спестил 85% от важното инфо дето ти трябва ;)

1: От ХР към 7 и обратно дял НЕ се форматира- директно се ИЗТРИВА и пак се СЪЗДАВА...
2: 7-цата си прави системен дял 100МБ който не се вижда след инсталация в списъка с другите дялове...
3: при минаване от 7 към ХР ако НЕ затриеш и тези 100МБ после ще псуваш яко- познай от де знам :mhihi:
4: две ОС едновременно МОЖЕ, но с условности при инсталацията...
5: на един дял 2 ОС- ЗАБРАВИ, всяка в отделен дял... ХР в С, 7-ца в Д...
6: шанса ти да махнеш ХР и да сложиш 7 без проблеми е минимален- едва ли имаш С голямо 30ГБ, по-скоро ти е около 15-20... 7-ца с офис пакет и най-основни програми спокойно си заема 20ГБ място... тоест ще трябва да променяш размерите на дяловете...
7: Предварително си търсиш драйвери за лаптопа от производителя... Ако е старичък вероятно НЯМА драйвери за него за 7-ца- да не ти пука... теглиш драйвери за Виста (32 или 64 бита- според каквато 7-ца ще слагаш)- в 98% от случаите работят и върху 7...
8: Намирането на читава 7-ца не е от най-лесните неща... а да я активираш и да издържа проверките при ъпдейт е въпрос на опити...
9:...
10:...
.....
30:...

Има доста неща които трябва да знаеш ПРЕДИ да решиш дали да пробваш 7-ца, най-лесно е да я сложиш... не я ли инсталираш правилно ще псуваш като каруцар... Давам ти и линк към форум където да почетеш и да си прецениш, дали е реклама да решават зелените- аз го смятам за помощ... Иска се регистрация и там е добре да се чете преди да се пита- не обичат да се задават едни и същи въпроси за 20-ти път и наказват ;)
http://windows7bg.com/

ПС: Някой каза да се форматира дяла в НТФС- аз не помня при инсталация да ме пита дали да е ФАТ32 или НТФС дяла, директно си го прави в НТФС :dunno:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 21 Яну 2012, 23:56

Имах чувстовото, че ще се намесиш и ще се обясняваш като ученичка :mhihi:

MS ти е споменал нещата, които аз пропуснах. Не че съм пропуснал .. просто не съм задълбочил темата. Както каза колегата по-горе има си форуми за софтуер, можеш там да четеш спокойно. Има наистина много писано по въпроса, с картинки .. особено в калдата.
ИзображениеИзображение

Аватар

Мнение от ms » 22 Яну 2012, 0:03

Или ще обясниш подводните камъни, или хич няма да почваш... ще реши човека, че е елементарно и после ще те псува като се наложи да форматира целия хард :dummy: то не е сложно, ама трябва да се знаят 5-6 стъпки... особено пък при 2 ОС едновременно ;) Като не ти се обяснява- дай му линк, не го подвеждай...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 22 Яну 2012, 0:41

тая седмица така я изкарахте, че човек да иска да се върне към 98. по лесна за инсталация от нея няма, активирането е още по лесно, а като поработи с нея едва ли ще заиска хп отново. толкова има писано тук и из софтфорумите, че всеки път обясняваме едно и също нещо.

Потребител
Аватар

Мнение от Stefan Caromov » 22 Яну 2012, 4:39

много полезен сайт,започвам да зубря. Попитах тук ,защото на въпросите си не намерих просто отговор в гугъл (най вероятно не съм ги задал правилно там). Две операционни не ща ,просто сега инсталирах една седмица в виртуална машина ,която е с вграден кей,ни иска регистрации и така нататък и си прави правилно ъпзейтите. Принципно в С: не инсталирам абсолютно нищо ,освен ОС ,С: ми е 30 гб в момента ,а Д и Е са ми по сто 130 гб
За двете ОС просто питах, за да се уча евентуално на тая седмица ,докато и свикна ,но с VMWare сега се уча. Принципно не искам Уин 7 ,защото бая програми не тръгват ,от тези ,които аз ползвам ,а на първо място еси троника,който ми е може би най важен.
Сега сядам да зубря ,от тоя сайт ,който пуснахте ,дано разбера как да мина от 7 на хп ,ако инсталирам . Тия сто мегабайта системни фаилове ,не съм ги и сънувал, може би затова не съм намерил обяснение в гугъл. Относно триенето и форматирането ,аз при всяка преинсталация напарво трия всички дялове ,след това деля на ново и ,чак след това правя формат на С: ,защото просто снамия уин си го иска.
Понеже колега ми се скара ,че спамя , ще се огранича до тук ,благодаря на всички ви за съветите и полезното инфо и ,ако евентуално не намеря никъде отговор на някой мой въпрос ,инсталирам седмица (а аз ще го напарвя и след това неднага ще искам да инсталирам пак хп , просто за опит) и ,ако не дай си боже лаптопа се сбъгяса и не успея да го подкарам, ще пиша с точния проблем (дано да няма )
П.С. Драйвъри за лаптопа за уин 7 има в официалния сайт на производителя. До колкото бях чувал, тоя уиндоус сам си търсел драйвърите ,но за всеки случай ще си ги сваля на флашката. Принципно в момента имам и express gate което се води ОС май ,така си купих лартопа
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 22 Яну 2012, 12:04

Eмилио Димитров написа:...

Емо, май съм те викал да ми инсталираш, пък и съм те ползвал за жокер по разни комп. въпроси и знаеш колко разбирам от компютри- щом аз вече мога да инсталирам 7-ца със затворени очи значи е много проста процедурата :winky: Не е лесно, направо е за идиоти направен процеса с инсталиране, но си има уловки дето трябва да се знаят преди започване на цялата галимация, че после се псува яко...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 22 Яну 2012, 12:20

Най-добре си запиши всичките работи на сд-та, както си планувал. Метни си всички важни снимки, документи и т.н на една флашка. Направи си win 7 boot диск/флашка , изтрии си дяловете, преоразмери ги, инсталирай си новата ОС и започни "нов живот" :yes:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 22 Яну 2012, 15:22

Колега, ако лаптопа ти е с хп от както си го купил, явно не е от най-новите и ако сложиш седмицата, ще се спъва здраво.
Иначе най-лесния и бърз начин да инсталираш седмицата е със флашка, а не с диск, но там филма ще ти се стори още по-голям, щом имаш проблеми с записването на .iso файл на диск.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 22 Яну 2012, 15:33

Недей говори глупости моля ти се.

makaveli316 написа:Колега, ако лаптопа ти е с хп от както си го купил, явно не е от най-новите и ако сложиш седмицата, ще се спъва здраво.

ogata написа:Аз я подкарах на 1.73 процесор, 2gb рам, 512 видео (което черпи от рамта) и нямам яд.

Като имаш предвид, че играя някои по-стари игри, обработвам видео и музика и т.н :yes:
(Минималните изисквания са 1 Ghz , 1 Gb ram , 20 gb hdd )

makaveli316 написа:Иначе най-лесния и бърз начин да инсталираш седмицата е със флашка, а не с диск, но там филма ще ти се стори още по-голям, щом имаш проблеми с записването на .iso файл на диск.

Флашка или диск - няма значение. Има си специална програма, с която и няколко клика си записва върху каквото си поиска ;)

ТОВА е програмата. Има и обяснения в картинки, на които става ясно как седят нещата за USB. Ако иска да запише върху двд, тогава просто на стъпка 2/4 натиска DVD ;) .
ИзображениеИзображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата