България<=> Чужбина
Модератор: Общи модератори
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Re: България<=> Чужбина
alekangg написа:Я.Велинов написа:Стойте си тука бе хора, не мислете, че са цъфнали и вързали....най-вече в САЩ и Англия...
Мисълта на деня!!
Ако те не са цъфнали, какво остава за БГ? Все едно държавица от централна Африка, да обяснява как в БГ е много зле..
Да те са цъфнали и вързали повече...ама те са ТЕ, като отидеш там, ти не си ТЕ, ти си им някаф имигрант роб от държава дето ТЕ я смятат за Африка, да върши черната работа за пари на които той се радва, ама те там не са много.
Тука поне имаш дом, семейство, като стане нещо се оправяш на родния си език, и може и да живееш мизерно ама си живееш в СВОЯ си дом, и ако ти се работи може и тука да печелиш не лоши пари за стандарта ни. Иначе си слуга на квартира за някой паунд повече...
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
BMW_RIDER написа:alekangg написа:Я.Велинов написа:Стойте си тука бе хора, не мислете, че са цъфнали и вързали....най-вече в САЩ и Англия...
Мисълта на деня!!
Ако те не са цъфнали, какво остава за БГ? Все едно държавица от централна Африка, да обяснява как в БГ е много зле..
Да те са цъфнали и вързали повече...ама те са ТЕ, като отидеш там, ти не си ТЕ, ти си им някаф имигрант роб от държава дето ТЕ я смятат за Африка, да върши черната работа за пари на които той се радва, ама те там не са много.
Тука поне имаш дом, семейство, като стане нещо се оправяш на родния си език, и може и да живееш мизерно ама си живееш в СВОЯ си дом, и ако ти се работи може и тука да печелиш не лоши пари за стандарта ни. Иначе си слуга на квартира за някой паунд повече...
Слуга на квартира може да бъдеш в БГ, Англия, Финладния и където и да е по света! Това, че повечето са такива и в БГ, е друг въпрос. Или викаш с 500лв средна заплата, си купуваш къща и кола на куп. Еднакво трудно е, ако гледам какъв процент от заплатата се дава за къща или апартамент. За родния език не знам, ама ако не иска някой да е слуга, дори в БГ, май искат английски преди българския вече и не само теория. А българите, дето са навън, са отишли от мазохизъм, там са по-зле, гладуват, робуват, ама нарочно седят там. Също не знам как се "оправяш" на родния си език, аз не съм забелязал такава работа, виж с някои и друг финикийски знак или стабилна връзка, би могъл. И се отучете да сравнявате риби и круши. Винаги забелязвам, се дава за пример, как в Бг е добре, ако имаш 1 сериозна или 2 по-така работи, където се взимат накрая доста над средното за страната и веднага се дава пример, как навън е много зле, понеже се работело за без пари и се визират разни чистачи, гледачи и берачи по полето. Сравняват се едни и същи сектори и работи!
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
BMW_RIDER написа:alekangg написа:Я.Велинов написа:Стойте си тука бе хора, не мислете, че са цъфнали и вързали....най-вече в САЩ и Англия...
Мисълта на деня!!
Можеш ли да бъдеш по конкретен ?
Имаш дом ? (ако мама и тате са ти оставили или на 25-30 някой може да си позволи дом???) ...
Работиш за не лоши пари ( къде? .. на село където си роден и тежи камъка или всички вкупом в СФ ? .. май не останаха луди камъни по родните места )
И като не си тежиш на родното място пак си слуга на квартира за някой лев повече в Сф ( където реално имаш някакви опции за нормален живот + курортите)
Ти кое избираш .. роб в Сф или роб навън? (щото никой не е луд да седи на село за 300 лв)
Къде може да си по-добре, че и някой лев да заделиш, ако си решил?
Всеки сам си преценява за себе си къде иска да е роб и как да живее, но както колегата каза, сравнявайте еднакви работи!

- Я.Велинов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 530d , E39 Touring
alekangg написа:Я.Велинов написа:Стойте си тука бе хора, не мислете, че са цъфнали и вързали....най-вече в САЩ и Англия...
Мисълта на деня!!
Ако само и единствено материалното благосъстояние има значение за теб - добре, но аз говоря и за начина на живот или по-точно безсмисленото му изживяване от 90% от населението най-вече на САЩ и донякъде UK, които визирах в първия си пост, за Испания (където явно си ти) не мога да изразя никакво лично впечатление

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Я.Велинов написа:alekangg написа:Я.Велинов написа:Стойте си тука бе хора, не мислете, че са цъфнали и вързали....най-вече в САЩ и Англия...
Мисълта на деня!!
Ако само и единствено материалното благосъстояние има значение за теб - добре, но аз говоря и за начина на живот или по-точно безсмисленото му изживяване от 90% от населението най-вече на САЩ и донякъде UK, които визирах в първия си пост, за Испания (където явно си ти) не мога да изразя никакво лично впечатление
Напротив, може би макс 50% са парите, дори по-малко, но за другите неща не говоря, понеже повечето не ме разбират. Само, които са живяли по-дълго по чужбина и то не като слуги, берачи и тем подобни, знаят за какво става дума.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Я.Велинов написа:alekangg написа:Я.Велинов написа:Стойте си тука бе хора, не мислете, че са цъфнали и вързали....най-вече в САЩ и Англия...
Мисълта на деня!!
Какво искаш да кажеш с това?
Че искам да ти задам един въпрос за смисления живот на доста от населението в БГ, но първо да се разберем за какво говорим

- Я.Велинов
- кандидат ентусиаст
-
bam-bam написа:Какво искаш да кажеш с това?
Че искам да ти задам един въпрос за смисления живот на доста от населението в БГ, но първо да се разберем за какво говорим
Вкъщи-Работа-Вкъщи-Телевизора и repeat....не казвам, че вече много сънародници не се американизираха, но все още има надежда, докато в щатите да не кажа 100, но 90 процента са на този принцип....абе като цяло мисля, че камъка си тежи на мястото, може би прекалено консервативно и демоде звучи, но съм твърдо против емиграцията, макар и да е трудно трябва да се постараем родината ни да бъде по-приятно място за живот, а с бягство това няма как да стане....
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Сам го каза ... "вече" ... надеждата е в по-горния ми пост , по останалите места е по-зле и от американците.
Надявам се да имаш някоя баба и дядо и да идеш да им обясниш, че са по-добре от американците
Това за камъка винаги ми е било интересно
Какво ли ще стане , ако всички камъни се върнат по родните си места ... май никой не е навит
Заеби го тоя изтъркан лаф
Щото и той не се спазва, ако погледнем реално на нещата.
21 век сме и е хубаво, че човек вече има опции за избор.
Излез извън Сф и виж каква трагедия е ...
Надявам се да имаш някоя баба и дядо и да идеш да им обясниш, че са по-добре от американците

Какво ли ще стане , ако всички камъни се върнат по родните си места ... май никой не е навит

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
alekangg написа: Сравняват се едни и същи сектори и работи!
Аха сравнявали се едни и същи сектори и работи... Само дето в повечето случай за да работиш нещо качествено там трябва преди това и там да си го учил. Което означава едни 5 год преди това да си бил там.
Това е съвсем различно.
Аз говорех за студентите дето отиват на бригади и точно метат и бършат.
И все пак ми се струва ,че доста грешни впечатления се създават с това ,че се дигаш от тука и там с тяхната средна заплата съвсем скоро ше се видиш в собстен дом и кола.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Това за грешното впечатление е напълно вярно. Все още доста хора мислят, че на вън дават по 5000+ евро за разни обикновени професии, а после като някой отиде, друго се оказва..
- Я.Велинов
- кандидат ентусиаст
-
bam-bam написа:Сам го каза ... "вече" ... надеждата е в по-горния ми пост , по останалите места е по-зле и от американците.
Надявам се да имаш някоя баба и дядо и да идеш да им обясниш, че са по-добре от американците![]()
Какво ли ще стане , ако всички камъни се върнат по родните си места ... май никой не е навит![]()
Абе на мен точно "трагичната" атмосфера особено в малките населени места ми харесва...обичам спокойствието и отсъствието на цялата тая "цивилизация".....да, стандарта на живот от финансова гледна точка е доста нисък, но има нещо по-истинско, знам ли....за това уважавам братята сърби, защото независимо дали са в голям град или в някое затънтено селце се подкрепят и в най-трудните моменти и няма да чуеш лоша дума за страната или народа, а тук постоянно чувам "българите сме еди какви си, държавата и тя ни е виновна"...постоянно мрънкане и то точно от хора, които при първа възможност биха избягали, е така не става, аз предпочитам да остана, защото вярвам че допреди малко от 100 години хилядите дали живота си за да има България, не са го дали напразно!
С това мисля, че изчерпах всичко, което имам да кажа по темата.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
На мен също ми харесва, но да можеше нормално да живееш там и пак опираме, че трябва да се подобри финансовото състояние на българина.
Така който иска да си гледа земеделие на село , ще го прави с кеф, а няма да се бута да става Софиянец .. просто ще може нормално да живее с това което изкарва на село, а не като сега да оцелява с цената на много лишения.
Така който иска да си гледа земеделие на село , ще го прави с кеф, а няма да се бута да става Софиянец .. просто ще може нормално да живее с това което изкарва на село, а не като сега да оцелява с цената на много лишения.

- kalanak
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте искам да изкажа и аз моето мнение по темата. От 22 годишен се занимавам със собствен бизнес в момента съм на 36 почти. Винаги съм искарвал повече от средното.В момента дори в тази убийствена криза искарвам повече от нормалното тоест повече от средното за страната.Преди четири години живях една година в Германия и там искарвах много по малко от колкото тук но просто по стечение на обстоятелствата не можах да емигрирам макар че много исках.В заключение ако можеше да се върна на 20 години сега не бих се замислил нито за секунда бих учил там и бих работил и създал семейство пак там на запад.Дъщеря ми няма четири години ще направя всичко възможно да не живее тук в най измамната държава където непочтенните и крадците имат всичко.А учителки с 40 годишен стаж ровят по кофите. това последното съм го виждал с очите си.Познавам доста хора които имат пари и биха живяли пак там на запад просто не го правят защото трябва да почнат от нулата така че не всичко е пари а просто един нормален живот. Който тука е невъзможен без никаква ценностна система и живота на хората който няма никаква цена вече. Това е лично мое мнение и не ангажирам никой с него.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
BMW_RIDER написа:...И все пак ми се струва ,че доста грешни впечатления се създават с това ,че се дигаш от тука и там с тяхната средна заплата съвсем скоро ше се видиш в собстен дом и кола.
Съвсем скоро не, но се получава номера... Проблемът е "средната заплата"- народа масово си мисли, че отива навън и почва да работи метач/мияч за 2500€

- audi_bulgarian
-
-
- Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7
ms написа:BMW_RIDER написа:...И все пак ми се струва ,че доста грешни впечатления се създават с това ,че се дигаш от тука и там с тяхната средна заплата съвсем скоро ше се видиш в собстен дом и кола.
Съвсем скоро не, но се получава номера... Проблемът е "средната заплата"- народа масово си мисли, че отива навън и почва да работи метач/мияч за 2500€
Minimum wages in the EU, EFTA and candidate countries, January 2011, in EUR